zio10 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Το κουταλι ειναι "λαθος" στα μακαρονια. Με βαση το σαβουαρ βιβρ δηλαδη. Γενικα δεν εχω θεμα μπορω να φαω αψογα με βαση το etiquette, αλλα δεν το ακολουθω παντα. Απλως θεωρω πως πρεπει να γνωριζεις τους κανονες πριν τους απορριψεις. Αυτό έχω ακούσει κι εγώ. Ισχύει τελικά ε; Αυτό με το μαχαίρι και το πηρούνι και τις αλλαγές χεριών δεν το κατάλαβα. Εγώ που είμαι δεξιόχειρας πχ θα χρησιμοποιήσω το μαχαίρι με το δεξί, αλλά και το πηρούνι με το δεξί με βολεύει να το χρησιμοποιώ. Προσπαθώ να σκεφτώ αν αλλάζω χέρι μετά που κόβω, δεν μπορώ να θυμηθώ στάνταρ αλλά λογικά ναι! Γενικά, νομίζω ότι το «παιδεύουμε» περισσότερο από όσο πρέπει...
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Αυτό έχω ακούσει κι εγώ. Ισχύει τελικά ε; Αυτό με το μαχαίρι και το πηρούνι και τις αλλαγές χεριών δεν το κατάλαβα. Εγώ που είμαι δεξιόχειρας πχ θα χρησιμοποιήσω το μαχαίρι με το δεξί, αλλά και το πηρούνι με το δεξί με βολεύει να το χρησιμοποιώ. Προσπαθώ να σκεφτώ αν αλλάζω χέρι μετά που κόβω, δεν μπορώ να θυμηθώ στάνταρ αλλά λογικά ναι! Γενικά, νομίζω ότι το «παιδεύουμε» περισσότερο από όσο πρέπει... Ναι είναι λάθος!!!
zio10 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Ναι είναι λάθος!!! Για το κουτάλι στα μακαρόνια λες; Καλά αυτό δεν το έκανα ποτέ και σχεδόν χάρηκα όταν άκουσα ότι δεν είναι σωστό γιατί έβλεπα πολλούς να το κάνουν που ήθελαν να το παίξουν πολιτισμένοι και γνώστες
YourTrueLegend Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Μεγαλωνοντας και ωριμαζοντας θα καταλαβετε οτι πρεπει να μαθετε σιγα σιγα καποιους στοιχειωδεις κανονες δυτικης συμπεριφορας και κουλτουρας. Οχι για να το παιζετε κιριλε ή να πουλατε μουρη για την ευγενη καταγωγη σας, ουτε για να ριξετε κακομαθημενες γκομενες. Αλλα γιατι θα ειναι η μονη σας επιλογη σε καποιες καταστασεις, αλλιως fail. Τωρα οι μισοι ειστε πιτσιρικαδες ή 30ρηδες με τα λεφτα του μπαμπα οποτε μιλατε εκ του ασφαλους και δεν εχετε καν φανταστει οτι σε σοβαρο επαγγελματικο περιβαλλον ή σε επαγγελματικα meetings αν θες να μην failαρεις πρεπει να εχεις στοιχειωδεις κανονες συμπεριφορας στους οποιους συμπεριλαμβανεται και κομματι του savoir vivre. Οχι για να μη σας παρεξηγησουν οι αλλοι, αλλα για να μη νιωθετε εσεις οι ιδιοι σαν το μαυρο προβατο αναμεσα σε ενα τραπεζι πολλων ατομων με πολυ συγκεκριμενους τροπους. Κι επειδη ειναι γραφικο ενας βλαχος απο τροπους να προσπαθει να κανει τον πολιτισμενο, αναγκαστικα ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ τροπους, μεταξυ αυτων και πως να τρως. Στην τελικη Ευρωπαιοι θελετε να αυτοαποκαλειστε με την εννοια του πολιτισμενου Ευρωπαιου... 5
randomcat Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Αυτό με το μαχαίρι και το πηρούνι και τις αλλαγές χεριών δεν το κατάλαβα. Εγώ που είμαι δεξιόχειρας πχ θα χρησιμοποιήσω το μαχαίρι με το δεξί, αλλά και το πηρούνι με το δεξί με βολεύει να το χρησιμοποιώ. Προσπαθώ να σκεφτώ αν αλλάζω χέρι μετά που κόβω, δεν μπορώ να θυμηθώ στάνταρ αλλά λογικά ναι! Εξαρτάται πιστεύω από το κόψιμο που έχεις να κάνεις (τύπος φαγητού, γωνία κοψίματος κ.λπ. παράμετροι) και με τη λογική ότι το δεξί είναι το καλό σου χέρι. Αν το κόψιμο απαιτεί σταθερότητα τότε βολεύει να κρατήσεις το πιρούνι με το δεξί για καλύτερη αντίσταση, αν όχι τότε ίσως και να κρατήσεις το μαχαίρι με το δεξί για πιο άνετο κόψιμο. Γενικά αν το φαγητό δεν είναι σκληρό για κόψιμο, δεν μου αρέσει να αλλάζω χέρια. Για τον γνωστό πλέον τρολλά που έγραψε από πάνω... καλύτερα λογική παρά ηλιθιότητα και τύποι. Αν είσαι ισχυρός χαρακτήρας θα επιβάλεις τον τρόπο σου - που είναι και ο πιο σωστός - στα "επαγγελματικά meetings". 3
zio10 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Μεγαλωνοντας και ωριμαζοντας θα καταλαβετε οτι πρεπει να μαθετε σιγα σιγα καποιους στοιχειωδεις κανονες δυτικης συμπεριφορας. Οχι για να το παιζετε κιριλε ή να πουλατε μουρη για την ευγενη καταγωγη σας, ουτε για να ριξετε κακομαθημενες γκομενες. Αλλα γιατι θα ειναι η μονη σας επιλογη σε καποιες καταστασεις, αλλιως fail. Τωρα οι μισοι ειστε πιτσιρικαδες ή 30ρηδες με τα λεφτα του μπαμπα οποτε μιλατε εκ του ασφαλους και δεν εχετε καν φανταστει οτι σε σοβαρο επαγγελματικο περιβαλλον ή σε επαγγελματικα meetings αν θες να μην failαρεις πρεπει να εχεις στοιχειωδεις κανονες συμπεριφορας στους οποιους συμπεριλαμβανεται και κομματι του savoir vivre. Οχι για να μη σας παρεξηγησουν οι αλλοι, αλλα για να μη νιωθετε εσεις οι ιδιοι σαν το μαυρο προβατο αναμεσα σε ενα τραπεζι πολλων ατομων με πολυ συγκεκριμενους τροπους. Στην τελικη Ευρωπαιοι θελετε να αυτοαποκαλειστε (ασχετως αν ο Ελληνας εχει πολυ περισσοτερα κοινα με τους Ανατολιτες και ιδιαιτερα τους Τουρκους, παρα τους Ευρωπαιους). Ε καλά αν είναι τόσο απαραίτητο κάποια στιγμή θα κάνεις ότι τα έμαθες...θα κρυφοκοιτάς και λίγο τους άλλους και θα βγει η βραδιά! 2
likor Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Ομολογώ οτι προτιμώ να τρωω με ενα πιρούνι και μόνο, στο δεξι χερι. Χωρις αυτο να σημαινει οτι μαχαίρι στο δεξι και πιρούνι στο αριστερο με ενοχλουν. Μονο που κατι παντα παει στραβα και με τον τροπο αυτο στανταρ θα μεινουν υπολείμματα στο πιατο. Ψιλολοιδια. Επισης δεν την παλευω καθολου με κουταλοπιρουνο στα μακαρονια. Αλλα και με το πιρούνι σκετο ολο και κατι θα κρεμεται. Ειμαι πολυ τραγικός ή έχετε και αλλοι τα ιδια ζορια; Δεν τα χρησιμοποιείς σωστά για αυτό δυσκολεύεσαι. Τρωω τα παντα με πιρουνι και μαχαιρι και δεν μενει τιποτα στο πιατο. Αντιθετα αυτος που χρησιμοποιεί μονο πιρούνι εχει το ενα χερι του αχρηστο. Στα μακαρονια παντα τρωω με κουταλι και πιρουνι ουτε λερωνομαι, τρωω ευκολα. Αντιθετα οποιος φαει με το πιρουνι του κρεμονται τα μακαρονια απο το στομα και σκυβει το κεφαλι κοντα στο πιατο.
zio10 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δεν τα χρησιμοποιείς σωστά για αυτό δυσκολεύεσαι. Τρωω τα παντα με πιρουνι και μαχαιρι και δεν μενει τιποτα στο πιατο. Αντιθετα αυτος που χρησιμοποιεί μονο πιρούνι εχει το ενα χερι του αχρηστο. Στα μακαρονια παντα τρωω με κουταλι και πιρουνι ουτε λερωνομαι, τρωω ευκολα. Αντιθετα οποιος φαει με το πιρουνι του κρεμονται τα μακαρονια απο το στομα και σκυβει το κεφαλι κοντα στο πιατο. Δεν ισχύει αυτό, τυλίγεις καλά τα μακαρόνια στο πιρούνι και δεν κρέμεται τίποτα, ούτε σκύβεις κοντά στο πιάτο!
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δεν τα χρησιμοποιείς σωστά για αυτό δυσκολεύεσαι. Τρωω τα παντα με πιρουνι και μαχαιρι και δεν μενει τιποτα στο πιατο. Αντιθετα αυτος που χρησιμοποιεί μονο πιρούνι εχει το ενα χερι του αχρηστο. Στα μακαρονια παντα τρωω με κουταλι και πιρουνι ουτε λερωνομαι, τρωω ευκολα. Αντιθετα οποιος φαει με το πιρουνι του κρεμονται τα μακαρονια απο το στομα και σκυβει το κεφαλι κοντα στο πιατο. Το κουτάλι είναι λάθος τρόπος βάση του etiquette (απλή παρατήρηση).
Shadows Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Αυτος-οι που σκεφτηκανε παντως το σαβουαρβιβρ οφειλω να παραδεχτω οτι καλυψανε την ιδψ τους με τον πιο εξυπνο τροπο.
Haldol Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Βασικά, άμα με κρίνει κανείς βάση "etiquette", το πολύ-πολύ να τα ακούσει. Από τη στιγμή που δεν λερώνω και δεν ενοχλώ θα φάω όπως θέλω και όπως με βολεύει. Άμα δε σ' αρέσει μη κοιτάς, ή τα μπογαλάκια σου και σ' άλλη παραλία. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αρχίσω να πίνω τη σούπα χλα-χλα-χλα απ'το μπολ γιατί με βόλεψε, τις περισσότερες φορές έχω αρκετά "λεπτή" συμπεριφορά. Αλλά σε καμία περίπτωση δε θα δεχτώ να κάνω κάτι "γιατί έτσι" ή επειδή "εδώ το κάνουμε έτσι". 2
xristos97 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Φανταστειτε τα ατομα που τρωνε αυστηρα με βαση αυτη τη μεθοδο οταν γυρνανε σπιτι πως τρωνε (αστειακι) 1
Moderators stormrain Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 To παν ειναι να ξερεις πως να φερθεις σε μια δεδομενη κατασταση νομιζω. Και απο κει και περα φιλτραρεις στο κατω κατω. Σιγουρα δε θα παραγγειλεις μια πιτσα σπιτι για να τη φας αραζοντας με ταινια και να βγαλεις το μαχαιρι και το πιρουνι τρωγοντας τη με πετσετα στο ποδι στην τραπεζαρια, αλλα προφανως αν βρεθεις σε καποια δεξιωση ή τελος παντων επισημη συγκεντρωση καλο ειναι να ξερεις ποιος ειναι ο ενδεδειγμενος τροπος. Για τον ιδιο λογο που σε βολευει πχ να φορας το μπλουζακι που ειναι ξεχειλωμενο σπιτι γιατι ειναι ανετο, αλλα αν βγεις σαββατο βραδυ θα βαλεις κατι αλλο παρολο που το πρωτο βολευει περισσοτερο. 9
defacer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 - Θα πρέπει να κρατάς το πιρούνι με το αριστερό για να φας, που είναι ηλιθιότητα, αφού σε βολεύει το δεξί. - Θα πρέπει να αφήσεις κάτω το μαχαίρι και να αλλάξεις χέρι στο πιρούνι αν θες να φας με το δεξί και να αλλάξεις ξανά όταν θα θέλεις να κόψεις κάτι, που είναι ηλιθιότητα. - Αν θες να φας με το πιρούνι στο δεξί που σε βολεύει χωρίς καθόλου αλλάγματα, τότε θα πρέπει να κόψεις όλο σου το φαγητό στην αρχή, κρατώντας το μαχαίρι στο δεξί και το πιρούνι στο αριστερό. Που είναι ηλιθιότητα. Τα είπαν ήδη ο legend και ο storm καθένας με τον τρόπο του, αλλά θα το πω και γω. "Ηλιθιότητα" είναι επίσης π.χ. το να μη φορέσω σορτσάκι στη δουλειά το καλοκαίρι όταν έχει 35 βαθμούς, το να κάνεις πράξεις με το χέρι και όχι με κομπιουτεράκι, και πολλά άλλα πράγματα. Αλλά μόνο αν το κρίνεις με παρωπίδες κοιτώντας μόνο το "τελικό αποτέλεσμα" και όχι την ενδιάμεση πορεία. Οπότε ναι, αν ο σκοπός μας εδώ που καθήσαμε είναι να αδειάσουμε τα πιάτα από το φαγητό που έχουν πάνω τους τότε όντως είναι ηλιθιότητα. Αλλά αν ο σκοπός είναι να μοιραστούμε μια δραστηριότητα για κοινωνικούς ή άλλους λόγους, το τι είναι ηλιθιότητα δεν προκύπτει με κριτήριο το πώς βολεύει να μεταφερθεί πιο αποδοτικά η τροφή από το πιάτο στο στομάχι μας. 3
Zito_H_Ergatia Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Οπως υπαρχει savoir vivre στα forums ετσι υπαρχει και στα μαχαιροπιρουνα. Το να μην θες να το τηρησεις ειναι σαν να θες να βρισεις χωρις να φας ban. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα