Προς το περιεχόμενο

To HomePod είναι το Siri-enabled ηχείο της Apple που θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο με τιμή $349


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το “one more thing” στην σημερινή παρουσίαση που σηματοδότησε την έναρξη του συνέδριου WWDC 2017 δεν ήταν άλλο από το έξυπνο ηχείο της Apple, HomePod.

Η Αμερικάνικη εταιρεία απέφυγε να επιδείξει τις ικανότητες της ψηφιακής βοηθού που δίνει νόημα στα “έξυπνα χαρακτηριστικά” του ηχείου, που το φέρνουν και σε απευθείας αντιπαράθεση με προϊόντα όπως το Google Home, τη σειρά Amazon Echo και το Cortana-enabled έξυπνο ηχείο των Microsoft και Harman/Kardon. Αντίθετα, προτίμησε να επικεντρωθεί στις δυνατότητες του ηχείου που το διαφοροποιούν όπως είναι η ποιότητα του ήχου που προσφέρει ή το “spatial awareness” χαρακτηριστικό του αλλά και η υποστήριξη της υπηρεσίας Apple Music.

 

Όσον αφορά στο χαρακτηριστικό “spatial awareness”, το HomePod αντιλαμβάνεται που βρίσκεται και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του χώρου που το περιβάλλουν, και προσαρμόζει τον ήχο ανάλογα για να βελτιστοποιήσει την ακουστική εμπειρία προσφέροντας πραγματικό ήχο 360-μοιρών.

 


homepod.jpg

 

Φυσικά, πρόκειται για ένα Siri-enabled ηχείο, που υπακούει στις… φωνητικές εντολές του χρήστη, σαν να ήταν το iPhone ή το Watch του. Ανάμεσα στα υποστηριζόμενα χαρακτηριστικά εντοπίζουμε την μετατροπή μονάδων, την ανάγνωση μηνυμάτων, τις υπενθυμίσεις, τον ορισμό ξυπνητηριού, την μετάφραση, τις πληροφορίες για μετοχές, τον καιρό ή την κίνηση στο δρόμο, την αναπαραγωγή μουσικής ή podcasts κ.ά. Μάλιστα, τα έξι always-listening μικρόφωνα μπορούν να ενεργοποιήσουν το ηχείο στο άκουσμα της φράσης “Hey Siri”. Πέρα από τα έξι μικρόφωνα, η συσκευή ενσωματώνει μία σειρά από επτά tweeters στην βάση του, ενώ στο πάνω μέρος υπάρχει ένα τετρά-ιντσο subwoofer με Auto Bass EQ που έχει σχεδιάσει η ίδια η Apple.

 


Τόσο για τις ανάγκες της ψηφιακής βοηθού Siri όσο και για τo ”spatial aware” χαρακτηριστικό αλλά και τις δυνατότητες real-time acoustic modeling, direct και ambient beam forming και multi-channel echo cancelation, studio-level dynamic processing, το ηχείο εξοπλίζεται με το γνωστό chip A8 και με WiFi 802.11ac με MIMO.

 


homepod-inside.jpg

 


Το νέο Apple HomePod θα κυκλοφορήσει σε Space Gray και σε White τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αυστραλία με τιμή $349. Να αναφέρουμε ότι εφόσον τοποθετηθούν δύο ηχεία HomePod στον ίδιο χώρο, θα ανιχνεύσει το ένα το άλλο και θα προσαρμοστούν αναλόγως για να προσφέρουν “lifelike” ήχο. Αν προσθέσετε HomePod ηχεία σε διαφορετικά δωμάτια, τα ηχεία θα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω AirPlay 2.

 


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι φάση με την Apple. Εγώ περίμενα 500 ντόλαρς τιμή. Πως και έτσι το βάλανε μόνο 349?

 

Όπως και να έχει είναι όμορφο και κομψό, με πολύ μίνιμαλ σχεδιασμό. Να δούμε βέβαια εάν θα μπορέι να βγάλει τον σούπερ ντούπερ ήχο που λένε.

 

Δεν νομίζω δλδ κάτι marshall να τα φτάνει σε ήχο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

349$ Ευρώπη σίγουρα 400€ για κάτι που κάνει με το ζόρι τα μισά που κάνει το echo. Άσε μας ρε Apple και κοιτά να φτιάξεις την Siri γιατί ο ανταγωνισμός προχωρά ασταμάτητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί να πάρω αυτό και όχι της Google?

Εξαρταται από το "οικοσύστημα" που έχεις φτιάξει. Αν έχεις συσκευές της apple (IPhone, mac, Apple Watch, Apple TV) και HomeKit συμβατά αξεσουάρ στο σπίτι, το ηχείο της apple είναι η ιδανική επιλογή.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το παραπανω που προσφερει αυτο (εκτος απο την τιμη) ειναι το wifi connectvity σε συνδυασμο με Airplay.

Απορω γιατι κολλησαμε τοσο πολυ στο Bluetooth.

349$ ειναι πολλα, ομως αν ανταγωνιζεται σε ισχυ mainstream μοντελα οπως JBL Xtreme τοτε γιατι οχι;

 

Ακομα δεν ξερουμε ισχυ, αν θα λειτουργει με μπαταρια κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρταται από το "οικοσύστημα" που έχεις φτιάξει. Αν έχεις συσκευές της apple (IPhone, mac, Apple Watch, Apple TV) και HomeKit συμβατά αξεσουάρ στο σπίτι, το ηχείο της apple είναι η ιδανική επιλογή.

Είσαι σίγουρος; Εμένα το Echo και με iCloud Calendar είναι συμβατό με όλες τις λάμπες μου και Smart συσκευές, έχει παραπάνω δυνατότητες και κόστισε λιγότερα χρήματα. Μάλιστα έκατσα και δοκίμασα το SDK το οποίο είναι άψογο και έγραψα δοκιμαστικό Skill. Τώρα πέρα από τον ήχο δεν βλέπω σε τι υπερτερεί το HomePod.. αν εξαιρέσεις την Apple Music intergration που ελπίζω με το καινούργιο SDK να εφαρμοστεί και στην Alexa αντί για Spotify, δεν βλέπω κάτι που να δικαιολογεί την τιμή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...δεν βλέπω κάτι που να δικαιολογεί την τιμή.

 

Ίσως ακούσεις κάτι που να δικαιολογεί την τιμή.

(Ίσως και όχι, αλλά μη βιαζόμαστε και κάνουμε συγκρίσεις σε πράγματα που δεν έχουμε δει/ακούσει).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα πάλι άλλη είναι η απορία μου. Βγάζουν συνεχώς συστήματα που σου διαβάζουν λέει τα μηνύματα, έχουν ανοιχτή ακρόαση, μοιράζουν αυτόματα τις φωτογραφίες σε όλες τις συσκευές, κλπ. Ήθελα να ήξερα, όλα αυτά μόνο σε... εργένηδες απευθύνονται; Γιατί αν είσαι δεσμευμένος ή ακόμα και με την μάνα σου να μένεις ή έχεις παιδιά, γενικά δλδ αν δεν είσαι απόλυτα μόνος σου μέσα στο σπίτι, δεν νομίζω να θέλεις να ακούσουν όλοι προσωπικές συνομιλίες με φίλους (όλο και καποιες καφρίλες θα ειπωθούν), φίλες (δικαιώματα για ζήλιες?), ακόμα και αν δεν είναι κάτι πονηρό, ή ακόμα και πράγματα από την δουλειά σου. Η το θέμα με τις φωτογραφίες, θα ήθελα πολύ ότι τραβάω με το κινητό να το έχω στην tv, όμως όχι έτσι χύμα, και εδώ υπάρχει ανάγκη λογοκρισίας που θα πρέπει να το λύσουν με κάποιον τρόπο.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...