Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο αδερφος μου εχασε το κινητο το. Eνα lg. Παιρνουμε τηλ και ειναι απενεργοποιημενο. Τι κανουμε σε αυτες τις περιπτωσεις; Στον παροχο και το κλαιμε;

Δημοσ.

Καταρχήν, παρότι ήταν απενεργοποιημένο, θα τηλεφωνήσει άμεσα στην εταιρία κινητής που είναι συνδρομητής και θα δηλώσει απώλεια/κλοπή κινητού για να του βάλουν φραγή στις εξερχόμενες (να μην μπορεί κάποιος κλέφτης να κάνει χρεώσιμες κλήσεις). Με την πρώτη ευκαιρία μπορεί να περάσει από κάποιο κατάστημα και να ζητήσει να ακυρώσουν εντελώς την παλιά sim, να του δώσουν καινούρια (την οποία προφανώς θα την τοποθετήσει σε άλλο κινητό), και να απενεργοποιήσουν την φραγή η οποία πλέον δεν χρειάζεται.

Όσον αφορά την συσκευή, μπορεί να αρχίσει να την κλαίει, δεν θα την πάρει πίσω, αλλά μπορεί να ζητήσει από όλες τις ελληνικές εταιρίες κινητής (Wind, Voda, Cosmote) να την μπλοκάρουν ώστε να μην μπορεί να την χρησιμοποιήσει κάποιος κλέφτης για κλήσεις ακόμη και αν βάλει άλλη κάρτα sim από οποιαδήποτε από τις 3 εταιρίες. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχετε ταυτότητα, την απόδειξη αγοράς και το κουτί όπου θα αναγράφεται το IMEI και θα πάτε με αυτά σε κάποιο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσετε κλοπή. Θα σας δώσουν μία βεβαίωση από το αστυνομικό τμήμα με την οποία θα πάτε σε κάποια από τις 3 εταιρίες για να δηλώσετε την κλοπή. Η εταιρία θα δηλώσει άμεσα το ΙΜΕΙ σε μια λίστα για να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δίκτυό της, και 1 φορά τον μήνα όλες οι εταιρίες ενημερώνουν μεταξύ τους τις λίστες τους ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κανένα δίκτυο τα ΙΜΕΙ.

• Like 2
Δημοσ.

Θεωρητική απορία: σε ξένες εταιρείες θα λειτουργεί?

Αν κάνεις δήλωση κλοπής σε αστυνομία και εταιρίες κινητής; Ελλάδα όχι, για εξωτερικό μάλλον ναι θα λειτουργεί, αλλά όπως και να έχει αν το έκλεψε κάποιος θα του κάνεις λίγο δυσκολότερη την ζωή γιατί δεν θα μπορεί να το πουλήσει στην Ελλάδα. Επίσης να τονίζω ότι η δήλωση κλοπής στην αστυνομία είναι υποχρεωτική πριν πας στις εταιρίες κινητής, και πρέπει να έχεις μαζί σου μια απόδειξη για να αποδείξεις ότι είναι δικό σου, καθώς και το ΙΜΕΙ.

Δημοσ.

Καταρχήν, παρότι ήταν απενεργοποιημένο, θα τηλεφωνήσει άμεσα στην εταιρία κινητής που είναι συνδρομητής και θα δηλώσει απώλεια/κλοπή κινητού για να του βάλουν φραγή στις εξερχόμενες (να μην μπορεί κάποιος κλέφτης να κάνει χρεώσιμες κλήσεις). Με την πρώτη ευκαιρία μπορεί να περάσει από κάποιο κατάστημα και να ζητήσει να ακυρώσουν εντελώς την παλιά sim, να του δώσουν καινούρια (την οποία προφανώς θα την τοποθετήσει σε άλλο κινητό), και να απενεργοποιήσουν την φραγή η οποία πλέον δεν χρειάζεται.

Όσον αφορά την συσκευή, μπορεί να αρχίσει να την κλαίει, δεν θα την πάρει πίσω, αλλά μπορεί να ζητήσει από όλες τις ελληνικές εταιρίες κινητής (Wind, Voda, Cosmote) να την μπλοκάρουν ώστε να μην μπορεί να την χρησιμοποιήσει κάποιος κλέφτης για κλήσεις ακόμη και αν βάλει άλλη κάρτα sim από οποιαδήποτε από τις 3 εταιρίες. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχετε ταυτότητα, την απόδειξη αγοράς και το κουτί όπου θα αναγράφεται το IMEI και θα πάτε με αυτά σε κάποιο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσετε κλοπή. Θα σας δώσουν μία βεβαίωση από το αστυνομικό τμήμα με την οποία θα πάτε σε κάποια από τις 3 εταιρίες για να δηλώσετε την κλοπή. Η εταιρία θα δηλώσει άμεσα το ΙΜΕΙ σε μια λίστα για να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δίκτυό της, και 1 φορά τον μήνα όλες οι εταιρίες ενημερώνουν μεταξύ τους τις λίστες τους ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κανένα δίκτυο τα ΙΜΕΙ.

ευχαριστω πολυ φιλε μου!

Δημοσ.

Δεν κατάφερε να βρει κάτι από αυτό μου είπε. Όπως κ να έχει αυτά συμβαίνουν. Υγεία,λεφτά και γυναίκες να έχουμε :)

Δημοσ.

υπαρχει δυνατοτητα να βρουμε την τελευταια ενεργη συνδεση στον χαρτη; τωρα ο χαρτης δειχνει οτι ειναι απενεργοποιημενο ενω πριν εδειχνε ενα σημειο

Δημοσ.

υπαρχει δυνατοτητα να βρουμε την τελευταια ενεργη συνδεση στον χαρτη; τωρα ο χαρτης δειχνει οτι ειναι απενεργοποιημενο ενω πριν εδειχνε ενα σημειο

Μπορείς αλλά πρέπει να ειναι ενεργοποιημένο το ιστορικό τοποθεσιας από τις ρυθμίσεις του κινητού.

Από εδώ μπορεί να δει το τελευταίο στίγμα:

https://www.google.com/maps/timeline

Δημοσ.

υπαρχει μια δωρεαν εφαρμογη για android  που λεγεται prey. μολις στο κλεψουν, στελνεις απο αλλο κινητο ενα sms που προκαθορισες, η συνδεσε απο browser στο acc της εφαρμογης. 
Απο κει και περα δεν ξεκλειδωνει / σβηνει το τηλεφωνο, και στη σελιδα του σου δειχνει στιγμα, wifi που βρισκει και οτι βλεπουν οι καμερες, πιθανων την φατσα του κλεφτη.

Αρκει να το εχεις εγκαταστησει πριν το χασεις.

Δημοσ.

^

πρακτικά, πιάνουν αυτά τα κόλπα;

εμένα αν έπεφτε στα χέρια μου κλεμμένο κινητό το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν restore. ή αν το άνοιγα εννοείται θα το έκανα χωρίς σύνδεση στο νετ.

αυτό με το IMEI όντως δουλεύει στην ελλάδα; το μπλοκάρουν;

διότι αν δουλεύει μπορούν αμέσως να βρούνε τον κλέφτη μόλις βάλει μια sim.

Δημοσ.

^

πρακτικά, πιάνουν αυτά τα κόλπα;

εμένα αν έπεφτε στα χέρια μου κλεμμένο κινητό το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν restore. ή αν το άνοιγα εννοείται θα το έκανα χωρίς σύνδεση στο νετ.

αυτό με το IMEI όντως δουλεύει στην ελλάδα; το μπλοκάρουν;

διότι αν δουλεύει μπορούν αμέσως να βρούνε τον κλέφτη μόλις βάλει μια sim.

Έχουν πέσει στα χέρια μου κινητά με μπλοκαρισμένο IMEI. Ανοίγουν κανονικά, μπορείς να βάλεις κάρτα SIM, πιάνει ακόμη και σήμα, αλλά αν πας να κάνεις μια κλήση τότε σου βγάζει μήνυμα "δίκτυο μη διαθέσιμο", ή κάτι παρόμοιο αναλόγως το μοντέλο του κινητού (έχω δοκιμάσει στο ίδιο μπλοκαρισμένο κινητό κάρτες και από τις τρεις Ελληνικές εταιρίες, με το ίδιο αποτέλεσμα). Στην ουσία μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν τάμπλετ χωρίς να έχεις τηλέφωνο. Δώρο άδωρο όμως γιατί πήρες τηλέφωνο και θες να το χρησιμοποιείς και σαν τηλέφωνο.

Τώρα δεν ξέρω το κατά πόσο ψάχνουν τον κλέφτη διότι μπορεί να το πουλήσει σε κάποιον ανίδεο και να βάλει την δικιά του κάρτα (εννοείται ότι ο κλέφτης θα εξαφανιστεί μετά).

Δημοσ.

πάντως για μένα δεν έχει νόημα το μπλοκάρισμα. ανοησία μεγάλη.

άστο έτσι και από τη στιγμή που μια sim θα συνδεθεί στο δίκτυο αμέσως η εταιρία κινητής ξέρει τον κάτοχο (αφού όλα δηλώνονται).

ε μετά είναι θέμα χρόνου για την αστυνομία να βρει ποιος έχει το κινητό. και ψεύτικα στοιχεία να έχει δώσει, θα τον βρούνε μέσα από τις κλήσεις που θα κάνει.

μπορεί να μη βρεθεί ο κλέφτης αλλά ο κλεπταποδόχος θα βρεθεί, καθόλου άσχημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...