Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mου ειχες απαντησει αυτο

"Μπερδεύεις το θρησκευτικό σκοπό με τον πολιτικό. Όταν ο χριστιανός θέλει να αναγράφεται το θρήσκευμα στην ταυτότητα, ή όταν αξιώνει να διδάσκονται θρησκευτικά στα σχολεία, το κάνει για να ικανοποιήσει το θρησκευτικό του φρόνημα; Όχι βέβαια, ο ίδιος είναι χριστιανός κι αυτό δεν αλλάζει. Πολιτική είναι η σκοπιμότητα: να κάνουμε κι άλλους σαν και μας γιατί όσοι δεν είναι σαν και μας δε μας αρέσει η φάτσα τους."

Αρα ειναι επεκτατιστες οι ισις. Αρα κανενας αλλος δεν τους φταιει. Καταλαβαινω λαθος?

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις λάθος, εσύ πες μου.

Φφφφφφφ δεν βγαζεις ακρη

Ολοι οι λαοι ρε φιλε εχουν κανει εγκληματα. Τι να λεμε τωρα. Και οι αζτεκοι αποκεφαλιζαν για πλακα μονο και μονο επειδη ηταν κακα πνευματα. 

Το θεμα ειναι οτι δεν το κανουν για ιδεολογικο λογο αλλα για θρησκευτικο. Οι ιδιοι το λενε και εσεις πατε να μας πεισετε για το αντιθετο. Ημαρτον

ΟΚ εντάξει τώρα είμαστε σίγουροι, δεν καταλαβαίνεις. Η αιτία είναι πολιτική. Η αφορμή είναι θρησκευτική. Το 'χουμε;

Ή απλά αν θέλεις ντε και καλά να πιστεύεις πως ο λόγος είναι θρησκευτικός, πέστο από την αρχή να μη χαλάμε σάλιο.

Υπερβολικά περίπλοκο το ζήτημα. Ειλικρινά δεν ξέρω, ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα αν αφήναμε τους Μουσουλμάνους της Μέσης Ανατολής να σφαχτούν μεταξύ τους... Δηλαδή αν έφευγαν όλες οι Δυτικές δυνάμεις απ' την Συρία και το Ιρακ ίσως σταματούσαν αυτά τα χτυπήματα. Μόνο ο πόλεμος του Αφγανιστάν, σε κάποιο βαθμό, μπορεί να δικαιολογηθεί λόγο της 11ης Σεπτεμβρίου. Την παραμονή μετά όπως και την "ανοικοδόμηση" δεν την δικαιολογώ. Ίσως το πρόβλημα μας είναι πως είμαστε υπερβολικά συμπονετικοί και συναισθηματικοί, ενώ θα ήταν πιο λογικό απλώς να αφήναμε αυτούς τους λαούς στην τύχη τους και να απαντούσαμε μόνο αν μας επιτίθονταν.

Δεν είναι μόνο αυτό. Φταίνε και κείνοι που ρίχνουμε πακέτα συμπόνιας από το αεροπλάνο και μέχρι να φτάσουν κάτω τα έχουν αντικαταστήσει με βόμβες.

Πιστεύεις πραγματικά ότι υπάρχει ένας λόγος πχ να βομβαρδιστεί σκόπιμα ένα σχολείο χωρίς κάνένα άλλο λόγο? Τι θα είχε να κερδίσει αυτός που το βομβάρδιζε?

Και; Αφήνοντας απέξω αυτούς που τραβούσαν τη σκανδάλη, πόσο ακριβώς μετράει για τους υπόλοιπους ότι σκοτώθηκες κατά λάθος, ειλικρινά σόρι παιδιά, δε θα ξαναγίνει;

Η γνωστή ρήση του William Blackstone "It is better that ten guilty persons escape than that one innocent suffer" έχει εφαρμογή και εδώ, τουλάχιστον για μένα. YMMV.

• Like 2
  • Απαντ. 216
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

Κάτι που ξέχασα πιο πριν: Το Ισλάμ δεν είναι μόνο μια θρησκεία. Είναι ένας "ολοκληρωμένος τρόπος ζωής", όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Islam is a “total way of life.”  It has provided guidance in every sphere of life, from individual cleanliness, rules of trade, to the structure and politics of the society. Islam can never be separated from social, political, or economic life, since religion provides moral guidance for every action that a person takes.  The primary act of faith is to strive to implement God's will in both private and public life.  Muslims see that they, themselves, as well as the world around them, must be in total submission to God and his Will.
  • Like 3
Δημοσ.

• H 11 Σεπτεμβριου ήταν ο λογος του πολεμου του Αφγανισταν...σιγουρα!

• Και επισης απο την καλη καρδια και την συμπονοια που εχουν , κανουν ολους τους πολεμους οι αναπτυγμενες χωρες. 

Η πολυ αφελης εισαι ή πολυ .....

Ήταν. Οι Ταλιμπάν είχαν τον Μπιν Λάντεν (που ήταν πίσω απ' την 9/11) και τον προστάτευαν οπότε οι Αμερικάνοι τους επιτέθηκαν.

Το γενίκευσες κάπως, μιλάω κυρίως για τις επεμβάσεις στην Συρία και το Ιρακ. Άλλωστε το όλο πρόβλημα της Ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη συνδέεται με αυτές τις περιοχές.

Δεν ξέρω αν μια "υποχώρηση" από αυτές τις περιοχές θα σήμαινε μια ήττα για την Δύση και νίκη για το Ισλαμικό Κράτος, τη Ρωσία ή κάποιον άλλο πάντως δεν έχουμε καμία υποχρέωση ούτε να ρίξουμε τον Άσαντ (όπως ρίξαμε τον Καντάφι ή τον Σαντάμ...) ούτε να επέμβουμε στους εμφυλίους της περιοχής και φυσικά ούτε να σώσουμε τα παιδάκια που πεθαίνουν απ' τις επιθέσεις με αέρια.

• Moderators
Δημοσ.

Ήταν. Οι Ταλιμπάν είχαν τον Μπιν Λάντεν (που ήταν πίσω απ' την 9/11) και τον προστάτευαν οπότε οι Αμερικάνοι τους επιτέθηκαν.

Ας μην ξεχνάμε ποιοι εκπαίδευσαν τον Μπιν Λάντεν βέβαια και για ποιο σκοπό.

Δημοσ.

Είναι και αυτοί αγυριστα κεφάλια.

Πήγαν οι σοβιετικοι το 80 στο Αφγανιστάν για τους σκοπούς τους φυσικά αλλα είχε και ένα εξανθρωπισμο η φάση, ήταν χειρότεροι και από Σταλινες σε κατάσταση, που δεν διαφέρει με το σήμερα πολύ. Κρατανε χαρακτήρα και ηθος.

Μόλις τους είπαν ότι και οι γυναίκες θα μαθαίνουν γράμματα,θα κυκλοφορούν χωρίς τζιχαμπ, κτλπ. Σκαλωσαν άγρια. Σε συνέντευξη που είχα δει έναν από αυτούς να λεει ο θεός κανόνισε ποιος θα γεννηθεί γυναίκα ή άντρας, αν θα ειναι φτωχός ή πλούσιος. Δεν θέλουμε ισότητα ειναι προσβολή στον θεό.

Άντε έγινα και εγω λιγο deesnider με τους native σταλινες μου.

Δημοσ.

το ισλάμ, κινείται κυρίως σε θρησκευτικό νήμα, και διαμορφώνει το πολιτικό/ πολιτισμικό υπόβαθρο.
Οι επιθέσεις είναι για τον εξισλαμισμό, και την εξαφάνιση των απίστων. Δεν έχει εκδικητικό ρόλο.

• Like 1
Δημοσ.

Η γνωστή ρήση του William Blackstone "It is better that ten guilty persons escape than that one innocent suffer" έχει εφαρμογή και εδώ, τουλάχιστον για μένα. YMMV.

1. Προσωπικά δε το θεωρώ αυτό θέσφατο. εξαρτάται τι κακό μπορεί να κάνουν αυτοί οι 10 αν τους αφήσεις.

2. Το θέμα το βλέπω λίγο πιο γενικά ... πχ όταν ΄βομβαρδιζόταν η Γερμανία από τους συμμάχους ήταν κάτι ανεκτό ή όχι?

Δημοσ.

Κάτι που ξέχασα πιο πριν: Το Ισλάμ δεν είναι μόνο μια θρησκεία. Είναι ένας "ολοκληρωμένος τρόπος ζωής", όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Σοβαρά τώρα;

Άμα ψάξουμε θα βρούμε πιστεύω πηγές που λένε ότι ολοκληρωμένος τρόπος ζωής είναι επίσης το crossfit και η coca cola.

Αν σε ανάγκαζαν να πας σε κατήχηση μια μέρα και άκουγες εκεί πως ο χριστιανισμός δεν είναι μόνο μια θρησκεία αλλά τρόπος ζωής, δυο ώρες μετά θα γελούσες με τους φίλους σου. Τώρα που διαβάζεις αυτό το πράγμα το παρουσιάζεις σαν αλήθεια του σύμπαντος κόσμου.

Ξέρεις ποιά είναι η μοναδική διαφορά έτσι; Ότι το ένα θες να το πιστέψεις αλλά το άλλο όχι.

• Like 1
Δημοσ.

Βέβαια δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς εξισώνεις τρομοκρατικά χτυπήματα με θρησκευτικά κίνητρα με παράπλευρες απώλειες σ' έναν πόλεμο. Εκτός αν εννοούσες ότι Αμερικάνοι και σία επίτηδες βομβαρδίζουν παιδιά και αμάχους, κάτι το οποίο δεν έχω ψάξει, δεν ξέρω αν ισχύει και δεν έχω γνώμη επ' αυτού.

Πώς εξισώνω τα παραπάνω; Εύκολα.

Αφενός διότι δεν πρόκειται, ούτε για τρομοκρατικά χτυπήματα γενικώς, ούτε για υποκινούμενα από θρησκευτικά κίνητρα ειδικώς, αλλά απλά και συγκεκριμένα για εκδίκηση και αντίποινα, όπως έχω πει κατ' επανάληψιν.

Αφετέρου διότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με πόλεμο, οι απώλειες εκ τού οποίου, παράπλευρες ή μη, είναι μέσα στο «παιχνίδι». Έχουμε να κάνουμε με απρόκλητη εισβολή και με επιθέσεις με όπλα μαζικής καταστροφής, σε χώρες που δεν προκάλεσαν κάτι τέτοιο, με φτιαχτές αιτιολογήσεις (βλέπε πυρηνικά τού Σαντάμ...αλήθεια, τα βρήκαν, ή ακόμα; ) και για λόγους οικονομικού συμφέροντος τού εισβολέα.

Αν, υποθετικά, είχαν επιτεθεί πρώτοι στρατιωτικά π.χ. οι Ιρακινοί στις Η.Π.Α., οι Αμερικανοί τους ξέσκιζαν πατόκορφα και μετά, από το άχτι τους οι Ιρακινοί, άρχιζαν τις βομβιστικές επιθέσεις όπως η προχθεσινή στην Αγγλία, σαφώς και θα επρόκειτο για τρομοκρατικά χτυπήματα, τα οποία δε θα έμπαινα ούτε στον ελάχιστο κόπο να αποδώσω στην όποια αιτία. 

Δε νομίζω να σε νοιάζει ιδιαίτερα ότι εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν στην άλλη άκρη του κόσμου από πλημμύρες, αλλά από την άλλη είμαι σίγουρος ότι νιώθεις πιο "κοντά" σου ανθρώπους που χάσαν δικούς τους σε πλημμύρες στην Ελλάδα. Ή αν αύριο σκάσει μια μπόμπα στο Σύνταγμα και σκοτώσει 50 ανθρώπους, θα έχει την ίδια επίδραση σε σένα με μια μπόμπα που έσκασε "κάπου μακριά" και σκότωσε 200;

Το ότι «δε νομίζεις», δε λέει κάτι. Δεν ξέρεις πώς σκέφτομαι.

Δημοσ.

1. Προσωπικά δε το θεωρώ αυτό θέσφατο. εξαρτάται τι κακό μπορεί να κάνουν αυτοί οι 10 αν τους αφήσεις.

2. Το θέμα το βλέπω λίγο πιο γενικά ... πχ όταν ΄βομβαρδιζόταν η Γερμανία από τους συμμάχους ήταν κάτι ανεκτό ή όχι?

1. Δεκτό, σαφώς διαφωνούμε και σαφώς καθένας έχει το δικαίωμα της άποψής του.

2. Με ρωτάς αν είναι ανεκτός ο πόλεμος; Στο μυαλό μου όχι, αλλά ως ανθρωπότητα έχουμε αποφασίσει ότι υπό συνθήκες είναι. Πού θες να καταλήξεις όμως;

Δημοσ.

το ισλάμ, κινείται κυρίως σε θρησκευτικό νήμα, και διαμορφώνει το πολιτικό/ πολιτισμικό υπόβαθρο.

Οι επιθέσεις είναι για τον εξισλαμισμό, και την εξαφάνιση των απίστων. Δεν έχει εκδικητικό ρόλο.

...και ξεκίνησαν μετά από τις στρατιωτικές επεμβάσεις των δυτικών στις χώρες αυτές, διότι...τι; Δεν είχαν ερμηνεύσει τις επιταγές τού Ισλάμ μέχρι τότε; Επειδή έχουν μαλλιάσει τουλάχιστον δύο γλώσσες να το ρωτούν, όχι για τίποτε άλλο...

Δημοσ.

Ας μην ξεχνάμε ποιοι εκπαίδευσαν τον Μπιν Λάντεν βέβαια και για ποιο σκοπό.

Σωστό. Στα πλαίσια του ψυχρού πολέμου βέβαια. Ας μάθουμε απ' τα λάθη μας όμως γιατί μπορεί ο εχθρός τους εχθρού μου να είναι φίλους μου τώρα αλλά σε 10-20 χρόνια αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ (και στην περίπτωση αυτή όντως γύρισε).

Άρα, τι κάνουμε;

Δημοσ.

όταν ΄βομβαρδιζόταν η Γερμανία από τους συμμάχους ήταν κάτι ανεκτό ή όχι?

Το ότι η Γερμανία ήταν αυτή που ξεκίνησε το ...show, δεν κάνει καμιά διαφορά, ας πούμε; Έτσι την έδωσε στους συμμάχους ένα πρωί και είπαν «Ας πεταχτούμε μισό λεφτό να ισοπεδώσουμε τη Γερμανία» ;

Δημοσ.

Σωστό. Στα πλαίσια του ψυχρού πολέμου βέβαια. Ας μάθουμε απ' τα λάθη μας όμως γιατί μπορεί ο εχθρός τους εχθρού μου να είναι φίλους μου τώρα αλλά σε 10-20 χρόνια αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ (και στην περίπτωση αυτή όντως γύρισε).

Άρα, τι κάνουμε;

Αυτό κάνουμε και ο θεός βοηθός.

post-156069-0-84701900-1495653754_thumb.jpg

Δημοσ.

Όπως σου είπαν, μπορεί να αισθάνεσαι έτσι και όντως να είναι έτσι στη χώρα σου (σε μικρότερο βαθμό όμως). Αλλά παγκοσμίως, όταν έχεις τους hardcore ευαγγελιστές (στο σύνολο είναι κάπου 25-35% του πληθυσμού) να ψηφίζουν πρόεδρο ΗΠΑ, ο χριστιανισμός είναι ΠΟΛΥ σχετικός ακόμα.

Συν ότι οι Αμερικανοί ευαγγελιστές έχουν πάρει σβάρνα όλη την Αφρική τα τελευταία 10 χρόνια και φτιάχνουν υπερ-συντηρητικές κοινότητες

Μόνο άσχετος δεν είναι ο Χριστιανισμός και δή ο ακραίος Χριστιανισμός. Ισα-ίσα που αρκετές ομάδες έχουν πολύ επεκτατικές διαθέσεις, αλλά πάντα το πάνε νομίμα, ειδικά στην ανατολική Ασία και την Αφρική. Απλά επειδή δεν υπάρχει αυτό το φαινόμενο στην Ευρώπη νομίζουμε ότι δεν υπάρχει πουθενά αλλού.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...