p_bp Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα φίλοι μου. Είμαι 25 χρονών, μένω στο Ηράκλειο Κρήτης και φοιτούσα για αρκετά χρόνια στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Ρέθυμνο από όπου δεν κατάφερα να πάρω πτυχίο καθώς η σχολή δεν με ενδιέφερε καθόλου. Πέρυσι συνειδητοποίησα ότι το όνειρό μου είναι να σπουδάσω ιατρική και μάλιστα σε ελληνικό πανεπιστήμιο κατά προτίμηση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (δεν υπάρχουν χρήματα για έξω). Αποφοίτησα το 2010 από τη θεωρητική κατεύθυνση επομένως ουδεμία σχέση έχω με φυσικές χημείες κλπ. Θέληση όμως για διάβασμα και αγάπη για το επάγγελμα που θέλω να κάνω υπάρχει. Έχω ρωτήσει σε πολλά φροντιστήρια και μου έχουν πει ότι είναι απίστευτα δύσκολο να μάθω από το μηδέν αυτά τα μαθήματα που ποτέ δεν διάβασα κατά τα σχολικά μου χρόνια. Φυσικά δεν είναι πλήρως ακατόρθωτο, αλλά θα ήταν ''θαύμα'' να τα κατάφερνα μέχρι τις επόμενες πανελλήνιες το 2018. Σε 2 χρόνια δηλαδή στις πανελλήνιες του 2019 λένε ότι είναι σίγουρα πιο πραγματοποιήσιμο. Τι λέτε εσείς οι γιατροί ή οι φοιτητές ιατρικής ; Ποια είναι η άποψή σας ; Εννοείται πως αν ξεκινήσω μαθήματα θα κάνω ιδιαίτερα και δεν θα μπω σε τμήμα. Γνωρίζω πως οι περισσότεροι ίσως πείτε ότι αν ήταν όντως το όνειρό μου θα το ήξερα απ το σχολείο. Δεν είναι έτσι. Στο σχολείο ήμουν ένα τελείως διαφορετικό άτομο που δεν διάβαζε και το τελευταίο πράγμα που το ενδιέφερε ήταν η επαγγελματική του αποκατάσταση. Δυστυχώς. Είχα όμως αρκετό μυαλό για να γράψω καλό βαθμό παρ'όλο που δεν ασχολιόμουν. Τώρα είμαι πολύ διαφορετική. Είναι σαν να ξεκινάω τη ζωή μου απ το 0. Τι που είμαι 25 ; Καλύτερα σε μεγάλη ηλικία να κάνεις αυτό που θες, παρά να ζεις μια ζωή με απωθημένα. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας. Κάθε άποψη είναι σεβαστή.
techfreak19 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Το θεωρω εξαιρετικα δυσκολο να μαθεις τετοια μαθηματα απο το μηδεν. Δεν εχεις ασχοληθει ποτε που σημαινει πως δεν εχεις καν βασεις. Εδω παιδια που ασχολουνται ενταντικα στο σχολειο κι ειναι αριστοι μαθητες και δεν τα καταφερνουν καποιες φορες να πιασουν την Ιατρικη. Μαθηματα οπως τα Μαθηματικα θελουν γερες βασεις,δεν ειναι απλα μια θεωρια που παιρνεις και μαθαινεις απλα απεξω. Ακομη ομως και στη μικρη πιθανοτητα να τα καταφερεις και να περασεις εχεις σκεφτει την συνεχεια; Πες οτι στα 27 σου μπαινεις ιατρικη. Οι φοιτητες ιατρικης θεωρουνται φοιτητες μεχρι τα 30+ μεχρι να περασουν ολα τα σταδια και την ειδικοτητα τους κι αυτο ενω εχουν ξεκνησει στα 18. Αυτο τι σημαινει; Πως εσυ ουσιαστικα θα εισαι ετοιμη στα 40+! Δεν σου ακουγεται καπως αυτο; Με την εννοια ολο αυτο το διαστημα με τι θα ασχολεισαι; Ποιος θα σε ζει; Εχεις καποια δουλεια; Μπορεις καπου να δουλεψεις; Πτυχιο αλλο δεν εχεις λες.. Κι ακομη κι αν δουλεψεις καπου θα μπορεις να ανταπεξελεθεις στα μαθηματα σου; Η ιατρικη θελει πολυ διαβασμα κι ενασχοληση γιαυτο κι οι φοιτητες ιατρικης εχουν ελαχιστο χρονο ελευθερο. Σκεψου οτι εσυ δεν θα εισαι 18 αλλα ηδη στα 30 κοντα οταν θα ξεκινας... Τι στοχο εχεις δηλαδη ας πουμε,να μενεις με τους δικους σου μεχρι να τελειωσεις (κι ειπαμε και σε τι ηλικια κιολας) και γενικα πως θα ζεις; Λεμε πως ποτε δεν ειναι αργα να κανεις κατι αλλα προσωπικη αποψη; Για καποια πραγματα καποιες φορες ειναι... Δεν θελεις απλα μια σχολη κιολας αλλα και την δυσκολοτερη γιατι αλλο να θες φιλολογια πχ κι αλλο Ιατρικη. 1
SakislolGR Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δεν κατάφερες να βγάλεις ένα πολύ πιο εύκολο τμήμα δεν σκαμπάζεις από φυσικό/χημεία είσαι 25 σε 2 χρόνια δίνεις (αρα 27) νταξ μωρε υπάρχει ελπίδα , πάνε και στα 35 θα είσαι έτοιμος
teddy71 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Τρολ δεν ειναι, αν ηταν δεν καθοταν να γραψει ενα τετοιο κατεβατο. Απλα ειμαι θεμα αλλαγης επαγγελματικου προσανατολισμου. Παντως και εχω πιστευω οτι αν εχεις τοσο μεγαλες ελλειψεις δυσκολα θα καλυψεις το εδαφος. Και για αυτα τα μαθηματα πρεπει να εχεις και εμφυτες ικανοτητες. Αμα δεν τα καταλαβαινεις οσο και να διαβασεις πολυ λιγαθα καταλαβεις. Η ιατρικη εχει πολυ υψηλες βασεις δηλαδη θα πρεπει να γραψεις σε ολα σχεδον αριστα. Το θεωρω μαλλον αδυνατο και τζαμπα κοπο ολη τη προσπαθεια. Και αμα ξαφνικά στα 24 μια ημερα ανακαλυψες οτι σου αρεσει η ιατρικη ετσι ξαφικα μπορει να ξανακακαλυψεις, ακομα και αν περασεις στις εξετασεις, οτι τελικα δεν σε ενδιαφερει και αυτη η σχολη. 2
Moderators Kercyn Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Λες χρήματα για εξωτερικό δεν υπάρχουν αλλά με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις έχεις τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια όπου δε θα δουλεύεις και θα είσαι στη σχολή ή θα διαβάζεις για να μπεις. Something does not compute. 1
NT1G Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Τρολ δεν ειναι, αν ηταν δεν καθοταν να γραψει ενα τετοιο κατεβατο... Έστω ότι δεν τρολλάρει, (εγγραφή σήμερα 5am..., πρώτη ερώτηση μπλα μπλα, περίεργο θέμα κ.τ.λ.) μπορεί να δει ένα παρόμοιο θέμα παλιότερο, http://www.insomnia.gr/topic/636747-σπουδές-ιατρικής/ και μια σοβαρή απάντηση. ... Ρεαλιστικα μιλωντας, επισης ειναι λιγο ζορι απο θεωρητικη κατευθυνση να δωσεις πανελληνιες και να αποκτησεις το επιπεδο για να μπεις πρωτο ετος ιατρικης, ενω εισαι ηδη 6 χρονια μακρια απο το σχολειο οπως λες. Με αλλα λογια, δεν ειναι κατι που μπορεις να το πετυχεις σε ενα ετος, κατα την ταπεινη μου γνωμη. Αρα στην καλυτερη των περιπτωσεων, αν ολα πανε καλα και μπορεσεις να περασεις τον πρωτο σκοπελο που λεγεται εισαγωγη, θα ξεκινησεις ως πρωτοετης στα 26-27. Η σχολη θελει συνεχη παρουσια με εργαστηρια, κλινικες και μαθηματα και δε συνδυαζεται καλα με αλλες υποχρεωσεις (παιδια, ενδεχομενη εργασια). Ειναι πολυ ευκολο να σε παρει η μπαλα και να φτασεις στο 4ο-5ο ετος και να χρωστας μια 30αρια μαθηματα (πιστεψε με, το εχω δει). Αρα και το να τελειωσεις στα 6-7 χρονια ειναι επισης λιγο δυσκολο οταν εχεις τις προαναφερθεισες υποχρεωσεις. Αρα μιλαμε για πτυχιο εκει γυρω στα 34 - 35;;; Και μετα τι; 5 χρονια ειδικοτητα; Σορι που τα γραφω μαυρα, προσπαθω να ειμαι ρεαλιστικος. Δεν ειναι πολυ λογικη επιλογη. Αν ειναι το μονο που θες να κανεις στη ζωη σου, τοτε κυνηγησε το, αλλα να εισαι προετοιμασμενη για ζορια. 1
techfreak19 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Έστω ότι δεν τρολλάρει, (εγγραφή σήμερα 5am..., πρώτη ερώτηση μπλα μπλα, περίεργο θέμα κ.τ.λ.) μπορεί να δει ένα παρόμοιο θέμα παλιότερο, http://www.insomnia.gr/topic/636747-σπουδές-ιατρικής/ και μια σοβαρή απάντηση. οτι ειπα κι εγω δηλαδη
Super Moderators Snoob Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Τα όνειρα είναι σημαντικά, αλλά εξίσου σημαντικός είναι και ο ρεαλισμός: ειδικά σε δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν στη χώρα. Η ιατρική θέλει μια εξαετία μίνιμουμ +ειδικότητα, που έχει αναμονή ανάλογα με το πόσο "δημοφιλής" είναι (ας πούμε, πολύ ευκολότερα θα βρεις θέση στην ιατροδικαστική από ό,τι στην ακτινολογία/χειρουργική/παιδιατρική). Ρεαλιστικά, θέλεις 10+ χρόνια και κάπως πρέπει να βιοπορίζεσαι στο μεταξύ. Κι αν μιλάμε για αφετηρία που δεν βοηθάει (άλλη κατεύθυνση, χωρίς πτυχίο) νομίζω μια διετία προετοιμασίας για τις εξετάσεις είναι το ελάχιστο ρεαλιστικό. (Αν και, προερχόμενος από θεωρητική κατεύθυνση, ακόμη κι αυτό το βρίσκω ελάχιστο). Δηλαδή, επαγγελματική αφετηρία στα 40. Ποιος θα σε υποστηρίζει ως τότε; (Δεν συζητάω καν αν υπάρχουν παιδιά ή έρθουν στην πορεία, εκεί περιπλέκεται το πράγμα απερίγραπτα).
FilipposMD Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Ας πω κι εγώ αυτό που λέω πάντα σε τέτοια θέματα. Πρώτον. Είσαι σίγουρη ότι θες να ασκήσεις την ιατρική; Βρες κάποιον γνωστό σου γιατρό ειδικευόμενο και πήγαινε κάτσε μαζί του σε μια νυχτερινή εφημερία με επείγοντα. Δηλαδή πήγαινε το πρωί της μιας μέρας και φύγε την επόμενη το μεσημέρι και δες τι κάνει και πώς είναι οι συνθήκες. Μετά από αυτό σκέψου αν θες να το κάνεις 2 φορές την εβδομάδα όταν θα κοντεύεις τα 40. Βάλε στη σκέψη σου και οικογένεια, παιδιά κτλ. Δεν είσαι 18, οπότε πιστεύω ότι μπορείς να τα ζυγίσεις ώριμα. Δεύτερον. Είσαι σίγουρη ότι έχεις τις δυνατότητες να τα καταφέρεις; Εφόσον μιλάμε για πανελλήνιες και μόνη λύση το ελληνικό πανεπιστήμιο, πρέπει να αριστεύσεις σε μαθήματα που δεν τα διάβασες ποτέ. Όχι απλά να τα πας καλά. Να αριστεύσεις. Συνήθως όλοι νομίζουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, αλλά προφανώς δεν ισχύει για όλους αυτό. Κουβέντιασέ το με ανθρώπους που σε ξέρουν καλά, πόσο έξυπνη είσαι, πόσο εργατική, με ανθρώπους που ξέρουν τι επίπεδο γνώσης απαιτείται για να μπεις στην ιατρική κτλ. Τρίτον. Ποτέ δεν είναι αργά. Αν όντως κάνεις το πρώτο, μιλήσεις με άτομα που ασκούν το επάγγελμα κτλ. και αποφασίσεις ότι θα είσαι δυστυχισμένη αν δεν είσαι γιατρός, πάρε βαθιά ανάσα και προσπάθησε. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που έκαναν αλλαγές πιο δύσκολες από αυτή που σκέφτεσαι. Απλώς είναι βασικό να ξέρεις πού μπλέκεις. ΥΓ. Έχω σπουδάσει ιατρική στην Ελλάδα. 7
gauss00 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 ξεκινα με μαθηματικα απο τωρα αρχισε να διαβαζεις μαθηματικα απο γυμνασιου και ανεβαινε σιγα σιγα π.χ εξισωσεις 1ου βαθμου 2ου βαθμου,δυναμεις ιδιοτητες και αλλα..επειδη και εγω σε μια τετοια φαση ειμαι,ειμαι για να παραταω την σχολη μου και να δινω πανελληνιες παλι 26 ειμαι και εγω αλλα στον ιδιο κλαδο τεχνολογικη..καλλιο αργα παρα ποτε λενε δεν εχει σημασια καν ποσο εισαι ποτε το αποφασισες και γιατι τωρα..ισα ισα που τωρα εισαι πιο ωριμος να κανεις αρκετα πραγματα και πιο δυσκολα με καθαρο μυαλο αρκει να εχεις την θεληση και την δυναμη καλη τυχη και καλη δυναμη απο μενα
sakinor Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Μιας και εισαι κρητη κατσε δουλεψε 2 -3 χρονια και με τα λεφτα που θα βγαλεις φυγε μια βουλγαρια
tok7water Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Ποτέ δεν είναι αργά, άλλοι δίνουν πανελλήνιες στα 40 .Δεν καταλαβαίνω την έκρηξη και την απαισιοδοξία μερικών εδώ μέσα. Εγώ μαζί σου !Μικρή είσαι ακόμα .25 δεν είναι τίποτα. Καλή τύχη! 1
odettelle Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 ξεκινα με μαθηματικα απο τωρα αρχισε να διαβαζεις μαθηματικα απο γυμνασιου και ανεβαινε σιγα σιγα π.χ εξισωσεις 1ου βαθμου 2ου βαθμου,δυναμεις ιδιοτητες και αλλα..επειδη και εγω σε μια τετοια φαση ειμαι,ειμαι για να παραταω την σχολη μου και να δινω πανελληνιες παλι 26 ειμαι και εγω αλλα στον ιδιο κλαδο τεχνολογικη..καλλιο αργα παρα ποτε λενε δεν εχει σημασια καν ποσο εισαι ποτε το αποφασισες και γιατι τωρα..ισα ισα που τωρα εισαι πιο ωριμος να κανεις αρκετα πραγματα και πιο δυσκολα με καθαρο μυαλο αρκει να εχεις την θεληση και την δυναμη καλη τυχη και καλη δυναμη απο μενα Για να περάσει ιατρική πλέον δεν χρειάζεται να δώσει μαθηματικά. Όπως δεν υπάρχει πλέον "τεχνολογική" πώς ακριβώς θα δώσεις; Φίλη/Φίλε, δεν είμαι απαισιόδοξη αλλά να σου πω κάτι. Ήμουν άριστη μαθήτρια μέχρι αρχές λυκείου όπου αποφάσισα λίγο καιρό πριν τις πανελλήνιες να τα παρατήσω. Έχασα κάθε επαφή και όταν σε δύο χρόνια αποφάσισα να ξαναπιάσω το άθλημα (και ήμουν ήδη θετική κατεύθυνση) δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Κολλούσα στα πιο απλά πράγματα. Βέβαια, με τον καιρό γινόταν όλο και πιο εύκολο και εντέλει απέκτησα μία ευχέρεια (κι εγώ ιατρική πέρασα) αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πως αν έχεις να ασχοληθείς από τότε που έδωσες πανελλήνιες την πρώτη φορά, θα έχεις πρόβλημα ακόμα και στην έκθεση. Μην σκέφτεσαι πως θα πρέπει να καταπιαστείς μόνο με όσα σου είναι άγνωστα (που από μόνο του είναι δύσκολο), αλλά θα πρέπει να μάθεις να διαβάζεις κιόλας από την αρχή, γιατί θέλει πολύ διάβασμα. Αν πραγματικά είναι το όνειρό σου, αν όπως είπε και ο FilipposMD πιστεύεις πως θα είσαι δυστυχισμένη αν δεν είσαι γιατρός, τότε πέσε με τα μούτρα και κάθε επιτυχία σου ευχόμαστε. Απλά να είσαι σίγουρος/η ότι το θέλεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
gauss00 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Για να περάσει ιατρική πλέον δεν χρειάζεται να δώσει μαθηματικά. Όπως δεν υπάρχει πλέον "τεχνολογική" πώς ακριβώς θα δώσεις; Φίλη/Φίλε, δεν είμαι απαισιόδοξη αλλά να σου πω κάτι. Ήμουν άριστη μαθήτρια μέχρι αρχές λυκείου όπου αποφάσισα λίγο καιρό πριν τις πανελλήνιες να τα παρατήσω. Έχασα κάθε επαφή και όταν σε δύο χρόνια αποφάσισα να ξαναπιάσω το άθλημα (και ήμουν ήδη θετική κατεύθυνση) δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Κολλούσα στα πιο απλά πράγματα. Βέβαια, με τον καιρό γινόταν όλο και πιο εύκολο και εντέλει απέκτησα μία ευχέρεια (κι εγώ ιατρική πέρασα) αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πως αν έχεις να ασχοληθείς από τότε που έδωσες πανελλήνιες την πρώτη φορά, θα έχεις πρόβλημα ακόμα και στην έκθεση. Μην σκέφτεσαι πως θα πρέπει να καταπιαστείς μόνο με όσα σου είναι άγνωστα (που από μόνο του είναι δύσκολο), αλλά θα πρέπει να μάθεις να διαβάζεις κιόλας από την αρχή, γιατί θέλει πολύ διάβασμα. Αν πραγματικά είναι το όνειρό σου, αν όπως είπε και ο FilipposMD πιστεύεις πως θα είσαι δυστυχισμένη αν δεν είσαι γιατρός, τότε πέσε με τα μούτρα και κάθε επιτυχία σου ευχόμαστε. Απλά να είσαι σίγουρος/η ότι το θέλεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. δεν ξερω πως τα εχουνε κανει τωρα εγω μιλαω οπως ητανε τοτε εκει εχω μεινει εστω φυσικη χημεια αν πραγματικα θελει ας το ξεκινησει απο τωρα,σαφως και ειναι δυσκολο να ξεκινησεις κατι απο την αρχη και να πιασεις ενα στοχο που ειναι η ιατρικη αλλα γιατι να μην το προσπαθισει;ολα γινονται!
Baator Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Εγώ βάζω στην άκρη τα περί ηλικίας όσον αφορά το πότε θα τελειώσεις, πόσο χρονών θα 'σαι, τι θα κάνεις με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου, κτλ. Αυτά μόνο εσύ ξέρεις αν σε ενοχλούν ή αν θα μπορέσεις να τα βολέψεις. Μιλώντας καθαρά για την εισαγωγή στην σχολή, προσωπικά θα το θεωρούσα απλά θαύμα αν κάποιο άτομο που δεν έχει καμία σχέση με τα μαθήματα αυτά καταφέρει μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, 1 και 2 χρόνια, στα 25 της, να καταφέρει να γράψει καλύτερα από το 99.9% των υποψηφίων. Δεν υπάρχει άλλη λέξη για μένα, θα πρόκειται για θαύμα. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το πόσο το θες ή αν γενικά δεν έχεις πρόβλημα με το διάβασμα, έχει να κάνει μόνο με τον τεράστιο βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος. Αν παρόλ' αυτά το επιχειρήσεις, καλή σου επιτυχία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα