Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χμμμ.. Σαν να θυμάμαι να είχα δει ένα σχετικό τόπικ κάπου, αλλά ένα search δεν μου έβγαλε κάτι σχετικό (έστω στις πρώτες 10 σελίδες που κοίταξα), οπότε ίσως το είχα δει αλλού.

Χρησιμοποιεί κάποιος κάποιο πρόγραμμα ανταποδοτικότητας για την χρήση κάρτας σε συναλλαγές; Προσωπικά χρησιμοποιώ κατά κόρον την χρεωστική της Πειραιώς για αγορές, είτε σε super market, είτε για αγορές online, από Ελλάδα και από εξωτερικό. Αλλά για κάποιο λόγο δεν είχα ασχοληθεί ποτέ, έπεσε το μάτι μου τελευταία σε κάτι yellow points κλπ που τα μαζεύεις από αγορές και είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω. Γνωρίζει κανείς αν αξίζει τον κόπο;

Έχω και μια χρεωστική της Εθνικής, που την έχω λίγο παροπλισμένη, αλλά αν υπάρχει κάποιο παρόμοιο αλλά ίσως πιο συμφέρον πρόγραμμα θα μπορούσα να αρχίσω να την χρησιμοποιώ..

Γενικά -αν δεν υπάρχει κάποιο παρόμοιο νήμα που μου έχει διαφύγει- εδώ θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν τέτοιου είδους προσφορές

• Super Moderators
Δημοσ.

Από την στιγμή που δεν πληρώνεις κάτι παραπάνω όταν χρησιμοποιείς κάρτα, γιατί να μην πληρώνεις με αυτή για να μαζεύεις πόντους?

Ακόμα και μέσω web-banking επιλέγω να πληρώνω όποιους λογαριασμούς γίνεται μέσω κάρτας και μετά να πληρώνω την κάρτα από τον λογαριασμό για να μαζεύω κι από εκεί πόντους...

Alpha Bonus οι κάρτες...

• Like 2
Δημοσ.

Το yellow points της Πειραιώς ξεκίνησε αρκετά πρόσφατα, δεν έχασες κάτι που δεν το είχες ψάξει παλιότερα. Μιας και έχεις ήδη κάρτα Πειραιώς, ψάξτο να δεις τι προσφέρει.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σχετικά πρόσφατα χρησιμοποιούσα περισσότερο ρευστό, είχα και μια "λογική" ότι πρέπει να ψωνίσεις ΠΟΛΛΑ για να μαζέψεις λίγα, οπότε θεωρούσα ότι δεν άξιζε τον κόπο. Το θέμα είναι ότι ήδη αρκετοί λογαριασμοί ΔΕΚΟ  κλπ πληρώνονται μέσω winbank, οπότε πιστεύω ότι θα μάζευα αρκετούς πόντους.

Απλά λέω μήπως υπάρχει κάποια πιο συμφέρουσα περίπτωση σε άλλη τράπεζα, είτε Εθνική (που έχω ήδη κάρτα) είτε σε άλλη. Για το τελευταίο βέβαια θα πρέπει να είναι ΤΟΣΟ συμφέρουσα που να αξίζει να ανοίξεις λογαριασμό. Ή κάτι κάρτες που βλέπω συχνά πυκνά από αεροπορικές εταιρίες κλπ που μαζεύεις μίλια. Για τέτοιου είδους προσφορές έλεγα να ψάξω γενικά...

• Super Moderators
Δημοσ.

Πληρώνεις φόρος εισοδήματος κι ΕΝΦΙΑ με κάρτα και μαζεύεις εύκολα, αν παίρνεις πετρέλαιο πληρώνεις με κάρτα κι εκεί αν μπορείς... :P

Υπάρχουν περιπτώσεις να πληρώνεις και συγγενών/φίλων/γνωστών/γειτόνων, να σου δίνουν τα μετρητά και να πληρώνεις με την κάρτα σου τα δικά τους για να μαζεύεις πόντους... :D

Δημοσ.

Το yellow points της Πειραιώς ξεκίνησε αρκετά πρόσφατα, δεν έχασες κάτι που δεν το είχες ψάξει παλιότερα. Μιας και έχεις ήδη κάρτα Πειραιώς, ψάξτο να δεις τι προσφέρει.

Έπαιξα λίγο με το calculator. Εάν περνάω τα καύσιμα του αυτοκινήτου, την ασφάλειά του, τα ψώνια του σούπερ μάρκετ και το λογαριασμό σταθερού από την κάρτα μου της Πειραιώς, μαζεύω περίπου ~2200 "yellows" το μήνα. 

Ενδεικτικά, για... 1€ έκπτωση σε βενζίνη 30€ στη Shell, θα πρέπει να ανταλλάξω 14,500 yellows! 

Ίσως με ξεψύρισμα να 'χει και καλύτερες προσφορές, αλλά I'll pass!

Δημοσ.

Ίσως με ξεψύρισμα να 'χει και καλύτερες προσφορές, αλλά I'll pass!

Για πιο λόγο να μην το κάνεις; Όπως και να έχει σίγουρα κερδισμένος θα βγείς! Κατι δεν υπολόγισες σωστά, γιατι εγω με το που γράφτηκα στο πρόγραμμα yellows πήρα 500 πόντους (όπως όλοι). 

Πήγα στον Μασούτη και ψώνισα 30€ περίπου και μου είπε ο ταμίας οτι εχω 1€ έκτπωση!

Δημοσ.

Για πιο λόγο να μην το κάνεις; Όπως και να έχει σίγουρα κερδισμένος θα βγείς!

Κερδισμένος δεν θα βγω. Δε μπορώ να χαρακτηρίσω κέρδος το -1€ μετά από 6-7 μήνες συναλλαγών. Πιο γρήγορα τα βρίσκω στο δρόμο αυτά αν απλά κοιτάω κάτω μην πατήσω τίποτα "μυρωδάτο". :P 

Οπότε προτιμώ να συνεχίσω με μετρητά, να μην περιμένω να φέρει ο βενζινάς το POS, ούτε να βάζω PIN, ούτε να περιμένω να συνδεθεί στο δίκτυο (που καμιά φορά κολλάει κιόλας).

• Like 3
Δημοσ.

Καλά, ο σκοπός είναι να ψωνίζεις αυτά που ήδη θα ψώνιζες, και απλά να κερδίζεις κατιτίς παραπάνω. Αν και προφανώς η λογική πίσω από όλο αυτό είναι κι αυτό που λες, κάποιοι θα μπουν στο τριπάκι να πάρουν κάτι που ίσως δεν έπαιρναν κανονικά, μόνο και μόνο στην σκέψη ότι "κερδίζουν" κάτι...

• Like 1
Δημοσ.

όταν διαλέγεις να δείς μια ξενέρωτη ταινία που θέλει να δει η κοπέλα σου το κάνεις επειδή εισαι καλός και στοργικός σύντροφος  ή επειδή έχεις στον μυαλό σου να της το κάνεις κουλούρι;   :P αυτή νομίζει πως κέρδισε την επιλογή εσύ κάνεις την δουλειά σου :P 

E αυτό ειναι και το concept με τους πόντους να προσελκύσουν κόσμο να κερδίσει δήθεν κάτι κάνοντας παραπάνω αγορές και έτσι να κερδίσει η τράπεζα. :P

Δημοσ.

όταν διαλέγεις να δείς μια ξενέρωτη ταινία που θέλει να δει η κοπέλα σου το κάνεις επειδή εισαι καλός και στοργικός σύντροφος  ή επειδή έχεις στον μυαλό σου να της το κάνεις κουλούρι;   :P αυτή νομίζει πως κέρδισε την επιλογή εσύ κάνεις την δουλειά σου :P 

E αυτό ειναι και το concept με τους πόντους να προσελκύσουν κόσμο να κερδίσει δήθεν κάτι κάνοντας παραπάνω αγορές και έτσι να κερδίσει η τράπεζα. :P

Σαφώς και αυτό είναι το concept, όπως επίσης και να προτιμήσουν συγκεκριμένα καταστήματα έναντι άλλων. Στο χέρι του καθενός είναι αν θα πέσει στην λούμπα, ή αν θα βγει κερδισμένος για κάτι που θα έκανε ούτως ή άλλως...

Δημοσ.

Σαφώς και αυτό είναι το concept, όπως επίσης και να προτιμήσουν συγκεκριμένα καταστήματα έναντι άλλων. Στο χέρι του καθενός είναι αν θα πέσει στην λούμπα, ή αν θα βγει κερδισμένος για κάτι που θα έκανε ούτως ή άλλως...

οι περισσότεροι πέφτουν στην λούμπα... απόδειξη; το πρόγραμμα συνεχίζει να υπάρχει όταν θα έρθει η στιγμή που οι τράπεζες θα αρχίσουν να χάνουν έστω 1 cent μόνο απο το σύνολο όλων των καρτών τότε θα διακοπεί.

Δεν ειναι μόνο ότι οι πόντοι πραγματικά δεν συμφέρουν ειναι ότι οι περισσότεροι δεν θα ασχοληθούν καν να τους εξαργυρώσουν (εκει βασίζονται και τα rebates που δεν υπάρχουν στην χώρα μας απόσο ξέρω αλλά ειναι μαγαζιά που πουλάνε πχ μια κάρτα γραφικών 300 ευρώ και αν την αγοράσεις, την παραλάβεις και κόψεις πχ το serial απο το κουτί συμπληρώσεις μια φόρμα με τα στοιχεία σου και προσθέσεις και φωτοτυπία απο την απόδειξη αγοράς και τους τα στείλεις με το ταχυδρομείο τότε σου στέλνουν πχ 30 ευρώ πίσω μετά απο λίγο καιρό και στο κατάστημα γράφει στην τιμή 300 270 after rabate... και μάντεψε οι περισσότεροι δεν το κάνουν... ) 

Τέλος ειναι στην ψυχολογία του καθενός μας να θέλει να ανεβάσει τους πόντους του (απλά το υποκειμενικό ζήτημα ειναι το μέχρι που θα φτάσει ο καθένας για να το κάνει) 1000 δικαιολογίες θα βρεις για να "στρογγυλέψεις" τους πόντους πχ να πάρεις 2 τετράδες μπύρες αντί για 1 (μπύρες ειναι θα τις έπαιρνα έτσι και αλλιώς ή κάτι τέτοιο) 

Δημοσ.

Αλφα μπονους και επιστροφη με συμφερουν αρκετα, το go4more της εθνικης λιγοτερο και της πειραιως δεν βλεπω να αξιζει. Μονο στο yellowday βαζει κατα καιρους καλες προσφορές αλλα πρέπει να το κοιτας συχνα και βαριεμαι.

Απο αλφα εχω ενα κερδος γυρω στα 15 ευρω το μηνα και με επιστροφη αλλα 10 χοντρικα με πραγματα που θα ψωνιζα ετσι κι αλλιως. Σε ειδικες περιπτωσεις (διακοπες, μεγαλες αγορες, προωθητικες ενέργειες κλπ) ειναι σαφως περισσότερα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...