Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Α τοσο μεγαλη πλειοψηφια αντρων

Σε λίγο κάποιος θα σου πει ότι εκείνη την εποχή τα καλλυντικά κόστιζαν λίιιιιιγο παραπάνω από μισό μεροκάματο. Μη τρομάξεις, αλήθεια είναι.

-----

Γκάιζ, και γω μαζί σας. Απαράδεκτο να καλλωπίζονται και να ντύνονται οι γυναίκες με τρόπο που είναι κάργα αντι-θηλυκός.

Αλλά ρε γαμώτο οι προκάτοχοί μας ήταν βόδια. Δεν έκαναν χαλασμό κόσμου την πρώτη φορά που είδαν γυναίκα με παντελόνι και να πού φτάσαμε.

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ναι γιατί ξέρεις ο μη αριστοκράτης, λεφτά για πορτραίτο δεν είχε. Απλώς εκεί έχει αποτυπωθεί ως εικόνα. Το ανέφερα γιατί θεωρώ ότι κάποιοι τουλάχιστον πρέπει να έχουν δει ένα τέτοιο πορτραίτο.

Καμία σχέση όμως με το πόσοι το ακολουθούσαν (η πλειοψηφία δηλαδή γιατί έτσι ήταν η μόδα ιδίως στην περίοδο της Ελισάβετ της 1ης).

Ακόμα, οι αριστοκράτες είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της μόδας της εποχής καθώς αυτή είναι και που τη λάνσαραν.

Δημοσ.

Καμία σχέση όμως με το πόσοι το ακολουθούσαν (η πλειοψηφία δηλαδή γιατί έτσι ήταν η μόδα ιδίως στην περίοδο της Ελισάβετ της 1ης).

Ακόμα, οι αριστοκράτες είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της μόδας της εποχής καθώς αυτή είναι και που τη λάνσαραν.

Επισης να επαλανσαριστει και η μοδα του μπανιου καθε μιση δεκαετια, της εποχης, οπως τον αγαπητο King Louis XIV που (λεγεται οτι) ειχε κανει 3 στη ζωη του.

Ειναι κριμα να χανονται τετοια προτυπα ομορφιας και καλαισθησιας.

Δημοσ.

Είναι μύθος πρώτον αυτό για τον King Louis XIV. Δεν υπάρχει καμία ιστορική πηγή που να λέει κάτι τέτοιο.

Επίσης, ο λόγος που δεν έκαναν μπάνιο, ουδεμία σχέση είχε με την καλαισθησία, τον καλλωπισμό ή τη μόδα, αλλά επειδή (λανθασμένα) πιστεύανε ότι το νερό σε έκανε πιο ευάλωτο σε ασθένειες και ότι με αυτόν τον τρόπο προστατευόσουν από τα μικρόβια.

Όταν προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε κάτι ως αντιεπιχείρημα καλύτερα να είμαστε βέβαιοι ότι το γνωρίζουμε κιόλας :)

Δημοσ.

Είναι μύθος πρώτον αυτό για τον King Louis XIV. Δεν υπάρχει καμία ιστορική πηγή που να λέει κάτι τέτοιο.

Επίσης, ο λόγος που δεν έκαναν μπάνιο, ουδεμία σχέση είχε με την καλαισθησία, τον καλλωπισμό ή τη μόδα, αλλά επειδή (λανθασμένα) πιστεύανε ότι το νερό σε έκανε πιο ευάλωτο σε ασθένειες και ότι με αυτόν τον τρόπο προστατευόσουν από τα μικρόβια.

Όταν προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε κάτι ως αντιεπιχείρημα καλύτερα να είμαστε βέβαιοι ότι το γνωρίζουμε κιόλας :)

Γι αυτο εβαλα το (λεγεται οτι) διπλα σε αυτο που εγραψα και το εβαλα και μεσα σε παρενθεση, γιατι ναι μεν το γνωριζα, αλλα το χρησιμοποιησα ως fun fact/semi urban legend σε ενα παραδειγμα για να τονισω λιγο παραπανω το point μου, καθως δεν αλλαζει η ουσια αυτου που εγραψα. Ε και για να κανω και πιο ενδιαφερον το ποστ.

Συνηθιζεται ξερεις στον γραπτο λογο οταν δεν γραφει κανεις ακαδημαικα papers που πανε για peer review. Οπως γνωριζα και τον λογο που απεφευγαν το μπανιο, δεν θα ηταν λιγο too much να ξερω την ιστορια του King Luis, αλλα οχι κατι 10 φορες πιο γνωστο;

Δεν διαβαζεις μονο εσυ αγαπητη basketballfan, be arrogant only when sure ^^

Αντιθετως εσυ μαλλον δεν γνωριζεις/εντοπισες τη σχεση της πουδρας, των πολυ εντονων αρωματων και των αλλων καλλωπιστικων αξεσουαρ που εφερες ως παραδειγμα, με την απουσια της ρουτινας του μπανιου που προανεφερα, στη συχνοτητα που γινεται στη συγχρονη εποχη.

TL;DR Η εντονη πουδρα και τα αρωματα, μαζι με τις περουκες δεν ηταν παντα θεμα στυλιστικης επιλογης. Κι αν πρεπει να φτασουμε ...Αρχαια Αιγυπτο για να στηριξουμε κατι, ισως δεν ειναι κι απο μπετο το επιχειρημα.

Δημοσ.

Τα έντονα αρώματα όντως χρησιμοποιούνταν για λόγους κακοσμίας.

Όμως είναι πολύ γνωστό ότι τα πρότυπα ομορφιάς ιδίως τον 16-18 αιώνα απαιτούσαν χλωμή, άσπρη επιδερμίδα και γι' αυτό γυναίκες (και άνδρες) προσπαθούσαν να ανοίξουν το χρώμα του δέρματος τους με τη χρήση μακιγιάζ, με πιο συνηθισμένο τον λευκό μόλυβδο.

Στην αρχαία Αίγυπτο έγινε αναφορά για να δούμε πόσο παράλογο είναι στο 21 αιώνα, να θεωρούμε ταμπού (και θηλυπρεπές ή δείγμα ομοφυλοφιλίας) το μακιγιάζ στους άνδρες όταν είναι μια πρακτική που έχει ξεκινήσει από το 3000 π.Χ. Εκτός αν θεωρείς ότι η Αρχαία Αίγυπτος κοινωνικά ήταν πιο προοδευτική από τη σημερινή Ευρώπη και τη Δύση, γενικότερα, που τότε οκ πάω πάσο.

Δημοσ.

Αν είναι ωραία η κοπέλα και τρίχες να έχει κανένα προβλημα . Γδυσιμο , δέσιμο στο κρεβάτι και... ξύρισμα κόντρα

Δημοσ.

Μαίρη μου οι άντρες δεν έχουν ιδέα από βάψιμο ούτε μπορούν να κρίνουν το πολύ και το λίγο βάψιμο. Μπορώ να σου κάνω βάψιμο που θα πάρει 3 ώρες και θα έχεις 70 προϊόντα πάνω σου και θα σου λέει μετά τι όμορφη και φυσική κούκλα είσαι και μπορώ να σου πετάξω ένα κραγιόν και μια σκιά και θα γκρινιάζει ότι βάφτηκες πολύ.

QFE. Ισχύει μέχρι εκεί που δεν πάει. Οι περισσότεροι άντρες έχουν την εντύπωση ότι μακιγιάζ=χρώμα. Πού να 'ξεραν... Αυτό για το 3ωρο "φυσικό" βάψιμο με τα 70 προϊόντα δεν έχει δόση υπερβολής για όσους έκαναν το λάθος να πιστέψουν κάτι τέτοιο. 

Δημοσ.

Το νέο στιλ που κυκλοφορεί τελευταία με την γυναίκα να μην ξυρίζεται απλά δεν το αντέχω.

Κοίτα να δεις που εγώ το 'λεγα για πλάκα και στο τέλος θα πιστέψω ότι η μόδα η τριχωτή είναι εκεί

Δημοσ.

γιατι φιλε μου; αμα εγω ειμαι περιποιημενη και φτιαγμενη γιατι να μην ειναι και ο αλλος;

Το οτι θες να είσαι περιποιημένη και φτιαγμένη είναι επιλογή σου, αυτό δεν υποχρεώνει και τον άλλον να κάνει το ίδιο.

Δημοσ.

Εχει ξαναειπωθεί εδώ μέσα, ο θάμνος είναι και πάλι στη μόδα! Αλλά οι μόδες δεν θάπρεπε να μας ενδιαφέρουν. Και γω βλέπω συχνά τύπες με μασχαλότριχα στην χώρα διαμονής μου, και όχι μόνο ατημέλητες, αλλά άνετα μπορεί η αλλη νά'ναι με ταγεράκι και τακούνι, να αράζει στη λιακάδα, να βγάλει το σακάκι κ από κάτω να παίζει τζανγκλ. Σαν θέαμα σε κάποιες χώρες δεν είναι στιγματισμένο λοιπόν.

Κατατάλλα, περί ορεξεως κλπ.

Εγώ προσωπικά το ζιζί μου όταν είναι φρεσκοπεριποιημένο το βρίσκω εξαιρετικά θελκτικό στην αφή, θέλω συνέχεια να το αγγίζω, είναι ότι πιο απαλό υπάρχει. Το αν συμφωνεί και κάποιος άλλος που εχει προσβαση εκεί, για μενα είναι δευτερεύον.

Τα ίδια και με νύχια, βρακιά, μαλλιά κλπ.

Το ζιζι, τι είναι;

• Like 1
Δημοσ.

Ε ρε πρωι πρωι θα ξερασω την τυροπιτα που τρωω

...

Αλλά ρε γαμώτο οι προκάτοχοί μας ήταν βόδια. Δεν έκαναν χαλασμό κόσμου την πρώτη φορά που είδαν γυναίκα με παντελόνι και να πού φτάσαμε.

What? το παντελόνι δεν θεωρείται καθόλου αντιαισθητικό. :D μια χαρά θηλυκότητα βγάζει... 

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι fan του bush εδώ και χρόνια και το brazilian δεν ξέρω με ξενερώνει και το θεωρώ ντεκαυλέ.

Στα υπόλοιπα σημεία δεν θέλω ίχνος τρίχας ωστόσο.

Κατά τα η γυναίκα δεν μαρέσει να είναι καραφτιαγμένη λατέρνα. Αν ήθελα για γκόμενα τον.....Joker θα χα μετακομίσει στο Gotham. Αλλά ναι όσο να ναι αν είσαι πατσαβούρα χρειάζεσαι μερικές στρώσεις στόκου και μερικές μπογιές για να μπορέσεις να ξεμυτήσεις. 

Δημοσ.

το φυσικό make up είναι άμεσως αντιληπτό. όσο και να προσπαθήσει ο άλλος, όσο επαγγλεματίας και αν έχει γίνει, πάντοτε φαίνεται. εμένα δε μου αρέσει ίχνος make up στο πρόσωπο μίας γυναίκας. Θέλω να βλέπω πως είναι φυσική, εννοείται πως μου αρέσει πολύ περισσότερο έτσι φυσική παρα με όλα τα βελτιωτικά. Για τα υπόλοιπα δεν έχω θέμα όπως και να είναι. για παράδειγμα αν εγώ έχω μασχάλη μοναχού και την ενοχλεί αυτό , εννοείται πως δεν έχω την αντίθετη απαίτηση από αυτή. Τα πάντα όμως διορθώνονται με καλή θέληση και την ανάγκη να ικανοποιήσεις τον άλλον. Αν ξεκινάς να κάνεις τα αντίθετα μόνο και μόνο από κόντρα- αντίδραση και φαλοκρατισμό - φεμινισμό , κλάψτε το και καλλίτερα διαλύστε το.  

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...