*nenya* Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Μα φυσικά και παίζει ΠΟΛΥ σημαντικό ρόλο το οικογενειακό περιβάλλον! Από εκεί αρχίζουν όλα και ΜΕΤΑ ξεκινά το παιδί το σχολείο και σιγά σιγά βγαίνει στην κοινωνία. Αν έχουν μπει κακές βάσεις απ'την αρχή, τότε ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι ακόμα πιο δύσκολος....τί να πρωτοσώσεις δηλαδή :/ οκ ναι, είμαστε μάγοι, άλλα όχι και σε lvl Istari 5
JohnTehGreek Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Συμφωνώ, το οικογενειακό περιβάλλον δεν σου μαθαίνει μαθηματικά όμως. Αυτή είναι δουλειά του εκπαιδευτικού. Αν δεν κάνω λάθος τουλάχιστον. Ας κάνουν μια φορά την δουλειά τους όπως πρέπει οι εκπαιδευτικοί σε αυτήν την χώρα. Γιατί τα τελευταία χρόνια τους πληρώνουμε για να ξύνονται. 2
haris_216 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Αν και δεν θα διαφωνήσω με την τεράστια ευθύνη του εκπαιδευτικού συστήματος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν το παιδί φτάσει στα "χέρια" του συστήματος έχει ήδη μία διαμορφωμένη (όχι τελείως βέβαια) προσωπικότητα. Η οποία βέβαια έχει διαμορφωθεί από τους γονείς και το οικογενειακό περιβάλλον γενικότερα. Αν το ξεκίνημα είναι στραβό (παιδιά που "σαπίζουν" στα τάμπλετ, που δεν ξέρουν τι είναι αυτό το πράγμα με το πολύ χαρτί aka βιβλίο ή που θεωρούν πως δεν έχουν καμία υποχρέωση ή ευθύνη) μοιραία αυτό θα τα ακολυθήσει και στην ένταξή τους στο (καλό ή κακό) εκπαιδευτικό σύστημα και βέβαια, δύσκολα θα αλλάξουν (συνεπικουρούμουνα από τους γονείς που είναι πολλές φορές έτοιμοι να "πατάξουν" κάθε εκπαιδευτική προσπάθεια που ίσως δεν αναγνωρίζει το βλαστάρι τους ως φωστήρα και αλάνθαστο). Τελικά μάλλον καταλήγω ότι το εκπαιδευτικό σύστημα φταίει για όλα. Αλλά πολλές φορές όχι το τωρινό αλλά αυτό που "εκπαίδευσε" τους...γονείς. 4
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Μα φυσικά και παίζει ΠΟΛΥ σημαντικό ρόλο το οικογενειακό περιβάλλον! Από εκεί αρχίζουν όλα και ΜΕΤΑ ξεκινά το παιδί το σχολείο και σιγά σιγά βγαίνει στην κοινωνία. Αν έχουν μπει κακές βάσεις απ'την αρχή, τότε ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι ακόμα πιο δύσκολος....τί να πρωτοσώσεις δηλαδή :/ οκ ναι, είμαστε μάγοι, άλλα όχι και σε lvl Istari Να σε δω nenya, μετά από defeat να γίνεσαι άσπρη Συμφωνώ, το οικογενειακό περιβάλλον δεν σου μαθαίνει μαθηματικά όμως. Αυτή είναι δουλειά του εκπαιδευτικού. Αν δεν κάνω λάθος τουλάχιστον. Ας κάνουν μια φορά την δουλειά τους όπως πρέπει οι εκπαιδευτικοί σε αυτήν την χώρα. Γιατί τα τελευταία χρόνια τους πληρώνουμε για να ξύνονται. Δεν ξέρω σε ποιο σχολείο πήγες και τι καθηγητές είχες, αλλά οι δικοί μου σίγουρα δεν ξύνονταν. Και μαθηματικά έμαθα και φυσική και χημεία και αρχαία και λογοτεχνία κοκ. Και αυτοί που δεν έμαθαν (που ήταν μια πάρα πολύ μικρή μειοψηφία) ήταν αυτοί που δεν άνοιξαν ποτέ βιβλίο στα 6 χρόνια που τους γνώριζα. Οπότε, δεν φταίνε πάντα οι καθηγητές...
kostaskalamatas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 καλα όλα αυτά για τα παιδαγωγικα συστηματα, οικογενειακη παιδεια, και δυναμικη καθηγητων και δασκαλων.... μηπως όμως ξεχναμε και έναν άλλο παραγοντα,που μαλλον παιζει και τον μεγαλυτερο ρολο σε αυτή την εξισωση περι μόρφωσης? ήήήή΄καλυτερα να το διατυπωσω, θελουμε να ξεχναμε? 1
JohnTehGreek Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Αν και δεν θα διαφωνήσω με την τεράστια ευθύνη του εκπαιδευτικού συστήματος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν το παιδί φτάσει στα "χέρια" του συστήματος έχει ήδη μία διαμορφωμένη (όχι τελείως βέβαια) προσωπικότητα. Η οποία βέβαια έχει διαμορφωθεί από τους γονείς και το οικογενειακό περιβάλλον γενικότερα. Αν το ξεκίνημα είναι στραβό (παιδιά που "σαπίζουν" στα τάμπλετ, που δεν ξέρουν τι είναι αυτό το πράγμα με το πολύ χαρτί aka βιβλίο ή που θεωρούν πως δεν έχουν καμία υποχρέωση ή ευθύνη) μοιραία αυτό θα τα ακολυθήσει και στην ένταξή τους στο (καλό ή κακό) εκπαιδευτικό σύστημα και βέβαια, δύσκολα θα αλλάξουν (συνεπικουρούμουνα από τους γονείς που είναι πολλές φορές έτοιμοι να "πατάξουν" κάθε εκπαιδευτική προσπάθεια που ίσως δεν αναγνωρίζει το βλαστάρι τους ως φωστήρα και αλάνθαστο). Τελικά μάλλον καταλήγω ότι το εκπαιδευτικό σύστημα φταίει για όλα. Αλλά πολλές φορές όχι το τωρινό αλλά αυτό που "εκπαίδευσε" τους...γονείς. ¨Εχεις πολύ δίκαιο σε αυτό. Βέβαια μήπως είναι καιρός αφού τα παιδιά σαπίζουν που σαπίζουν να αλλάξει και η τεχνολογία εκπαίδευσης; Βλέπω την μικρή μου ανιψιά 1 έτους και παίζει με το κινητό τα παιχνίδι για μωρά και όταν ο πατέρας της της λέει να πάρουν την μαμα τηλέφωνο πάει στο Viber αμέσως. Δυστυχώς έτσι είναι, φαντάζομαι φταίει το γεγονός ότι η τεχνολογία έχει κατακτήσει τις ζωές μας πια και δεν μπορούμε να αποφύγουμε την ενασχόληση των παιδιων με αυτήν. Παρόλα αυτά θα μπορούσε να μπει η τεχνολογία αυτή στα σχολεία. Ήδη σε αρκετές χώρες πολλά μαθήματα γίνονται με Tablet/laptop. Και εκεί τα παιδιά είναι τέρμα προσηλωμένα σε ότι κάνουν ακομα και αν τους βάλεις μαθηματικά ΜΕταπτυχιακού. Εκεί είναι η πλάκα.
ScorpioX777 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν ξέρω σε ποιο σχολείο πήγες και τι καθηγητές είχες, αλλά οι δικοί μου σίγουρα δεν ξύνονταν. Και μαθηματικά έμαθα και φυσική και χημεία και αρχαία και λογοτεχνία κοκ. Και αυτοί που δεν έμαθαν (που ήταν μια πάρα πολύ μικρή μειοψηφία) ήταν αυτοί που δεν άνοιξαν ποτέ βιβλίο στα 6 χρόνια που τους γνώριζα. Οπότε, δεν φταίνε πάντα οι καθηγητές... Εμ βεβαια, οταν σε αυτη την χωρα το πρωτο που μαθαινεις ειναι να ριχνεις τα βαρη στους αλλους για τα λαθη σου αυτα γινονται.Δεν φταιω εγω που δεν διαβαζα και εμεινα τσουκι αλλα οι καθηγητες που δεν εκαναν σωστα την δουλεια τους. 1
bedazzled Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτό με τα tablets στα μικρά παιδιά είναι έγκλημα:http://www.protothema.gr/zoi/article/596168/paidi-kai-tablet-oi-epiptoseis-sti-muoskeletiki-tou-ugeia/http://www.infokids.gr/vlaveri-i-xrisi-ton-tablets-gia-ta-xeria-kai-t/http://www.iefimerida.gr/news/101511/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B7-%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7-%CE%AD%CE%BE%CF%85%CF%80%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-tablets-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC 4
LongTom Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Κάτι που δεν είδα να αναφέρεται είναι και το ότι το ~50% των μαθητών, τα αγόρια, είναι ουσιαστικά σε χώρο και με πρακτικές που δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία τους. Το "Σκάσε, κάτσε, διάβασε" δεν είναι ότι καλύτερο για τα αγόρια της ηλικίας που έχουν περισσότερη ενέργεια και μαθαίνουν καλύτερα με παραδείγματα-πρακτική παρά διαβάζοντας ήσυχα-ήσυχα σε μια γωνία.Δημιουργώντας μαθητές που έχουν μάθει στο υποσυνείδητο όχι μόνο να βαριούνται το σχολείο, αλλά να το απεχθάνονται. Αυτό είχε αναλυθεί εάν δεν απατώμαι πρόσφατα σε μεγάλο επιστημονικό περιοδικό(Sci. American νομίζω),του οποίου το άρθρο διάβασα, και είναι από τους κύριους(ή ο κύριος) λόγος που στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ οι γυναίκες πια έχουν την πλειοψηφία. Μαζί βέβαια με τους εντελώς σεξιστικούς νόμους της γυναικείας ποσόστωσης σε κάποια αμερικάνικα πανεπιστήμια... 5
Highlander Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ πάλι έχω βαρεθεί να ακούω την ίδια καραμέλα περί εκπαιδευτικου συστήματος. Για μένα φταίνε ως επί το πλείστον οι γονείς που δεν εμφυσουν την αξία της μάθησης στα παιδιά από μικρά. Δεν είμαστε υπερανθρωποι οι καθηγητές για να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Μέχρι και το γυμνάσιο όσα μαθαίνουμε είναι γενική κουλτούρα και γενικές γνώσεις, από το λύκειο και μετά ξεκινάει η εξειδίκευση. Αγαπημένη μου Εύα, θα διαφωνήσω μαζί σου, ίσως για πρώτη φορά. Πως εξηγείς το ότι ο μεγάλος μου γιος, (πάει 6η) περιμένει πως και πως τη δασκάλα του στο σχολείο για μάθημα. Πέρυσι ήταν νορμάλ. Φέτος που άλλαξε δασκάλα (ετών 52) όλα τα παιδιά έχουν να λένε γι' αυτήν. Τη λατρεύουν. Τους έβαλε "τιμωρία" να γράψουν 5 φορές σε μερικά παιδιά για κάτι που δεν ήξεραν και το έκαναν αδιαμαρτύρητα. Θα συμφωνήσω εν' μέρη πως αν έρχεται σπίτι και τα γράφει όλα στα @@ του και εγώ αδιαφορώ, φταίω. 2
JohnTehGreek Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Εμ βεβαια, οταν σε αυτη την χωρα το πρωτο που μαθαινεις ειναι να ριχνεις τα βαρη στους αλλους για τα λαθη σου αυτα γινονται.Δεν φταιω εγω που δεν διαβαζα και εμεινα τσουκι αλλα οι καθηγητες που δεν εκαναν σωστα την δουλεια τους. Μετά περιμένουμε να αλλάξει τίποτα; Ας μείνει λοιπόν ως έχει το σύστημα. Έτσι και αλλιώς σαν χώρα μας αρέσει να είμαστε στον πάτο μια ζωή. Μην χαλάσουμε τώρα και δούμε καμια πρόοδο και πάθουμε τίποτα τα Ελληνοπουλα.
idomeneas7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ ειλικρινά δεν ξέρω πως θα μπορούσα να ασχολιόμουν περισσότερο με το σχολείο. Κατά καιρούς έχω πει διάφορες δικαιολογίες στον εαυτό μου για το γεγονός ότι ζωγράφιζα στις παραδόσεις και δεν διάβαζα σχεδόν ποτέ σπίτι. Έχω κατηγορήσει διάφορα πράγματα: τους δασκάλους, το σύστημα που δεν σου επιτρέπει να είσαι homeschooled ή να πηδήξεις τάξη, τα βιβλία που έγραφαν με δυσνόητο τρόπο τα πιό απλά πράγματα, το ότι με πείραζαν τα παιδιά, το ότι μετά δούλευα και δεν προλάβαινα κλπ. 'Ισως βέβαια να έφταιγε πάντα η βαρεμάρα και η τεμπελιά μου γιατί νομίζω πάντα θα έβρισκα κάτι να κατηγορήσω εκτός από μένα. Μπορεί να είναι τόσο απλή η απάντηση και να είναι απλά τεμπέλικα τα παιδιά. 5
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Μετά περιμένουμε να αλλάξει τίποτα; Ας μείνει λοιπόν ως έχει το σύστημα. Έτσι και αλλιώς σαν χώρα μας αρέσει να είμαστε στον πάτο μια ζωή. Μην χαλάσουμε τώρα και δούμε καμια πρόοδο και πάθουμε τίποτα τα Ελληνοπουλα. Στη δευτέρα λυκείου ένας καθηγητής μας είχε βάλει να δούμε το "Throne Of Blood" του Kurosawa. Όλοι οι συμμαθητές μου ήταν κάπως του στυλ, "τι μας έβαλε να δούμε αυτή τη παλαιολιθική ταινία, είναι και ασπρόμαυρη, βαρεθήκαμε τη ζωή μας, δεν μας έβαζε κάνα action" Το εκπαιδευτικό σύστημα φταίει για αυτή την αντίδραση, ή τα ίδια τα άτομα; Όπως δείχνει το παράδειγμα ο καθηγητής προσπάθησε να δώσει ένα παράδειγμα κουλτούρας στα παιδιά. Εκείνα όμως το απορρίψανε. Άρα ποιος είναι υπεύθυνος;
haris_216 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν ξέρω αν θυμάστε αλλά πριν αρκετό καιρό ένας είχε ανοίξει θέμα στο "μπλα-μπλα" που έψαχνε να βρει dvd με διαφημίσεις γιατί όταν το έβαζε αυτό το παιδί...ησύχαζε!!! (και προφανώς τον άφηνε ήσυχο) Με αυτό το σκεπτικό φαντάζομαι ότι αργότερα (μεγαλώνοντας) το παιδί θα το αφήνει συνέχεια στο nickelodeon για να μην αναγκάζεται ν' ασχολείται μαζί του ή, όπως προανέφερα, να "σαπίζει" στο ταμπλετ με παιχνιδάκια. Και βέβαια μετά, όταν πάει στο σχολείο, το εκπαιδευτικό σύστημα ή ο Χ δάσκαλος θα φταίει για το βλέμμα του...Σταλόνε (ή της αγελάδας) που θα έχει το παιδί όταν το ρωτάς κάτι. (παρένθεση εδώ. Τα ταμπλετ, υπολογιστές, κλπ δεν τα θεωρώ αρνητικά. Σαφώς και μπορούν να έχουν μεγάλη εκπαιδευτική συνεισφορά. Δυστυχώς όμως, και προκειμένου να κρατήσουν τα παιδιά ήσυχα, χρησιμοποιούνται σε στυλ playmobil μόνο) 4
ScorpioX777 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Μετά περιμένουμε να αλλάξει τίποτα; Ας μείνει λοιπόν ως έχει το σύστημα. Έτσι και αλλιώς σαν χώρα μας αρέσει να είμαστε στον πάτο μια ζωή. Μην χαλάσουμε τώρα και δούμε καμια πρόοδο και πάθουμε τίποτα τα Ελληνοπουλα. Δεν ειπα οτι το συστημα ειναι τελειο ουτε οτι δεν χρειαζονται αλλαγες αλλα να σταματησει αυτη η γαμημενη η ελληνο-κλαψα οτι για οτι μας συμβαινει φταινε οι αλλοι. Ζουμε σε μια χωρα με βαθια κριση οποτε μην περιμενεις περισσοτερα πραγματα η υπαρχει και η αλλη λυση να γινουν ολα ιδιωτικα και να τα σκας κανονικα, αλλα και εκει παλι θα εσκουζες οποτε... 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα