Moderators Spect~ Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 καθυστερηση στα ταμείαμέχρι αηδία.βγαζει κάρτα,βάζει κάρτα ο ταμίας στο μηχάνημα,βάζει πριν,κοιτιουνται για κάνα λεπτό,τσουρέκια... ενω η αλλη επιλογη βγαζεις πορτοφολι πεταει 10€ στο παγκο λεει μισο να δω αν εχω ψιλα βγαζει μερικα κερματα, ψαχνει ακομη τα 3 λεπτα ριχνει στο πατωμα μερικα σκύβει να τα παρει, στο τελος δεν εχει οσα χρειαζεται τα βαει ολα μεσα παλι και αφηνει το 10€. Τσουρεκια.. 7
Fubar.gr Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δεν το ήξερα αυτό αλλά μου φαίνεται λιγάκι δύσκολο (μιας και για την τράπεζα μονο καλό ειναι να εξυπηρετεί πολλά τέτοια καταστήματα ) απο την άλλη μήπως απλά δεν ήταν καλή η ενημέρωση σχετικά με τα πακέτα στην αγορά; Έχω την εντύπωση πως μπορείς να έχεις και POS απο τράπεζα του εξωτερικού (δηλαδή ξέρω ότι γίνεται απλά δεν είμαι σίγουρος αν στην Ελλάδα ειναι νόμιμο) Αυτό που λέω είναι επιβεβαιωμένο 100%. Δέν υπήρχαν πακέτα, αν δέχονταν κάν να πάρουν την αίτηση σου, θα σου δίνανε κάτι του στύλ 4 με 5% προμήθεια σε κάθε αγορά και μια συνδρομή της τάξης των κάποιων εκατοντάδων ευρώ το χρόνο. Και αν στην πορεία σταμάταγες να κάνεις τζίρους με τις κάρτες σου παίρνανε το POS πισω. Ο λόγος που το κάνανε είναι απλός: απο τη μία, πρίν τα CC με κάρτα αγοράζανε λίγοι, και κάνανε μόνο μεγάλες αγορές ή όταν θέλανε να βάλουν κάτι με δόσεις. Γενικά η αγορά δουλευε με μετρητό σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Απ την άλλη, ένα POS σαν συσκευή κοστίζει πάνω απο 400 ευρώ, σύν τα έξοδα που έχει το δίκτυο υποδοχής συναλλαγών. Οπότε δέν θέλανε να μπλέξουν με τη "μαρίδα". Αν αρχίζανε να μοιράζουν POS σε κάθε ψιλικατζήδικο της γειτονιάς το μόνο που θα καταφέρνανε θα ήταν να μαζεύουν φραγκοδίφραγκα και δέν θα κάλυπταν ούτε τα εξοδα του εξοπλισμού.
Alessionew Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 την προμήθεια θα την βάλεις στο κόστος του προϊόντος;έχει καταντήσει αηδία αυτό με τις κάρτες.καθυστερηση στα ταμείαμέχρι αηδία.βγαζει κάρτα,βάζει κάρτα ο ταμίας στο μηχάνημα,βάζει πριν,κοιτιουνται για κάνα λεπτό,τσουρέκια... Ενώ με τα μετρητά δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση μέχρι να τα βρεις να ψάξει ο άλλος ρέστα και να μη στα δώσει ακριβώς, γιατί δεν έχει. Οι κάρτες έγιναν αναγκαίες δυστυχώς ή ευτυχώς. Για το φίλο με το πος να προτιμήσει να το αγοράσει το μηχάνημα παρά να το νοικιάσει. Γιατί με ενοικίαση πληρώνεις παραπάνω τελικά. Όσος για αυτό που λες θα σπας τις αποδείξεις και τέτοια είναι αρχικά μέχρι 500 γενικά το μήνα, όχι ανα συναλλαγή. Όπως και τα αλλά που σου είπαν μέχρι 1000 είναι το μήνα και όχι ανα συναλλαγή
Moderators stormrain Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δηλαδή με λίγα λόγια μάλλον θα χρειαστώ και ίντερνετ. Δεν καταλαβαινω απο που προκυπτει αυτο. Προφανως αν θελεις και ιντερνετ, βαλε, αλλα να βαλεις καμια adsl για να εχεις χρονο συναλλαγης 10 δευτερολεπτα αντι για 40 λ.χ σε 4 συναλλαγες δεν ειναι πολυ λογικο. Γνωμη μου ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 99€ το μηχάνημα + ΦΠΑ, 1,1% προμήθεια από την πρώτη συναλλαγή, με νέο λογαριασμό όψεως κλπ κλπ κλπ ΕΘΝΙΚΉ: Ενοικίαση μηχανήματος με 6,90€ μηνιαίως, τα πρώτα 500€ χωρίς προμήθεια κι από εκεί και πάνω για συναλλαγές έως 10€ 0,5% προμήθεια και άνω των 10€ 1,4% (αυτό είναι λίγο κλεψιά, αλλά διορθώνεται σπάζοντας την απόδειξη) Σχετικα με την Πειραιως, δες λιγο αν εχει και μηνιαια εξοδα "συντηρησης" ή οπως αλλιως το λενε, που περιλαμβανουν και παροχη ταινιων κλπ. Για την Εθνικη διευκρινησε μια τι εννοεις "σπαζοντας την αποδειξη". 1
VasKag Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Για την Εθνικη διευκρινησε μια τι εννοεις "σπαζοντας την αποδειξη". Μαλλον εννοει, οτι πχ για μια πωληση 20 ευρω θα κοβει 2 αποδειξεις των 10 ωστε η προμηθεια να ειναι 0.5 στην καθε μια αντι για 1.4. στην ολοκληρη. Δεν εχω εθνικη οποτε δεν ξερω τι παιζει. Αλλα για να του το ειπαν, μαλλον ετσι θα ειναι Φανταζομαι μιλαμε για καταστημα με ταμειακη μηχανη, οπου δεν αναφερεται συγκεκριμενα το ειδος που πωλειται. Γενικες κατηγοριες προιοντων. 1
pournaras Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Υπαρχουν και μηχανηματα με καρτουλα sim (εχω και ειναι συνδεμενο με cosmote), ειναι και ασυρματα, και δε σε χρεωνει εξτρα τηλεφωνο, γιατι πανε στα μηνιαια εξοδα που πληρωνεις για το pos στην τραπεζα. Η ταχυτητα συναλλαγης ειναι εγγυημενη. 2
papresa Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δεν καταλαβαινω απο που προκυπτει αυτο. Προφανως αν θελεις και ιντερνετ, βαλε, αλλα να βαλεις καμια adsl για να εχεις χρονο συναλλαγης 10 δευτερολεπτα αντι για 40 λ.χ σε 4 συναλλαγες δεν ειναι πολυ λογικο. Γνωμη μου ε. Σχετικα με την Πειραιως, δες λιγο αν εχει και μηνιαια εξοδα "συντηρησης" ή οπως αλλιως το λενε, που περιλαμβανουν και παροχη ταινιων κλπ. Για την Εθνικη διευκρινησε μια τι εννοεις "σπαζοντας την αποδειξη". Μαλλον εννοει, οτι πχ για μια πωληση 20 ευρω θα κοβει 2 αποδειξεις των 10 ωστε η προμηθεια να ειναι 0.5 στην καθε μια αντι για 1.4. στην ολοκληρη. Δεν εχω εθνικη οποτε δεν ξερω τι παιζει. Αλλα για να του το ειπαν, μαλλον ετσι θα ειναι Φανταζομαι μιλαμε για καταστημα με ταμειακη μηχανη, οπου δεν αναφερεται συγκεκριμενα το ειδος που πωλειται. Γενικες κατηγοριες προιοντων. Από την τράπεζα δεν μου είπαν τίποτα τέτοιο, εγώ το σκέφτηκα. Ένα τζην των 15€ με 1,4% προμήθεια 21 λεπτά, με 2 μικρότερες των 10€ 7,5 λεπτά. Μπορεί για εσάς να μην είναι τίποτα τα 21 λεπτά για εμάς όμως που απορροφήσαμε τις αυξήσεις ΦΠΑ από 13 στο 17% είναι...
Moderators stormrain Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Από την τράπεζα δεν μου είπαν τίποτα τέτοιο, εγώ το σκέφτηκα. Ένα τζην των 15€ με 1,4% προμήθεια 21 λεπτά, με 2 μικρότερες των 10€ 7,5 λεπτά. Μπορεί για εσάς να μην είναι τίποτα τα 21 λεπτά για εμάς όμως που απορροφήσαμε τις αυξήσεις ΦΠΑ από 13 στο 17% είναι... Παιρνεις ρισκο αν το χειριστεις ετσι ομως εχε υποψη σου, συν το οτι φαινεται αντιεπαγγελματικο στον πελατη που θα του το προτεινεις. Ο οποιος στο καπακι θα σου ζητησει και εξτρα εκπτωση αφου θα τον βαλεις σε τετοια λογικη και να σου γυρισει μπουμερανγκ αυτο. Και αυτο δεν ειναι το μοναδικο ρισκο που μου ερχεται στο μυαλο. Επισης αν περασεις την ιδια ωρα δυο ή παραπανω χρεωσεις σε μια πιστωτικη, ενδεχεται να βαρεσει καμπανακι στην τραπεζα και να σε καλεσουν να δουν αν εγινε κατα λαθος χρεωση κλπ. Μου εχει συμβει σε αγορα που αποφασισε τελευταια στιγμη (βεβαια ηταν ποσα ταξης 200+ ευρω, αλλα και παλι). Φανταζομαι πως αν η χρεωση ειναι η ιδια και γινεται και συνεχεια, τοτε παιζει να εχεις θεματα. Επισης θα πρεπει να μοιραζεις και την αποδειξη της ταμειακης. Εχεις ειδη που να δικαιολογουν κατι τετοιο? Τεσπα γνωμη μου τα παραπανω ε, αν θελεις κρατησε τα.
HALF EVIL Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Από την τράπεζα δεν μου είπαν τίποτα τέτοιο, εγώ το σκέφτηκα. Ένα τζην των 15€ με 1,4% προμήθεια 21 λεπτά, με 2 μικρότερες των 10€ 7,5 λεπτά. Μπορεί για εσάς να μην είναι τίποτα τα 21 λεπτά για εμάς όμως που απορροφήσαμε τις αυξήσεις ΦΠΑ από 13 στο 17% είναι... Το να κόβεις τη σωστή απόδειξη λόγω του POS φαίνεται ότι σε ενοχλεί. Προμήθεια παίζει πλέον γύρω στο 1% - 0,90% λόγω του ανταγωνισμού. Προσωπικά πλέον ρίχνω άκυρο σε επιχειρηματία που δεν δέχεται χρεωστικη κάρτα. Από μαγαζιά άλλο τίποτα. Υπάρχει και το e-shopping που με βολεύει αφάνταστα. Οι υπόλοιποι κλείστε το γιατί οι κακές σας συνήθειες του παρελθόντος σας εφτασαν εδω που φτάσατε. 6
Μπάμιας Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 καλό είναι να βλέπετε και την άλλη πλευρά κάποιοι εξυπνάκηδες. αν πάτε για ψώνια σε κανένα super market και σας χρεώσουν 4 λεπτα τη σακούλα σας γυρίζει το μάτι. κι ενώ παλαιότερα που ήταν τζάμπα φεύγατε με καμια 10αρια σακούλες ο καθένας, τώρα δε παίρνετε ούτε μια και ψάχνετε κιβώτια να κουβαλήσετε τα ψώνια σας. αξιολύπητοι πραγματικά. κι όλα αυτά για 4 λεπτά. και τώρα που κάποιος καταστηματάρχης προσπαθεί να γλιτώσει αυτό το χαράτσι τον κράζετε. δεν αναφέρομαι σε μεγάλα καταστήματα, αλλά σε ψιλικατζίδικα η χασούρα είναι υπολογίσιμη από τη χρήση καρτών. γι αυτό δε θέλουν pos. σκεφτείτε κάποιος που πουλάει τσιγάρα να τον πληρώνουν με κάρτα. το ποσοστό από τα τσιγάρα είναι χαμηλό, αν προσθέσουμε και την προμήθεια των καρτών... πάει το έκλεισε το μαγαζί. 7
Moderators stormrain Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 και τώρα που κάποιος καταστηματάρχης προσπαθεί να γλιτώσει αυτό το χαράτσι τον κράζετε. Απλως το θεμα ειναι πως ΔΕΝ μπορει να το γλιτωσει και αν το δοκιμασει, εγκυμονει ρισκο.
Fubar.gr Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Συμφωνώ με stormrain οτι είναι αντιεπαγγελματικό να κόβεις δύο αποδείξεις. Το πιό σωστό απο όλες τις απόψεις είναι να ανεβάσεις τις τιμές των προιόντων έτσι ωστε να καλύπτεται η προμήθεια και τα υπόλοιπα έξοδα του POS.
HALF EVIL Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 καλό είναι να βλέπετε και την άλλη πλευρά κάποιοι εξυπνάκηδες. αν πάτε για ψώνια σε κανένα super market και σας χρεώσουν 4 λεπτα τη σακούλα σας γυρίζει το μάτι. κι ενώ παλαιότερα που ήταν τζάμπα φεύγατε με καμια 10αρια σακούλες ο καθένας, τώρα δε παίρνετε ούτε μια και ψάχνετε κιβώτια να κουβαλήσετε τα ψώνια σας. αξιολύπητοι πραγματικά. κι όλα αυτά για 4 λεπτά. και τώρα που κάποιος καταστηματάρχης προσπαθεί να γλιτώσει αυτό το χαράτσι τον κράζετε. δεν αναφέρομαι σε μεγάλα καταστήματα, αλλά σε ψιλικατζίδικα η χασούρα είναι υπολογίσιμη από τη χρήση καρτών. γι αυτό δε θέλουν pos. σκεφτείτε κάποιος που πουλάει τσιγάρα να τον πληρώνουν με κάρτα. το ποσοστό από τα τσιγάρα είναι χαμηλό, αν προσθέσουμε και την προμήθεια των καρτών... πάει το έκλεισε το μαγαζί. Φιλαράκι πριν μιλήσεις μάθε. Τα περίπτερα και τα ψιλικατζιδικα εξαιρούνται από την υποχρέωση εγκατάστασης POS.
dtzgr Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Η δική μου εμπειρία από τις καθημερινές συναλλαγές μου είναι ότι αυτοί που δεν βάζουν POS δεν κόβουν και αποδείξεις (πρέπει κάθε φορά να τη ζητήσεις, και να σου κόψει αφού πρώτα στραβωσει). Με pos πρέπει να κόψει και απόδειξη. Αυτό τους στραβωνει και όχι το 1% της προμήθειας. 3
Μπάμιας Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 @half τα ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι υποχρεωμένοι. (έχει και φίλος μου περίπτερο) το σχόλιο μου - παράδειγμα ήταν γι αυτούς που κράζουν χωρίς να ξέρουν. επίσης οι προμήθειες που αναφέρεις είναι μεγαλύτερες στην πράξη. αυτό που λες είναι ο ΜΟ. τι επιχείρηση έχεις, με τι τζίρο και σε ποια τράπεζα πέτυχες τέτοια προμήθεια. όχι ότι δε πετυχαίνεις αλλά σε απλό μαγαζάκι δεν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα