Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερω εναν τυπο που αν διασταυρωθει με μαυρη γατα κανει μεταβολή.

Ντάξει καιαδας, είναι τρελο τέτοιου ειδους δεισιδαιμονίες το 2016, προσωπικα όλες το ιδιο κουφες μου φαίνονται :lol:

Ηθελα να ξερα αυτοι που εχουν γρουσουζια τις μαυρες γατες....πως κυκλοφορουν στο δρομο...γεματος ο τοπος απο μαυρα γατια.... :-)

το χε αυτο το θεμα ενας παιδικος φιλος. αλλα δεν εκανε μεταβολη. ετρεχε να κοψει το μονοπατι της. μια φορα ειχε τρεξει και γυρω απο ενα τετραγωνο για να προλαβει να περασει πρωτος την νοητη ευθεια στην οποια ετρεχε η μαυρη γατα. δεν κανω πλακα.

ευτυχως, ενηλικιωθηκε και το ξεπερασε. παραμενει βεβαια προληπτικος.

Αχ, εκείνες οι ρομαντικές ημέρες Χριστιανισμού:

http://www.mixanitouxronou.gr/o-papas-dietaxe-na-sfachtoun-i-gates-giati-pisteve-oti-itan-o-satanas-etsi-pirodotise-epidimia-panouklas-stin-evropi-tou-meseona/

Δημοσ.

γιαγια:

ΜΗΝ τιναζεις τραπεζομαντηλο [με ψιχουλα συνηθως απ το φαγητο] το βράδυ . [ εχει μια λογικη γιατι μου ειπε οταν μεγαλωσα οτι το τιναζεις το πρωι για να ερθουν πουλακια να φανε τα ψιχουλα :P ]

ΜΗΝ <<καβαλαω>> το σκουποξυλο

ΜΗΝ κοιταω καθρεφτη μετα τις 23.59 :P

Δημοσ.

Πείραμα: δοκιμάστε να τσουγκρίσετε με νερό τα ποτήρια όσων πιστεύουν ότι είναι γρουσουζιά. Οι φάτσες τους και η κίνηση πανικού να απομακρύνουν το ποτήρι τους απ'το δικό σας: αξία ανεκτίμητη XD

• Like 2
Δημοσ.

γιατι με το προκατειλημμένος γλωσσεύεις την μπέρδα σου ενω το προληπτικός γλιστράει σαν σαπούνι. 

ή επειδή οταν δεν ξέρεις αν είναι προκαταληπτικός ή προκατειλημμένος ... κεφάιλ στο χαντάικ... και λες προληπτικός γιατι τελικά βλέπω πως τπ προκαταληπτικός υπάρχει σαν λέξη (στο internet τουλάχιστον) αλλά εμένα μου φαίνεται περίεργη :P

Άρα το προλήψεις είναι λάθος τελικά;

Δημοσ.

Απλα δινουμε βαση σε μια προκαταληψη που θα τυχει να επαληθευτει και οχι στις 1000 που δεν θα επαληθευτουν. Εννοειται οτι μεσα στα δις ανθρωπων καποιες φορες καποιοι θα περασουν κατω απο μια σκαλα και την ιδια μερα κατι ασχημο θα τους συμβει και βεβαιως θα το διαδωσουν, σε αντιθεση με τους συντριπτικα περισσοτερους που θα περασουν κατω απο σκαλα, θα κυλισει η μερα τους μια χαρα και δεν θα αναφερουν τιποτα.

• Like 2
Δημοσ.

Το κατω απο σκάλα εχει μια βαση, οπως και το κατω απο σκαλωσια. Μπορει να σου ερθει κανενα εργαλειο στο κεφαλι απο οποιον ειναι πανω στη σκαλα και κανει δουλειες. Το ανοιχτο ψαλιδι επισης εχει εναν κινδυνο τραυματισμου, ειδικα παλιότερα που ηταν πολυ μυτερα τα ψαλίδια. Το ιδιο και ο σπασμενος καθρεφτης...εδω στις μερες μας που εχουμε ηλεκτρικες σκουπες ανακαλυπτουμε γυαλακια πολλες μερες μετα το σπασιμο ενος γυαλικου.

Δημοσ.

Δεν τα πιστευω βεβαια, αλλα οταν βλεπω νεκροφορα πιανω τα αρχιδια μου.

Εγώ κάνω το σήμα της μέταλ με τα δάχτυλα (\m/) δείχνοντας προς τη νεκροφόρα και κουνώντας αριστερά δεξιά το χέρι για μερικά δευτερόλεπτα. 

Το κάνει ο παππούς μου, ο πατέρας μου και γω.

Δεν ξέρω γιατί αλλά αν δω νεκροφόρα το κάνω :lol:

Φαντάζομαι ούτε ο πατέρας μου ούτε ο παππούς μου ξέρουν!!!

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ κάνω το σήμα της μέταλ με τα δάχτυλα (\m/) δείχνοντας προς τη νεκροφόρα και κουνώντας αριστερά δεξιά το χέρι για μερικά δευτερόλεπτα. 

Το κάνει ο παππούς μου, ο πατέρας μου και γω.

Δεν ξέρω γιατί αλλά αν δω νεκροφόρα το κάνω :lol:

Φαντάζομαι ούτε ο πατέρας μου ούτε ο παππούς μου ξέρουν!!!

Και εμενα κακια συνηθεια ειναι που μου εμεινε απο τον πατερα μου, αλλα μου αρεσει. :devil:

Δημοσ.

Με βάλατε και έψαξα τα λεξικά τώρα γιατί με μπερδέψατε.

Το λοιπόν:

-Αυτό που κουβεντιάζεται στο παρόν νήμα είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ (συνήθως χρησιμοποιείται στον πληθυντικό).

-ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ σημαίνει κάτι άλλο και όχι αυτό που περιγράφει το παρόν νήμα. Σημαίνει α. η διαμόρφωση γνώμης εκ των προτέρων χωρίς μελέτη και εξέταση των πραγμάτων (και συνήθως είναι λάθος ή μεροληπτική) ή β. η δυσμενής προδιάθεση απέναντι σε άτομο ή ομάδα λόγω αυθαίρετων γενικεύσεων και στερεότυπων πεποιθήσεων (φυλετικές, εθνικιστικές, θρησκευτικές κτλ.)

Άρα η χρήση του όρου προκατάληψη εδώ είναι λάθος.

YourTrueLegend in your face!

Δεν τα πιστευω βεβαια, αλλα οταν βλεπω νεκροφορα πιανω τα αρχιδια μου.

Όταν βλέπεις παπά να το κάνεις αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Άρα το προλήψεις είναι λάθος τελικά;

πρόληψη ειναι να λαμβάνεις μέτρα για να αποφύγεις/πετύχεις κάτι.

Μαζεύω λεφτά γιατί αν αυξηθεί το ΤΕΒΕ δεν θα έχω να πληρώσω.

Θα βάλω μπουφάν για να μην κρυώσω.

Προκατάληψη ειναι να μην κάνεις κάτι έτσι επειδή νομίζεις ότι δεν πρέπει. 

Μην φοράς μαύρα παπούτσια με κόκκινο παντελόνι (τυχαία πράματα λέω δεν παίζει να υπάρχει αυτό :P ) γιατι ειναι γρουσουζιά. 

Θα μου πεις και εκει δεν λαμβάνεις τα μέτρα σου για να αποφύγεις κάτι; ναι ΑΛΛΑ

α) Στην προκατάληψη συνήθως απλά δεν κάνεις κατι.

β) Πιο σημαντικό στην προκατάληψη αυτό που δεν κάνεις ειναι για να αποφύγεις κάτι πολύ γενικό και σχετικά αόριστο (την γρουσουζιά)

Στην πρόληψη απο την άλλη συνήθως ΚΑΝΕΙΣ κάτι προκειμένου  ΕΙΤΕ να αποφύγεις ΕΙΤΕ να πετύχεις κατι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ. 

βέβαια λέμε και πρόληψη την προκατάληψη... αυτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι στις μάζες ο καθένας ότι θέλει λέει και μένει τελικά αυτό που λένε οι περισσότεροι (που δεν ειναι απαραίτητα το σωστό) :P

Πχ σουβλάκι :P

Δημοσ.

πρόληψη ειναι να λαμβάνεις μέτρα για να αποφύγεις/πετύχεις κάτι.

Μαζεύω λεφτά γιατί αν αυξηθεί το ΤΕΒΕ δεν θα έχω να πληρώσω.

Θα βάλω μπουφάν για να μην κυρώσω.

Προκατάληψη ειναι να μην κάνεις κάτι έτσι επειδή νομίζεις ότι δεν πρέπει. 

Μην φοράς μαύρα παπούτσια με κόκκινο παντελόνι (τυχαία πράματα λέω δεν παίζει να υπάρχει αυτό :P ) γιατι ειναι γρουσουζιά. 

Θα μου πεις και εκει δεν λαμβάνεις τα μέτρα σου για να αποφύγεις κάτι; ναι ΑΛΛΑ

α) Στην προκατάληψη συνήθως απλά δεν κάνεις κατι.

β) Πιο σημαντικό στην προκατάληψη αυτό που δεν κάνεις ειναι για να αποφύγεις κάτι πολύ γενικό και σχετικά αόριστο (την γρουσουζιά)

Στην πρόληψη απο την άλλη συνήθως ΚΑΝΕΙΣ κάτι προκειμένου  ΕΙΤΕ να αποφύγεις ΕΙΤΕ να πετύχεις κατι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ. 

βέβαια λέμε και πρόληψη την προκατάληψη... αυτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι στις μάζες ο καθένας ότι θέλει λέει και μένει τελικά αυτό που λένε οι περισσότεροι (που δεν ειναι απαραίτητα το σωστό) :P

Πχ σουβλάκι :P

Πάντως στα on line λεξικά έχει και τις δύο έννοιες η λέξη, όπως έγραψα και χθες.

Δημοσ.

Πάντως στα on line λεξικά έχει και τις δύο έννοιες η λέξη, όπως έγραψα και χθες.

ναι και πιστεύω ότι συμβαίνει αυτό για τον πιο πάνω λόγο που έγραψα γιατι άμεσα δεν μπορώ να το συσχετίσω.

προκατάληψη.

προ                           κατά                 λήψη

(Εκ των προτέρων) (ενάντια/κόντρα σε) (κάτι που πρόκειται να λάβω -πχ γρουσουζιά-)

Πρόληψη 

Προ                    λήψη

(Εκ των προτέρων) (να λάβω κάτι -πχ τα μέτρα μου-) 

• Like 2
Δημοσ.

Έχω πολλούς γνωστούς που κάνουν τον σταυρό τους πριν φάνε, πριν πάνε ταξίδι κτλ.

I see what you did there :P

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...