Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρω τριανταρη που το εχει κανει και ειναι στα τελειωματα της πιλοτικής. Ειναι ευκατάστατος όμως και δεν έχει παιδιά - σκυλιά. Ξέρω και σαραντάρη που τελείωσε ιατρική, έχει κάνει και ειδικότητα τώρα, αλλά κι αυτός  δεν είχε καμία υποχρέωση.

+1 για "μεγάλο" γιατρό.

Αλλά όπως ανέφερες και εσύ, αυτός που ξέρω δεν είχε καμία υποχρέωση, ήταν ήδη Μηχανικός στο εξωτερικό(έβγαλε εκεί την σχολή) και είχε καλό δικό του "λίπος" για να ζήσει μέχρι να αυγατίσει η ιατρική.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

On that note, κύριε Γιάννη, έχεις 3 ενήλικα παιδιά.Πέρασαν στην σχολή που ήθελαν;Εργάζονται στον τομέα που ήθελαν;Και άν όχι...γιατί δέν δοκιμάζουν ξανά;Τα πάντα γίνονται αν υπάρχει θέληση,σωστά;

Ειρήνη σε όλον τον κόσμο.Κατώτατος μισθός στα 2000 ευρώ.Ρόζ συννεφάκια παντού.Την υποκρισία όμως, την έχουμε στανταράκι.

Η μεγαλη όχι γιατι ηθελε Νομικη και περασε Φιλοσοφικη .Φοβοταν δευτερη αποτυχια και δεν ξαναεδωσε αν και της επεμενα .

Η μικρη ναι γατι ηθελε ΜΜΕ και περασε Παντειο και είναι στον δευτερο χρονο . Ο μεσαιος απλα δεν ηθελε και δεν περασε .

Και τα τρια εργαζονται σε ασχετα αντικείμενα (τηλεφωνικα κεντρα help desk ευτυχως εισερχομενων κλισεων).

Δημοσ.

Δώστε μου αμφότεροι ένα χρονοδιάγραμμα στο οποίο ένας,εδώ και 7 χρόνια απόφοιτος λυκείου,θα πρέπει να κανει rebrush και να καλύψει ύλη που θα του επιτρέψει εισαγωγή σε σχολή με βάση τα 18500 μόρια.Και 18,5Κ με εκπτώσεις λόγω κρίσης.Η ts είχε άπλετο χρόνο απο το 2010,άλλα δέν το έκανε.Για τα 3 παιδιά;Αλήθεια τσιμπήσατε την ιστορία;

Υπήρξε ρίψασπις το '10 με την ΓΦ,γιατί πιστεύετε οτι δέν θα γίνει το ίδιο και τώρα,στερώντας μια θέση απο έναν νέο που πάλεψε 6 χρόνια για τα προαπαιτούμενα της εισαγωγής του; 

On that note, κύριε Γιάννη, έχεις 3 ενήλικα παιδιά.Πέρασαν στην σχολή που ήθελαν;Εργάζονται στον τομέα που ήθελαν;Και άν όχι...γιατί δέν δοκιμάζουν ξανά;Τα πάντα γίνονται αν υπάρχει θέληση,σωστά;

Ειρήνη σε όλον τον κόσμο.Κατώτατος μισθός στα 2000 ευρώ.Ρόζ συννεφάκια παντού.Την υποκρισία όμως, την έχουμε στανταράκι.

Οτι ακριβως λεει ο φιλος.Εδω 18χρονοι με απειρο χρονο,χωρις 3 παιδια και χωρις μια σχολη ηδη να τους βαραινει στην πλατη και οχι απλα πεφτουν εξω,αλλα και πολυ εξω.Καλα τα απωθημενα αλλα και εγω αν θελω να γινω αστροναυτης σιγουρα υπαρχει μια πιθανοτητα στο δισεκατομμυριο αλλα δεν προσπαθω να το παρουσιασω σαν το ρεαλιστικο σεναριο.Και κατι αλλο.Για να γραψει 19000 μορια θελει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ βασεις απο προηγουμενες χρονιες ειδικοτερα δε οταν εχεις τελειωσει το σχολειο 6 χρονια τωρα.Και σκεψου οτι το ευκολο σε ολο αυτο το σεναριο ειναι να μπεις.Ο ανηφορος μετα 5-6-7 χρονια ειναι το δυσκολο.

Δημοσ.

Η μεγαλη όχι γιατι ηθελε Νομικη και περασε Φιλοσοφικη .Φοβοταν δευτερη αποτυχια και δεν ξαναεδωσε αν και της επεμενα .

Η μικρη ναι γατι ηθελε ΜΜΕ και περασε Παντειο και είναι στον δευτερο χρονο . Ο μεσαιος απλα δεν ηθελε και δεν περασε .

Και τα τρια εργαζονται σε ασχετα αντικείμενα (τηλεφωνικα κεντρα help desk ευτυχως εισερχομενων κλισεων).

Και σου ξαναπετάω το μπαλάκι.Σάν πατέρας,δέν θέλεις το καλύτερο για τα παιδιά σου;Γιατί δέν μίλησες μαζί τους,ειδικά στην μεγάλη,να τα διαβεβαιώσεις οτι σαν γονιός θα είσαι εκεί για να τα στηρίξεις,να δοκιμάσουν ξανά,να αποκτήσουν προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον;Το "οχού,πατέρα βαριέμαι",είναι μια πιθανή απάντηση.

Αναλωνόμαστε εδώ και 3 σελίδες για πράγματα που έχουν ήδη ειπωθεί: ρεαλισμός και οτι το "θα ήθελα να..." δέν συνάδει με το "μπορώ να..."

Η ουσία όμως ξέρεις που είναι;Όποιος πραγματικά θέλει να κάνει κάτι,δέν μπαίνει στο insomnia ζητώντας συμβουλές απο εμένα και εσένα.Απλά το κάνει και αν αξίζει,πετυχαίνει.Όλα τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε...

Δημοσ.

Δεν μπήκε στο insomnia για να ζητήσει τη γνώμη σου όπως λες, να ρωτήσει αν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος/σχολή ρώτησε, πρώτον, δεύτερον μαζέψου(:-)), τί τρόπος είναι αυτός; Τον ρεαλισμό που ευαγγελίζεσαι τον έδωσαν και άλλοι που απάντησαν, με σεβασμό όμως.

Τρίτον είχα συμμαθήτρια 84 ετών που επειδή στην εποχή της δεν άφηναν τα κορίτσια να σπουδάσουν, το 'κανε στα τελευταία της μόνο και μόνο επειδή ΤΟ ΕΙΧΕ ΜΕΡΑΚΙ και τότε της ήρθε να το κάνει.

σ.σ. Αν είναι ν' απαντήσεις μην το κάνεις με ιστορίες γι αγρίους, το ελιτίστικο υφάκι του "κουτά, εγώ είμαι πάντας" που έχεις κατέκρινα.

• Like 4
Δημοσ.

Και σου ξαναπετάω το μπαλάκι.Σάν πατέρας,δέν θέλεις το καλύτερο για τα παιδιά σου;Γιατί δέν μίλησες μαζί τους,ειδικά στην μεγάλη,να τα διαβεβαιώσεις οτι σαν γονιός θα είσαι εκεί για να τα στηρίξεις,να δοκιμάσουν ξανά,να αποκτήσουν προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον;Το "οχού,πατέρα βαριέμαι",είναι μια πιθανή απάντηση.

Λες να μην το εκανα ..Μεχρι και εξωτερικο προτεινα γιατι πριν 10 χρονια ειχαμε αλλες οικονομικες δυνατοτητες αλλα δε ολλες οι πιεσεις υπαρχουν ορια.

Δημοσ.

Πάντα με εντυπωσιάζει η σιγουριά με την οποία κάποιοι κρίνουν κάποιον με βάση ένα post και νομίζουν ότι ξέρουν όλη τους τη ζωή.

Λοιπόν, η κοπέλα που έκανε την ερώτηση μπορεί να είναι μια χαμηλής ευφυΐας και τεμπέλα 25χρονη που ονειροβατεί και θέλει να γίνει γιατρός χωρίς να έχει ιδέα, έχοντας εγκαταλείψει μια πιο "εύκολη" σχολή σε συνθήκες πολύ ευνοϊκότερες. Δεκτό. Μπορεί όμως να είναι και μια κοπέλα ευφυής και ικανή, που για χίλιους δυο λόγους δεν τα κατάφερε στα 20 της, αλλά δεν θέλει να ζήσει τα υπόλοιπα 60 χρόνια της ζωής της με βάση μια απογοήτευση που προέκυψε στα 20. Και είμαι σίγουρος ότι όλοι μας ξέρουμε άτομα και των 2 κατηγοριών.

Επίσης, στο ίντερνετ δεν γράφουμε μόνο για να απαντήσουμε στην κάθε Αντωνία. Το θέμα μπορεί να το διαβάσουν κι άλλα άτομα σε άλλη στιγμή. Όταν μια 23χρονη που έμεινε έγκυος στα 18 της σε ένα χωριό της επαρχίας σκεφτεί να κυνηγήσει τα όνειρά της, εγώ προσωπικά δε θέλω να της δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν γίνεται. Όλοι κάνουν λάθη και συνήθως υπάρχει περιθώριο να ξαναπροσπαθήσεις.

Από εκεί και πέρα, όπως είπαν οι περισσότεροι, ο δρόμος της ιατρικής όταν είσαι 25 και με οικογένεια είναι πολύ δύσκολος, αλλά εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι είναι αδύνατο.

• Like 11
Δημοσ.

Πάντα με εντυπωσιάζει η σιγουριά με την οποία κάποιοι κρίνουν κάποιον με βάση ένα post και νομίζουν ότι ξέρουν όλη τους τη ζωή.

Λοιπόν, η κοπέλα που έκανε την ερώτηση μπορεί να είναι μια χαμηλής ευφυΐας και τεμπέλα 25χρονη που ονειροβατεί και θέλει να γίνει γιατρός χωρίς να έχει ιδέα, έχοντας εγκαταλείψει μια πιο "εύκολη" σχολή σε συνθήκες πολύ ευνοϊκότερες. Δεκτό. Μπορεί όμως να είναι και μια κοπέλα ευφυής και ικανή, που για χίλιους δυο λόγους δεν τα κατάφερε στα 20 της, αλλά δεν θέλει να ζήσει τα υπόλοιπα 60 χρόνια της ζωής της με βάση μια απογοήτευση που προέκυψε στα 20. Και είμαι σίγουρος ότι όλοι μας ξέρουμε άτομα και των 2 κατηγοριών.

Επίσης, στο ίντερνετ δεν γράφουμε μόνο για να απαντήσουμε στην κάθε Αντωνία. Το θέμα μπορεί να το διαβάσουν κι άλλα άτομα σε άλλη στιγμή. Όταν μια 23χρονη που έμεινε έγκυος στα 18 της σε ένα χωριό της επαρχίας σκεφτεί να κυνηγήσει τα όνειρά της, εγώ προσωπικά δε θέλω να της δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν γίνεται. Όλοι κάνουν λάθη και συνήθως υπάρχει περιθώριο να ξαναπροσπαθήσεις.

Από εκεί και πέρα, όπως είπαν οι περισσότεροι, ο δρόμος της ιατρικής όταν είσαι 25 και με οικογένεια είναι πολύ δύσκολος, αλλά εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι είναι αδύνατο.

Δεν είναι αδύνατο είχα στο έτος μου 45χρονο μηχανικό. Μία χαρά γίνεται απλα θέλει να στήσεις κώλο.

Έπαιρνε και 9-10 σε όλα.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν μπήκε στο insomnia για να ζητήσει τη γνώμη σου όπως λες, να ρωτήσει αν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος/σχολή ρώτησε, πρώτον, δεύτερον μαζέψου( :-)), τί τρόπος είναι αυτός; Τον ρεαλισμό που ευαγγελίζεσαι τον έδωσαν και άλλοι που απάντησαν, με σεβασμό όμως.

Τρίτον είχα συμμαθήτρια 84 ετών που επειδή στην εποχή της δεν άφηναν τα κορίτσια να σπουδάσουν, το 'κανε στα τελευταία της μόνο και μόνο επειδή ΤΟ ΕΙΧΕ ΜΕΡΑΚΙ και τότε της ήρθε να το κάνει.

σ.σ. Αν είναι ν' απαντήσεις μην το κάνεις με ιστορίες γι αγρίους, το ελιτίστικο υφάκι του "κουτά, εγώ είμαι πάντας" που έχεις κατέκρινα.

Δέν καταλαβαίνω πώς κατέληξες στο συμπέρασμα οτι έχω... "ελιτιστικό υφάκι".

Άξια συγχαρητηρίων η υπερήλικη.Είχα και εγώ συμφοιτητές που διένυαν την 4η ή ακόμα και 5η δεκαετία της ζωής τους.Η μόνη διαφορά είναι οτι ικανός αριθμός, επέλεξε με γνώμονα την επαγγελματική αποκατάσταση.

Εκτιμώ όμως οτι και τα δύο παραδείγματα είναι παράταιρα με το συγκεκριμένο θέμα.Δέν μπορούμε να εξισώσουμε το χόμπι με δεκαετίες θυσιών.Άλλο ο καημός για το τραίνο που κάποτε χάθηκε και άλλο έλα λειτούργημα που καταπιάνεται με την ανθρώπινη ζωή.

Δέν κρίνω όμως ούτε την ηλικιακή βάση,ούτε και την θέληση.Για την ακρίβεια ούτε κάν τα προσόντα.Φεύ,το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ένα τέρας το οποίο τρώει ακόμα και αυτούς που αξίζουν την εισαγωγή.Ιδού η Ρόδος δηλαδή.

Λίγη σημασία έχει αν η TS τρολλάρει.Εκτιμώ όμως οτι ο κόπος,τόσο όσων κατάφεραν να ασκήσουν το λειτούργημα,όσο και αυτών που προσπάθησαν (αλλα απέτυχαν), αξίζει μεγαλύτερου σεβασμού απο το ανάλαφρο σκεπτικό του κάθε...πικραμένου.Αυτά περι "σεβασμού".

Οπότε κράτα τις δύο τελευταίες γραμμές ώς δικαιολογία για τα κακώς κείμενα.

Παρεμπιπτόντως,μου ζητάς να "μαζευτώ" άλλα κάποιος άλλος είναι all over the place...

Φιλικά έ; ;)

Δημοσ.

Οταν κάποιος κάνει μια τόσο απλή ερώτηση η οποία δεν έχει τίποτα το περίεργο και κάποιοι επιμένουν να χρησιμοποιούν κάποιες λέξεις-καραμέλες που δεν κολλάνε πουθενά όπως ''troll'',δε μπορώ να καταλάβω γιατί τίποτα ούτε καν μια φυσιολογική ερώτηση απορία όπως αυτή, φαντάζει τόσο ''παράξενη''. Κάτι τέτοιο πώς μπορεί κάποιος να το θεωρήσει αστείο,δεν το χωράει το μυαλό μου. Ρωτάω κάτι συγκεκριμένο και βλέπω απαντήσεις με ό,τι πιο άσχετο υπάρχει. Δυστυχώς, όχι μόνο η αντιμετώπιση από κάποιους δεν είναι όπως πρέπει,αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι ορισμένα άτομα έχουν μείνει στάσιμα στην παιδική τους ηλικία. Κρίμα που πίστεψα ότι είχα να κάνω με ανθρώπους με κατανόηση. Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά. Ειλικρινά λυπάμαι.

• Like 3
Δημοσ.

Σε ποιους αναφέρεσαι; Δεν είδα να έλαβες απαντήσεις του χαβαλέ πάντως. Συζήτηση γίνεται.

Και έχω και γω την εξής απορία:

Αφου ηταν παντα το ονειρο σου γιατι δεν ακολουθησες θετικη κατευθυνση;

Δημοσ.

Οταν κάποιος κάνει μια τόσο απλή ερώτηση η οποία δεν έχει τίποτα το περίεργο και κάποιοι επιμένουν να χρησιμοποιούν κάποιες λέξεις-καραμέλες που δεν κολλάνε πουθενά όπως ''troll'',δε μπορώ να καταλάβω γιατί τίποτα ούτε καν μια φυσιολογική ερώτηση απορία όπως αυτή, φαντάζει τόσο ''παράξενη''. Κάτι τέτοιο πώς μπορεί κάποιος να το θεωρήσει αστείο,δεν το χωράει το μυαλό μου. Ρωτάω κάτι συγκεκριμένο και βλέπω απαντήσεις με ό,τι πιο άσχετο υπάρχει. Δυστυχώς, όχι μόνο η αντιμετώπιση από κάποιους δεν είναι όπως πρέπει,αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι ορισμένα άτομα έχουν μείνει στάσιμα στην παιδική τους ηλικία. Κρίμα που πίστεψα ότι είχα να κάνω με ανθρώπους με κατανόηση. Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά. Ειλικρινά λυπάμαι.

Πηρες ακριβεστατη απαντηση απο καποιον φιλο 32 λεπτα μετα την ερωτηση σου.Τα αλλα ειναι να ειχαμε να λεγαμε.Καλη επιτυχια.

Δημοσ.

Δέν καταλαβαίνω πώς κατέληξες στο συμπέρασμα οτι έχω... "ελιτιστικό υφάκι".

Άξια συγχαρητηρίων η υπερήλικη.Είχα και εγώ συμφοιτητές που διένυαν την 4η ή ακόμα και 5η δεκαετία της ζωής τους.Η μόνη διαφορά είναι οτι ικανός αριθμός, επέλεξε με γνώμονα την επαγγελματική αποκατάσταση.

Εκτιμώ όμως οτι και τα δύο παραδείγματα είναι παράταιρα με το συγκεκριμένο θέμα.Δέν μπορούμε να εξισώσουμε το χόμπι με δεκαετίες θυσιών.Άλλο ο καημός για το τραίνο που κάποτε χάθηκε και άλλο έλα λειτούργημα που καταπιάνεται με την ανθρώπινη ζωή.

Δέν κρίνω όμως ούτε την ηλικιακή βάση,ούτε και την θέληση.Για την ακρίβεια ούτε κάν τα προσόντα.Φεύ,το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ένα τέρας το οποίο τρώει ακόμα και αυτούς που αξίζουν την εισαγωγή.Ιδού η Ρόδος δηλαδή.

Λίγη σημασία έχει αν η TS τρολλάρει.Εκτιμώ όμως οτι ο κόπος,τόσο όσων κατάφεραν να ασκήσουν το λειτούργημα,όσο και αυτών που προσπάθησαν (αλλα απέτυχαν), αξίζει μεγαλύτερου σεβασμού απο το ανάλαφρο σκεπτικό του κάθε...πικραμένου.Αυτά περι "σεβασμού".

Οπότε κράτα τις δύο τελευταίες γραμμές ώς δικαιολογία για τα κακώς κείμενα.

Παρεμπιπτόντως,μου ζητάς να "μαζευτώ" άλλα κάποιος άλλος είναι all over the place...

Φιλικά έ; ;)

Το συμπέρασμα για το ελιτίστικο ύφος το έβγαλα απο το παρακάτω απόσπασμα σε συνδιασμό με το τρόπο που εκφράστηκες στα μηνύματα:

(...)Η ουσία όμως ξέρεις που είναι;Όποιος πραγματικά θέλει να κάνει κάτι,δέν μπαίνει στο insomnia ζητώντας συμβουλές απο εμένα και εσένα.Απλά το κάνει και αν αξίζει,πετυχαίνει.Όλα τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε...

Το αρχικό μήνυμα δείχνει έναν άθρωπο που έχει ήδη αναγνωρίσει και έχει πάρει την απόφαση να διορθώσει τις λάθος επιλογές του παρελθόντος και απλά ψάχνει τον τρόπο κι εσύ γράφεις άλλα γι άλλα σαν να 'σαι ο Αλέξης που βγαίνει πίσω απο τις λέξεις :P και κατάλαβες οτι το "παίζει" και κοροϊδεύει τον κόσμο ενώ με τον τρόπο που εκφράστηκες έδειξες έλλειψη σεβασμού χωρίς καν να τον ξέρεις. Μετά θα βγαίνει και θα λέει έξω "τι μ@λ@κες εκεί στο insomnia, τί βόθρος" και θα 'χει και δίκιο.

Αυτός είναι και ο λόγος που ανακατεύτηκα, δεν θα το 'κανα...

Δες το τωρινό μήνυμά σου, μιλάς για κουφή παιδεία και οτι το σκεπτικό της ts είναι ανώριμο και προσβάλει τους ανθρώπους που πήραν εξ αρχής την ιατρική στα σοβαρά χωρίς και πάλι να λαμβάνεις υπ' όψιν το αρχικό μήνυμα που λέει ξεκάθαρα οτι η ιατρική είναι το μεράκι της απο μικρή και απλά διάφορες συγκυρίες την αποπροσανατόλισαν. Ξέρει τι θέλει, ανέκαθεν ήξερε και αφού καταλαβαίνεις οτι το εκπαιδευτικό σύστημα πάσχει, δεν βλέπεις οτι σε κάθε σχολείο καθοδηγούν τους μαθητές να δηλώνουν στο μηχανογραφικό τους ό,τι να 'ναι, όλες τις σχολές κι ας μην τους ενδιαφέρουν.

Το "μαζέψου" το 'γραψα με την έννοια "μην εκφράζεσαι έτσι", πού κολλάει το link; :huh:

Υ.Γ. Με συγχωρείς για το ύφος μου προηγουμένως, καταλαβαίνεις...

(...)Και έχω και γω την εξής απορία:

Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω.

Αφου ηταν παντα το ονειρο σου γιατι δεν ακολουθησες θετικη κατευθυνση;

Αυτό ισχύει και για 'μένα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...