Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φοβαμαι θα φαω μπαν αλλα ρε πιρμεν παλι ηρθες εδω για να μας πει ποσο τον εχουν οι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ι5 και  ι7 , που για να τους βρεις στην αγορα θελεις φαντασια ; Αυτη τη στιγμη περνεις 1600 και μομπο με σωστη ψυχτρα κατω απο τα 300 ευρω και τον πας στα 3,7 χωρις να ανεβασεις το vcore πανω απο 1,25 σε πολλες περιπτωσεις. Σε παρακαλω , καταντησες αηδια.

Ελα βρω τώρα .... που δεν καταλαβαίνεις.

160€ έχουν τα 16GB 3000Mhz και μέχρι πριν κάτι μέρες έπαιζαν στα 147€. Δυο τέτοιες  έβαλα επάνω  στα 2 συστήματα. 151€ το κάθε σετάκι.

Ερχεται τώρα και μιλάει για άμεση παραλλαβή και διαθεσιμότητα των μνημών, την στιγμή που για να πάρεις ένα combo με coffee στην σωστή τιμή και με φτηνή μητρική πρέπει να ψάχνεις και να περιμένεις για εβδομάδες....

Παραπάνω στο i5 8400 combo έβαλα την φτηνότερη μητρική του z370 , μετά την msi που είναι από mustshop. Δεν έβαλα καμια τρελή μητρική για να ανεβάσω το κόστος και να δημιουργήσω πλασματικές εντυπώσεις.

Οτι του φανεί του λ@λοστεφανή είναι η κατάσταση.

• Like 1
Δημοσ.

Μέχρι 1.35v στα b350 τα περισσότερα vrm είναι capable για να οδηγήσουν 1700. Άλλα περισσότερο άνετα (asus strix, msi krait+pro carbon) και άλλα λιγότερο (mortar,bazooka και ότι είναι 3 phase). Τώρα το πόσο αποδοτικό είναι το power delivery και αν η ψήκτρα/pad που έχουν πάνω επαρκεί για την απαγωγή της θερμότητας χωρίς να χρειάζεται fanάκι να τα βαράει από πάνω είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Εξάλλου όπως αναφέρθηκε στα 1.35v θα χρειαστείς και καλύτερη ψήκτρα από την wraith, οπότε γιατί να μη πας και σε asus prime pro x370 να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημοσ.

Ο pirmen εχει δικιο εδω. Η Asrock εχει 3+3 VRM (δεν εχει 6 phase) επειδη ουσιαστικα το Vcore VRM χρησιμοποιει low και High side MOSFETS παραλληλα ανα δυαδες. Ο ιδιος ο controller δεν μπορει να το τρεξει σαν πραγματικο 6 phase. Αυτο το 3 phase VRM μπορει να δωσει μαξ 156Amps, ενω ενας R7 1700 στα 1.42 στα 4GHz εχει καταναλωση 170-180W που σημαινει οτι τραβαει ~120Amps.

μπαρουφες λεει ο πιρμεν για αλλη μια φορα. αναγκαστικα βαζουν διοδο στα mosfets.

επισης το θεμα δεν ειναι μονο το ποσο μπορει να δωσει το μοσφετ αλλα και τι απωλειες εχει.

παρακατω ειναι μια λιστα απο μερικες μηρικες και τι μοσφετ φοραει η καθε μια.

https://www.hardwareluxx.de/community/f12/pga-am4-mainboard-vrm-liste-1155146.html

Δημοσ.

Χαχα τελικά παίζει αν περιμένω λιγάκι, να βάλω στο htpc που θέλω να φτιάξω, cpu με integraded gpu πιο ισχυρή από την σάπια 750ti που έχει ξεμείνει στο καινούργιο μου main pc, είτε από amd cpu είτε από intel... Γλέντια λέμε!!! Χεχε...

• Like 2
Δημοσ.

Τώρα που πήρα 4k monitor χαλάρωσα λίγο τις μνήμες (πάλι 3466CL14 τις έχω απλά με πιο χαμηλή τάση και ένα click πιο χαμηλά sub-timings) και κατέβασα τον επεξεργαστή από 3.9 στα 3.8. Το σύστημα είναι αθόρυβο και πάνω από 65 βαθμούς δεν είδα ούτε σε stress testing :D

• Like 7
Δημοσ.

εμπειριες απο το monitor ; αν θυμαμαι καλα γυρω στο 600αρικο εκανε ; 

Άντε γεια IPS αυτό έχω να πω μονο. Το contrast και μονο είναι selling point. Από άποψη χώρου ανασαίνεις με 4k στις 32 ίντσες. Απόδοση χρωμάτων, ghosting, blb κτλ όλα εξαιρετικά μέχρι στιγμής. Μονο έκατσα λίγο να κάνω ένα color calibration γιατί το gamma ήταν λίγο μέτριο όπως ήρθε από την μαμά το monitor. Ένα CB με το τωρινό setup:

cbwboqa.png
  • Like 10
Δημοσ.

Τώρα που πήρα 4k monitor χαλάρωσα λίγο τις μνήμες (πάλι 3466CL14 τις έχω απλά με πιο χαμηλή τάση και ένα click πιο χαμηλά sub-timings) και κατέβασα τον επεξεργαστή από 3.9 στα 3.8. Το σύστημα είναι αθόρυβο και πάνω από 65 βαθμούς δεν είδα ούτε σε stress testing :D

Ποια οθόνη χτύπησες ? 

Δημοσ.

Αμάν μου έκανες ζημιά τώρα :D ... είμαι στην αγορά monitor ( περιμένω βέβαια να δώ B/F αν πάιξει κάτι καλό ) και την είχα στα υπόψιν ... όταν έχεις χρόνο ανέβασε κάποιο review plz ... :D

Δημοσ.

Καλησπέρα, επειδή έχουν γραφτεί πάρα πολλά που χάθηκαν στις σελίδες αλλά είναι και παλιές οι πληροφορίες, μπορεί να μας πει κάποιος που έχει Ryzen Build με Β350 mobo αν έχει πλέον προβλήματα με χρονισμό και συμβατότητα μνημών ή οτιδήποτε άλλο; Έστρωσαν με τα τελευταία BIOS; Βλέπω κόσμο να πουλάει καινούργιες Ryzen motherboards και cpus και ανησυχώ λίγο. Επίσης κάποιος που να έχει την microAtx MSI Mortar υπάρχει να πει κάποιο σχόλιο να μας βοηθήσει; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...