Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου στέλνει κάποια λεφτά μια θεία μου από Καναδά. Με money order cheque. Της έδωσα τη διεύθυνση μου.Τι ακριβώς περιμένω τωρα; Θα έρθει κάποια ειδοποίηση από ταχυδρομειο; Δεν καταλαβαινω.

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλέ για αυτό ρωτάω. Δεν καταλαβαίνω. Τελικά είπε ότι θα τα κάνει κατάθεση επειδή είναι μπελάς όλο αυτό. Αν τα βάλει στον λογαριασμό μου τη Δευτέρα εγώ πότε θα τα δω στον λογαριασμό μου;

Δημοσ.

Αν τα βάλει στον λογαριασμό μου τη Δευτέρα εγώ πότε θα τα δω στον λογαριασμό μου;

εφόσον είναι εκτός ΕΕ μέχρι τέλος της εβδομάδας

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει καν λόγος.Με 1000 δεν πρόκειται να ασχοληθούν.

Θεωρητική ερώτηση: Αν το ποσό ήταν αρκετά μεγάλο, πως θα το δικαιολογούσαμε;

Δημοσ.

Έχω μείνει μαλάκας προσπαθώντας να καταλάβω τι ακριβώς σκέφτεσαι. Σα να ρωτάς αν έπρεπε να πάρω μεγάλη αναρρωτική άδεια πως θα το δικαιολογούσα; Ε ξέρω γω, ίσως λέγοντας τι έχει συμβεί;

Και παραπάνω να ήταν Γιατί να τα δικαιολογήσω; ένας συγγενής που στέλνει λεφτά.τι τους νοιαζει;

I can't even...

Δημοσ.

Έχω μείνει μαλάκας προσπαθώντας να καταλάβω τι ακριβώς σκέφτεσαι. Σα να ρωτάς αν έπρεπε να πάρω μεγάλη αναρρωτική άδεια πως θα το δικαιολογούσα; Ε ξέρω γω, ίσως λέγοντας τι έχει συμβεί;

I can't even...

Μαλλον ρωταει αν δεν θελω να πω την αληθεια, πως μπορω να καλυφτω.
Δημοσ.

Και παραπάνω να ήταν Γιατί να τα δικαιολογήσω; ένας συγγενής που στέλνει λεφτά.τι τους νοιαζει;

Αφ'ενος θα πρεπει να αποδεικνυεται οτι το 1.000ρικο που εβαλε η θεια ειναι λεφτα που η ιδια μπορει να δικαιολογησει πώς τα απεκτησε (να υπαρχουν δηλαδη τα σχετικα αποδεικτικα).

Αφ'εταιρου ο ανιψιος, θα πρεπει να δικαιολογησει που βρηκε το 1.000ρικο. Εν προκειμενω μιλαμε για δωρεα. Αν ο ανιψιος δεν δηλωσει τη δωρεα στην φορολογικη του δηλωση,  τοτε αυτοματως το 1.000ρικο θεωρειται μαυρο. Αν τη δηλωσει θα φορολογηθει με 20% επι του ποσου της δωρεας.

Για μικρα ποσα σαν τα 1.000 ευρω σπανια θα γινει τετοιος ελεγχος οποτε πολλοι προτιμουν να φοροδιαφυγουν χωρις να δηλωσουν το ποσο. Παρανομο βεβαιως.

Αν το ποσο ηταν 100.000 ευρω και ο ts πηγαινε να αγορασει διαμερισμα/αμαξι κλπ κλπ χωρις να εχει δηλωσει οτι δεχτηκε δωρεα απο τη θεια στον Καναδα, τοτε το ποσο θα ηταν αδικαιολογητο για την εφορια και θα περνουσε αυτοματως στα τεκμηρια και θα φορολουταν αναλογως.

Παραλληλα θα ζητουνταν εξηγησεις κι απο τη θεια για την προελευση του ποσου. Αλλο 100 χιλιαρικα απο ενα εφαπαξ που δικαιολογουνται μια χαρα, κι αλλο η θεια να ειναι π.χ. dealer και να στελνει 6ψηφια εμβασματα στην Ελλαδα καθε μηνα σε συγγενικο προσωπο. Στην πρωτη περιπτωση ολα οκ, στην δευτερη περιπτωση θα υπαρξει κρατηση 40% επι του εμβασματος και δεν ξερω κι εγω τι αλλο καθως μιλαμε για μαυρο χρημα.

Δημοσ.

Από τι ποσο και πανω σου ζητανε εξηγήσεις?

Στη 'Χρυση Ευκαιρια' ας πουμε υπαρχουν χιλιαδες αγγελιες και καθημερινα γινονται συναλλαγες με λεφτα που προφανως δε δηλώνονται πουθενα, μηπως καποιοι παρανομουν και δε το ξερουν?

Δημοσ.

I can't even...

απαξιεις;

μου τα στελνει για να αγοράσω κάτι σαν δώρο. Πρέπει να φορολογηθω για αυτο;

Δημοσ.

απαξιεις;

μου τα στελνει για να αγοράσω κάτι σαν δώρο. Πρέπει να φορολογηθω για αυτο;

Όχι ρε τι λες. Που ακούστηκε να στέλνεις λεφτά σε άλλη χώρα και να μπαίνουν εφορίες στη μέση. Αφού μου τα στέλνει η θεία μου για δώρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...