Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι απλα τα πραγματα.

Οι τροποι για εισαγωγη στην ιατρικη ειναι δυο.

1. Με πανελληνιες.

2. Με κατατακτηριες εξετασεις έχοντας ενα πτυχιο.

Αφου παρατησες τη σχολη τελειως και δεν εχεις πτυχιο, ο τροπος που απομενει ειναι οι πανελληνιες.

Επισης εχω και αλλη μια απορια.

Αυτα τα 7 χρονια που περασαν απο τοτε που αφησες τη σχολη, εξακολουθουσες να επιθυμεις την ιατρικη;

• Like 1
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το συμπέρασμα για το ελιτίστικο ύφος το έβγαλα απο το παρακάτω απόσπασμα σε συνδιασμό με το τρόπο που εκφράστηκες στα μηνύματα:

Το αρχικό μήνυμα δείχνει έναν άθρωπο που έχει ήδη αναγνωρίσει και έχει πάρει την απόφαση να διορθώσει τις λάθος επιλογές του παρελθόντος και απλά ψάχνει τον τρόπο κι εσύ γράφεις άλλα γι άλλα σαν να 'σαι ο Αλέξης που βγαίνει πίσω απο τις λέξεις :P και κατάλαβες οτι το "παίζει" και κοροϊδεύει τον κόσμο ενώ με τον τρόπο που εκφράστηκες έδειξες έλλειψη σεβασμού χωρίς καν να τον ξέρεις. Μετά θα βγαίνει και θα λέει έξω "τι μ@λ@κες εκεί στο insomnia, τί βόθρος" και θα 'χει και δίκιο.

Αυτός είναι και ο λόγος που ανακατεύτηκα, δεν θα το 'κανα...

Δες το τωρινό μήνυμά σου, μιλάς για κουφή παιδεία και οτι το σκεπτικό της ts είναι ανώριμο και προσβάλει τους ανθρώπους που πήραν εξ αρχής την ιατρική στα σοβαρά χωρίς και πάλι να λαμβάνεις υπ' όψιν το αρχικό μήνυμα που λέει ξεκάθαρα οτι η ιατρική είναι το μεράκι της απο μικρή και απλά διάφορες συγκυρίες την αποπροσανατόλισαν. Ξέρει τι θέλει, ανέκαθεν ήξερε και αφού καταλαβαίνεις οτι το εκπαιδευτικό σύστημα πάσχει, δεν βλέπεις οτι σε κάθε σχολείο καθοδηγούν τους μαθητές να δηλώνουν στο μηχανογραφικό τους ό,τι να 'ναι, όλες τις σχολές κι ας μην τους ενδιαφέρουν.

Το "μαζέψου" το 'γραψα με την έννοια "μην εκφράζεσαι έτσι", πού κολλάει το link; :huh:

Υ.Γ. Με συγχωρείς για το ύφος μου προηγουμένως, καταλαβαίνεις...

Όχι,δέν καταλαβαίνω και παράλληλα δυσκολεύομαι να βρώ πάτημα για διάλογο με κάποιον που παίρνει μέρος στο thread μονό και μόνο για να μου την πεί (κατα δήλωση σου).Θα επαναλάβω όμως το αυτονόητο,οτι η Ιατρική δέν είναι μεράκι.Με την ίδια λογική που η κτηνιατρική δέν είναι μεράκι,επειδή μου αρέσει η ενασχόληση με τα ζώα.

Το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι αυτό που είναι.Προβληματικό,αδίστακτο,κουφό όπως το αποκαλείς.Ξεχωρίζει όμως αυτούς μου μπορούν και αυτούς που δέν έχουν την δυνατότητα.

Απο εκεί και πέρα,η ιστορία γνωστή: ανοίγουμε αλλοπρόσαλλο θέμα>περιμένουμε Χ μέρες,άσχετα αν το νήμα κινείται και βρισκόμαστε στα πέριξ του φόρουμ>μπαίνουμε να πούμε πόσο απογοητευμένοι είμαστε απο την συμπεριφορά του κόσμου>γειά σας.Κανένα feedback στο ενδιάμεσο.

Υπήρξα κρετίνος;Σαφώς!!Μήν μου επιρρίπτεις όμως ευθύνες για την εικόνα που μπορεί να αποκομίσει ένας τρίτος για το insomnia, γιατί ειλικρινά δέν είμαι τόσο σημαντικός όσο νομίζεις.

Άτομα που χειρίστηκαν πιο διπλωματικά το ζήτημα,απάντησαν άλλα και έθεσαν καίρια ερωτήματα δέν έλαβαν απάντηση ή ένα τυπικό ευχαριστώ.Μάλλον φταίω εγώ ο μαλάκας που τσαλαπατάω όνειρα και ελπίδες.

Καλό βράδυ.

• Like 2
Δημοσ.

Όχι,δέν καταλαβαίνω και παράλληλα δυσκολεύομαι να βρώ πάτημα για διάλογο με κάποιον που παίρνει μέρος στο thread μονό και μόνο για να μου την πεί (κατα δήλωση σου).Θα επαναλάβω όμως το αυτονόητο,οτι η Ιατρική δέν είναι μεράκι.Με την ίδια λογική που η κτηνιατρική δέν είναι μεράκι,επειδή μου αρέσει η ενασχόληση με τα ζώα.

Το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι αυτό που είναι.Προβληματικό,αδίστακτο,κουφό όπως το αποκαλείς.Ξεχωρίζει όμως αυτούς μου μπορούν και αυτούς που δέν έχουν την δυνατότητα.

Απο εκεί και πέρα,η ιστορία γνωστή: ανοίγουμε αλλοπρόσαλλο θέμα>περιμένουμε Χ μέρες,άσχετα αν το νήμα κινείται και βρισκόμαστε στα πέριξ του φόρουμ>μπαίνουμε να πούμε πόσο απογοητευμένοι είμαστε απο την συμπεριφορά του κόσμου>γειά σας.Κανένα feedback στο ενδιάμεσο.

Υπήρξα κρετίνος;Σαφώς!!Μήν μου επιρρίπτεις όμως ευθύνες για την εικόνα που μπορεί να αποκομίσει ένας τρίτος για το insomnia, γιατί ειλικρινά δέν είμαι τόσο σημαντικός όσο νομίζεις.

Άτομα που χειρίστηκαν πιο διπλωματικά το ζήτημα,απάντησαν άλλα και έθεσαν καίρια ερωτήματα δέν έλαβαν απάντηση ή ένα τυπικό ευχαριστώ.Μάλλον φταίω εγώ ο μαλάκας που τσαλαπατάω όνειρα και ελπίδες.

Καλό βράδυ.

Εδώ ναι, έχεις δίκιο.

Έπρεπε να σου μιλήσω μέσω πμ, απολογούμαι :o :(

Για τα υπόλοιπα σου ξαναλέω, το τρόπο που εκφράστηκες κατέκρινα, όχι την άποψή σου απλά επεκτάθηκε η κουβέντα τελικά. Εν το μεταξύ δεν είπα οτι εσύ θα ευθύνεσαι αποκλειστικά αν αποκτήσει κακό όνομα το site, απλά αν όλοι αντιδρούσαμε κατά τον ίδιο τρόπο στα θέματα που διαφωνούμε τότε θα χανόταν η μπάλα.

Το σταματάω κι εγώ εδώ. Έδειξα τι με ενόχλησε στην περίπτωση, οκ με λάθος μέσο βέβαια, συμφωνώ. Συγγνώμη και επίσης καλό βράδυ.

Δημοσ.

Δεν είναι αδύνατο είχα στο έτος μου 45χρονο μηχανικό. Μία χαρά γίνεται απλα θέλει να στήσεις κώλο.

Έπαιρνε και 9-10 σε όλα.

Να το πούμε στρώσεις καλύτερα... :) :P

Δημοσ.

Πάντως για την ιστορία ξέρω προσωπικά άνθρωπο που στα 33 του πήγε στη Βουλγαρία για σπουδές Ιατρικής ενώ μέχρι τότε είχε σπουδάσει κάτι άσχετα στην Ελλάδα.Τώρα είναι στη Σουηδία για ειδικότητα.Btw έφυγε από την Ελλάδα μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί τους.Φυσικά έχει οικονομική άνεση.Οκ ξέρω οτι η φίλη ζητάει για Ελλάδα μόνο αλλά just saying. 

• Like 1
Δημοσ.

διάβασα μέχρι τη δεύτερη σελίδα γτ βαρέθηκα.

Πήγαινε ΙΕΚ εκαβ ή δώσε πανελλήνιες για νοσηλευτικη. Αν το θες θα βρεις τρόπο να διαβάσεις, αν δεν το θες, θα βρεις μία δικαιολογία.

Δημοσ.

Ειδικοτητα είσαι υποχρεωμένος να κάνεις;

Κάνα δυο φορές που έχω πάει για αιμοδοσια ήταν μια, δύο νοσοκόμες που έκαναν όλη τη δουλειά και ένας γιατρός που απλά καθόταν και δεν έκανε τίποτα, πρέπει να υπάρχει σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Δεν νομίζω ότι ήταν αιματολογος ή ειδικευμενος, οπότε ακόμα και χωρίς ειδικοτητα μπορείς να βρεις καμία χαλαρή θέση και με καλές συνθήκες...

Έξι χρόνια δεν είναι τόσο πολύ για την κοπέλα αν καταφέρει να περάσει.

Δημοσ.

Ειδικοτητα είσαι υποχρεωμένος να κάνεις;

Κάνα δυο φορές που έχω πάει για αιμοδοσια ήταν μια, δύο νοσοκόμες που έκαναν όλη τη δουλειά και ένας γιατρός που απλά καθόταν και δεν έκανε τίποτα, πρέπει να υπάρχει σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Δεν νομίζω ότι ήταν αιματολογος ή ειδικευμενος, οπότε ακόμα και χωρίς ειδικοτητα μπορείς να βρεις καμία χαλαρή θέση και με καλές συνθήκες...

Όχι η ειδικότητα δεν είναι υποχρεωτική

• Like 2
Δημοσ.

Υποθέτω ότι το *μπιπ* της φάσης περιλαμβάνει και τις βασικές σπουδές όχι μόνο την ειδικότητα, χώρια που αμφιβάλλω αν θα μπει ( για λογους που προαναφέρθηκαν)

Δημοσ.

Έξι δεν παίζει να τελειώσει γιατί θα της μείνουν μαθήματα, θα κάνει στην καλύτερη +1 έτος και βάλε μετά μέσα αγροτικά ειδικότητες και άλλα κουραφέξαλα. Η ιατρική είναι μεγάλο μανίκι.

Δημοσ.

Οχι, η γενική ιατρική είναι μία αρκετά δύσκολη ιατρική ειδικότητα.

Απλά ιατρός (χωρίς ούτε ανειδίκευτος ούτε τπτ) είναι ο τίτλος. Υπάρχουν πολλοί. Αρκετές φορές και ανάλογα με την κοινότητα στην οποία είναι ο άλλος είναι αρκετό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...