Προς το περιεχόμενο

Επισήμως “νεκρό” ανακήρυξαν το MP3 οι δημιουργοί του


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τον “θάνατο” του MP3, το format ψηφιακών αρχείων ήχου το οποίο άλλαξε τον τρόπο τον τρόπο που ακούμε μουσική, ανακοίνωσε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας το γερμανικό ινστιτούτο Fraunhofer.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ινστιτούτο, διακόπτει πλέον το πρόγραμμα αδειοδότησης προϊόντων που το χρησιμοποιούν.

 

Η πνευματική ιδιοκτησία των ευρεσιτεχνιών που εμπλέκονται στην υλοποίηση του format είναι αρκετά δαιδαλώδης. Ωστόσο, με επιστολή του ήδη από το 1998 σε αρκετούς παραγωγούς λογισμικού για MP3, το ινστιτούτο Fraunhofer ζητά άδεια για τη διανομή ή την πώληση συμβατών κωδικοποιητών και αποκωδικοποιητών και έως σήμερα εισπράττει σημαντικά ποσά για την εκχώρηση των δικαιωμάτων για τις πατέντες που έχουν αναπτύξει μηχανικοί του.

 

Η κίνηση είναι περισσότερο συμβολική, αφού σίγουρα δεν θα σταματήσει να υποστηρίζεται το ΜΡ3 και να αναπτύσσονται συμβατά προϊόντα. Ωστόσο, θα μετατρέπεται ολοένα περισσότερο σε εξαίρεση, με νέα format να αναλαμβάνουν τον ρόλο του κανόνα. Μάλιστα, στην ανάπτυξη του AAC (Advanced Audio Coding), του προτύπου που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα, έχει συμμετάσχει και το Fraunhofer.

 

Link.png Site: Gizmodo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τι φάση? Γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο? Θέλω να πω, σίγουρα αρχίζω να ψάχνω πιο πολύ flac αρχεία αλλά πως πήραν μια τέτοια απόφαση? Ξαφνικά ξύπνησαν το πρωί και είπαν να το κάνουν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι σας κανει εντυπωση? Legacy format ειναι.

 

Ασχολειται κανεις σημερα στα video formats με το h262 και h263 (mpeg2 και xvid/divx) τη στιγμη που υπαρχουν πιο συγχρονα?

 

Δεν ειπαμε οτι θα σταματησει να υπαρχει μουσικη σε format με lossy compression, απλα οτι standard θα γινει καποιο καλυτερο (aac, vorbis, whatever).

 

Καλο και το flac για μονιμη αποθηκευση για τους audiophiles αλλα δεν ειναι σε αμεσο ανταγωνισμο με το mp3 και τα υπολοιπα αντιστοιχα format

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκατα φορματ...Εχω σκασει 30 ευρω για ακουστικαρες ψηρες και εχω και γαμω τα turbo x ηχεια και η ποιοτητα ηχου ειναι χαλια...

  • Like 25
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To MP3 μια ζωη χάλια ήταν στον ήχο !!!

 

Χίλιες φορές MP4 AAC και FLAC παρά MP3 !!

Υπερβολές.... από CD πηγή και 192 kbit/sec πολύ δύσκολα καταλάβαινες διαφορά.

  • Like 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...