Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@crusader τι δηλαδή, θες να πεις ότι υπάρχει λογική εξήγηση και δε φταίει το μαγικό κοράνι που άμα το διαβάσεις will save με -4 αλλιώς γίνεσαι τζιχαντιστής;

• Like 1
  • Απαντ. 216
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Βέβαια δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς εξισώνεις τρομοκρατικά χτυπήματα με θρησκευτικά κίνητρα με παράπλευρες απώλειες σ' έναν πόλεμο. Εκτός αν εννοούσες ότι Αμερικάνοι και σία επίτηδες βομβαρδίζουν παιδιά και αμάχους, κάτι το οποίο δεν έχω ψάξει, δεν ξέρω αν ισχύει και δεν έχω γνώμη επ' αυτού.

Πόλεμος -> κατάρρευση παιδείας -> τάση προς φανατισμό + θρησκεία -> θρησκευτικός φανατισμός -> άδεια από τον θεούλη να τιξάνεις τον εαυτό σου στον αέρα και να νιώθεις καλά -> ήρωας αγωνιστής στο εξωτερικό (για εσένα τρομοκράτης)

• Like 1
Δημοσ.

Κόβεις προτάσεις από το μήνυμα του άλλου, θέλοντας να πετύχεις τί; Αυτό αλλάζει την πρόταση.

Ναι λοιπόν κοίτα να δεις πώς λειτουργούν τα πράγματα. Θα πρέπει να πεις ότι από το ΑΒΓ εσύ έκοψες το Γ και έτσι το νόημα άλλαξε από Χ σε Υ, διαφορετικά μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα χασμουρητό.

Το ξέρω ότι δεν παραθέτω κάθε φορά τα πάντα, αλλά το ότι αυτό που κάνω αλλάζει το νόημα θα πρέπει να το τεκμηριώσεις αν πιστεύεις ότι σε αδικώ.

Ο ανατολίτης που γνώρισα μια που ρωτάς, μου είπε πως εμείς της δύσεις είμαστε τα κακομαθημένα, και πως θα πρέπει να μαζέψουμε μερικές για να μάθουμε να σεβόμαστε τον θεό τους, αλλάχ. (!). Επίσης, με το να πιστεύουμε σε άλλους θεούς, ή και καθόλου, τους προσβάλει, πρόσεχε, δεν τους αφήνει αδιάφορους, τους προσβάλει. Και ναι, μου ανάφερε, πως εφόσον το λέει το ιερό βιβλίο του πως θα πρέπει να σφάξει απίστους, είναι έτοιμος να το κάνει.

Ευτυχώς για εμάς τους <<κακομαθημένους>> δυτικούς, ο <<άνθρωπος>>, δεν μπόρεσε να πάρει άδεια παραμονής.

Πρέπει να ήταν πραγματικά ζόρικη περίπτωση. Και για πες, γνώρισες κι άλλον εκτός από αυτόν;

Δημοσ.

Ναι λοιπόν κοίτα να δεις πώς λειτουργούν τα πράγματα. Θα πρέπει να πεις ότι από το ΑΒΓ εσύ έκοψες το Γ και έτσι το νόημα άλλαξε από Χ σε Υ, διαφορετικά μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα χασμουρητό.

Και αγνόησες το υπόλοιπο σκέλος της απάντησής μου.

Μπλά μπλά;

Δημοσ.

Και αγνόησες το υπόλοιπο σκέλος της απάντησής μου.

Το υπόλοιπο σκέλος της απάντησής σου, όπως και τα περισσότερα πράγματα που έχεις γράψει εδώ, είναι ένας μονόλογος που βασίζεται στο αλήθεια λέω πιστέψτε με.

Διατύπωσες κάποιο ερώτημα που αγνόησα; Ή κάποιο επιχείρημα που δε βασίζεται αποκλειστικά σ' αυτά που έχεις στο μυαλό σου για να μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε κάπως όσοι δεν είμαστε εσύ; Δεν είναι αργά για να μου το υποδείξεις.

Ελπίζω δηλαδή αν σε έθιξα κάπως να ήταν με κάτι πιο ουσιαστικό από το ότι δε σεβάστηκα όλο το μονόλογο και άφησα στην παράθεση μόνο τα μέρη του στα οποία ήθελα να αναφερθώ.

Δημοσ.

Το υπόλοιπο σκέλος της απάντησής σου, όπως και τα περισσότερα πράγματα που έχεις γράψει εδώ, είναι ένας μονόλογος που βασίζεται στο αλήθεια λέω πιστέψτε με.

Διατύπωσες κάποιο ερώτημα που αγνόησα; Ή κάποιο επιχείρημα που δε βασίζεται αποκλειστικά σ' αυτά που έχεις στο μυαλό σου για να μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε κάπως όσοι δεν είμαστε εσύ; Δεν είναι αργά για να μου το υποδείξεις.

Το υπόλοιπο σκέλος της απάντησής μου, είναι η συνομιλία που είχα με ανατολίτη, που μου ζήτησες να σου περιγράψω.

Η θεολογία, ήταν το αντικείμενό μου. Έκανα περισσότερη έρευνα από αυτούς που ήθελαν όντως να γίνουν θεολόγοι. Δε μου εκδώσαν πτυχίο, καθώς έμαθα περισσότερα απ' ότι έπρεπε να μάθω.

Μάλλον φίλε μου, ξεκίνησες να διαβάζεις από τα μισά του θέματος, και έχεις αγνοήσει την αρχή.

Και απ' ότι καταλαβαίνω από τις συνομιλίες και τις απαντήσεις που δίνεις είσαι ο τύπος που νομίζει πως πάντα έχει δίκαιο, και ακόμα όταν έχει άδικο, πάντα έχει δίκαιο.

Και να σου θέσω ένα ερώτημα λοιπόν.

Πιστεύεις δηλαδή, ότι ο τρομοκράτης, πήγε εκεί να ανατινάξει και να σκοτώσει τόσο κόσμο, και συγκεκριμένα παιδιά, γιατί η κυβέρνηση της Μ.Β., έκανε κακό στην χώρα του, ή επειδή το λέει το κοράνι, ότι πρέπει να επιβληθεί στους μη μουσουλμάνους, πράγμα που αποδέχθηκε και ο ίδιος, καθώς και η οργάνωση isis, που πήρε την  ευθύνη;

Δημοσ.

@crusader τι δηλαδή, θες να πεις ότι υπάρχει λογική εξήγηση και δε φταίει το μαγικό κοράνι που άμα το διαβάσεις will save με -4 αλλιώς γίνεσαι τζιχαντιστής;

Αν δεν είχα μέλλον, είχε καταστραφεί η χώρα μου, είχα χάσει όλη την οικογένειά μου, είχα χάσει τους περισσότερους φίλους μου εκτός από το Γιώργο και την Μαρία που είναι τζιχαντιστές, ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν ένα drone που έκανε malfunction και έπεσε στην αυλή, και ήμουν .... 18 χρόνων, δεν θα χρειαζόμουν καν το κοράνι για να γίνω τζιχαντιστής :Ο .

Δημοσ.

To ιρακ ξεκινησε κλασικα ως προτεκτορατο της αγγλιας,οι οποιοι οταν το ανακυρηξαν αυτονομο κρατος εγκαθιδρυσαν μοναρχια και μετα απο αλλεπαληλες χουντες-πραξικοπηματα,στην ιεραρχια ανεβηκε ο σανταμ,ο οποιος σανταμ χρησιμοποιησε την σουνιτικη καταγωγή για να επιβληθει στην σηιτικη πλειοψηφια(πολιτικο κινητρο) του πληθυσμου και επισης για να εμποδισει το ιραν να εχει επιρροή στην ευρυτερη περιοχη.Στο μεσοδιάστημα μεχρι τον τελευταιο πολεμο του ιρακ το 2003,ειχαν γινει τρελες καφρίλες από τον σανταμ στους πολεμους ιραν-ιρακ.Καφριλες του τυπου χημικα οπλα,εξοντωση μειονοτητων με λογικη γενοκτονιας κλπ κλπ,φυσικα τοτε ο σανταμ ηταν ενας χρησιμος σύμμαχος της δυσης και τετοια πρόβληματα μπορουσαν να αγνοηθουν,

Μετα τον πολεμο του ιρακ το 2003 και με την καταρρευση του καθεστώτος σανταμ,η αμερικη εδωσε πληρη εξουσια στην σηιτικη πλειοψηφια,η οποια με την σειρα της εκανε γενικη εκκαθαριση στο κρατος και τον στρατο από ατομα της εποχης σανταμ και γενικοτερα από σουνιτες.Αυτο με την σειρα του ενισχυσε την ηδη κατεστραμενη σχεση των 2 ομαδων και δημιουργησε ένα τεραστειο κενο εξουσιας,.

Πολλα ατομα του παλαιου καθεστώτος με στρατιωτικη πειρα προσχωρησαν σε ακραιες ομαδες σουνιτων οι οποιες σε μεγαλο βαθμο ειχαν την υποστηριξη του σουνιτικου πληθυσμου και μετα από χρονια βομβιστικων επιθεσεων και σφαγων στο ιρακ,βρηκαν την ευκαιρια να δημιουργησουν το isis.

To isis παραλληλα εχει τις ριζες του και στον σοβιετικο-αφγανικο πολεμο,οπου η αμερικη εκπαιδευε στρατιες μουτζαχεντιν για να πολεμησουν την τοτε σοβιετικη ενωση(ή πιο απλα δειτε το Rambo 3).

• Like 1
Δημοσ.

Τη στρατιωτική εισβολή, το βομβαρδισμό τού νοσοκομείου, ή τού σχολείου από τους «δικούς μας», τι είναι αυτό που τον θεωρεί «επιτρεπτό», «επιβαλλόμενο», ή έστω ...«αποδεκτή(!) παράπλευρη απώλεια»; Η θρησκεία, η κουλτούρα, ή η απληστία και η μαλακία που μας δέρνει;

Θα το κάνω ταλιράκια για εσένα. Η πιο σημαντική διαφορά είναι ότι "εμείς" τον βομβαρδισμό σχολείου τον θεωρούμε παράπλευρη απώλεια. Ο ισλαμιστης τον θεωρεί στόχο.
  • Like 2
Δημοσ.

defacer, μάλλον σε βολεύει να κόβεις τις προτάσεις ε;

Και για να σου λύσω την απορία, έχω γνωρίσει ανατολίτη. 

Φίλε έχεις γνωρίσει έναν καραγκιόζη και μας τον παρουσιάζεις σαν τρανό παράδειγμα.

Ο Οποίος από όσα περιγράφεις είναι ένας εν δυνάμει τρομοκράτης.

Να σου πω εγώ και για τον κολλητό μου που είναι Μουσουλμάνος και έχουμε μεγαλώσει μικροί από παιδιά μέχρι σήμερα; 

Γιατί αν βρεις έναν σωστό μουσουλμάνο θα καταλάβεις τι ισχύει για την Θρησκεία τους και ότι όντως είναι μια Ειρηνική θρησκεία.

Επίσης επειδή είσαι και ανενημέρωτος πουθενά η θρησκεία τους δεν λέει ότι πρέπει να σκοτώνουν τους άπιστους.

Αυτή είναι μια καραμέλα για να τσιμπάνε κάτι πρόβατα σαν αρκετούς από εδώ μέσα.

Και το λυπητερό είναι ότι μερικοί έχετε με λίγα εκατοστά πρόσβαση στο Google αλλά αντί να ψάξετε τις πληροφορίες σας τις αραδιάζετε όπου βρείτε.

Δημοσ.

Θα το κάνω ταλιράκια για εσένα. Η πιο σημαντική διαφορά είναι ότι "εμείς" τον βομβαρδισμό σχολείου τον θεωρούμε παράπλευρη απώλεια. Ο ισλαμιστης τον θεωρεί στόχο.

«Εμείς» τον θεωρούμε παράπλευρη απώλεια, διότι έτσι βολεύει «εμάς» και τις οικογένειες των αμόρφωτων καράβλαχων, που πάνε μισθοφόροι να γαμήσουν χώρες που δεν κήρυξαν πόλεμο στη δική τους και των οποίων ούτε τη θέση στο χάρτη δε γνώριζαν μέχρι τότε, αλλά τους κηδεύουμε με τιμές ηρώων πολέμου, όταν γυρίζουν μέσα στα κουτιά.

Δε μού λες, ρε γενναιόδωρε στα ταλιράκια: αν αδειάσεις ένα πολυβόλο προς το πλήθος και ξαπλώσεις είκοσι, επειδή ανάμεσα στους πολλούς είναι και ο ένας που έχεις άχτι (όχι που σε πείραξε, απλά τού την πέφτεις διότι μπορείς) , τι απ' τα δύο ισχύει;

Τους επιπλέον δεκαεννιά, τους βαφτίζεις παράπλευρες απώλειες και καθαρίζεις, ή απλώς είσαι ανεγκέφαλος δολοφόνος ...επί είκοσι;

Τράβα να μοιράσεις αλλού τα ταλιράκια σου, σ' εμένα δεν περνάνε.

• Like 1
Δημοσ.

Κόβεις προτάσεις από το μήνυμα του άλλου, θέλοντας να πετύχεις τί; Αυτό αλλάζει την πρόταση.

Ο ανατολίτης που γνώρισα μια που ρωτάς, μου είπε πως εμείς της δύσεις είμαστε τα κακομαθημένα, και πως θα πρέπει να μαζέψουμε μερικές για να μάθουμε να σεβόμαστε τον θεό τους, αλλάχ. (!). Επίσης, με το να πιστεύουμε σε άλλους θεούς, ή και καθόλου, τους προσβάλει, πρόσεχε, δεν τους αφήνει αδιάφορους, τους προσβάλει. Και ναι, μου ανάφερε, πως εφόσον το λέει το ιερό βιβλίο του πως θα πρέπει να σφάξει απίστους, είναι έτοιμος να το κάνει.

Ευτυχώς για εμάς τους <<κακομαθημένους>> δυτικούς, ο <<άνθρωπος>>, δεν μπόρεσε να πάρει άδεια παραμονής.

Βασικά δεν ανοίγεις καν κουβέντα για θρησκευτικά θέματα με άλλους. Εγώ δεν γουστάρω καλά καλά ούτε για χριστιανισμό να μιλάω με άλλους χριστιανούς. Ο καθένας λέει το κοντό και το μακρύ του για το τι πιστεύει, ερμηνεύει το κάθε βιβλίο/γραφή όπως του καπνίσει, αυτό ισχύει για άτομα όλων των θρησκευμάτων δεν το λέω αποκλειστικά για μουσουλμάνους ή χριστιανούς.

• Moderators
Δημοσ.

Σε "αναγκάζουν" να το ακολουθήσεις λες, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και το συναντάς μόνο σε προπαγανδιστικό υλικό. Πώς σε αναγκάζουν ακριβώς δηλαδή; Όλοι οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι, ανάμεσα σ' αυτούς και τοπικοί ηγέτες που τα λένε αυτά δημοσίως για λογαριασμό όσων αντιπροσωπεύουν, έχουν πιεί μαγικό φίλτρο και δεν αναγκάζονται;

Τι εννοείς πώς σε αναγκάζουν; Όπως σε αναγκάζουν όλα τα κράτη του κόσμου να ακολουθείς τους νόμους τους.

https://en.wikipedia.org/wiki/Application_of_Islamic_law_by_country

Ο τωρινός μου μάνατζερ που είναι μουσουλμάνος και ετοιμάζεται να τον πιεί σε λίγο καιρό λόγω Ραμαζανιού, που όμως ταυτόχρονα είναι πιο ευρωπαίος από τους περισσότερους μέσα σ' αυτό το φόρουμ, πώς κατάφερε να μην εξαναγκάζεται;

Όπως τα κατάφερες και συ. Σκέψη λέγεται και έκθεση σε διαφορετικούς πολιτισμούς.

Δεν ξέρω πώς ο μάνατζέρ σου τα κατάφερε. Μπορεί να είναι ανοιχτόμυαλος, μπορεί να μη μεγάλωσε σε μια χώρα όπου η Sharia είναι ο νόμος του κράτους, μπορεί η σχέση του με τη θρησκεία να είναι όπως αυτή τόσων χριστιανών που, σε αντίθεση με τις προσταγές της θρησκείας τους, έχουν κάνει προγαμιαίο σεξ και δε λιθοβολούν ομοφυλόφιλους. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι που δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά.

Πραγματικά κάθε φορά που βλέπω κάποιον που θεωρώ ικανό σκέψης να λέει τέτοια πράγματα, μένω κάγκελο. Χωρίς να ξέρεις, υποθέτεις πως το Ισλάμ έχει κάτι το μαγικό που κάνει όλους τους πιστούς του αιμοδιψή τέρατα επειδή έτσι λέει μέσα ένα βιβλίο; Unpause your brain FFS.

Τι δεν ξέρω; Το Κοράνι είναι ξεκάθαρο στις οδηγίες που δίνει. Το "κακό", αν θες να το πούμε έτσι, δεν το κάνει το ίδιο το βιβλίο, αλλά οι διάφοροι μικροί και μεγάλοι σε θέσεις ισχύος οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτά που λέει μέσα το βιβλίο για να επιτύχουν τους σκοπούς τους. Ακριβώς όπως έχουν κάνει και άλλες θρησκείες ανά τους αιώνες.

Ξέρεις πού υπάρχει όντως εξαναγκασμός στο Ισλάμ; Στην καταπίεση των δικαιωμάτων της γυναίκας από την οικογένεια και την κοινωνία. Στη θρησκευτική αστυνομία των σαουδαράβων που λόγω της μορφής της πολιτικής εξουσίας δε θέλουν πολλά πολλά. Και στο μυαλό των αμόρφωτων που δεν έχουν τα εφόδια να οδηγήσουν μόνοι τους τη σκέψη τους.

Ακριβώς. That's the whole point.

Και ένα τελευταίο: εσύ που γνωρίζεις τη νεότερη ελληνική κουλτούρα καταλαβαίνεις ότι ο βαρεμένος που λέει οι γκέι θα πάνε στην κόλαση δεν έχει σχέση με τον άλλο βαρεμένο που πάει και σκοτώνει το γκέι γιό του. Καταλαβαίνεις ότι ο νόμος 4000 είναι κοινωνικό κατασκεύασμα που σε μεγάλο βαθμό τροφοδοτήθηκε από θρησκευτικό συντηρητισμό, ενώ η ίδια η θρησκεία δε λέει βέβαια για δημόσιο χλευασμό. Καταλαβαίνεις ότι αυτός που σκοτώνει τη γυναίκα του όταν τη βρει στο κρεβάτι με τον εραστή δεν το κάνει επειδή διάβασε κάπου "ου μοιχεύσεις". Και ότι αυτός που δεν τη σκοτώνει, δεν το κάνει επειδή διάβασε κάπου "ου φονεύσεις".

Ναι, μόνο που εδώ κάνεις ένα λάθος. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα ανθρώπων που διέπραξαν εγκλήματα (εγκλήματα σύμφωνα με τη "δική μας" νομοθεσία, όχι με αυτή της χώρας στην οποία ήταν) των οποίων το κίνητρο ήταν θρησκευτικό. Είναι ακριβώς αυτό που λες εσύ για το νόμο 4000, μόνο που εδώ η τιμωρία δεν είναι διαπόμπευση αλλά θάνατος. Αν εγώ έχω μεγαλώσει πιστεύοντας ότι το Κοράνι είναι ο λόγος του θεού κλπ κλπ, τότε προφανώς και θα ακολουθήσω αυτά που μου λέει το ίδιο το βιβλίο και οι εκάστοτε "εκπρόσωποι" του θεού. Σκέψου μόνο στην Ελλάδα να θεωρούσαμε τον Άνθιμο (και τον κάθε Άνθιμο) ως υπόδειγμα του πώς πρέπει να είναι ένας σωστός χριστιανός. Δε νομίζω να ήμασταν και πολύ καλύτεροι από αυτούς που πετάνε τους γκέι απ' την ταράτσα. Εδώ απλώς την έχουμε γλυτώσει γιατί ο περισσότερος κόσμος τον θεωρεί ένα γραφικό χριστιανοταλιμπάν και όχι παράδειγμα προς μίμηση.

Αλλά για το Ισλάμ δεν ξέρεις τίποτα. Ούτε για τη θρησκεία, ούτε για τις ισλαμικές κοινωνίες. Μόνο αυτά που διαβάζει κανείς στα πρωτοσέλιδα, τα οποία ελπίζω δε χρειάζεται να εξηγήσω πως ο σκοπός τους δεν είναι να σε βοηθήσουν να σχηματίσεις εμπεριστατωμένη προσωπική άποψη.

Τι εννοείς δεν ξέρω τίποτα; Νομίζω σου έχει δημιουργηθεί η λανθασμένη εντύπωση ότι για να σχηματίσω γνώμη έχω διαβάσει 5 πρωτοσέλιδα από προπαγανδιστικά sites και απλώς κάνω copy-paste ό,τι διαβάζω. Θέλω να πιστεύω ότι έχω διαβάσει και δει αρκετά και από τις δύο πλευρές πριν σχηματίσω τη γνώμη που έχω. Όπως υπάρχουν μουσουλμάνοι σαν τους Sayyed Ayad Jamal Aldin, το δήμαρχο του Ρότερνταμ και τους κυριούληδες εδώ κι εδώ, υπάρχουν και μουσουλμάνοι σαν τον Anjem Choudary ή τον κυριούλη εδώ. Υπάρχουν άπειρα βίντεο όπου οι ίδιοι οι "δυτικοί" μουσουλμάνοι υποστηρίζουν πράγματα όπως νόμοι ενάντια σε όποιον κριτικάρει το Ισλάμ, περιορισμός της ελευθερίας του λόγου, δηλώσεις υποστήριξης σε πράξεις όπως θανάτωση αποστατών κλπ κλπ. Εδώ μπορείς να δεις μια συνέντευξη με την Anni Cyrus, η οποία είχε πωληθεί ως νύφη στο Ιράν. Αν βαριέσαι να τη δεις (είναι γύρω στα 23 λεπτά), πήγαινε στο 31ο λεπτό του βίντεο, όπου λέει ότι οι μουσουλμάνοι βλέπουν τα τζαμιά ως κατακτημένο έδαφος, και ότι ένα τζαμί λειτουργεί όχι μόνο ως τόπος προσευχής αλλά και ως δικαστήρια για τη Sharia.

• Like 1
Δημοσ.

«Εμείς» τον θεωρούμε παράπλευρη απώλεια, διότι έτσι βολεύει «εμάς» και τις οικογένειες των αμόρφωτων καράβλαχων, που πάνε μισθοφόροι να γαμήσουν χώρες που δεν κήρυξαν πόλεμο στη δική τους και των οποίων ούτε τη θέση στο χάρτη δε γνώριζαν μέχρι τότε, αλλά τους κηδεύουμε με τιμές ηρώων πολέμου, όταν γυρίζουν μέσα στα κουτιά.

Δε μού λες, ρε γενναιόδωρε στα ταλιράκια: αν αδειάσεις ένα πολυβόλο προς το πλήθος και ξαπλώσεις είκοσι, επειδή ανάμεσα στο.

....

Με επιχείρημα αν η γιαγιά μου ειχε ρουλεμάν, θα ήταν πατίνι, δεν μπορούμε κάνουμε διάλογο. Ακόμη και αν αυτό το σαχλό υποθετικό (μη) λογικο άλμα ισχύει, ο συγκεκριμένος θα δικαστεί και λογοδοτησει. Και κανείς δεν θα βγει να πανηγυρίσει για την πράξη αυτή.

Ρίξε μια ματιά στην αθωότητα των χωρών της μέσης ανατολής, πόσες φορές κυριξαν πόλεμο σε γείτονες, στο Ισραήλ, στους ίδιους τους κάτοικοι τους.

Και μια και μιλάμε για Συρία, δες από β ππ, πόσες φορές την έπεσε σε άλλους.

Διαολε, μην πας τόσο μακρυά, δες στην δημοκρατικής Τουρκία τι κάνουν με κουρδους, Αρμένιους, Κυπρίους, με εμάς...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...