Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πέρσι τελείωσα το σχολείο και έχω κλείσει ένα χρόνο που κάθομαι χωρίς να έχω κάνει τιποτα!!!

Γενικα επειδή ασχολούμε αρκετά με τα Pc είχα την εντύπωση ότι θα μου ταίριαζε και ο συγκεκριμένος κλάδος.

Μάλλον διάλεξα λάθος γιατί μέσα στον χρόνο που κάθομαι έχω κατά καιρούς προσπαθήσει αν ασχοληθώ με προγραμματισμό αλλά πάντα τα παράταγα γιατί μου φαίνονταν πολύ δύσκολα - περίπλοκα! Ίσως βέβαια αν πήγαινα σε κάποιο Πανεπιστήμιο και είχα μια συγκεκριμένη καθοδήγηση τα πράγματα να ήταν αλλιώς.

Όπως και να έχει πρόσφατα συνάντησα έναν φίλο που είχαμε τελειώσει μαζί το Λύκειο (αυτός ήταν ΕΠΑΛ στον τομέο ηλεκτρονικών - ηλεκτρολόγων κάτι τέτοιο.)

Μου είπε ότι λίγους μόλις μήνες αφού τελείωσε τον έχει προσλάβει ένας εργολάβος για βοηθο και του κολλάει κανονικά ένσημα και παίρνει και ένα χαρτζιλίκι.

Το σημαντικό είναι ότι λίγους μήνες αφού τελείωσε το σχολείο έχει ήδη αρχίσει να μαζεύει εμπειρία κάτι που πιστεύω είναι΄πάρα πολύ σημαντικό.

Και σκέφτομαι ότι από μικρούς μας έχουν κολλήσει μια ηλίθια ιδέα ότι οι Υδραυλικοί - Ηλεκτρολόγοι είναι οι αγράμματοι που δεν είχαν τι να κάνουν και το γνωστό στερεότυπο για τα συγκεκριμένα επαγγέλματα είναι ο Μπαμπης ο βλάχος ο αγράμματος που έγινε Υδραυλικός επειδή ήταν στουρνάρι.

Τελικά όμως αποδεικνύετε ότι αυτοί είναι που έχουν καλύτερο μέλλον από τους υπόλοιπους (και φυσικά δεν μιλάω μόνο από την περίπτωση του φίλου μου).

Τεσπα με αυτά και με αυτά σκεφτόμουν να αλλάξω και εγώ κατεύθυνση σε κάτι τεχνικό.

Σκεφτόμουν και εγώ ηλεκτρολόγος - Υδραυλικός ή κάτι παρόμοιο αλλά θα με ενδιέφερε κάτι πολύ περισσότερο από το γνωστό τεχνίτη της γειτονιάς που ξέρει 2-3 πραγματάκια γιατί θα με ενδιέφερε να εργαστώ στο εξωτερικό και εκεί γνωρίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά.

Πιστεύεται ότι τα προγράμματα του ΟΑΕΔ έχουν κάποια αξία; Μαθαίνεις όντως πράγματα;

Ευχαριστώ πολύ.

Θα παρακαλούσα σχόλια για να ξαναδώσω πανελλήνιες να λείπουν.

Δεν θα ξανα σκοτώσω άλλη μια χρονιά. Ότι έγινε έγινε πάω παρακάτω τώρα.

Δημοσ.

delivery

(αν ετοιμαζεσαι να πεις οτι δεν εχεις μηχανακι-διπλωμα να σε προλαβω κ να σου πω κακως δεν εχεις, τραβα βγαλε-παρε)

Δημοσ.

Τα τεχνικά επαγγέλματα έχουν τα υπέρ και κατα.

Αν πάρεις παράδειγμα τους υδραυλικούς, πρέπει να αντέχεις να χωνεσαι μέσα στα σκατα, δλδ να ξεκολλήσεις εντελώς μια σχεδόν ξεκολλήσεις λεκάνη , αλλα και να σου κόβει πως θα κάνεις τις σωληνώσεις και τα δίκτυα για τα απόνερα και τις κλίσεις, έτσι ώστε να μην πλημμυρίζει το σπίτι.

Να μπορείς να συνδέσεις μια ηλεκτροβάνα η να κάνεις ενα αυτοματισμό για αυτόματο ζεστό απο ηλιακό.

Ακόμη και εκεί όμως λόγω ότι οι τεχνολογίες αλλάζουν, δεν πρέπει να επαναπαύεσαι.

Ο ηλεκτρολόγος είναι λίγο διαφορετικά.

Πιστεύω πως θέλει έξτρα γνώσεις και να μην σταματάς ποτέ.

Υπάρχουν ηλεκτρολόγοι που απλά συνδέουν φωτιστικά, η αλλάζουν ενα ρελέ, αλλα και άλλοι που κάνουν τρελούς αυτοματισμούς.

Προσωπικά γνωρίζω ηλεκτρολόγους και των δυο επιπέδων.

Οι πρώτοι βγάζουν το μεροκάματο και οι δεύτεροι κάνουν τη ζωή τους πιο άνετη.

Το δύσκολο είναι να κανείς όνομα, ότι επάγγελμα κι αν έχεις διαλέξει.

Δημοσ.

Να μπορείς να συνδέσεις μια ηλεκτροβάνα η να κάνεις ενα αυτοματισμό για αυτόματο ζεστό απο ηλιακό.

Ακόμη και εκεί όμως λόγω ότι οι τεχνολογίες αλλάζουν, δεν πρέπει να επαναπαύεσαι.

Καλά, χαλάρωσε, τα υδραυλικά ενός σπιτιού/κτιρίου δεν είναι και "cutting edge" τεχνολογία.

• Like 1
Δημοσ.

Ο φίλος σου δεν ξέρει τίποτα και εσύ αν πας στον οαεδ δεν θα μάθεις τίποτα. Μετά που θα πας βοηθός με ένα χαρτζιλίκι να σε τρέχουν όλη μέρα θα μάθεις.

Δημοσ.

και εμενα ενας φιλος μου πηγε επαλ τεχνικος εφαρμογων λογισμικου και δεν ξερει τιποτα τους αφηναν να ειναι στο facebook

αλλα δεν εδωσε πανελληνιες κατι ειδικοτητες πχ πληροφορικη,νοσηλευτικη.γεωπονια και οικονομιας και διοικισης θελουν πανελληνιες κατα την γνωμη και δεν μαθαινεις τιποτα απο εκει

Δημοσ.

και εμενα ενας φιλος μου πηγε επαλ τεχνικος εφαρμογων λογισμικου και δεν ξερει τιποτα τους αφηναν να ειναι στο facebook

αλλα δεν εδωσε πανελληνιες κατι ειδικοτητες πχ πληροφορικη,νοσηλευτικη.γεωπονια και οικονομιας και διοικισης θελουν πανελληνιες κατα την γνωμη και δεν μαθαινεις τιποτα απο εκει

Μαθητής ΕΠΑ.Λ είμαι, στον τομέα τεχνικών η/υ και δικτύων η/υ, και όντως υπάρχει ανοχή απο τους καθηγητές, ΑΛΛΑ προφανώς και δε θα μάθει ο φίλος σου τίποτα, όταν γράφεται στο ΕΠΑ.Λ με τη λογική του 70% των μαθητών, δηλαδή το "ε έλα μωρέ ΕΠΑ.Λ είναι, χαλαρά και ωραία θα'ναι και θα πάρω τ'απολυτήριο μου να βρώ καμιά δουλειά"! 

Εγώ είμαι μέσα στο 30% που πήγε στο ΕΠΑ.Λ για να μάθει πράγματα πάνω στο επάγγελμα με το οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ, δηλαδή τα δίκτυα υπολογιστών και τους υπολογιστές, και τα τελευταία 2 χρόνια (3ος και τελευταίος χρόνος φέτος και μετά πανελλήνιες) έχω μάθει πάρα πολλά ενδιαφέρονται πράγματα, και στα εργαστήρια, και στις σχολικές τάξεις, αλλά και με προσωπικό μου διάβασμα!

Οπότε το "δε μαθαίνεις τίποτα από εκεί" είναι μια ανοησία. Μάλλον ο φίλος σου απλά θα νοιαζόταν να πάρει ένα απολυτήριο με 9,5 και μέχρι εκεί.

Δημοσ.

Δεν θα μάθετε τίποτα από τα ΕΠΑΛ ΟΑΕΔ κτλ, για υδραυλικός ηλεκτρολόγος βρες κάποιον να δουλέψεις μαζί του και να μάθεις την δουλειά, αν περάσουν ορισμένα χρόνια εμπειρίας και θες να μάθεις θεωρητικές γνώσεις να βρεις να παρακολουθήσεις κανένα σεμινάριο. Για ηλεκτρολόγος αφού δουλέψεις πρώτα μετά βρες κανένα δημόσιο ΙΕΚ σχετικό με ηλεκτρολογία αν θες να μάθεις πως υπολογίζονται οι διατομές των καλωδίων.

Δημοσ.

και εμενα οφιλος μου απο επαλ εβγαλε απολυτηριο 13 και βλεπεις καποιους που δεν ηταν καλους μαθητες και ηταν γενικο εβγαλαν 16 και 15

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...