Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για νέα συσκευή


ikaruga24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1) Το ποσό που διαθέτουμε: Αυστηρά μέχρι 350 ευρώ. 

2) Την χρήση του κινητού (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά): Social media, video, πολύ μουσική από καλά ακουστικά, ανάγνωση σελίδων και e-books

3) Το μέγεθος της οθόνης που θα θέλαμε: 5" και πάνω, οποιοδήποτε μέγεθος. 

4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (Αναγνώστη Δαχτυλικών Αποτυπωμάτων, Αδιαβροχοποίηση κ.λ.π.): γρήγορη φόρτιση, καλό DAC

5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες; Ναι χωρίς να είναι πρωτεύον 

6) Μας ενδιαφέρει το Dual SIM; Προτιμώ dual sim χωρίς να είναι απαραίτητο 

7) Αν ναι, θα προτιμούσαμε να έχει χωριστές θύρες για SD και για τις 2SIM; Δεν είναι απαραίτητο

8) Στην SD, θα θέλαμε να υπάρχει δυνατότητα να πηγαίνουν οι εφαρμογές εκεί; Οχι

9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Μόνο android

10) Μας ενδιαφέρει ή μεγάλη μπαταρία; Σημαντικότατη χωρίς να είναι καθοριστική όμως για την επιλογή της συσκευής αν καλύπτει τα περισσότερα που θέλω. 

11) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα; Μόνο Ελλάδα. 

12) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης); Οχι. 

13) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο η και για μεταχειρισμένο; Μόνο καινούργιο. 

 

Λοιπόν παιδιά, λόγο της πουστιάς που παίχτηκε με το νέο μου πρόγραμμα κινητής δεν μπορώ να προχωρήσω σε αγορά HTC 10/S7 και αναγκαστικά θα πρέπει να πάρω κάτι άλλο. Λοιπόν οι συσκευές που βλέπω μέχρι αυτά τα φράγκα είναι οι: 

 

- Moto X style 

- Honor 8 

- Huawei Nova 

- Meizu MX 6

- Sony Xperia X

 

Καταλαβαίνω ότι είναι διαφορετικά όλα αυτά και το καθένα προσφέρει κάτι αλλά θέλω να δούμε λίγο τα υπέρ και κατά. Ολα κάτι προσφέρουν και προσωπικά το νούμερο ένα χαρακτηριστικό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι ο ήχος από ακουστικά όπου το Xperia X και MX 6 κερδίζουν τα υπόλοιπα. Υπόψη ότι αν το Moto X style δεν είχε τόσο χαμηλή διάρκεια μπαταρίας θα το χτυπούσα απευθείας αλλά από όσο ξέρω είναι αρκετά "κακή" έτσι ώστε να το ξανασκεφτώ. 

 

Δώστε γνώμες παιδιά, ίσως και άλλες συσκευές που μπορεί να μου ξέφυγαν. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

 

Ούτε καν, δεν έχει τίποτα που να με βολεύει σε αυτό το κινητό (εκτός των επιδόσεων) και είναι και LG επίσης που προσωπικά δύσκολα εμπιστεύομαι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικα Meizu θα εριχνα ακυρο λογω εγγυησης και υποστηριξης/updates και επισης αν και επομενο του Mx5 σε αρκετα πραγματα η εταιρια τα εκανε χειροτερα οπως λεει και στον επιλογο το γνωστο site

http://www.gsmarena.com/meizu_mx6-review-1522p9.php

 

Για Xperia X ουτε λογος πραγματικα.Η αυτονομια/μπαταρια του ειναι στα ιδια επιπεδα σχεδον με του Moto X style και μιλαμε για συσκευη με μικροτερη αναλυση οθονης και λιγοτερες ιντσες(αρα και καταναλωση).Επισης ειναι μια συσκευη που οταν πρωτοκυκλοφορησε κοστιζε ακριβοτερα ακομα και απο τις τωρινες ναυαρχιδες του 2016 

 

Τωρα οσον αφορα τα 2 huawei νομιζω οτι το Nova ειναι μονο καλυτερο απο το Honor 8 στην μπαταρια κυριως και αυτο γιατι φοραει τον γνωστο Snap 625 του Moto Z play ο οποιος ειναι μεν πιο αδυναμος απο τους γνωστους δυνατοτερους επεξεργαστες,αλλα παρεχει φοβερη αυτονομια μπαταριας.

 

Εγω προσωπικα απο τα παραπανω ισως να διαλεγα το Honor8 μιας και το χρηματικο οριο ειναι λιγο περιεργο(με 400ευρω επαιζε τοσο καιρο το Oneplus3 καλη ωρα),που το θεωρω πραγματικα πανεμορφο ειδικα σε μπλε χρωμα(το οποιο ομως αρκετα καταστηματα το χρεωνουν ακριβοτερα)και ειναι και πιο προσφατη κυκλοφορια απο τις αλλες. 


καλα θα κανεις να αναθεωρησεις..το g5 γ@μαει ολα οσα προτεινεις

Παντως μιας και το ειδα απο κοντα που ηταν σε γνωστη αλυσιδα τωρα με τα black fridays το βρηκα παρα πολυ ασχημο κινητο και πολυ αβολο στο κρατημα. Πραγματικα διαβαζα στα forum πως το G5 δειχνει πλαστικουρα σε σχεση με το S7(το τονιζω δειχνει)εκ πρωτης ματιας και στο κρατημα επιβεβαιωνονται τα οσα νιωθεις οταν κρατας και τα δυο κινητα διπλα διπλα. Πολυ χοντροκομμενο το ρημαδι και απο οτι θυμαμαι υπαρχουν παραπονα για το πανω κυρτο μερος της οθονης το οποιο αν και βοηθαει πολυ στις κλησεις του κινητου που καθεται απαλα στο κεφαλι,δεν πατανε καλα αρκετα screen protector.

Επισης υπαρχουν αρκετες αναφορες για την Ips οθονη του για service λογω bleeding και κολλημενων pixel στο διπλανο forum.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα θα κανεις να αναθεωρησεις..το g5 γ@μαει ολα οσα προτεινεις

 

Φαινομενικά η συσκευή φαίνεται καλή. Πρακτικά όμως δεν εμπιστεύομαι την LG και θα πρέπει να φέρει άλλη μια-δυο γενιές συσκευών πριν πω ότι θα την έβαζα στη λίστα επιλογών μου. Είμαι πολύ αρνητικά προκατειλημμένος με την πάρτι της. 

 

Fulgore, το σκέφτηκα και εγώ αυτό που λες αλλά ερχόμενος από MX4 δεν θα με χάλαγε, ειδικά στο θέμα του ήχου από ακουστικά η εταιρία είναι σίγουρα στις τοπ επιλογές. Κατά τα άλλα όμως να πω την αλήθεια θα ήθελα να δω και κάτι διαφορετικό για δική μου χρήση αυτή τη φορά. Το Honor 8 είναι σίγουρα η πιο συνετή λύση από τις παραπάνω ως high end συσκευή και καινούργια κιόλας κυκλοφορία αλλά θα μου "κοστίσει" γιατί ξέρω ότι μετά από 2-3 μήνες θα πέσει η τιμή κάνα πενηντάρικο στάνταρ αλλά οκ δεν με απασχολεί. Δεν ξέρω καθόλου τι παίζει μέσα στα του ήχου όμως. Ξέρω ήδη ότι το εξωτερικό ηχείο δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο αλλά δεν έχω κάτι αναλυτικό σε σχέση με τον ήχο από την θύρα ακουστικών και σύγκριση με άλλες συσκευές οπότε είναι λίγο ρίσκο.   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θεμα ειναι οτι το Honor 8 πουλαει και συγκρινεται αρκετα μαλιστα με το ακριβοτερο p9. Οσον αφορα τον ηχο που λες ενταξυ ενα ηχειο ειναι στην κατω θεση ουτως ή αλλως αρα ουτε ζεστη ουτε κρυο(μπορεις να δεις και στα αλλα κινητα που αναφερεσαι οσον αφορα τον ηχο)

http://www.gsmarena.com/honor_8-review-1492p7.php

 

Τωρα για την πτωση τιμης σε τεχνολογικα ειδη οπως τα κινητα ετσι πανε αυτα.

Ειδες οτι και το Oneplus3 τοσο καιρο ηταν η καλυτερη επιλογη(και στο εξωτερικο αρκετοι το προτειναν λογω χαμηλης τιμης)και ξαφνικα ερχονται απο το πουθενα Black Friday και βλεπεις το S7 στην ιδια τιμη(κλαμα οσοι το αγορασαν τον Μαρτιο/Απριλιο στα 700ευρω το S7).

 

Χασουρα θα εχεις ουτως ή αλλως σε βαθος χρονου αυτο το γνωριζεις πολυ καλα.Τουλαχιστον αυτο που θελω να πω ειναι οτι για τα χρηματα που διαθετεις μην κατσεις να ασχοληθεις σιγουρα με το συγκεκριμενο Sony γιατι δεν αξιζει σαν συνολο το κινητο και το Moto ειναι συσκευη σχεδον 1.5χρονου σχεδον(κριμα γιατι ειναι η μονη συσκευη με stock android).Βεβαια να ναι καλα nova launcher(κατι που προτεινεται παρα πολυ ειδικα σε Huawei κινητα λογω Emui).


Το G5 παντως ειναι αριστο(σε καμερα,ταχυτητα και specs), αρκει ο καθε ενδιαφερομενος να γνωριζει τα ρισκα που παιρνει με την εν λογω αγορα.


Ως τωρα η πιο αξιοπιστη συσκευη ειναι το V20 που κοστιζει και αναλογα ομως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν θες κάλο ήχο τότε motorola μιλάμε για πολύ δύναμή και στα ακούστηκα και στα ηχεία + δες το htc m9 άλλα η μπαταρία του είναι στα ίδια επίπεδα με το xperia και style

τα huawei παρέα με honor στο ήχο δεν...

το ΜΧ6 δεν βάζω καν στο παιχνίδι λόγω ελλείψεις 800αρας μπάντας και εγγύησης

 

p.s. μακριά απ τα lg

p.s2 τσέκαρε τα zte axon 7 mini, alcatel idol 4

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί δεν μπορείς να πας σε S7/M10?

 

Οικονομικός λόγος. 

 

 

 

αν θες κάλο ήχο τότε motorola μιλάμε για πολύ δύναμή και στα ακούστηκα και στα ηχεία + δες το htc m9 άλλα η μπαταρία του είναι στα ίδια επίπεδα με το xperia και style
τα huawei παρέα με honor στο ήχο δεν...
το ΜΧ6 δεν βάζω καν στο παιχνίδι λόγω ελλείψεις 800αρας μπάντας και εγγύησης
 
p.s. μακριά απ τα lg
p.s2 τσέκαρε τα zte axon 7 mini, alcatel idol 4

 

 

Δεν θέλω με τίποτε συσκευή με SoC SD 810, 615-17 καθώς αποδεδειγμένα είναι προβληματικά τσιπάκια και σαν ψείρας που είμαι στα δικά μου χέρια θα το αντιλαμβάνομαι συνέχεια και θα μου τη σπάει οπότε συσκευές όπως axon 7 mini και HTC M9 βγαίνουν εκτός. Ακόμα και τον 808 φοβάμαι και ας μην έχει τόσο θέμα όσο τα υπόλοιπα (που έχει αλλά είναι πολύ πιο διαχειρίσιμο). Κατά τα άλλα επειδή ψάχτηκα λίγο ακόμα και σε ξένα forum και βίντεο όλοι λένε ότι από αυτήν την λίστα το Honor 8 είναι σίγουρα η σωστή επιλογή μιας και το "πακέτο" που θα πάρεις είναι το καλύτερο χωρίς να κάνεις σοβαρή υποχώρηση πουθενά. Το Moto ναι μεν μπορεί να έχει δυνατό ήχο αλλά αυτό δεν μου εξασφαλίζει ποιότητα, εκεί είναι που κερδίζει το Sony, χάνει σε δύναμη αλλά κερδίζει πολύ σε ποιότητα και είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τρόπο να αυξήσουμε λίγο την ένταση από την θύρα ακουστικών. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οικονομικός λόγος. 

 

Τωρα ειδα το Thread.

 

Θα ελεγα το Xperia καθαρα γιατι εχει σχεδόν Pure Android, θα πάρει σύντομα την 7 και έχει και Custom Rom.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ενδιαφέρομαι το παραμικρό για custom rom και πίπες, θέλω τη συσκευή να τη βγάλω από το κουτί και να τη δουλέψω όπως την όρισε ο κατασκευαστής. Το Xperia έχει σίγουρα πόντους υπέρ του για εμένα και για τη χρήση που το θέλω, φαντάζομαι ότι κάτι παιδικές ασθένειες με την κάμερα και κάτι άλλα χαζούλια θα έχουν φτιάξει. Διαβάζω όμως κάτι άσχημο γι αυτό, λένε ρουφάει τη μπαταρία σαν πορτοκαλάδα και αυτό με ψιλοαγχώνει γιατί ναι μεν η sony έχει καλή ιστορία στο θέμα μπαταρία αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

LG G5 οντος δεν εχει καλο κρατημα,γιαυτο μια θηκη spigen και εισαι κομπλε. Το G5 ειναι ναυαρχηδα και οχι σαν τις κινεζιες που προτεινουν ορισμενοι. και δεν εχει τα προβληματα που ειχε το G4.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ενδιαφέρομαι το παραμικρό για custom rom και πίπες, θέλω τη συσκευή να τη βγάλω από το κουτί και να τη δουλέψω όπως την όρισε ο κατασκευαστής. Το Xperia έχει σίγουρα πόντους υπέρ του για εμένα και για τη χρήση που το θέλω, φαντάζομαι ότι κάτι παιδικές ασθένειες με την κάμερα και κάτι άλλα χαζούλια θα έχουν φτιάξει. Διαβάζω όμως κάτι άσχημο γι αυτό, λένε ρουφάει τη μπαταρία σαν πορτοκαλάδα και αυτό με ψιλοαγχώνει γιατί ναι μεν η sony έχει καλή ιστορία στο θέμα μπαταρία αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις. 

Η Sony ειχε καλη ιστορια με την μπαταρια μεχρι και το Z3 ,απο κει και περα παει η μπαταρια της επεσε ακομα και στην σειρα compact. Μονη της εχει βγαλει τα ματια αστην απεξω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...