Επισκέπτης Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Ας συμμετάσχω και γω στο hijack του θρεντ Οχι, η γενική ιατρική είναι μία αρκετά δύσκολη ιατρική ειδικότητα. fylatos ο general practitioner στην Αγγλία έχει αυτή την ειδικότητα που λες; Δεν μπορώ να την αντιστοιχίσω με κάτι που έχω δει στην Ελλάδα.
fylatos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Ας συμμετάσχω και γω στο hijack του θρεντ fylatos ο general practitioner στην Αγγλία έχει αυτή την ειδικότητα που λες; Δεν μπορώ να την αντιστοιχίσω με κάτι που έχω δει στην Ελλάδα. Ναι είναι ο γιατρός γενικής ιατρικής της Ελλάδας (GP). Δεν είναι ανειδίκευτος.
FilipposMD Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Αν ακούσετε να είναι κάποιος "Γενικός γιατρός" σημαίνει ότι έχει κάνει ειδικότητα γενικής ιατρικής (νομίζω 4 χρόνια). Τώρα γιατρός χωρίς ειδικότητα που να κάνει καριέρα είναι πάαααρα πολύ σπάνιο. Γιατροί χωρίς ειδικότητα μπορεί να δουλεύουν σε κέντρα αισθητικής, αδυνατίσματος και τέτοια ή να κάνουν έρευνα. Κλινικός γιατρός που να κάνει ιατρείο χωρίς ειδικότητα πολύ αμφιβάλω αν υπάρχει. Κι αν υπάρχει, θα είναι Η εξαίρεση. Γιατί να πας σε αυτόν και όχι στον ειδικευμένο γενικό γιατρό ή παθολόγο; Άρα αν η -κλινική- ιατρική είναι το απωθημένο κάποιου, πρέπει να θεωρεί δεδομένο ότι θα κάνει και ειδικότητα. 1
fylatos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Αν ακούσετε να είναι κάποιος "Γενικός γιατρός" σημαίνει ότι έχει κάνει ειδικότητα γενικής ιατρικής (νομίζω 4 χρόνια). Τώρα γιατρός χωρίς ειδικότητα που να κάνει καριέρα είναι πάαααρα πολύ σπάνιο. Γιατροί χωρίς ειδικότητα μπορεί να δουλεύουν σε κέντρα αισθητικής, αδυνατίσματος και τέτοια ή να κάνουν έρευνα. Κλινικός γιατρός που να κάνει ιατρείο χωρίς ειδικότητα πολύ αμφιβάλω αν υπάρχει. Κι αν υπάρχει, θα είναι Η εξαίρεση. Γιατί να πας σε αυτόν και όχι στον ειδικευμένο γενικό γιατρό ή παθολόγο; Άρα αν η -κλινική- ιατρική είναι το απωθημένο κάποιου, πρέπει να θεωρεί δεδομένο ότι θα κάνει και ειδικότητα. Φίλιππε σε μικρές κοινότητες εκτός Αθήνας Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων μία χαρά δουλεύουν ως οικογενειακοί γιατροί. Δε λέω ότι αντικαθιστούν έναν γενικό ιατρό, παθολόγο κλπ αλλά είναι καλύτερο από το τίποτα. Επίσης γνωρίζεις καλύτερα από εμένα ότι και στο εξωτερικό αρκετοί δεν κάνουν ειδικότητα. Το κακό είναι ότι εταιρίες όπως αυτές που ανέφερες κι άλλες τους εκμεταλλεύονται και είναι έρμαια, πουλάνε το πτυχίο τους για ψίχουλα. Η συζήτηση δεν είναι off topic σε καμία περίπτωση. Πρέπει η TS να το δει ρεαλιστικά. Δεν είναι Grey's anatomy. Δε μπορεί να γίνει και δεν είναι.
FilipposMD Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Τι να σου πω, μπορεί και να έχεις δίκιο. Ζω στο εξωτερικό και δεν έχω πρόσφατη γνώση από ελληνική επαρχία. Αλλά θα μου έκανε εντύπωση με δεδομένη την υπερπληθώρα γιατρών στη χώρα. Βρωμάει ο τόπος από ειδικευμένους, γιατί να πας ως ασθενής στον ανειδίκευτο; Να πω εδώ ότι εγώ δεν έχω κάνει ειδικότητα, αλλά δεν ασκώ κλινική ιατρική. Είμαι στον τομέα της έρευνας, αλλά και πάλι χρειάστηκε να κάνω μάστερ, διδακτορικά κτλ. μετά τη σχολή. 1
fylatos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Τι να σου πω, μπορεί και να έχεις δίκιο. Ζω στο εξωτερικό και δεν έχω πρόσφατη γνώση από ελληνική επαρχία. Αλλά θα μου έκανε εντύπωση με δεδομένη την υπερπληθώρα γιατρών στη χώρα. Βρωμάει ο τόπος από ειδικευμένους, γιατί να πας ως ασθενής στον ανειδίκευτο; Να πω εδώ ότι εγώ δεν έχω κάνει ειδικότητα, αλλά δεν ασκώ κλινική ιατρική. Είμαι στον τομέα της έρευνας, αλλά και πάλι χρειάστηκε να κάνω μάστερ, διδακτορικά κτλ. μετά τη σχολή. Ναι έχει αρκετούς και στις πόλεις και έξω απλά βάζουν πινακίδα γενικός παθολόγος γενικός ιατρός χωρίς να έχουν ειδικότητα. Φυσικά αν κάνει κάποιος ακαδημαϊκή καριέρα υπάρχουν διέξοδοι όπως η δική σου χωρίς μία άσκοπη για τη χρήση ειδικότητα.
xgol Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Οχι, η γενική ιατρική είναι μία αρκετά δύσκολη ιατρική ειδικότητα. Απλά ιατρός (χωρίς ούτε ανειδίκευτος ούτε τπτ) είναι ο τίτλος. Υπάρχουν πολλοί. Αρκετές φορές και ανάλογα με την κοινότητα στην οποία είναι ο άλλος είναι αρκετό. Και σκετο παθολογος μπορει να δηλωσει καποιος με πτυχιο ιατρικής. Οχι παντως και δυσκολη ειδικοτητα η γενικη ιατρικη... Ψυχιατρική, μικροβιολογια και γεν. Ιατρική είναι απο τις πιο χαλαρές, δεν ειναι τυχαίο που τις προτιμουν κατα μεσο ορο οι πιο αδυναμοι φοιτητές.
fylatos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Και σκετο παθολογος μπορει να δηλωσει καποιος με πτυχιο ιατρικής. Οχι παντως και δυσκολη ειδικοτητα η γενικη ιατρικη... Ψυχιατρική, μικροβιολογια και γεν. Ιατρική είναι απο τις πιο χαλαρές, δεν ειναι τυχαίο που τις προτιμουν κατα μεσο ορο οι πιο αδυναμοι φοιτητές. Είναι και πολλές οι θέσεις xgol. Είναι δύσκολη όχι στο να μπεις ούτε στο να βγεις (εξαρτάται βέβαια). Είναι δύσκολη (στην δουλειά) ειδικότητα λόγω πολλών ειδικοτήτων που την επικαλλύπτουν και του πως έχει δομηθεί το ΕΣΥ. Επίσης ξέρεις πολύ καλά ότι ο όρος γενικός παθολόγος έναντι του ειδικός παθολόγος, ειδικά όταν αναρτάται απλά ως παθολόγος είναι καταχρηστικός. Σε ευχαριστώ πάντως για την διόρθωση έχεις δίκιο. Είχες γράψει και παλαιότερα για τους ανειδίκευτους κάτι πολύ σωστό στο οποίο συμφωνώ 100% (όπως και γενικά με αυτά που γράφεις).
xgol Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Αλίμονο δεν είναι διόρθωση. Απλως μου χει κανει τοση εντύπωση που οπου βρω ευκαιρία το πετάω Με τη διευκρίνιση σχετικα με την γεν. Ιατρικη με κάλυψες πλήρως. Υ.Γ. Για καποιον συνειδητοποιημενο 25αρη με λυμένο το οικονομικό, επιμονή και υπομονη στο διάβασμα η Ιατρικη δεν αποτελεί τεραστιο εμποδιο, ακόμα και αν μιλαμε για ατομο με ευφυΐα στο μεσο ορο.
fylatos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Αλίμονο δεν είναι διόρθωση. Απλως μου χει κανει τοση εντύπωση που οπου βρω ευκαιρία το πετάω Με τη διευκρίνιση σχετικα με την γεν. Ιατρικη με κάλυψες πλήρως. Που να δεις πόση εντύπωση κάνει στους ασθενείς όταν τελικά μαθαίνουν... Ναι έπρεπε να το έχω διευκρινίσει. 1
Akanthos! Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Απωθημενο μιας ζωης κι εχω χασει καθε ελπιδα. Εχω παρατησει τη σχολη που περασα το 2010 απ'το πρωτο εξαμηνο γιατι απλα δε μου εκανε. Δεν ηθελα να γινω καθηγητρια Γαλλικων. Ηθελα απο μωρο να γινω γιατρος και θα ειναι παντα ο καημος μου που θα σκαω απ τη στενοχωρια. ... Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Υπαρχει καποιος τροπος να σπουδασω Ιατρικη χωρις Πανελληνιες? ... Το αλλο που λενε οτι θα καταργηθουν οι Πανελληνιες σε λιγα χρονια,απ'οτι καταλαβα ουτε κι αυτο θα με βοηθησει,αφου θα δινεται βαρυτητα στους βαθμους του Λυκειου,κι οι βαθμοι μου ειναι κακα χαλια. ... Στην Ιατρική σχολή, οι ενδιαφερόμενοι εισάγονται μόνο μέσω πανελληνίων εξετάσεων. Αλλά, αν δεν υπήρχαν αυτές οι εξετάσεις, θα είχες πρόβλημα εισαγωγής, έχοντας κακή επίδοση στα μαθήματα εντός Λυκείου. Από την άλλη, αν σκεπτόσουν να δώσεις εξετάσεις και υποθέσουμε ότι είχες επιτυχία, θα ήταν μάλλον απίθανο να κατάφερνες να τελειώσεις τις σπουδές σου! Με τρία παιδιά, οι υποχρεώσεις και ο χρόνος που απαιτείται να αφιερώνεις για αυτά, θα καθιστά απαγορευτικές τις σπουδές! Οι σπουδές στην Ιατρική είναι δύσκολες και με μεγάλη διάρκεια!! Θεωρώ ότι δεν πρέπει να σκέπτεσαι το ενδεχόμενο να σπουδάσεις Ιατρική και ότι πρέπει να δεις σοβαρά την εναλλακτική άλλων σπουδών. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ασκούν επαγγέλματα διαφορετικά του τομέα σπουδών τους. Επομένως είναι πολύ πιθανό να εργασθείς σε χώρο εκτός του ενδιαφέροντός σου. Εγώ σπούδασα Φυσιοθεραπεία, αλλά δεν ασκώ πια αυτό το επάγγελμα. Η κρίση μας αφαιρεί την πολυτέλεια να είμαστε εκλεκτικοί, επομένως όταν υπάρχει δουλειά που μπορώ να κάνω, την κάνω χωρίς να σκέπτομαι ότι περισσότερο όλων μου αρέσει να προσφέρω παρα-ιατρική υπηρεσία σε ανθρώπους!
lactate Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δεν είναι απόλυτα σχετικό αλλά δεν υπάρχει λόγος για διαφορετικό θέμα. Έχω την εξής απορία.. με όλες τις ειδικότητες τύπου καρδιολογία, νευρολογία, ψυχιατρική, γενική ιατρική,δερματολογία, γασστρεντερολογία.. τι ακριβώς μένει για να τον παθολόγο; Δλδ ιδανικά δε νιώθεις καλά -> γενικός γιατρός. Βρίσκει κάτι στην καρδιά; -> καρδιολόγος. Σκέφτεται επιληψία; -> νευρολόγος. Στον παθολόγο σε επίπεδο ιδιωτικού ιατρείου γιατί να πας; Προφανώς και πάνε στον παθολόγο και πολλές φορές κάνει τα πάντα όλα απλά θεωρώ ότι κάπως "κοντράρεται"με τον γενικό γιατρό. Δηλαδή δεν ξερω τι ειναι αυτό που μπορεί να έχει κάποιος και να μην αντιμετωπίζεται σε πρωτοβάθμιο επίπεδο από τον γεν ιατρο και σε δευτεορβάθμιο κτλνα μην μπορεί να το διαχειριστεί κάποιος από παθολογική ειδικότητα (όχι παθολογος).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα