Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, παιδιά επειδή θέλω να οργανώσω ένα ταξίδι για Αμερική θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους με πιο τρόπο θα ψάχνανε για να φτιάξουνε το πιο οικονομικό Πακέτο. Εγώ για παράδειγμα έχω καταλήξει ότι ο καλύτερος συνδυασμός είναι skyscanner και airbnb. Δυστυχώς τα ταξιδιωτικά γραφεία δεν έχουν προπληρωμένα φτηνά εισιτήρια. Όποιος γνωρίζει ας μας πει την γνώμη του

Δημοσ.

πλεον μενω αμερικη μονιμα. πριν 4 χρονια ομως εκανα ενα ταξιδι προς τα εδω. ολα τα εκλεισα μονος μου αφου πρωτα επελεξα τι θελω να δω.

εν ολιγοις, σε 24 μερες πηγα:

Αθηνα - Chicago (3 βραδια)

Chicago - Detroit (3 βραδια - εχουμε φιλους εκει) (τραινο)

Detroit - Cleveland (3 βραδια - επισης φιλους) (νοικιαρικο αμαξι)

Cleveland - Niagara Falls - Detroit (νοικιαρικο)

Detroit - Miami (3 βραδια) (αεροπλανο)

Miami - Key West (2 βραδια) (νοικιαρικο αμαξι)

Miami - NYC (αεροπλανο)

NYC - Boston (3 βραδια) (νοικιαρικο)

Boston - NYC (6 βραδια)

NYC - Αθηνα

γενικα εδω αμερικη ειναι πολυ ευκολο να κινηθεις, να φας, να κανεις οτιδηποτε. απλα με το που φτασεις τσιμπα ενα "τουριστικο" κινητο (δινει η T-mobile και δουλευουν για 3 βδομαδες χαλαρα) για να εχεις 4G και να μπορεις να χρησιμοποιησεις δεδομενα και GPS κλπ. Δουλεψε πολυ yelp για να βρεις που να φας κτλ. Διαμονες παιξε με AirBnB και homeaway...αυτοκινητα θα βρεις σχετικα φτηνα (εγω ειχα κλεισει σε καθε περιπτωση με κανα 20αρικο τη μερα το πολυ).

θα σου προτεινα να πας κανα αγωνα ΝΒΑ, ειδικα οσο ειναι η regular season μια και ειναι φτηνα τα εισιτηρια (εκτος κι αν πας κανα Cleveland/Oakland). Σε καποια μνημεια μπορει να χρειαστει να κλεισεις επισκεψη απο μηνες πριν (πχ Αγλαμα ελευθεριας). 

Θα χρειαστεις μια ESTA για να μπεις στη χωρα. online, πληρωνεις με πιστωτικη και εισαι κομπλε..

απο αποψη ταξιδιου, αν θες να κουβαλησεις ΠΟΛΛΑ πραγματα (πχ να ψωνισεις εδω), παρε Turkish: 2 βαλιτσες στην τιμη του εισιτηριου. ετοιμασου ομως για αρκετα μεγαλη πτηση (Κωνσταντινουπολη-NYC/Boston/Houston/San Francisco κλπ).

Αν δε σε νοιαζουν τα ψωνια, παρε καμμια Lufthansa/Swiss/British γιατι σπαει καλυτερα το ταξιδι... εκτος κι αν πετας για NYC που αν δεν απατωμαι εχει direct απο αθηνα τωρα πια..

• Like 4
Δημοσ.

Για Liberty Island θυμαμαι απλά είχα πάει όποτε μας κατέβηκε και περιμέναμε το ferry, τι πρέπει να κλείσεις μήνες πριν?

Αν σκοπεύεις να κινηθείς εντός της χώρας, μην ξεχάσεις να κλείσεις επιστροφή από την πόλη που θα είσαι τις τελευταίες μέρες. Εμείς κάναμε σούπερ ποντιακό και η επιστροφή ήταν από το ίδιο αεροδρόμιο που πήγαμε, οπότε εκεί που είχαμε φτάσει στην άλλη άκρη της χώρας έπρεπε να γυρίσουμε στο O'Hare για να φύγουμε.

Για να νοικιάσεις αυτοκίνητο μόνο με κάρτα και για καλή τιμή online booking. Σε σημείο να πηγαίνεις στην μάντρα χύμα και να σου λένε να κλείσεις online και να ξαναπας στο γκισέ να πάρεις κλειδιά.

Φαγητά και καύσιμα είναι πιό φθηνά από εδώ, απλά δυσκολεύεσαι λίγο στο να βρεις κάτι μη παχυντικό, ποιοτικό και φθηνό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι εννοουσα για να ανεβεις στο αγαλμα. αντιστοιχη φαση ξερω οτι ισχυει αν θες να πας Alcatraz tour στο San Francisco. πρεπει να κλεισεις απο πριν..

εφαγα μια φλασια και σκεφτηκα το εξης: αν πεταξεις με Turkish και 2 βαλιτσες, και εχεις εσωτερικη πτηση εδω US (πχ ερχεσαι NYC και θες να πας βολτα καπου αλλου με εσωτερικη πτηση), κοιτα για πτησεις της Southwest καθως κι αυτοι δινουν 2 βαλιτσες δωρο.. just sayin γιατι οι αλλες αμερικανικες αεροπορικες χρεωνουν 25 δολλαρια τη βαλιτσα..

Επεξ/σία από Rabican
Δημοσ.

Καλησπέρα, παιδιά επειδή θέλω να οργανώσω ένα ταξίδι για Αμερική θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους με πιο τρόπο θα ψάχνανε για να φτιάξουνε το πιο οικονομικό Πακέτο. Εγώ για παράδειγμα έχω καταλήξει ότι ο καλύτερος συνδυασμός είναι skyscanner και airbnb. Δυστυχώς τα ταξιδιωτικά γραφεία δεν έχουν προπληρωμένα φτηνά εισιτήρια. Όποιος γνωρίζει ας μας πει την γνώμη του

Πήγα το Μάρτιο του 2015. Νοέμβριο 2014 είχα κλείσει το αεροπορικό με Turkish Airlines  (460eu πάνε έλα). Ένα μήνα μετά έκλεισα διαμέρισμα στο central Brooklyn (Bedford - Stuy area). 3 άτομα απο 470 ο καθένας. 930 δηλαδή τα fixed έξοδα. Φτάνοντας JFK ήθελε 30 δολλάρια για να πάρω μια MTS εβδομαδιαία (μετρό, λεωφορεία) με την οποία και πήγα στο σπίτι. Απο κει και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους. 

Δημοσ.

Δε θα σου συστήσω Turkish αυτή την περίοδο για τους γνωστούς λόγους (πρέπει να περάσεις από Κωνσταντινούπολη).

Κατά τα άλλα θα χρειαστείς οπωσδήποτε δεδομένα στο κινητό, οπότε φρόντισε την κάρτα. Αν ζεις στο uk δες μήπως έχεις δωρεάν δεδομένα στις ΗΠΑ με το πλάνο που ήδη έχεις. Κάποιες εταιρίες δίνουν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...