Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά δεν εξαντλήθηκε ολόκληρο το ποσό των ιδίων κεφαλαίων.
Έδωσε ενα ποσό απο τα ίδια κεφάλαια ως προκαταβολή τ ν αλουμινίων και θέλει να τα εξοφλήσει πάλι με ποσό απο τα ίδια κεφάλαια (χωρίς να ξέρουμε αν θα εξαντληθούν με την εξόφληση των αλουμινίων)

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Με την παραγγελία των αλουμινίων κατέθεσα 2000 από τα ιδια κεφάλαια. Αφού οι λοιπές εργασίες δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, σκέφτομαι να αποπληρώσω τα αλουμίνια από τα ιδια κεφάλαια που επαρκούν. Όταν ξεκινήσουν οι άλλες παρεμβάσεις θα πληρωθούν από την επιχορήγηση που έχει μπει 

3 λεπτά πριν, dimitris_sal είπε

Αν κατάλαβα καλά δεν εξαντλήθηκε ολόκληρο το ποσό των ιδίων κεφαλαίων.
Έδωσε ενα ποσό απο τα ίδια κεφάλαια ως προκαταβολή τ ν αλουμινίων και θέλει να τα εξοφλήσει πάλι με ποσό απο τα ίδια κεφάλαια (χωρίς να ξέρουμε αν θα εξαντληθούν με την εξόφληση των αλουμινίων)

Πολύ σωστά. Και πάλι θα μείνουν κάποια χρήματα από τα ιδια κεφάλαια. Τι πρέπει να μου δώσει ο αλουμινας? 1 απόδειξη για όλα τα λεφτά ή τιμολόγιο αφού έτσι και αλλιώς θα τελειωσει τωρα την εργασία του ? Για να μπορέσω να το ανεβάσω στο σύστημα για να ξεκλειδωθούν τα λεφτά της επιχορήγησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, speediroula είπε

Με την παραγγελία των αλουμινίων κατέθεσα 2000 από τα ιδια κεφάλαια. Αφού οι λοιπές εργασίες δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, σκέφτομαι να αποπληρώσω τα αλουμίνια από τα ιδια κεφάλαια που επαρκούν. Όταν ξεκινήσουν οι άλλες παρεμβάσεις θα πληρωθούν από την επιχορήγηση που έχει μπει 

Πολύ σωστά. Και πάλι θα μείνουν κάποια χρήματα από τα ιδια κεφάλαια. Τι πρέπει να μου δώσει ο αλουμινας? 1 απόδειξη για όλα τα λεφτά ή τιμολόγιο αφού έτσι και αλλιώς θα τελειωσει τωρα την εργασία του ? Για να μπορέσω να το ανεβάσω στο σύστημα για να ξεκλειδωθούν τα λεφτά της επιχορήγησης.

Νομίζω απόδειξη (και όχι τιμολόγιο) και μάλιστα που φαίνεται ότι είναι εξοφλημενο. 

https://exoikonomo2021.gov.gr/-/elenchos-dapanon-idion-kephalaion-gia-apodesmeuse-prokataboles-epichoregeses

Αλλά κάνε ένα κόπο και πάρε τηλ το help desk

Επεξ/σία από Ikucic9
Δημοσ.

Αν το ακινητο ειναι στο ονομα του πατερα μου και μου το εχει παραχωρησει δωρεαν και αυτος ειναι φιλοξενουμενος σε αλλο ακινητο θα πρεπει να το δηλωσει στην επομενη φορολογικη δηλωση σαν κυρια κατοικια και εγω φιλοξενουμενος πχ του πατερα μου ωστε να εχει την δυνατοτητα για να κανει αιτηση για το εξοικονομω;

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων,

Δημοσ.
Στις 22/11/2023 στις 6:32 ΜΜ, Ikucic9 είπε

Η καλύτερη απάντηση είναι να τους πεις ναι και να σε κυνηγάει να τα δώσεις. Όπως τους κυνηγάμε εμείς για να μας τελειώσουν δουλειά.

Προφανώς πλάκα κάνω οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Ο συγκεκριμένος ήξερε τι εστί εξοικονόμω. Και μάλιστα το συγκεκριμένο δίνει και γενναίες προκαταβολές ενώ τα παλιότερα μόνο ίδια κεφάλαια. Άρα συμπέρασμα ούτε ευρώ.

Ακόμη δεν έχω δώσει τα χρήματα και το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει σύντομα. Σε περίπτωση που αρνηθώ να δώσω τα χρήματα στον μηχανικό, θα υπάρξουν επιπτώσεις μέσω του προγράμματος; Αν ναι,  θα αφορούν εμένα, τον μηχανικό η και τους δυο; 

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Μια ερωτηση. Αν μπω σε ενα συμφωνητικο ως μισθωτης αντι για φιλοξενουμενος ενω εχω μηδενικο εισοδημα λετε να μου δημιουργηθει κανα θεμα με εφοριες ααδε κλπ? 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Kargamam είπε

Μια ερωτηση. Αν μπω σε ενα συμφωνητικο ως μισθωτης αντι για φιλοξενουμενος ενω εχω μηδενικο εισοδημα λετε να μου δημιουργηθει κανα θεμα με εφοριες ααδε κλπ? 

Μπορεί να γίνει και δωρεάν παραχώρηση από τους γονείς σου αν αυτοί έχουν το δικαίωμα. 

Τώρα για το φορολογικό κομμάτι ρωτά έναν λογιστή αν εχεις θέμα με το τεκμήριο.

Δημοσ.

καλησπερα. Επειδη εχω μπερδευτεί.Μου ηρθε μνμ απο το υπουργειο οτι εχει σε λιγες μερες λήγει η προθεσμια ολοκλήρωσης του έργου. Εχω ολοκληρωσει τις εργασιες , εχω δωσει και τις προκαταβολές. Τωρα , κανω αιτηση για τριμηνη παραταση για  να ειμαι σίγουρος ή προχωρω για αιτηση για Β ενεργειακό επιθεωρητη;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, teodur είπε

καλησπερα. Επειδη εχω μπερδευτεί.Μου ηρθε μνμ απο το υπουργειο οτι εχει σε λιγες μερες λήγει η προθεσμια ολοκλήρωσης του έργου. Εχω ολοκληρωσει τις εργασιες , εχω δωσει και τις προκαταβολές. Τωρα , κανω αιτηση για τριμηνη παραταση για  να ειμαι σίγουρος ή προχωρω για αιτηση για Β ενεργειακό επιθεωρητη;

Γιατί δεν κάνεις αίτηση για παράταση ούτως ή άλλως;

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Ikucic9 είπε

Γιατί δεν κάνεις αίτηση για παράταση ούτως ή άλλως;

αυτο θα κανω για αρχη.

ΓΙΑ Β επιθεωρητη ξερουμε τπτ; Εχουν ξεκινήσει ή ακομα;

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, teodur είπε

αυτο θα κανω για αρχη.

ΓΙΑ Β επιθεωρητη ξερουμε τπτ; Εχουν ξεκινήσει ή ακομα;

Έχουν ξεκινήσει 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εκδόθηκε η πολυαναμενόμενη απόφαση που αφορά στη δυνατότητα εγγυοδοσίας του Δημοσίου για τους ωφελούμενους της 1ης εισοδηματικής κατηγορίας του “Εξοικονομώ 2021”, η οποία προβλέπεται από τον οδηγό του προγράμματος.

Πηγή:https://news.b2green.gr/41613/εξοικονομώ-έναρξη-εγγυοδοσίας-της-1ης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!

Σε εξοικονομώ του 21 που έχω, έχω ολοκληρώσει τις εργασίες και έχουν προχωρήσει οι πληρωμές, και εκκρεμούν μόνο οι τελικές πληρωμές.

Επίσης έχει ξεκινήσει κ η δόση του δανείου, κοιτάζοντας όμως στο e-banking την ανάλυση του δανείου βλέπω ότι ένα ποσό είναι κεφάλαιο και το υπόλοιπο τόκος. Το δάνειο του εξοικονομώ δεν είναι άτοκο; Μπερδευομαι κάπου;

Edit

Τελικά το βρήκα.

Πριν από την τελική εκταμίευση, εφόσον η εκταμίευση του δανείου σας έχει γίνει τμηματικά και έχετε λάβει προκαταβολή, η δόση που πληρώνετε κάθε μήνα εξοφλεί τον τόκο, μέρος του κεφαλαίου του δανείου σας (τοκοχρεωλυτική δόση) και την εισφορά του Ν.128/1975.

Μετά την τελική εκταμίευση, η δόση που πληρώνετε κάθε μήνα εξοφλεί μέρος του κεφαλαίου του δανείου σας και την εισφορά του Ν.128/1975.

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ θα ηθελα να ενταχθω στο νεο προγραμμα του εξοικονομο του 2024 οταν και αν ανοιξει και εχω καποιες αποριες ..

1) αν δικαιουμαι 70% επιδοτηση και τα υπολοιπα 30 % θα ειναι ιδια κεφαλαια ή με τραπεζικο λογαριασμο σωστα ;

2) το 70% της επιδοτησης ποτε μπαινει και το δανειο πότε στον τραπεζικο λογαριασμό ώστε να αρχίσουν οι πληρωμές ;  πρεπει αρχικα να καλυφθουν ολα με ιδια κεφαλαια και μετα απο πολυ καιρο μπαινει το ποσο της επιδοτησης ;   επισης τι επιτοκιο δινουν αν πας για το υπολοιπο 30% με τραπεζικο δανεισμο

σας ευχαριστω

Δημοσ.

κάτσε να ανοίξει να διαβάσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις πρώτα. 

το ποσοστό που σου επιδοτεί εξαρτάται από εισοδηματικά κριτήρια. στα μέχρι τώρα προγράμματα νομίζω ότι πρώτα πλήρωνες τα τιμολόγια και μετά σου πιστωνόταν η επιδότηση 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...