JohnTehGreek Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Ποτέ δεν είναι αργά, άλλοι δίνουν πανελλήνιες στα 40 .Δεν καταλαβαίνω την έκρηξη και την απαισιοδοξία μερικών εδώ μέσα. Εγώ μαζί σου !Μικρή είσαι ακόμα .25 δεν είναι τίποτα. Καλή τύχη! Και άλλοι μέσα από τον τάφο... Αυτές είναι γελοιότητες. Είτε αποφασίζεις από μικρή ηλικία τι θες να κάνεις είτε αν θα κάνεις κάτι που θα βγάζεις λεφτά. Αν φτάνεις 40 για να αποφασίσεις τι θες να σπουδάσεις το έχεις χάσει το παιχνίδι. Όχι πως φταίνε αυτοί που δεν ξέρουν τι θέλουν. Βλέπεις τα μπουρδε... εεε σχολεία εννοούσα που έχουμε σαν χώρα δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν τους μαθητές να βρουν τι τους ταιριάζει με αποτέλεσμα αρκετοί να το βρίσκουν μετά την ολοκλήρωση του Λυκείου. Θυμάμαι ένα μάθημα στο λύκειο που είχαμε για επαγγελματικό προσανατολισμό και το τι μαλακίες είχε η ύλη πραγματικά δεν περιγράφεται. On topic, Δύσκολο φίλε, εκτός του ότι μιλάς για μια από τις μεγαλύτερες σχολές (από άποψη βάσεων), είναι και πολλά τα χρόνια σπουδών. Αν έχεις τόση κάψα καλύτερα να κοιτάξεις για εξωτερικό, τουλάχιστον να αρχίσεις γρήγορα.
tok7water Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Και άλλοι μέσα από τον τάφο... Αυτές είναι γελοιότητες. Είτε αποφασίζεις από μικρή ηλικία τι θες να κάνεις είτε αν θα κάνεις κάτι που θα βγάζεις λεφτά. Αν φτάνεις 40 για να αποφασίσεις τι θες να σπουδάσεις το έχεις χάσει το παιχνίδι. Όχι πως φταίνε αυτοί που δεν ξέρουν τι θέλουν. Βλέπεις τα μπουρδε... εεε σχολεία εννοούσα που έχουμε σαν χώρα δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν τους μαθητές να βρουν τι τους ταιριάζει με αποτέλεσμα αρκετοί να το βρίσκουν μετά την ολοκλήρωση του Λυκείου. Θυμάμαι ένα μάθημα στο λύκειο που είχαμε για επαγγελματικό προσανατολισμό και το τι μαλακίες είχε η ύλη πραγματικά δεν περιγράφεται. On topic, Δύσκολο φίλε, εκτός του ότι μιλάς για μια από τις μεγαλύτερες σχολές (από άποψη βάσεων), είναι και πολλά τα χρόνια σπουδών. Αν έχεις τόση κάψα καλύτερα να κοιτάξεις για εξωτερικό, τουλάχιστον να αρχίσεις γρήγορα. Οτι να ναι ...Αστο ,ακόμα δεν βγήκες απ το αυγό και έχεις άποψη.Αλλα επειδή σε κόβω καρανταν αμόρφωτο γιατί αν είχες τελειώσει Πανεπιστήμιο δεν θα μιλόυσες με αυτην την βρωμοστομία 3
opcorsa Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δεν κατάφερες να βγάλεις ένα πολύ πιο εύκολο τμήμα δεν σκαμπάζεις από φυσικό/χημεία είσαι 25 σε 2 χρόνια δίνεις (αρα 27) νταξ μωρε υπάρχει ελπίδα , πάνε και στα 35 θα είσαι έτοιμος 1.δεν ειναι ευκολο τμημα το ιστορικο 2. επειδη εχω τελειωσει το ιδιο τμημα στην ιδια ηλικια με την κοπελα αναρωτιεμαι ποια να ειναι αραγε και ποσο μικρος ειναι ο κοσμος 1
FilipposMD Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Και άλλοι μέσα από τον τάφο... Αυτές είναι γελοιότητες. Είτε αποφασίζεις από μικρή ηλικία τι θες να κάνεις είτε αν θα κάνεις κάτι που θα βγάζεις λεφτά. Αν φτάνεις 40 για να αποφασίσεις τι θες να σπουδάσεις το έχεις χάσει το παιχνίδι. Ούτε καν... Αν δεις στα διάσημα πανεπιστήμια του εξωτερικού, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αλλάζουν πορεία, όχι στα 25, αλλά και πολύ αργότερα. 6
Βασίλης_29 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Ως άτομο που έχω πάρα πολλά προβλήματα υγείας από μικρός, έχω περάσει μεγάλα χειρουργία και όλο τρέχω σε γιατρούς και νοσοκομεία, μου πέρασε από το μυαλό προσφάτως να δώσω κατατακτήριες ιατρική, γενικώς θέλω για οτι μου συμβαίνει να μαθαίνω την αιτία, αρκετές φορές οι γιατροί που πηγαίνεις δεν μιλάνε πολύ δεν εξηγούν αναλυτικά τι έχεις, σου λένε απ' την εξέταση έχεις αυτό το πρόβλημα μπορεί να προήλρθε από το τάδε και πρέπει να λάβεις ως θεραπεία αυτό και τέλος. Μετά από μήνες ψαξίματος και αναζήτησης λεω χεστο, ανεξαρτήτως της δυσκολίας να περάσεις+τελείωσεις την σχολή που είναι πάρα πολύ μεγάλη, υπολόγισε κανένα 10αρι χρόνια για να ασκήσεις κανονικά το επάγγελμα. Λάβε υπόψη τυχόν ψυχολογική κούραση, νέος είσαι και στα 35-40 δεν λέω αλλά καμιά σχέση με την φάση που ήσουν στα 20 τουλάχιστον για μένα. Επίσης, έχεις ανοίξει ποτέ σου κάποιο βιβλίο χειρουργικής; Έχεις δει εικόνες από χειρουργημένους την ώρα της επέμβασης; Σημαντικό και αυτό που είπε ο FilliposMD για τα νοσοκομεία. Αν νομίζεις οτι γιατρός είναι να κάθεσαι σε ένα γραφείο να προέρχεται ο ασθενής να λέει το πρόβλημά του και ο γιατρός να του λέει τι μπορεί να έχει να συνταγογραφεί φάρμακα και να δίνει παραπεμπτικά για εξετάσεις είσαι γελασμένος. Πέρα από αυτά, λάβε υπόψη το κομμάτι του ανταγωνισμού αν στοχεύεις να εργαστείς σε κέντρο υγείας ή νοσοκομείο ανεξαρτήτως αν μιλάμε για ιδιωτικό/δημόσιο, στο λέω γιατί που και που διαβάζω βιογραφικά γιατρών, αν στοχεύεις να ανοίξεις ιδιωτικό ιατρείο πρέπει από πριν να έχεις εξασφαλίσει κάποια πελατεία, τα έξοδα θα τρέχουν, λάβε υπόψη πόσα χρήματα πρέπει να σκάσεις αν μιλάμε και για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αναλόγως και της ειδικότητάς σου φυσικά, π.χ αν είσαι οφθαλμίατρος ετοιμάσου να σκάσεις πάρα πολλά λεφτά, ΩΡΛ επίσης, αν είσαι καρδιολόγος μπορεί να χρειαστεί να αγοράσεις εξοπλισμό για υπέρηχους καρδιάς. Αν είσαι από θεωρητική πρέπει να κατέχεις και τα μαθήματα της θετικής, τουλάχιστον σε εμάς τότε έτσι ήταν, μαθαίνονται δεν λέω αλλά θέλουν χρόνο π.χ χημεία θετικής γ΄ λυκείου πρέπει να έχεις διδαχτεί διάφορα πράγματα από την χημεία β' λυκείου αλλιώς θα δυσκολευτείς. Εν ολίγοις, συμφωνώ με οτι σου απάντησαν από το φροντιστήριο για την προετοιμασία σου.
-Dimitris- Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Ως αποφοιτος βιολογικου, εδωσα κατατακτηριες για ιατρικη πριν καμποσα χρονια. Μαζι με εμενα καταφεραν και περασαν αρκετα ατομα αποφοιτοι φυσικοθεραπειας που ειχαν ακολουθησει θεωρητικη κατευθυνση στο σχολειο. Τρελο διαβασμα για εμενα και θεοτρελη παπαγαλια για αυτους. Ειχαν μαθει απεξω ολοκληρες σελιδες χωρις να καταλαβαινουν τι λενε. Αργοτερα εντος της σχολης ειχαν αρκετα προβληματα μιας και πανω απο τα μισα μαθηματα βασιζονται σε βιοχημεια και βιολογια. Αρκετοι ειχαν αρχισει και ιδιαιτερα μαθηματα για να περασουν προπτυχιακα μαθηματα. Που θελω να καταληξω τωρα; Ακατορθωτο δεν ειναι. Αρκετα δυσκολο ομως ειναι.
livefreeordie Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Ποτέ δεν είναι αργά, άλλοι δίνουν πανελλήνιες στα 40 .Δεν καταλαβαίνω την έκρηξη και την απαισιοδοξία μερικών εδώ μέσα. Εγώ μαζί σου !Μικρή είσαι ακόμα .25 δεν είναι τίποτα. Καλή τύχη! φυσικα και σπουδαζουν και στα 40 και στα 50 ,εχω δει και τετοιες ηλικιες. το θεμα ειναι η φυση της συγκεκριμενης σχολης. κι οι πιο πολλοι που ειναι τοσο μεγαλοι το κανουν για την καψα τους ενω εχουν ηδη τακτοποιημενη τη ζωη τους και δεν περιμενουν επαγγελματικη αποκατασταση απο την σχολη. 1
defacer Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Οτι να ναι ...Αστο ,ακόμα δεν βγήκες απ το αυγό και έχεις άποψη. Η άποψη είναι τζάμπα. Η γνώση θέλει κόπο. Άρα....
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 φυσικα και σπουδαζουν και στα 40 και στα 50 ,εχω δει και τετοιες ηλικιες. το θεμα ειναι η φυση της συγκεκριμενης σχολης. κι οι πιο πολλοι που ειναι τοσο μεγαλοι το κανουν για την καψα τους ενω εχουν ηδη τακτοποιημενη τη ζωη τους και δεν περιμενουν επαγγελματικη αποκατασταση απο την σχολη. Ακριβώς, οι περισσότεροι ήδη δουλεύουν και έχουν άλλα πτυχία σε άλλα αντικείμενα. Μητέρα φίλης, γιατρός στα 50 της έδωσε κατατακτήριες και μπήκε φιλοσοφική, αλλά για "πλάκα" και όχι για να γίνει φιλόλογος.
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Ακριβώς, οι περισσότεροι ήδη δουλεύουν και έχουν άλλα πτυχία σε άλλα αντικείμενα. Μητέρα φίλης, γιατρός στα 50 της έδωσε κατατακτήριες και μπήκε φιλοσοφική, αλλά για "πλάκα" και όχι για να γίνει φιλόλογος. Και η οδοντίατρος που πηγαίνω μου είπε οτι σπουδάζει 30 χρόνια στο πολιτικών επιστημών..... την ώρα που μου έκανε σφράγισμα την κάλεσαν στο τηλέφωνο όταν ήταν οι φοιτητικές εκλογές για να της προτείνουν να μπει σε παράταξη..... απορώ πάντως ποιο το νόημα να κάθεσαι για τόσο χρονικό διάστημα σε σχολή.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Όχι η μητέρα της φίλης μου την τελείωσε κανονικά στην τετραετία. Αν έχεις ήδη πτυχίο και δουλεύεις, δεν βλέπω γιατί να πας να ξεγραφτείς αφού σπουδάζεις από προσωπικό ενδιαφέρον.
holly Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Να κάνεις ό,τι θες!!! Είναι το όνειρό σου! Μην σκέφτεσαι ηλικίες! Μπορείς να διαβάσεις αυτό για έμπνευση! https://thoughtcatalog.com/janne-robinson/2017/01/bullshit-you-arent-living/ Καλή επιτυχία σε όλα!
_Theo_ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Για μένα άσε τις πανελλήνιες. Επέστρεψε στη σχολή σου, τελείωσε την και μετά κάνε κατατακτήριες. 1
Ypatia Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημέρα! Να πω πρώτα πως θαυμάζω την τόσο θετική σου ενέργεια και πιστεύω πως όλα είναι δυνατά, αρκεί να τα προγραμματίσεις ανάλογα με της πραγματικές συνθήκες και κυρίως στο πραγματικό χρόνο. Είσαι μόλις 25 και στη θέση σου φυσικά και θα ακολουθούσα το όνειρο. Στην ηλικία σου (27) παράτησα την ιατρική σχολή για να ακολουθήσω το δικό μου όνειρο, κι ας μου είχαν μείνει 6 μαθήματα για το πτυχίο. Έκανα αυτά που τόσο είχα ανάγκη να κάνω και πριν από 3 χρόνια ξεκίνησα πάλι να τα δίνω τα μαθήματα. Τώρα είμαι στο τελευταίο μου μάθημα, αλλά έχω και μια απίστευτη ιστορία που θα λέω κάποια στιγμή στα παιδιά μου. Dust in the wind my friend, περαστικοί είμαστε εδώ, ζήσε τα όνειρά σου! 3
unforgiven Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Και εγώ είμαι από αυτούς που άφησαν τις σπουδές τους για να κυνηγήσω το όνειρό μου και δεν το μετάνιωσα δευτερόλεπτο. Επίσης, λένε, πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και πως ποτέ δεν είναι αργά. Όμως... Υποθέτω πως το έχεις σκεφτεί καλά. Πως αν γίνει το θαύμα (γιατί περί θαύματος πρόκεται) και περάσεις Πανελλήνιες, κάποιος θα πρέπει να σε χρηματοδοτεί για πολλά πολλά ακόμα χρόνια. Γιατί θα πρέπει να αποφοιτήσεις, να κάνεις ειδικότητα, να βρεις δουλειά. Και πριν το καταλάβεις, υπό ιδανικές συνθήκες, θα βρεθείς στα 40 και να παίρνεις το χαρτζιλίκι του μισθού. Και θα είσαι ένας άπειρος σαραντάρης, την ώρα που οι συνάδελφοι και ανταγωνιστές σου θα είναι στο peak σχεδόν της καριέρας τους. Και με μια ζωή απαγορευτική για οικογένεια. Πανελλήνιες δεν περνάνε στην Ιατρική 18χρονα που είναι αφοσιωμένα σε αυτές. Πού πας να μπλέξεις, όντας άσχετος εντελώς; Και πες πως το εκπληκτικό θαύμα γίνεται και περνάς. Η σχολή δεν είναι παίξε-γέλασε να την ξεπετάξεις. Και πίστεψέ με, από μια ηλικία και πέρα μαθαίνεις δύσκολα. Στα 35 δεν είσαι 18ρης που τα πιάνεις με τη μία. Υπάρχει χαώδης διαφορά. Θα μου πεις, εδώ η Ελλάδα πήρε το Euro. Ναι, οκ. Αλλά εσύ δεν θέλεις ένα θαύμα. Θέλεις πολλά μαζεμένα και διαρκή. Αν... αν.. αν... και μετά, τι;Βέβαια όλα γίνονται. Εδώ έπεσε ο άλλος από τον 7ο και σώθηκε. Οκ. Περίπου τόσες πιθανότητες έχεις. Αν το θέλεις πολύ, πήδα και αν περάσει ένα φορτηγό ανοιχτό φορτωμένο με στρώματα, μπορεί να πέσεις μέσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα