ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Καλημέρα Πήρα χτες μια σόμπα υγραερίου και μια νέα μπουκάλα. Ήθελα να ρωτήσω πόσο πρέπει να ανοίγω την βάνα της μπουκάλας και αν παίζει ρόλο στην κατανάλωση Εγώ για παράδειγμα μετά την σύνδεση χτες άνοιξα λίγο την βάνα (περίπου 3/4 ενός κύκλου) και κάνει αρκετή δουλειά σε ένα χώρο 45-50 τετραγωνικά. Το θέμα είναι παίζει ρόλο αν ανοίξεις την βάνα τελείως στην κατανάλωση την οποία μπορεί να έχει?
haris_216 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Η βάνα της μπουκάλας πρέπει να είναι υποχρεωτικά ανοιχτή τελείως. Η ρύθμιση πάντα γίνεται από το αντίστοιχο μηχάνημα (σόμπα, κουζίνα, κλπ). Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να είναι ανοιχτή είναι για να λειτουργούν όπως πρέπει οι ρυθμίσεις του μηχανήματος. Αλλιώς, αν πχ το έχεις ανοιχτό λίγο, ενώ μπορεί να βάλεις τη σόμπα στο full αυτή δεν θα αποδώσει τη θερμότητα που πρέπει αφού του περιορίζεις τη ροή. Σε κάθε περίπτωση δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα ανοίγοντας τη βάνα λιγότερο. 1
dollyyy19 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 υπαρχει ρυθμιστης πανω στο λαστιχο συνδεσης,που δεν επιτρεπει γρηγορη εκτονωση της μπουκαλας.οσο και να ανοιξεις την βανα,η σομπα το ιδιο θα καιει.
Zerg13 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 ας την ανοιξει αρκετα την βανα στο 70-80% αλλα γιατι να την τερματισει; Αφου τερμα ειναι και ετσι. Κατι ασχετο, οταν ειναι γεματη η μουκαλα αν γινει ενας δυνατος σεισμος πχ 8 ριχτερ, και χτυπαει η σομπα μαζι με την μπουκαλα απο τοιχο σε τοιχο, δεν θα γινει εκρηξη;
pournaras Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Με σεισμο 8 ριχτερ το λιγοτερο που σενοιαζει ειναι η μπουκαλα. Διοτι και να εκραγει δε θα εχεις σπιτι για να σου χαλασει. Αλλα οχι, δε θα εκραγει, το πολυ πολυ να αρχισει να χανει.
NT1G Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 ας την ανοιξει αρκετα την βανα στο 70-80% αλλα γιατι να την τερματισει; Αφου τερμα ειναι και ετσι. Κατι ασχετο, οταν ειναι γεματη η μουκαλα αν γινει ενας δυνατος σεισμος πχ 8 ριχτερ, και χτυπαει η σομπα μαζι με την μπουκαλα απο τοιχο σε τοιχο, δεν θα γινει εκρηξη; Αν ζεις σε ταινία του hollywood, ναι, πιθανόν να εκραγεί.
Zerg13 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Με σεισμο 8 ριχτερ το λιγοτερο που σενοιαζει ειναι η μπουκαλα. Διοτι και να εκραγει δε θα εχεις σπιτι για να σου χαλασει. Αλλα οχι, δε θα εκραγει, το πολυ πολυ να αρχισει να χανει. Δεν εχω μπουκαλα. Για αυτους που εχουν ανησυχω και ειναι κοντα μου. Το προβλημα του σεισμου και αν θα κτηριο και αν θα σκοτωθει καποιος τα ξερω. Τωρα συζηταμε αν μια εκρηξη απο μπουκαλα θα σε σκοτωσει και θα ριξει το κτηριο ταυτοχρονα. Ποιος σου ειπε εσενα οτι με ενα δυνατο σεισμο πεφτει παντα το κτηριο; Δλδ δεν θα μου φτανει ο,πανικος του σεισμου πρεπει να εχω και εκρηξεις μεγαλης κλιμακας; Ωραια λογικη
Alxnks Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Τι νομίζετε, κάπως έτσι βγαίνει ο άλλος και πουλάει τα "έξυπνα" προϊόντα του! Ευκαιρία και για "έξυπνη σόμπα ή/και μπουκαλα υγραεριου...και ξεχαστε το φόβο πιθανων εκρήξεων μεγάλης κλίμακας κατά τη διάρκεια σεισμού 8 ρίχτερ!" Υγ. Μετά από αυτήν την υλοποίηση θα μπεί σε σχεδιασμό και κάτι αντίστοιχο για το δίκτυο φυσικού αερίου!
Ivory Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 ...αν μια εκρηξη απο μπουκαλα θα σε σκοτωσει και θα ριξει το κτηριο ταυτοχρονα. για μπουκάλα νιτρογλυκερίνης μιλάς? 1
bilya Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δεν εχω μπουκαλα. Για αυτους που εχουν ανησυχω και ειναι κοντα μου. Το προβλημα του σεισμου και αν θα κτηριο και αν θα σκοτωθει καποιος τα ξερω. Τωρα συζηταμε αν μια εκρηξη απο μπουκαλα θα σε σκοτωσει και θα ριξει το κτηριο ταυτοχρονα. Ποιος σου ειπε εσενα οτι με ενα δυνατο σεισμο πεφτει παντα το κτηριο; Δλδ δεν θα μου φτανει ο,πανικος του σεισμου πρεπει να εχω και εκρηξεις μεγαλης κλιμακας; Ωραια λογικη μιλάμε για 8 ριχτερ που οριακά αντέχει η γέφυρα ριο-αντιριο. Τπτ δεν θα μεινει ορθιο με 8 ριχτερ ειδικα στην αθηνα με τοσες απαρχαιωμένες πολυκατοικίες.
Joshua21 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 ας την ανοιξει αρκετα την βανα στο 70-80% αλλα γιατι να την τερματισει; Αφου τερμα ειναι και ετσι. Κατι ασχετο, οταν ειναι γεματη η μουκαλα αν γινει ενας δυνατος σεισμος πχ 8 ριχτερ, και χτυπαει η σομπα μαζι με την μπουκαλα απο τοιχο σε τοιχο, δεν θα γινει εκρηξη; Αν είναι τόσο δυνατός ο σεισμός, θα χτυπάς και εσύ από τοίχο σε τοίχο... 1
Zerg13 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Αν είναι τόσο δυνατός ο σεισμός, θα χτυπάς και εσύ από τοίχο σε τοίχο... Να ζησω απαγορευετε; Η πρεπει να παω απο εκρηξη;
Joshua21 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Να ζησω απαγορευετε; Η πρεπει να παω απο εκρηξη; Με τόσο δυνατό σεισμό όπως περιγράφεις δύσκολο να ζήσεις ούτως ή άλλως, αν δεν σε σκοτώσουν τα χτυπήματα στους τοίχους θα σε σκοτώσει η πλάκα που θα καταρρεύσει.
Alxnks Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Κι αν εκείνη την ώρα τυχαίνει να είσαι στην ταράτσα, θα σε σκοτώσει η ελεύθερη πτώση. Πες μας όμως ότι παίζει και να φοράς καποιου είδους αλεξίπτωτο ταχυτατου ανοίγματος, οπότε εξακολουθείς να θέλεις να επιζήσεις από την έκρηξη! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα