michael92 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Σε όσες προκηρύξεις έχω κάνει αίτηση θέλει γνώση η/υ είναι πιο απαραίτητο από την ξένη γλώσσα Καλά και εγώ τα είχα σκάσει για ECDL το 2006, αλλά για την σημερινή εποχή είναι γελοίο. 1
zio10 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Καλά και εγώ τα είχα σκάσει για ECDL το 2006, αλλά για την σημερινή εποχή είναι γελοίο. Αν οι θέσεις που σε ενδιαφέρουν θέλουν πιστοποίηση όμως τι να κάνεις; 1
BritGreek Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Μόνο τα δίνανε; Σε κάποια φάση θεωρούνταν το πιο χρήσιμο χαρτί στην Ελλάδα! Έβγαλε πολύς κόσμος λεφτά με αυτές τις πιστοποιήσεις! Τότε και κάποια χρόνια νωρίτερα αν θυμάμαι καλά. Άσε που πολλές σχολές δεν είχαν άδεια από κάποιο σημείο και έπειτα, καθώς οι αρχικές τους άδειες έβγαιναν από το Υπ.Ανάπτυξης, μέχρι που ανέλαβε το Υπ. Παιδείας και αρκετές εξαφανίστηκαν γιατί δεν είχαν καν τις προδιαγραφές ασφαλείας στο χώρο τους. 1
defacer Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Από την άλλη όμως, στο παρελθόν που ήταν και καλύτερες εποχές, η κοινή γνώμη άρπαζε λίγο με ιστορίες που βγήκαν στη δημοσιότητα για ΔΥ τελείως άσχετους με υπολογιστές, με μηδενική μηχανογράφηση (ή ακόμα χειρότερα, με μηχανογράφηση που έμενε αχρησιμοποίητη), και όλοι έλεγαν αν είναι δυνατόν, ελληνικό δημόσιο, κλπ. Τώρα που υπάρχει αυτός ο μηχανισμός (με όλα τα προβλήματά του) για να πιστοποιεί τις γνώσεις και να μη ξαναγίνουν τέτοια πράγματα, γιατί να τον πει κανείς άχρηστο; Πώς αλλιώς να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το αρχικό πρόβλημα; 4
zio10 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Από την άλλη όμως, στο παρελθόν που ήταν και καλύτερες εποχές, η κοινή γνώμη άρπαζε λίγο με ιστορίες που βγήκαν στη δημοσιότητα για ΔΥ τελείως άσχετους με υπολογιστές, με μηδενική μηχανογράφηση (ή ακόμα χειρότερα, με μηχανογράφηση που έμενε αχρησιμοποίητη), και όλοι έλεγαν αν είναι δυνατόν, ελληνικό δημόσιο, κλπ. Τώρα που υπάρχει αυτός ο μηχανισμός (με όλα τα προβλήματά του) για να πιστοποιεί τις γνώσεις και να μη ξαναγίνουν τέτοια πράγματα, γιατί να τον πει κανείς άχρηστο; Πώς αλλιώς να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το αρχικό πρόβλημα; Να προσλαμβάνουν από το insomnia! 4
Anorymous Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Καλά και εγώ τα είχα σκάσει για ECDL το 2006, αλλά για την σημερινή εποχή είναι γελοίο. Εγω δεν έχω ecdl έχω πάρει βεβαιωση από την σχολή μου λόγο ειδικότητας
Βασίλης_29 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Αν οι θέσεις που σε ενδιαφέρουν θέλουν πιστοποίηση όμως τι να κάνεις; Να κοιτάξει για άλλες θέσεις που δεν το ζητάνε. Εγώ η μόνη περίπτωση που θα δεχόμουν να σκάσω 150ευρώ για τέτοιο κολόχαρτο είναι μόνο αν η εταιρεία που εργαζόμουν ήθελε να περάσει από αξιολόγηση για να λάβει πιστοποίηση ISO, εκεί απαιτείται όσο το δυνατόν περισσότερα προσόντα των υπαλλήλων να είναι πιστοποιημένα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ας με βάλει ο εργοδότης σε υπολογιστή να με τεστάρει εκεί. 'Αχρηστο μπορεί να είναι αλλά το θέλουν όλα τα 5μηνα, voucher και γενικά προγράμματα απασχόλησης ανέργων. Για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η βεβαίωση που δίνουν οι σχολές. Γνωρίζω άτομα που εργάστηκαν σε 5μηνα και δεν είχανε ECDL. Για το voucher δεν ξέρω τι ισχύει, για το 5μηνο στον ΟΑΕΔ είμαι σίγουρος. 1
Anorymous Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η βεβαίωση που δίνουν οι σχολές. Γνωρίζω άτομα που εργάστηκαν σε 5μηνα και δεν είχανε ECDL. Για το voucher δεν ξέρω τι ισχύει, για το 5μηνο στον ΟΑΕΔ είμαι σίγουρος. Η βεβαίωση είναι ισότιμη με το ECDL, φυσικά για να την πάρεις πρέπει να έχει η σχολή 5 μαθήματα που έχουν σχέση με υπολογιστές. 1
zio10 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Να κοιτάξει για άλλες θέσεις που δεν το ζητάνε. Εγώ η μόνη περίπτωση που θα δεχόμουν να σκάσω 150ευρώ για τέτοιο κολόχαρτο είναι μόνο αν η εταιρεία που εργαζόμουν ήθελε να περάσει από αξιολόγηση για να λάβει πιστοποίηση ISO, εκεί απαιτείται όσο το δυνατόν περισσότερα προσόντα των υπαλλήλων να είναι πιστοποιημένα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ας με βάλει ο εργοδότης σε υπολογιστή να με τεστάρει εκεί. Για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η βεβαίωση που δίνουν οι σχολές. Γνωρίζω άτομα που εργάστηκαν σε 5μηνα και δεν είχανε ECDL. Για το voucher δεν ξέρω τι ισχύει, για το 5μηνο στον ΟΑΕΔ είμαι σίγουρος. Για δημόσιο εννοούσα περισσότερο, στον ιδιωτικό τομέα για τέτοιου επιπέδου γνώσεις συνήθως φτάνει το να τα ξέρεις στην πράξη κι ας μην έχεις πιστοποίηση. Εκτός αν μιλάμε για πολύ μεγάλες εταιρείες ή τράπεζες, εκεί νομίζω θέλουν και χαρτί. Οπότε είναι πως το βλέπει ο καθένας, για κάποιους μπορεί να αξίζει να δώσουν αυτά τα λεφτά.
sphinxgr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Το έχω γράψει και θα το γράψω ξανά. Μην κρίνετε βάσει του μικρόκοσμου σας. Επειδή εσείς ή το insomnia ξέρει απο Η/Υ , word, excel κλπ, δεν σημαίνει πως ξέρουν όλοι. Δεν σημαίνει ούτε καν ότι όλοι έχουν υπολογιστή σπίτι ή ότι έχουν ασχοληθεί με Η/Υ στη ζωή τους. Ακόμα περισσότερο δεν σημαινει πως όλος ο κόσμος είναι 18-30 χρονών και ξέρει τα πάντα για την τεχνολογία. Αν κοιτάς τον καθρέπτη και κρίνεις όλο τον κόσμος, είναι η μεγαλύτερη μ@λ@κι@ που μπορείς να κάνεις. Σε εργασιακό επίπεδο, αν κάποιος διδαχθεί σωστά και αξιοποιήσει σωστά τις γνώσεις του Office τότε θα είναι εκπληκτικά πιο παραγωγικός απο κάποιον που απλά δουλευει για να δουλευει. Αυτό σημαίνει πως πρώτα οι αυτοδίδακτοι εργαζόμενοι θα έπρεπε να ασχοληθούν και να μάθουν να δουλέυουν στην εντέλεια τα προγράμματα που χρησιμοποιούν και έπειτα όλοι οι υποψήφιοι εργαζόμενοι σε θέσεις γραφείου. Απο τη μεριά του υποψήφιου εργοδότη φυσικά και υπερέχει κάποιος ο οποίος έχει πιστοποιημένες γνώσεις Η/Υ σε σχέση με κάποιον που δεν έχει. Σαν εργοδότης λοιπόν στα χιλιάδες βιογράφικα που θα λάβω, θα δω 20 το μέγιστο. Απο αυτά τα 20 λοιπόν ο μέσος χρόνος που βλέπεις ένα βιογραφικό είναι 5 με 10 δευτερόλεπτα. Το πρώτο που κάνεις είναι να δεις ελλείψεις που έχει το βιογραφικό ώστε να προχωρήσεις στο επόμενο. Ούτως ή άλλως είναι χιλιάδες. Γιατί να μην επιλέξεις το επόμενο? Εφόσον η θέση το απαιτεί στην καθημερινότητα της λοιπόν, το πρώτο επίπεδο του να επιλεγείς για συνέντευξη, είναι να το έχεις. Σε καμία περίπτωση ο εργοδότης με τοση ανεργία δεν θα μπει στη διαδικασία να σε πληρώνει και να σε εκπαιδευει παράλληλα σε κάτι τόσο βασικό. Αν δεν το έχεις βέβαια, δεν πειράζει, θα το έχει το επόμενο βιογραφικό ακριβώς απο κάτω 5
gokuthelegend Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Να κοιτάξει για άλλες θέσεις που δεν το ζητάνε. Σε θέσεις του δημοσίου (ΑΣΕΠ, ΟΑΕΔ, voucher, κλπ) το ζητάνε πάντα. Ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν το ζητάνε συνήθως αλλά και αυτό εξαρτάται (πχ, γραμματέας σε γραφείο, πρέπει να έχει γνώση υπολογιστών). 1
sphinxgr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Επίσης να σημειώσω όπως έχει ξαναγραφεί, η ECDL είναι εταιρία. Το δίπλωμα λέγεται "Πιστοποιητικό Γνώσης Χειρισμού Η/Υ" και το εκδίδουν κάπου 10 διαφορετικές εταιρίες. Απλά η ECDL είχε κάνει την μεγαλύτερη διαφήμιση και είναι η πιο γνωστή και μόνο αυτό. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. *όπως και lower εκδίδουν πολλές διαφορετικές "εταιρίες/πανεπιστήμια"
idomeneas7 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Εμείς οι βλάχοι λέμε πάμπερς, μπεϊμπιλίνο, μπλακεντέκερ, μερέντα κλπ. Οι πολύ hardcore λένε μικι μάους και σπορτέξ. 2
sphinxgr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Εμείς οι βλάχοι λέμε πάμπερς, μπεϊμπιλίνο, μπλακεντέκερ, μερέντα κλπ. Οι πολύ hardcore λένε μικι μάους και σπορτέξ. Και εγώ παίζω βόλτες με Jeep, ασχέτως που είναι Lada ξέρω γω!!!!!
De@th L0rd Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Είμαι μαζί με τον Sphinx. Έχετε την εντύπωση ότι οι περισσότεροι νέοι 18-24 έχουν ιδέα από office? Παρότι έχουν γεννηθεί μες την τεχνολογία.Άλλο να τον παίζεις όλη μέρα με το smartphone και άλλο να ασχολείσαι με παραγωγικές εφαρμογές. Δεν έχει να λέει η ηλικία, είναι πόσο ασχολείται κάποιος. Και σίγουρα αυτός που έχει την πιστοποίηση είναι προτιμότερος για τον εργοδότη. (Περήφανος κάτοχος ΕCDL από εκείνες τις χρυσές εποχές . Βέβαια χρησιμοποιώ libreoffice γιατί είμαι τσαμπατζής.) 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα