Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειχα ασχοληθει ποτε με μηχανες και αμαξια,βολευομουν με τα μμμ,ηρθε ο καιρος ομως που βαρεθηκα την ταλαιπωρια της κινησης και ενα μηχανακι θα με βολευε. Εδωσα λοιπον τα σηματα αυτη τη βδομαδα και τα περασα,ωρα για πορεια απο δω και περα,εδωσε κανεις προσφατα; ευκολο,δυσκολο; τι να προσεξω; επισης οταν ερθει η και περασω τι γινεται μολις παρω το μηχανακι; εφοριες κλπ...

• Moderators
Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι εχει αλλαξει κατι απο οταν ειχα δωσει. Σε μας τοτε η εξεταση , ειδικα για καποιον που οδηγουσε μηχανη απο πριν ή εστω τα πηγαινε καλα με το ποδηλατο, ηταν γελοια

1) κανεις 8αρια χωρις να βαλεις ποδι κατω μεχρι να σου πουν να συνεχισεις

2) μια ευθεια οσο πιο αργα μπορεις χωρις να βγεις απο τις γραμμες

3) μια ευθεια οσο πιο γρηγορα μπορεις χωρις να βγεις απο τις γραμμες

4) εβγαινες με κρανος με ακουστικό στο δρομο και πισω σου στο αμαξι ηταν οι εξεταστες και σου ελεγαν τι να κανεις.Μπορει να σου ελεγαν κατι καμια μαλακια του στυλ κανε σουζα, περνα το στοπ κλπ πουδεν πρεπει να το κανεις.

Τελειωσες :P

Για αγορα ας μιλησουν αλλοι

Δημοσ.

Ποσο χρονων είσαι, για τί μηχανακι μιλάς, τι δίπλωμα θα πάρεις;

Οι μοτοσυκλέτες πέραν της αγοράς δεν δηλώνονται στην εφορία, οπότε δεν έχεις πρόβλημα, αν αυτό εννοείς

Τις μηχανές πρέπει να τις σέβεται και να τις αγαπάς, να είσαι εγκρατεις και πολύ προσεκτικός

Δημοσ.

Αν αγοράσεις από ιδιώτη κρατάς τα στοιχεία του για να το δηλώσεις, αν είναι από έμπορο κρατάς την απόδειξη.

Δημοσ.

Οι μοτοσυκλέτες πέραν της αγοράς δεν δηλώνονται στην εφορία, οπότε δεν έχεις πρόβλημα, αν αυτό εννοείς

Νικο οι μηχανες δηλωνονται μια χαρα στην εφορια. το περασμενο καλοκαιρι πηρα ενα παπακι 50cc για τον γιο μου και η συμβουλη της λογιστριας μου ηταν να την γραψω στο ονομα μου για να μην χρειαστει να κανει δηλωση ο μικρος (17 χρονων).

Δημοσ.

έχουν τεκμήριο αγοράς. που σημαίνει τη δηλώνεις στην επόμενη δήλωση. από εκεί και πέρα δεν έχουν τεκμήριο κάθε χρόνο όπως τα αυτοκίνητα.

πληρώνεις μόνο τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια.

Δημοσ.

Δεν ειχα ασχοληθει ποτε με μηχανες και αμαξια,βολευομουν με τα μμμ,ηρθε ο καιρος ομως που βαρεθηκα την ταλαιπωρια της κινησης και ενα μηχανακι θα με βολευε. Εδωσα λοιπον τα σηματα αυτη τη βδομαδα και τα περασα,ωρα για πορεια απο δω και περα,εδωσε κανεις προσφατα; ευκολο,δυσκολο; τι να προσεξω; επισης οταν ερθει η και περασω τι γινεται μολις παρω το μηχανακι; εφοριες κλπ...

Να προσέχεις λεπτομέρειες και να είσαι σε ολόκληρη την εξέταση συγκεντρωμένος μην την πάθεις για καμια βλακεία.

Παράδειγμα ένας φίλος έδωσε κάτι μήνες πριν και κόπηκε επειδή ξεχάστηκε και δεν παρατήρησε ένα ξεβαμμένο στοπ (δεν είναι δικαιολογία το ότι είναι ξεβαμμένο).

Και γενικά θα τα πας καλά εκτός αν σου πέσει κανένανς μαλάκας εξεταστής (η πλειοψηφία δυστυχώς).

Δημοσ.

Ως αγορα δηλωνονται οχι ομως καθε χρονια οπως τα ΙΧ νομιζω

έχουν τεκμήριο αγοράς. που σημαίνει τη δηλώνεις στην επόμενη δήλωση. από εκεί και πέρα δεν έχουν τεκμήριο κάθε χρόνο όπως τα αυτοκίνητα.

πληρώνεις μόνο τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια.

καντε ενα πμ στον @logistouli αυτος θα μας λυσει τις αποριες.

Δημοσ.

28 ειμαι και δεν ειχα ασχοληθει,με ποδηλατο την εβγαζα και με τα μμμ. Ηρθε η ωρα τωρα. Απεριοριστο θα βγαλω.

Δημοσ.

28 ειμαι και δεν ειχα ασχοληθει,με ποδηλατο την εβγαζα και με τα μμμ. Ηρθε η ωρα τωρα. Απεριοριστο θα βγαλω.

Κ εγω σαν εσενα ημουν μεχρι που πηρα αλλα μου το κλεψαν. Την τριτη θα ερθει το νεο.

Αν δεν εχεις κανει πορεια ποτε με σχολη οδηγων ειναι δυσκολα. Εμας δε μας εκανε ποτε μαθημα για πορεια αλλα ειχα εμπειρια απο αυτοκινητο κ δυσκολευτικα.

Παντως θελει προσοχη και οχι καγκουριες. Αν πας του στυλ κουστουμακι κυριος με κρανος κτλ θα εισαι οκ. Αν πας κ@υλ* με γκαζι τερμα κρανος στον αγκωνα θα εχεις προβλημα.

Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι επι του θέματος...

Γνωρίζει κανείς σε πόσο καιρό μπορώ να βγάλω δίπλωμα μηχανής? Για πρώτη φορά?

Με την θεωρία, την οδήγηση και τις εξετάσεις...

Ας πούμε σε 2 μήνες το παίρνω?

Δημοσ.

Για μηχανή νομίζω μετά από 3 χρόνια από το απλό, εκτός αν είναι 3 μετά τα 18.

Δεν με κατάλαβες. Το απλό δίπλωμα για μηχανή, σε πόσο χρόνο περίπου το παίρνω?

Απο την στιγμή που εγγράφομαι σε σχολή οδήγησης μέχρι να το παραλάβω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...