Strumphie Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 3 ώρες πριν, ikucic είπε Λίγο πιο συγκεκριμένα για τη μόνωση... Που είναι στην στέγη, στο δώμα, στους κάθετους τοίχους. Τα αλουμίνιο επίσης είναι του 70? Εκτιμώ θα βγεις πολύ χαμηλά αν είναι παλιά όλα αυτά Επισης τι θέρμανση έχεις? Και το βασικό: Τι παρεμβασεις θέλεις να κάνεις?? Εχω μονωση 10 εκ στους τοιχους +αλουμινια 4 ετων (σχετικα φθηνα, δεν εχουν θερμοδιακοπη) Λεβητα πετρελαιου 15 ετων Θελω καινουργια κουφωματα, πορτα, ηλιακο θερμοσιφωνα, λεβητα αεριου, τεντες, μονωση στεγης, οτι θα μου επετρεπε η επιδοτηση
ikucic Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 33 λεπτά πριν, Strumphie είπε Εχω μονωση 10 εκ στους τοιχους +αλουμινια 4 ετων (σχετικα φθηνα, δεν εχουν θερμοδιακοπη) Λεβητα πετρελαιου 15 ετων Θελω καινουργια κουφωματα, πορτα, ηλιακο θερμοσιφωνα, λεβητα αεριου, τεντες, μονωση στεγης, οτι θα μου επετρεπε η επιδοτηση Αν δεν έχεις μόνωση στη στέγη και βάλεις μια κατηγορία την έχεις σίγουρα. Λογικά με λέβητα αερίου κΑι ηλιακό (αν δεν έχεις φυσικά) έχεις μια κατηγορία ακομη Κουφώματα (αν μπορούν να αντικατασταθούν κουφώματα 4ετιας) τέντες (απειροελάχιστη επίπτωση στην εξοικονόμηση) και κάνα δύο κλιματιστικά ίσως πιάσεις και την Τρίτη κατηγορία (με λίγο " μασάζ"). Προσωπική χονδρική εκτίμηση 2 λεπτά πριν, ikucic είπε Αν δεν έχεις μόνωση στη στέγη και βάλεις μια κατηγορία την έχεις σίγουρα. Λογικά με λέβητα αερίου κΑι ηλιακό (αν δεν έχεις φυσικά) έχεις μια κατηγορία ακομη Κουφώματα (αν μπορούν να αντικατασταθούν κουφώματα 4ετιας) τέντες (απειροελάχιστη επίπτωση στην εξοικονόμηση) και κάνα δύο κλιματιστικά ίσως πιάσεις και την Τρίτη κατηγορία (με λίγο " μασάζ"). Προσωπική χονδρική εκτίμηση Η πιο συνετή ενέργεια που έχεις να κάνεις είναι η εξής: Να πας τώρα που είναι νωρίς σε έναν σοβαρό πολιτικό μηχανικό. Να του εκθέσεις την κατάσταση. Να σου απαντήσει αν είναι το πολύ κατηγορία Γ αρα μπορείς να μπεις στο πρόγραμμα (θεωρώ ότι δεν θα είσαι πάνω από Δ, είσαι και μονοκατοικία , έχεις πολλές απώλειες) και να δείτε με ηρεμία τι παρεμβάσεις θα κάνεις. Και να βγάλεις νωρίς ΠΕΑ και να είσαι έτοιμος και οργανωμένος. Μην κάνεις αυτό που κάνουν πολλοί και τρέχουν την τελευταία βδομάδα. Και αγχώνονται και τους κάνουν "πατάτες" οι μηχανικοί. 1
fredd0 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δυο βδομαδες αναβολη στις αιτησεις Μακεδονια, Θρακη, Θεσσαλια κλπ Μετα τις 25 Ιανουαριου ξεκινανε οσοι ηταν να κανουν αιτησεις απο 11 Ιανουαριου https://ypen.gov.gr/dt-gia-anavoli-exoikonomo/ 1 1
nickmanak Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Μακαρι να κανουν τπτ αλλαγες στην πλατφορμα προς το καλυτερο. Αν και δεν ξερω κατα ποσο επαρκουν οι 15 μερες αναβολη.
JohnnySilverhand Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) παιδια σορυ εγω τους ζητησα αναβολη για ψυχολογικους λογους δε νιωθω ετοιμος για τη δοκιμασια να δω λιγο survivor να μπω στο πνευμα τελικα αντικατασταση σε 1. τεντες 2. στορια(κουτι ρολο) παιζει; νομιζω κατι ειχε γραφει σε προηγουμενες σελιδες οτι για τεντες γινεται μονο τοποθετηση οταν δεν υπαρχουν, τι ισχυει; ο οδηγος γραφει 1. Αντικατάσταση Κουφωμάτων.Βάσει των απαιτήσεων του προγράμματος για ενεργειακή αναβάθμιση, στην κατηγορία αυτή είναι επιλέξιμες:..... (iii )Η τοποθέτηση εξωτερικών προστατευτικών φύλλων (σύστημα κουτί-ρολό, εξώφυλλα) ως συμπληρωματικές (και όχι αυτοτελείς) δαπάνες της αντικατάστασης κουφωμάτων ή μόνο των υαλοπινάκων. Στην περίπτωση που επιλέγεται επικαθήμενο σύστημα κουτί-ρολό, αυτό θα πρέπει να είναι θερμοδιακοπτόμενο.(iv )Η τοποθέτηση σταθερών ή κινητών συστημάτων σκίασης (σκίαστρα και τέντες, συμπε ριλαμβανομένων του εξοπλισμού στήριξης και των εργασιών εγκατάστασης των συστημάτων αυτών) 1.Ε1 Εξωτερικό προστατευτικό φύλλο (σύστημα Κουτί–Ρολό, ή Εξώφυλλο) (2) (3) (4)√√- - 1.Ε2 Λοιπά σταθερά ή κινητά συστήματα σκίασης (2) (4) (2)Ανώτατο όριο δαπάνης ανεξαρτήτως συντελεστή θερμοπερατότητας U. Για την καταχώρηση στον πίνακα παρεμβάσεων επιλέγεται κατηγορία U I. (3) Συμπληρωματικές παρεμβάσεις (επιλογή υποχρεωτικά σε συνδυασμό με αντικατάσταση κουφώματος ή μόνο υαλοπινάκων).(4)Παρέμβαση μη επιλέξιμη ως κοινόχρηστη (για αίτηση πολυκατοικίας τύπου Α, Β) Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2021 από JohnnySilverhand 1
fredd0 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, JohnnySilverhand είπε τελικα αντικατασταση σε 1. τεντες 2. στορια(κουτι ρολο) παιζει; νομιζω κατι ειχε γραφει σε προηγουμενες σελιδες οτι για τεντες γινεται μονο τοποθετηση οταν δεν υπαρχουν, τι ισχυει; αν αλλαξεις κουφωματα μεσω εξωκονομω μπορεις να αλλαξεις και ρολα. Μονα τους οχι. Τεντες (σκιαστρα) μονο τοποθετηση οπου δεν υπαρχουν οχι αντικατασταση 1 2
AristidisZ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 21 ώρες πριν, Strumphie είπε Εχω μονωση 10 εκ στους τοιχους +αλουμινια 4 ετων (σχετικα φθηνα, δεν εχουν θερμοδιακοπη) Λεβητα πετρελαιου 15 ετων Θελω καινουργια κουφωματα, πορτα, ηλιακο θερμοσιφωνα, λεβητα αεριου, τεντες, μονωση στεγης, οτι θα μου επετρεπε η επιδοτηση Προσωπική γνώμη, και προφανώς με κάθε επιφύλαξη, με αέριο, ηλιακό και μόνωση στέγης (εφόσον αυτή είναι αμόνωτη), είναι πολύ πιθανόν να πιάνεις 3 κατηγορίες 2
idefixius Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 10 εκ. μόνωση τη δεκαετία του '70 δεν έβαζαν φίλε μου. Ούτε του '80 ούτε του '90 εδώ που τα λέμε. Άρα την έκανες σχετικά πρόσφατα. Να υποθέσω είναι εξωτερική?
Tommygre Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Για οσους αναρωτιουνται σχετικα με την παραταση λογω αλλαγης Υπουργου. https://streamable.com/twdw6w 2 1
AZANZA Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Γεια σας,εχω ενα διαμερισμα που το εχω κλειστο εδω και χρονια και θα ηθελα να ενταχθω στο εξοικονομω κτ'οικον και θα ζητουσα τις συμβουλες σας.για θερμανση εχει θερμοσυσσωτευτες και θα τους αλλαξω με εγκατασταση φυσικου αεριου.επισης θελω να αλλαξω τα κουφωματα αφου το διαμερισμα εχει τα μαμισια εδω και 40 χρονια..εχει επισης ενα παλιο κλιματιστικο..ισως θα συνεφερε να το αλλαξω με καινουργιο inverter?Ηλιακο θερμοσυφωνα εχει..μπορω να αλλαξω και πατωματα ή δεν προβλεπεται? Επισης,για να μην με πιασουν κωτσο ο μηχανικος και οι μαστορες καθως το ολο προγραμμα επιδωτιται τι θα πρεπει να προσεξω?
ikucic Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Makkkk είπε Για αρχή, βασικό είναι να χρησιμοποιείται ως πρώτη κατοικία την τελευταία 3ετια, με έτος αναφοράς το 2019, (για το επόμενο εξοικονομώ λογικά του 2020) και να είναι ηλεκτροδοτουμενο, να πληρώνεις κανονικά λογαριασμό ΔΕΗ. Τα πατωματα δεν επιδοτούνται, μόνο εάν είσαι ίσως 1ος όροφος και έχεις πυλωτή χωρίς μονωση. Εκεί μπορεί να μονωθει η πυλωτή.. Εαν είσαι οκ με τα παραπάνω, το σπίτι πρέπει να ανέβει 3 κατηγορίες. Οπότε αρχίζεις με έναν μηχανικό που θα βγάλει το 1ο ΠΕΑ για εξοικονομώ (περιπου 250€, ανάλογα τα τετραγωνικά). Αυτός θα δει τι κατηγορία είσαι, και θα σου προτείνει τις παρεμβάσεις που χρειάζεσαι για να ανέβει 3 κατηγορίες.. Εαν μπεις στο πρόγραμμα φέτος ή τα επόμενα χρόνια, το ΠΕΑ θα το πληρωθεις αρκεί να έχεις απόδειξη και την απόδειξη κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό του μηχανικού με αιτιολογία για το εξοικονομώ.. Μάλιστααααα ωραίο προγραμματακι.. Είναι που είναι αδιαρρηκτη η διαδικασία και δίκαιη... Ξέρω τα βασικά από πληροφορική όμως έχω ένα ερώτημα: Που βλέπετε το παράνομο σε αυτό? Μη μου πείτε αθέμιτος ανταγωνισμός λόγω ταχύτητας. Συμφωνώ ότι ο τρόπος ένταξης στο πρόγραμμα είναι άθλιος. Αλλά ρωταω καλοπροαίρετα Που είναι το παράνομο? Εχουμε παρέμβαση πάνω στην πλατφόρμα ή απλα τρόπο αμέσως γρήγορης συμπλήρωσης? Δεν δικαιολογώ κάποιον αλλά ρωτώ αν πράγματι στοιχειοθετείται παρανομία. Επίσης ούτε ΠΕΑ βλέπω να έχει ανέβει ούτε πρόταση παρεμβάσεων ούτε παρεμβάσεις ούτε στα επόμενα στάδια έχει ... Εμένα μου φαίνεται ότι κάποιος έκανε προπόνηση και πειραματισμούς στο demo. Το αν έκανε κάτι παράνομο δεν μπορώ να το κρίνω. Σίγουρα όχι από αυτο το βίντεο. 14 λεπτά πριν, ikucic είπε Ξέρω τα βασικά από πληροφορική όμως έχω ένα ερώτημα: Που βλέπετε το παράνομο σε αυτό? Μη μου πείτε αθέμιτος ανταγωνισμός λόγω ταχύτητας. Συμφωνώ ότι ο τρόπος ένταξης στο πρόγραμμα είναι άθλιος. Αλλά ρωταω καλοπροαίρετα Που είναι το παράνομο? Εχουμε παρέμβαση πάνω στην πλατφόρμα ή απλα τρόπο αμέσως γρήγορης συμπλήρωσης? Δεν δικαιολογώ κάποιον αλλά ρωτώ αν πράγματι στοιχειοθετείται παρανομία. Επίσης ούτε ΠΕΑ βλέπω να έχει ανέβει ούτε πρόταση παρεμβάσεων ούτε παρεμβάσεις ούτε στα επόμενα στάδια έχει ... Εμένα μου φαίνεται ότι κάποιος έκανε προπόνηση και πειραματισμούς στο demo. Το αν έκανε κάτι παράνομο δεν μπορώ να το κρίνω. Σίγουρα όχι από αυτο το βίντεο. Επισης βλέπω ότι κάθε πεδίο συμπληρώνεται βήμα βήμα (ταχύτατα βεβαια , σαν γρήγορη κίνηση μου φαίνεται) και δεν βλέπω αυτόματη συμπλήρωση όλης ή τμήματος κάθε καρτέλας . Απ την άλλη αν υπάρχει οργάνωμενη παρανομία κατά παραγγελία μεγάλων τεχνικών γραφείων θα την έβγαζαν στο διαδίκτυο?? Εγώ πχ ξέρω ότι μεγάλο τεχνικό γραφείο της Περιφέρειας νοίκιασε ένα ολόκληρο ίντερνετ καφέ και έβαλε μέσα κόσμο να περάσει μια αίτηση ο καθένας. Αθέμιτο και αυτό αλλά παράνομο? Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2021 από ikucic
Xdanger Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Tommygre είπε Για οσους αναρωτιουνται σχετικα με την παραταση λογω αλλαγης Υπουργου. https://streamable.com/twdw6w Και τι κακό είναι αυτό? Και οι περισσότεροι που μπήκαν χρησιμοποίησαν το copy paste αντί να πληκτρολογούν ένα ένα τα γράμματα, να κοπούν και αυτοί? Ούτε πρόσβαση στην βάση έχει, ούτε παραβίαση του συστήματος Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2021 από Xdanger
Tommygre Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, ikucic είπε Ξέρω τα βασικά από πληροφορική όμως έχω ένα ερώτημα: Που βλέπετε το παράνομο σε αυτό? Μη μου πείτε αθέμιτος ανταγωνισμός λόγω ταχύτητας. Συμφωνώ ότι ο τρόπος ένταξης στο πρόγραμμα είναι άθλιος. Αλλά ρωταω καλοπροαίρετα Που είναι το παράνομο? Εχουμε παρέμβαση πάνω στην πλατφόρμα ή απλα τρόπο αμέσως γρήγορης συμπλήρωσης? Δεν δικαιολογώ κάποιον αλλά ρωτώ αν πράγματι στοιχειοθετείται παρανομία. Επίσης ούτε ΠΕΑ βλέπω να έχει ανέβει ούτε πρόταση παρεμβάσεων ούτε παρεμβάσεις ούτε στα επόμενα στάδια έχει ... Εμένα μου φαίνεται ότι κάποιος έκανε προπόνηση και πειραματισμούς στο demo. Το αν έκανε κάτι παράνομο δεν μπορώ να το κρίνω. Σίγουρα όχι από αυτο το βίντεο. Επισης βλέπω ότι κάθε πεδίο συμπληρώνεται βήμα βήμα (ταχύτατα βεβαια , σαν γρήγορη κίνηση μου φαίνεται) και δεν βλέπω αυτόματη συμπλήρωση όλης ή τμήματος κάθε καρτέλας . Απ την άλλη αν υπάρχει οργάνωμενη παρανομία κατά παραγγελία μεγάλων τεχνικών γραφείων θα την έβγαζαν στο διαδίκτυο?? Εγώ πχ ξέρω ότι μεγάλο τεχνικό γραφείο της Περιφέρειας νοίκιασε ένα ολόκληρο ίντερνετ καφέ και έβαλε μέσα κόσμο να περάσει μια αίτηση ο καθένας. Αθέμιτο και αυτό αλλά παράνομο? Επειδη δουλευα χρονια σε netcafe, ποσα ατομα λες να εβαλε ενας συμβουλος; 40-50-60 το πολυ σου λεω. Με το software αυτο που οπως βλεπεις καταχωρει σε 30 δευτερολεπτα ολα τα στοιχεια πλην του πεα και των ποαων των παρεμβασεων, μπορεσαν να καταχωρηθουν εκατονταδες αιτησεις σε 5-10 λεπτα οταν μονο το 20% των ωφελουμενων καταφεραν να περασουν εστω μια αιτηση. Αμφιαβητεις δηλαδη οτι δεν υπαρχει αθεμιτος ανταγωνισμος????? Για ποιο λογο οι πρωτες περιφερειες δηλαδη κολλουσαν στην αντληση του ΠΕΑ και μετα απο 20 λεπτα συνεχους refresh τρωγαν ακυρο οι 8 στις 10 λογω εξαντλησης χρημάτων? 5 λεπτά πριν, Xdanger είπε Και τι κακό είναι αυτό? Και οι περισσότεροι που μπήκαν χρησιμοποίησαν το copy paste αντί να πληκτρολογούν ένα ένα τα γράμματα, να κοπούν και αυτοί? Ούτε πρόσβαση στην βάση έχει, ούτε παραβίαση του συστήματος Ωραια αν ειναι ετσι αδελφε που ειναι υο κακο και δεν υπαρχει το script διαθεσιμο στην σελιδα του ΕΚΟ για χρηση?? Αν ειναι ετσι να το εχουμε ολοι και να "αγωνιστουμε" επι ισοις οροις, αφου δεν ειναι κακο.... Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2021 από Tommygre
ikucic Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Tommygre είπε Επειδη δουλευα χρονια σε netcafe, ποσα ατομα λες να εβαλε ενας συμβουλος; 40-50-60 το πολυ σου λεω. Με το software αυτο που οπως βλεπεις καταχωρει σε 30 δευτερολεπτα ολα τα στοιχεια πλην του πεα και των ποαων των παρεμβασεων, μπορεσαν να καταχωρηθουν εκατονταδες αιτησεις σε 5-10 λεπτα οταν μονο το 20% των ωφελουμενων καταφεραν να περασουν εστω μια αιτηση. Αμφιαβητεις δηλαδη οτι δεν υπαρχει αθεμιτος ανταγωνισμος????? Για ποιο λογο οι πρωτες περιφερειες δηλαδη κολλουσαν στην αντληση του ΠΕΑ και μετα απο 20 λεπτα συνεχους refresh τρωγαν ακυρο οι 8 στις 10 λογω εξαντλησης χρημάτων? Φροντίζω να γράφω αναλυτικά για να μην παρεξηγούμαι ... Αλλά παρεξηγουμαι Αθέμιτο είναι, παράνομο που ακριβώς είναι?? Θα ήθελα να μου πείτε συγκεκριμένα. Ολο το σύστημα που ζούμε είναι άδικο. Αλλά το έχουν ντύσει όμορφα να φαίνεται δίκαιο... Και τώρα πέρα από τις φιλοσοφίες ας πάμε επί του πρακτέου. Η δήλωση είναι ευθύνη αποκλειστική και ονομαστική του αιτούντος Κανενός μηχανικού ακόμη και με εξουσιοδότηση (δεν προβλέπεται) Ωραία βλέπουν στο υπουργείο ότι ένας έχει περάσει αίτηση σε 2 λεπτά Αν δεν έχει πειράξει το σύστημα του υπουργείου πως θα τον θεωρήσουν παράνομο ?? Θα του κάνουν τεστ ατομικά για το αν θα την ξαναπεράσει σε 2 λεπτά?? Σας είπα αφήστε τι θεωρώ εγώ (αν είναι αθέμιτος τρόπος που μπορεί να είναι). Πείτε μου το παράνομο της ιστορίας Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2021 από ikucic
Xdanger Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, Tommygre είπε Επειδη δουλευα χρονια σε netcafe, ποσα ατομα λες να εβαλε ενας συμβουλος; 40-50-60 το πολυ σου λεω. Με το software αυτο που οπως βλεπεις καταχωρει σε 30 δευτερολεπτα ολα τα στοιχεια πλην του πεα και των ποαων των παρεμβασεων, μπορεσαν να καταχωρηθουν εκατονταδες αιτησεις σε 5-10 λεπτα οταν μονο το 20% των ωφελουμενων καταφεραν να περασουν εστω μια αιτηση. Αμφιαβητεις δηλαδη οτι δεν υπαρχει αθεμιτος ανταγωνισμος????? Για ποιο λογο οι πρωτες περιφερειες δηλαδη κολλουσαν στην αντληση του ΠΕΑ και μετα απο 20 λεπτα συνεχους refresh τρωγαν ακυρο οι 8 στις 10 λογω εξαντλησης χρημάτων? Ωραια αν ειναι ετσι αδελφε που ειναι υο κακο και δεν υπαρχει το script διαθεσιμο στην σελιδα του ΕΚΟ για χρηση?? Αν ειναι ετσι να το εχουμε ολοι και να "αγωνιστουμε" επι ισοις οροις, αφου δεν ειναι κακο.... Αθέμιτος ανταγωνισμός υπάρχει και ανάμεσα στον μηχανικό που κάνει 5 δευτερόλεπτα να πληκτρολογήσει το κάθε γράμμα αφού πρώτα πάρει φόρα και φτάσει το δάχτυλο πάνω από το κεφάλι του πριν το πατήσει και ανάμεσα σε ένα πιτσιρίκι που δεν έχει βγάλει το λύκειο αλλά πάει το copy paste μαρούλι? Δεν είναι επίσημο script για να βγει στην οποιαδήποτε σελίδα, οποίος έχει κάποιες γνώσεις προγραμματισμού μπορεί να το φτιάξει εύκολα. Οπότε πολύ απλά είναι θέμα γνώσεων όπως και στην περίπτωση του μηχανικού και με το πιτσιρίκι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα