GREGORYMO Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, gpsim είπε Δεν κινδυνεύεις από μένα μην φοβάσαι...αλλά αν αυτό κατάλαβες από αυτό που είπα τζάμπα κόπος να σου απαντήσω....μην κλεφτείς όμως όταν θα ξανά αλλάξει θεωρώντας τον εαυτό σου αδικημένο Τα περισσότερα που έγραψες ΙΣΧΥΟΥΝ, αλλά ταυτόχρονα δεν λες κάτι καινούργιο.
gpsim Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Τα περισσότερα που έγραψες ΙΣΧΥΟΥΝ, αλλά ταυτόχρονα δεν λες κάτι καινούργιο. εδώ δεν κάνουμε τεστ γνώσεων ούτε προσπαθώ να πω κάποια εξυπνάδα...απλά πολλοί που δεν έχουν ασχοληθεί με παλαιότερα προγράμματα (έγω έχω διαχειριστεί κονδύλια σε 2 από τα 3)δεν μπορούν να έχουν μέτρο σύγκρισης για το ποσό μικρές είναι οι παροχές αυτού σε σχέση με το παρελθόν...υπάρχουν 10αδες χιλιάδες έτοιμοι Φάκελοι που εκκρεμούν και οι ιδιοκτήτες τους νιώθουν εγκλωβισμένοι σε ένα ψευτοδίλημμα να μπω τώρα έστω και με μικρό όφελος η να περιμένω μια πιθανή νέα αλλαγή?η γνώμη μου είναι ότι το παρόν πρόγραμμα είναι θνησιγενές και αφορά λίγους με ψευδείς κατα κύριο λόγο δηλώσεις το οποίο θα ακυρωθεί και θα βελτιωθεί σε βάθος χρόνου(πρόβλεψη δίκη μου χωρίς να υποχρεώσω κάποιον να αποδεχτεί αυτό που λέω)...αν εσένα σε συμφέρει πραττεις αναλόγως...όσο για το αν λέω κάτι καινούργιο νομίζω ότι εδώ παραθέτουμε τη γνώμη μας για ένα πρόγραμμα το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα εκτός αν εσύ ήξερες τις παραμέτρους του εδώ και μήνες Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2021 από gpsim
GREGORYMO Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, gpsim είπε εδώ δεν κάνουμε τεστ γνώσεων ούτε προσπαθώ να πω κάποια εξυπνάδα...απλά πολλοί που δεν έχουν ασχοληθεί με παλαιότερα προγράμματα (έγω έχω διαχειριστεί κονδύλια σε 2 από τα 3)δεν μπορούν να έχουν μέτρο σύγκρισης για το ποσό μικρές είναι οι παροχές αυτού σε σχέση με το παρελθόν...υπάρχουν 10αδες χιλιάδες έτοιμοι Φάκελοι που εκκρεμούν και οι ιδιοκτήτες τους νιώθουν εγκλωβισμένοι σε ένα ψευτοδίλημμα να μπω τώρα έστω και με μικρό όφελος η να περιμένω μια πιθανή νέα αλλαγή?η γνώμη μου είναι ότι το παρόν πρόγραμμα είναι θνησιγενές και αφορά λίγους με ψευδείς κατα κύριο λόγο δηλώσεις το οποίο θα ακυρωθεί και θα βελτιωθεί σε βάθος χρόνου(πρόβλεψη δίκη μου χωρίς να υποχρεώσω κάποιον να αποδεχτεί αυτό που λέω)...αν εσένα σε συμφέρει πραττεις αναλόγως...όσο για το αν λέω κάτι καινούργιο νομίζω ότι εδώ παραθέτουμε τη γνώμη μας για ένα πρόγραμμα το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα εκτός αν εσύ ήξερες τις παραμέτρους του εδώ και μήνες Εφόσον έχεις διαχειριστει 2 από τα 3, θα ξέρεις ότι το προηγούμενο είχε EXTRA έκπτωση (και λόγω covid 10%), που δεν είχε κανένα άλλο. Τώρα, δυστυχώς, επιστρέψαμε σε πιο normal εκπτώσεις. Η κλίμακα 0-5000€, που αναφέρεις, ισχύε ανέκαθεν.
ikucic Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, grayfox23 είπε Όχι λόγω τόσο υψηλού εισοδήματος. Λόγω του ότι το δηλώνουν μέχρι τώρα δωρεάν παραχώρηση σε μένα λόγω επικαρπίας. Εσύ λες να αλλάξουμε όλα τα Ε1 και να δηλώσουν το σπίτι οι δικοί μου ως κύρια κατοικία. Τότε το ποσοστό πάει στο 55%. Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με τη παρουσίαση που βγάλανε σήμερα, μπορώ να κάνω και εγώ που έχω εμπράγματο δικαίωμα (ψιλή κυριότητα) και το δηλώνω ως κύρια κατοικία. Έλα όμως που αυτό "κλωτσαει" με το παρακάτω που λένε οτι όταν δηλώνεται ως δωρεάν παραχώρηση, την αίτηση την κάνει ο επικαρπωτης και το ποσοστό πάει de facto στο 40%. Δεν γίνεται να ισχύουν και τα 2. Θέλω να πιστεύω ότι το πεδίο για τη δωρεάν παραχώρηση/ενοικίαση αφορά μόνο όσους δεν έχουν εμπράγματο δικαίωμα στην οικία. Μα αν το δηλώσουν οι γονείς σου ως κύρια κατοικία τότε δεν θα είναι δωρεάν παραχώρηση. Μάλλον είναι κακή η διατύπωση τους. Θεωρώ δηλαδή ότι αν το δηλώσουν οι γονείς τότε πάνε στην περίπτωση α της μονοκατοικίας ως συγκυριοι που έχουν και την επικαρπία και πραγματι κατοίκουν Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2021 από ikucic
gpsim Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Εφόσον έχεις διαχειριστει 2 από τα 3, θα ξέρεις ότι το προηγούμενο είχε EXTRA έκπτωση (και λόγω covid 10%), που δεν είχε κανένα άλλο. Τώρα, δυστυχώς, επιστρέψαμε σε πιο normal εκπτώσεις. Η κλίμακα 0-5000€, που αναφέρεις, ισχύε ανέκαθεν. για να μην το κάνουμε σεντόνι το κλειδί σε ότι είπα είναι ότι το ίδιο υπουργείο ,ο ίδιος πρωθυπουργός με τους ίδιους πάνω κάτω υπουργούς διαχειρίζονται ευρωπαϊκά κονδύλια με δυο μέτρα και δυο σταθμά και κάνουν τους αποτυχόντες του προηγούμενου διαγωνισμού να αισθάνονται δίπλα χαμένοι να μην πω κάτι άλλο...η κανονικότητα είναι σχετική μιας και η πανδημία δεν είναι κανονικότητα(ποσά εισοδήματα χάθηκαν μέσα στην πανδημία αλήθεια?) και τα προηγούμενα προγράμματα δίνοντας μεγάλα οικονομικά κίνητρα βοηθήσανε πολλούς να κάνουν πράγματα που απλά δεν θα τα κάνανε ποτέ...έτσι βγήκε δίπλα κερδισμένο το κράτος από την ίδια την αναβάθμιση αλλά και από την είσπραξη του ΦΠΑ, ο ιδιωτικός τομέας που δούλεψε εν μέσω πανδημίας αλλά και ο ιδιώτης που με μικρό κόστος βελτίωσε την περιουσία του...όλα αυτά με ευρωπαϊκά κονδύλια το τονίζω...πολύ φοβάμαι ότι τα οφέλη αυτά θα χαθούν σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το πρόγραμμα...όπως και να έχει σου εύχομαι καλό βράδυ και θα επαναλάβω χαριτολογώντας ότι δεν κινδυνεύεις από εμένα μιας και όπως λέει το πρόγραμμα όλοι όσοι ενταχθούνε θα χρηματοδοτηθούνε αφού δεν μπαίνει πλέον ο γρηγορότερος... Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2021 από gpsim 1
GREGORYMO Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 20 λεπτά πριν, ikucic είπε Μα αν το δηλώσουν οι γονείς σου ως κύρια κατοικία τότε δεν θα είναι δωρεάν παραχώρηση. Μάλλον είναι κακή η διατύπωση τους. Θεωρώ δηλαδή ότι αν το δηλώσουν οι γονείς τότε πάνε στην περίπτωση α της μονοκατοικίας ως συγκυριοι που έχουν και την επικαρπία και πραγματι κατοίκουν Βλέπω και φθάσαμε στο 632. Για να δούμε.
ikucic Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 6 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Βλέπω και φθάσαμε στο 632. Για να δούμε. To 632 τι είναι;
GREGORYMO Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, ikucic είπε To 632 τι είναι; Εκατομμύρια. Ο προϋπολογισμός.
ikucic Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Αντε μέχρι την Τρίτη μπορεί να ανέβει ο προϋπολογισμός. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2021 από ikucic
becoming_I Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Εγω περιμένω να δω στα πόσα θα κάτσει η ΗΤΚ γιατί η τιμή αυτή θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το κόστος της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Τώρα τι σόι ΗΤΚ θα βγάλουμε, ο Θεός και η ψυχή του.
Vagosman Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Στις 1/6/2021 στις 8:33 ΜΜ, MauroPaltoudias είπε Τι να κάνουμε, λάθος επάγγελμα διαλέξαμε. Ηλ. Μηχ. έπρεπε να γίνουμε. Βλέπω τη σύζυγό μου και μουτζώνομαι. Θα με ενδιέφερε εστω και καθυστερημένα να μάθω με τι απασχολείται η σύζυγος σα συνάδελφος. Συγνώμη και για το οφφ.
ikucic Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, becoming_I είπε Εγω περιμένω να δω στα πόσα θα κάτσει η ΗΤΚ γιατί η τιμή αυτή θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το κόστος της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Τώρα τι σόι ΗΤΚ θα βγάλουμε, ο Θεός και η ψυχή του. ΗΤΚ από ΗΤΚ διαφέρει. Προσωπικά έχω νέο τοπογραφικό οικόπεδου, συν πρόσφατη τακτοποίηση μικρό αυθαιρεσιών με οριστική υπαγωγή (άρα κατοψεις οκ συν ότι ακολουθεί τον φάκελο της τακτοποίησης), συμβολαιογραφικά είμαι οκ, τετραγωνικά κύριων και βοηθητικών χώρων ταυτίζονται σε τακτοποίηση, Ε9 και δημο-δεη (στα συμβόλαια έχω μικρές αποκλίσεις αλλά θα διορθωθούν όταν στο μέλλον γίνουν νέα συμβόλαια). Και ολα τα παραπάνω είναι ήδη ψηφιοποιημενα συν παλιές άδειες, παλιές κατοψεις, σχέδια κα. Συμπέρασμα: δεν νομίζω ότι θα μου πάρει πολλά ο μηχανικός μου γιατί θα μου κάνει μόνο την υπηρεσία ανεβάσματος των αρχείο και έκδοσης ΗΤΚ. Σε όποιον όμως λείπει κάτι πρώτα θα γίνει αυτό και φυσικά δεν αφορά την υπηρεσία της ΗΤΚ αλλά αλλά πράγματα πχ τακτοποίηση μικροαυθαιρεσιας που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να γίνει για μπει στο εξοικονομω ή να κάνει μεταβίβαση. Απλα η ΗΤΚ θα είναι ένα έξτρα 300αρι 400αρι 500αρι (θα δούμε) και σε μένα που τα έχω (πιστεύω όλα έτοιμα). Και προφανώς το πρόγραμμα θα δικαιολογεί ένα ποσό μόνο για την υπηρεσία έκδοσης ΗΤΚ και όχι όλων των προαπαιτουμενων δικαιολογητικών ή διορθώσεων ή τακτοποίησεων για να βγει ΗΤΚ. Το θέμα είναι ότι κάποιοι πελάτες δεν θα το καταλάβουν και οι μηχανικοί θα παλεύουν να τους πείσουν ότι με 300 που θα δίνει το πρόγραμμα δεν γίνονται όλα. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2021 από ikucic 2
AristidisZ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, ikucic είπε ΗΤΚ από ΗΤΚ διαφέρει. Νομίζω η πιο σωστή τοποθέτηση… 3
becoming_I Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Προφανώς και συμφωνούμε αλλά όσοι συνάδελφοι διαβάζουμε καλό είναι να ξέρουμε ότι σε περιπτώσεις σπιτιών σε χωριά, με λάθος κτηματολόγια με λαθος τακτοποιήσεις (ναι παιζει και αυτό αν δεν κάνει ο ίδιος μηχανικός την τακτοποιηση) θα βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Κάποιος που προφανώς τα έχει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για τη συμπλήρωση της ΗΤΚ δε θα πληρώσει το ίδιο με κάποιον που δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ. Εκεί η τιμή που θα θέσει ο οδηγός σα μπούσουλα θα παίξει καθοριστικό ρόλο. 1
ikucic Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 7 λεπτά πριν, becoming_I είπε Προφανώς και συμφωνούμε αλλά όσοι συνάδελφοι διαβάζουμε καλό είναι να ξέρουμε ότι σε περιπτώσεις σπιτιών σε χωριά, με λάθος κτηματολόγια με λαθος τακτοποιήσεις (ναι παιζει και αυτό αν δεν κάνει ο ίδιος μηχανικός την τακτοποιηση) θα βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Κάποιος που προφανώς τα έχει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για τη συμπλήρωση της ΗΤΚ δε θα πληρώσει το ίδιο με κάποιον που δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ. Εκεί η τιμή που θα θέσει ο οδηγός σα μπούσουλα θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Εχεις απόλυτο δίκιο. Κάποτε πήγα και εμπιστεύτηκα μηχανικό με βάση την καλύτερη τιμή (περίπτωση τακτοποίησης) τον πλήρωσα από τις .... Που έκανε, χρυσό ασε το άγχος και το τρέξιμο. Τώρα όλα τα έχω δώσει σε φίλο και κυρίως σοβαρό επιστήμονα και επαγγελματία τουλάχιστον έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Δεν είναι φθηνός αλλά σε βάθος χρόνου είναι παμφηνος διότι τα έχει όλα τέλεια και ότι χρειαστώ είναι έτοιμο και "κουμπωνει" απόλυτα με όποια γραφειοκρατική παπατζα ζητήσει το κρατος από μας τους " μεγαλο ιδιοκτήτες " Και μια που λέγαμε για αμοιβές https://ecopress.gr/oi-amoives-michanikon-sto-neo-exoikonomo-kai-tin-taftotita-ktiriou/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα