Προς το περιεχόμενο

Η Apple επανασχεδίασε την ιστοσελίδα “Switch” με στόχο να προσελκύσει χρήστες του Android να κάνουν την αλλαγή στο iOS


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό που συγκρίνουν 200€ κινέζικα με τα iPhone ότι και καλά είναι το ίδιο δυνατά και κάνουν την ίδια δουλειά με ξεπερνάει. Δεν λέω και το κινέζικο των 200 εξυπηρετεί ανάγκες αλλά μην παραλογιζόμαστε κιόλας.

 

 

 

Εντομεταξύ έχει φίλος μου ένα από τα τελευταία της Xiaomi αν δεν κάνω λάθος, το Redmi Note 4, και είναι σκέτη φρύκη για εμένα τουλάχιστον... η κάμερά του εσχρή, η απόδωσή του μετριότατη, το λογισμικό προχειροδουλειά, οι εφαρμογές κλασσικά ανδροιδ ότι να 'ναι το μενού της καθεμίας αλλιώτικο theme, γενικά μια μετριότητα... μόνο η μπαταρία του είναι καλή. Δε λεω, όντως για τα 200€ που κοστίζει μια χαρά είναι, και αν κάποιος με ρώταγε να του προτείνω κινητό μέχρι 200€ πιθανόν να του το πρότεινα κιόλας, αλλά όχι κι να τα συγκρίνουμε με iPhone και Samsung των 800€+.......

 

 

 

Είμαι κ εγώ κάτοχος του εν λόγω redmi note 4. Συγκρίνοντάς το με το iphone 7:

 

- Έχει full metal body αντί για γυαλοπλαστικούρες. Το παίρνεις στο χέρι σου και κ@#%νεις με την αίσθηση του μετάλλου

-Ένα τρίτο της τιμής του

- Μεγαλύτερη μπαταρία

- Ίδια ανάλυση οθόνης με το plus, καλύτερη από το απλό, πολύ καλό amoled panel, με καλύτερη screen to body αναλογία.

- Παίρνει και sd κάρτα και μπορεί να πάρει και δύο sim αν θέλεις. Προσωπικά και τα δύο με αφήνουν αδιάφορο.

- Έχεi audio jack, αν και όχι τόσο καλής ποιότητας σαν τα htc 10 και 1+ 3t. Μπορώ ωστόσο να χρησιμοποιήσω τα audiotechnica ακουστικά μου ( τα οποία ύστερα από αλλαγή πολλών earbus είναι τα μόνα που έχω βρει να με βολεύουν σε ποδήλατο, τζόκινγ, γυμναστήριο και να έχουν σχετικά αξιόλογο ήχο ), χωρίς να πρέπει να κουβαλάω έξτρα σαβούρα, η οποία κοστίζει και ένα κάρο λεφτά αν τη χαλάσω ή τη χάσω. Μπορώ επίσης να το βάζω να φορτίζει αν χρειαστεί σε powerbank και να ακούω παράλληλα μουσική αν μου τη βαρέσει και πάω για ποδήλατο μεγάλη απόσταση.

 

 

Το iphone φυσικά έχει πολύ καλύτερη επεξεργαστική ισχύ και μίλια μπροστά καλύτερη κάμερα. Όσον αφορά την επεξεργαστική ισχύ, χέστηκε η φοράδα στο αλώνι, θα ανοίξει και θα κλείσει το messenger σε 0,4 sec πιο γρήγορα. Όσον αφορά την κάμερα, για κάποιους μπορεί να είναι σημαντικό feature, για μένα που θα βγάλω φωτογραφία μια φορά τα δύο χρόνια για να την βάλω στο προφίλ του fb, δε με απασχολεί.

 

 

Το iphone επίσης έχει καλύτερη υποστήριξη, ποιο σταθερό λένε, θα παίρνει ενημερώσεις κ.τ.λ.  Προσωπικά το δικό μου note 4 δεν έχει κολλήσει ποτέ. Τα περί ενημερώσεων τα ακούω βερεσέ και αντιμετωπίζω τις ενημερώσεις στα κινητά όπως τις ενημερώσεις στο playstation, στα windows και τις nvidia και amd: Γ@#$σέ μας τώρα με τις ενημερώσεις σου, μία ώρα έχουμε να παίξουμε και θα ασχολούμαστε με τις ενημερώσεις?

 

 

Τα περί λογισμικό είναι υποκειμενικό θέμα, προτιμώ android, για τον ίδιο λόγο που προτιμώ τα pc από τις κονσόλες, μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις όπως το γουστάρεις.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 181
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μέχρι στιγμής ας μαζέψουμε τα σχόλια των αναγνωστών γιατί δεν γουστάρουν το iPhone. 

 

- Δεν μπορούν να στέλνουν Ringtones μέσω BT

- Η τιμή

- Δεν μπορούν να κλείνουν τα δεδομένα εύκολα γιατί θέλουν να το χρησιμοποιούν όπως ένα καρτοκινητό (βλέπε No. 2)

- Δεν μπορούν να κατεβάσουν παράνομα μουσική εύκολα μέσα από την συσκευή

- Δεν έχουν "ελευθερία" να αλλάζουν Themes

- Δεν έχουν την ελευθερία της πληροφορίας; What? 

- Η τιμή

....

..

- Η Τιμή α και η τιμή.

Η τιμή δεν έχει σημασία ε; Δεν είμαστε όλοι πλουσιό-- no wait δε θα την πάω εκεί τη συζήτηση..είμαστε πολιτισμένοι και δε θέλουμε να σκάμε 800 ευρώ για κινητό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Η Apple σύμφωνα με το MacRumors συνεχίζει να βλέπει έναν αυξανόμενο αριθμό πελατών που κάνουν την μετάβαση από το Android στο iPhone,

Δηλαδή ο αριθμος αυξάνεται αλλά για κάποιο λογο την πήρε ο πόνος να κανει καμπανια αλλαγής σε iPhone τώρα και οχι τοσο καιρο που δεν αυξάνοταν;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ προσωπικά μετά από πολλά χρόνια θα επιστρέψω σε Android αποκλειστικά. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα και τα 2, επειδή όμως η Apple έχει κολλήσει σε innovation ενώ Xiaomi με MIUI 8 και Samsung σε Nougat βλέπω ότι προχωράνε, θα προτιμήσω να προχωρήσω μαζί τους.

 

Δεν έχει σχέση η τιμή, αλλά η προσφορά προς απόδοση που προσφέρουν τα 2 οικοσυστήματα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Apple σύμφωνα με το MacRumors συνεχίζει να βλέπει έναν αυξανόμενο αριθμό πελατών που κάνουν την μετάβαση από το Android στο iPhone,

 

ξέχασε ότι υπάρχει και το ανάποδο 'ρεύμα'. Δλδ χρηστών iphone που πάνε σε android απογοητευμένοι από την πολιτική της εταιρίας apple (όλο και αυξανόμενες τιμές κλτ) καθώς και γιατί τώρα με τους κινέζους βγήκαν πολύ δυνατά android με την μισή και κάτω τιμή από το φτηνότερο iphone. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

- No microSD: Αντε να μεταφερεις με wifi 5Gb βιντεο 4Κ απ' την action cam στο κινητο για προβολη, να ανταλλαξεις αρχεια μεταξυ συσκευων, να βαλεις τις φωτογραφίες απ' την DSLR στο κινητο. 

- No USB-otg: Τα ίδια με πάνω περίπου. 
 

- No ssh service: Εγω το θέλω και το χρησιμοποιώ :P

- No Arduino: Κάνω προτζεκτάκια, θέλω να χειρίζομαι το mini smart home μου, ουπσ

- IR Remote που έχουν πολλά android και είναι ότι πιο βολικό. 

Αυτά είναι τα πράγματα που κάνω με το 150ε κινητό μου και δε θα μπορούσα με iPhone (για να μη πούμε για bluetooth, iTunes). Το ξέρω ότι δε συγκρίνεται με τo iPhone σε χίλια πράγματα αλλά ένα S7edge/S8 θα μπορούσε να συγκριθεί με ευκολία.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Τα ακριβά αξεσουάρ είναι και πιο ποιοτηκά, αν θες εσύ πάρε micro usb από μαύροους... όσο για το jack, η ποιότητα του lightning είναι κλύτερη διότι δίνει ψηφιακό ήχο, οπότε υπερ μας είναι! Είχα στο παρελθόν κορυφέα android αλλά σαν το iPhone για μενα δεν είναι. Καταλάβετε επιτέλους ότι είναι θέμα αβαγκών και όχι ποιο είναι καλύτερο!! Για δενα μπορεί το iPhone να μην αξίζει ούτε 300€, για εμένα όμως το S7 ή το εκάστοτε Xiaomi ή το Huawei P10 δεν ανίζουν ούτε 300€ διότι απλά δεν καλήπτουν τις δικές μου ανάγκες!!

α γιάσου......  ακριβά αξεσουάρ και ακριβό κινητό άρα πως θα πάρει πελάτες απο το android όταν το android παίζει μπάλα σε όλα τα budget που υπάρχουν ? 

απο μένα για αυτό τρώχει χλευασμό όταν λέει τέτοια 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε παιδια οκ καταλαβαινω οτι μερικοι σε μερικους αρεσει το μηλο σε αλλους το android δεκτο. αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι τι αναγκες ειναι αυτες που εχετε (και το διατυμπανιζετε κιωλας) και αξιζει τα παραπανω χρηματα το μηλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

M'αρέσει που φανατίζεστε με λειτουργικά όταν και η apple και η google μας έχουν γραμμένους να μην πω πού ως αγορά.

 

Apple pay ελλάδα; Android pay; 

 

Apple car ελλάδα? Siri ελλάδα; Google talk ελλάδα? Google assistant? 

 

Κάποιοι σκίζουν πουκάμισα και φανατίζονται για τις ομαδάρες που τους έχουν γραμμένους. Πλάκα έχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το iPhone είναι σαν να ζεις σε ένα πολυτελές μέγαρο. Αλλά σε αυτό το μέγαρο δεν μπορείς να αλλάξεις τους πίνακες - ούτε καν να αλλάξεις πού βρίσκονται οι πίνακες (icons και icon packs) δεν μπορείς να βάλεις τον Hi-Tech εξοπλισμό σου σε όποιο δωμάτιο θες αλλά πρέπει να τον έχεις σε συγκεκριμένο δωμάτιο (widgets) δεν μπορείς να μεταφέρεις αρχεία από το παλιό σου σπίτι (audio files) δεν μπορείς να αλλάξεις τη διαρρύθμιση ή να βάλεις νέα έπιπλα ή ντουλάπια για περισσότερη λειτουργικότητα (launchers). Με άλλα λόγια δεν έχεις καμία ελευθερία για παραμετροποίηση.

Επεξ/σία από panathatube
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Υπάρχουν και android συσκευές με 900€...

2) Το ότι με μια συσκευή των 150€ θα κάνεις ακριβώς τα δια πράγματα που θα κανεις με μια συσκευή των 400€+ με ξεπαιρνάει...

1) Ναι αλλά δεν υπάρχουν με iOS κάτω των 400.

2) Προχώρησε λίγο σε λεπτομέρειες, έτσι για να γελάσουμε.

 

Edit: Βασικά υπάρχουν κάτω από τα 400 στις 4 ίντσες οθόνη, σε τελικό μέγεθος περίπου ίδιο με ένα σημερινό 5 ιντσο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή έχω δουλέψει τα iphones από το 4 και μετά, αλλά και πολλά android από 80€ έως 800€ έχω να πω τα εξής:

 

Το iphone δεν συγκρίνεται στην καθημερινή χρήση με κανένα android.

 

Το να στείλεις φωτογραφίες, να βάλεις ringtones, κλπ θα βρεις κάποια λύση, είτε με δωρεάν εργαλεία, είτε επι πληρωμή, είτε ψάχνοντας (την πρώτη φορά) λίγο παραπάνω, λύση θα βρεθεί. ΟΜΩΣ το λαγκάρισμα, τα κρασαρίσματα, τα κολλήματα γενικώς που αντιμετωπίζουν ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι android συσκευές δεν λύνονται με τίποτα!

Καταρχήν το android ΔΕΝ είναι το PC των κινητών. Δεν είναι windows, δεν είναι ένα λειτουργικό, είναι πολλά! Ένα για κάθε κατασκευαστή. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο του πρόβλημα. Αλλάζεις κατασκευαστή; Αλλάζεις προγράμματα, αλλάζεις έκδοση λογισμικού, αλλάζεις χρόνους ενημέρωσης, αλλάζεις συμπεριφορά, αλλάζεις οικοσύστημα (εάν έχουν, όσοι έχουν). Δεν υπάρχει ένα οικοσύστημα όπως στο iOS που έχεις παντού τα πάντα από πληροφορία ανάμεσα στις συσκευές σου.

 

Τελευταία προσπάθησα να συμβιώσω με ένα galaxy 7 edge το οποίο ερωτεύτηκα εμφανισιακά! Και έχοντας βαρεθεί τα μεγάλα μπέζελς του iphone, το ίδιο σχέδιο εδώ και τρία χρόνια, ακόμα και το ίδιο το iOS είπα να δοκιμάσω το "καλύτερο" ίσως android smartphone που υπήρχε τότε. Δυστυχώς το iphone 6 που είχα δεν το έπιανε! Ούτε σε σβελτάδα, ούτε σε ευκολία χρήσης (δεν μιλάω για την συνήθεια, μιλάω για πρακτικά πράγματα), αλλά το χειρότερο ήταν τα κολλήματα ακόμα και προσπαθώντας να δω ένα βίντεο από μια ιστοσελίδα. Πραγματικά με κούρασε. Κρίμα γιατί είναι μια συσκευή που είναι απλά πανέμορφη!

 

Τώρα για αυτούς που συγκρίνουν το οποιοδήποτε κινέζικο των 200€ με οποιαδήποτε συσκευή των 500+ μάλλον δεν έχουν δει φωτογραφίες από τις ναυαρχίδες, έχουν χρόνο να "περιμένουν" στα φορτώματα και κολλήματα των εφαρμογών, και προφανώς κάνουν τη δουλειά τους οικονομικά και είναι ΟΚ. Όμως δεν υπάρχει σύγκριση...

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως με snapdragon 600 του 2013 και android τέτοια κολλήματα που με οδηγούν σε χάσιμο χρόνου δεν έχω. Ομολογώ ότι έχω περάσει και ένα adaway να μην φορτώνομαι τις διαφημίσεις.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή έχω δουλέψει τα iphones από το 4 και μετά, αλλά και πολλά android από 80€ έως 800€ έχω να πω τα εξής:

 

Το iphone δεν συγκρίνεται στην καθημερινή χρήση με κανένα android.

 

Το να στείλεις φωτογραφίες, να βάλεις ringtones, κλπ θα βρεις κάποια λύση, είτε με δωρεάν εργαλεία, είτε επι πληρωμή, είτε ψάχνοντας (την πρώτη φορά) λίγο παραπάνω, λύση θα βρεθεί. ΟΜΩΣ το λαγκάρισμα, τα κρασαρίσματα, τα κολλήματα γενικώς που αντιμετωπίζουν ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι android συσκευές δεν λύνονται με τίποτα!

Καταρχήν το android ΔΕΝ είναι το PC των κινητών. Δεν είναι windows, δεν είναι ένα λειτουργικό, είναι πολλά! Ένα για κάθε κατασκευαστή. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο του πρόβλημα. Αλλάζεις κατασκευαστή; Αλλάζεις προγράμματα, αλλάζεις έκδοση λογισμικού, αλλάζεις χρόνους ενημέρωσης, αλλάζεις συμπεριφορά, αλλάζεις οικοσύστημα (εάν έχουν, όσοι έχουν). Δεν υπάρχει ένα οικοσύστημα όπως στο iOS που έχεις παντού τα πάντα από πληροφορία ανάμεσα στις συσκευές σου.

 

Τελευταία προσπάθησα να συμβιώσω με ένα galaxy 7 edge το οποίο ερωτεύτηκα εμφανισιακά! Και έχοντας βαρεθεί τα μεγάλα μπέζελς του iphone, το ίδιο σχέδιο εδώ και τρία χρόνια, ακόμα και το ίδιο το iOS είπα να δοκιμάσω το "καλύτερο" ίσως android smartphone που υπήρχε τότε. Δυστυχώς το iphone 6 που είχα δεν το έπιανε! Ούτε σε σβελτάδα, ούτε σε ευκολία χρήσης (δεν μιλάω για την συνήθεια, μιλάω για πρακτικά πράγματα), αλλά το χειρότερο ήταν τα κολλήματα ακόμα και προσπαθώντας να δω ένα βίντεο από μια ιστοσελίδα. Πραγματικά με κούρασε. Κρίμα γιατί είναι μια συσκευή που είναι απλά πανέμορφη!

 

Τώρα για αυτούς που συγκρίνουν το οποιοδήποτε κινέζικο των 200€ με οποιαδήποτε συσκευή των 500+ μάλλον δεν έχουν δει φωτογραφίες από τις ναυαρχίδες, έχουν χρόνο να "περιμένουν" στα φορτώματα και κολλήματα των εφαρμογών, και προφανώς κάνουν τη δουλειά τους οικονομικά και είναι ΟΚ. Όμως δεν υπάρχει σύγκριση...

Βασικά βλέπω να επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια στερεότυπα περί κρασαρισμάτων και ευκολίας χρήσης των Android κινητών που σε μεγάλο βαθμό δεν ισχύουν πια. Είμαστε στο 2017.

 

Έχοντας S7 από πέρυσι δεν είχα κανένα πρόβλημα κρασαρισμάτων ή λαγκαρισμάτων (μια φορά ίσως). Πρόκειται για αστικό μύθο όπως φαίνεται και από τα δισ.  ανθρώπων που δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα και αγοράζουν ξανά "προβληματικά" κινητά. Σίγουρα, τα iPhone έχουν ακόμα καλύτερη απόδοση, αλλά σήμερα η ψαλίδα έχει μειωθεί σημαντικά και σε παραμετροποίηση τα Android υπερέχουν σημαντικά. Επίσης να διευκρινίσουμε ότι τα Android δεν είναι "πολλά λειτουργικά". Είναι το ίδιο λειτουργικό, με κάθε εταιρεία να έχει το δικό της skin, που πολλές φορές είναι καλύτερο του stock Android της Google. Επίσης, στα Android υπάρχουν και πολλοί launchers που βελτιώνουν σημαντικά όχι μόνο την αισθητική και τη λειτουργικότητα, αλλά πολλές φορές και την απόδοση του κινητού.

 

ΥΓ. Όσον αφορά την ευκολία χρήσης παρότι δεν είχα σημαντική εμπειρία σε έξυπνα κινητά πριν πάρω το S7 (είχα ένα Windows Phone) δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα! Άμα ήθελες ευκολία χρήσης στο S7 edge γιατί δεν επέλεγες την απλή αρχική σελίδα touchwiz που είναι και για παππούδες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...