Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι αυτό ακριβώς κάνω όμως για να σταματήσουν να είναι τόσο ακριβοί θα πρέπει με νομοθετικό τρόπο να τους περιορίσεις τα κέρδη για να σταματήσουν να αισχροκερδούν πλέον τόσο πολύ γιατί αυτό το πρόβλημα στην ελλάδα έχει παραγίνει.

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

σε εισαγωγική εταιρεία αγοράζαμε την χριστουγεννιάτικη διακοσμητική μπάλα από την κίνα 0,02 λεπτά (2 σεντς) και την πουλούσαμε στον χονδρέμπορα 0,40 λεπτά και κατέληγε στο ράφι του καταστήματος 0.80 λεπτά. 

Μην το ψάχνεις, αδιάφθοροι στο ΣΔΟΕ δεν θα βρεις, αγόρασε ότι θέλεις από τον άγγλο.

εν τω μεταξεί κάτι τέτοιοι "έμποροι" τρέξανε τις προάλλες στο κέντρο και δηλώσανε: 

Η κυρία Σοφία, 47 ετών και μητέρα τριών κοριτσιών, που κατέβηκε στη διαδήλωση με πλακάτ στον λαιμό, ανέλαβε να συνοψίσει γιατί η κυβέρνηση της χώρας έχει τα μαύρα της τα χάλια:

«Τα κορίτσια μου πάνε σε ιδιωτικό σχολείο και τα πάμε μόνο σε ιδιώτες γιατρούς. Γιατί εγώ να πληρώνω φόρους για το παιδί του διπλανού που δεν έχει λεφτά; Εγώ αγωνίζομαι για τα δικά μου παιδιά».

Κι όπως ανέγραφε το πλακάτ της κορούλας της δίπλα: «Καταλάβατε ή θέλετε να κάνω και κακάκια

http://www.efsyn.gr/arthro/mikro-plithos-mega-pathos

post-343093-0-57743100-1498319723_thumb.jpg

Δημοσ.

και γιατί να υπάρχει ο χονδρέμπορας και να μην πουλάς εσύ από την εισαγωγική κατευθείαν στα μαγαζιά και να είναι και τα προϊόντα πιο φτηνά;Τα έχεις σκεφτεί όλα αυτά καθόλου;

Δημοσ.

Ναι αυτό ακριβώς κάνω όμως για να σταματήσουν να είναι τόσο ακριβοί θα πρέπει με νομοθετικό τρόπο να τους περιορίσεις τα κέρδη για να σταματήσουν να αισχροκερδούν πλέον τόσο πολύ γιατί αυτό το πρόβλημα στην ελλάδα έχει παραγίνει.

Ειλικρινά μάλλον δεν καταλαβαίνεις καν τι γράφεις οπότε δεν έχει καν νόημα η συζήτηση...

Δημοσ.

Ειλικρινά μάλλον δεν καταλαβαίνεις καν τι γράφεις οπότε δεν έχει καν νόημα η συζήτηση...

Εσύ μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι λέω ή απλά είσαι από αυτούς τους εμπόρους που κοιτάνε να βγάλουνε και από την μύγα ξύγκι.

Δημοσ.

Εσύ μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι λέω ή απλά είσαι από αυτούς τους εμπόρους που κοιτάνε να βγάλουνε και από την μύγα ξύγκι.

Άνοιξε ένα μαγαζί δικό σου και πούλα τα στο 1/3 της τιμής να γίνεις ο νέος Ωνάσης. Πως και δεν το έχει σκεφτεί κανένας άλλος ακόμα να το κάνει;

Δημοσ.

Έμπορος δεν είμαι

Εσύ συζητάς για περιορισμό κέρδους επιχείρησης με νομοθετικό τρόπο 

Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό ; 

Δημοσ.

Καταρχήν μην ειρωνεύεσαι ένα μαγαζί για να είναι ανταγωνιστικό πρέπει να είναι και φτηνό όσο πιο ακριβό είναι τόσο λιγότερο ανταγωνιστικό θα γίνει.Επιπλέον όταν κάτι το αγοράζω 5€ δεν το πουλάω 50€ όπως συνήθως γίνεται αλλά το πουλάω σε μία τιμή μεταξύ 8€ -10€ όχι παραπάνω το παραπάνω είναι αισχροκέρδεια το να το πουλήσω δηλαδή στην δεκαπλάσια τιμή.Αν αυτό εσένα σου φαίνεται παράλογο τότε μην ανοίξεις μαγαζί γιατί πολύ φοβάμαι ότι δυστυχώς θα το κλείσεις άμεσα με αυτό το μυαλό που έχεις.

Έμπορος δεν είμαι

Εσύ συζητάς για περιορισμό κέρδους επιχείρησης με νομοθετικό τρόπο 

Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό ; 

Καταλαβαίνω πολύ καλα τι σημαίνει αυτό και είναι ο μόνος τρόπος πιστεψέ με για να σταματήσει η αισχροκέρδεια.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο...

Δημοσ.

Word cloud του τοπικ:

Αισχροκερδεια

Τι θέλεις να πεις με αυτό;

Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο...

Σοβαρά?και τι προβλέπει ώστε ορισμένοι επαγγελματίες να μην αισχροκερδούν?

• Moderators
Δημοσ.

Σοβαρά?και τι προβλέπει ώστε ορισμένοι επαγγελματίες να μην αισχροκερδούν?

Άρθρο 405

Αισχροκέρδεια

1. Όποιος σχετικά με άλλες δικαιοπραξίες εκτός από αυτές, που αναφέρονται στο

άρθρο 404 παρ.1 και υπό τις ίδιες περιστάσεις, συνομολογεί ή παίρνει για τον

εαυτό του ή για τρίτον περιουσιακά ωφελήματα που υπερβαίνουν την αξία της

δικής του παροχής τόσο ώστε ανάλογα με τις ειδικές περιστάσεις να βρίσκονται

σε προφανή δυσαναλογία προς αυτήν τιμωρείται, αν το πράττει κατ’ επάγγελμα ή

κατά συνήθεια με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και με χρηματική ποινή.

2. Η παρ.6 του άρθρου 404 εφαρμόζεται και σ’ αυτή την περίπτωση.

Πάντως δε μπορώ να καταλάβω τι νομοθετικό πλαίσιο θες ή περιμένεις. Αν κάποιος πουλάει πολύ ακριβά για τα γούστα σου, αγοράζεις από άλλον. 2017 έχουμε, οι αγοραστικές επιλογές σου δεν περιορίζονται στη γειτονιά σου.

• Like 1
Δημοσ.

Άρθρο 405

Αισχροκέρδεια

Και γιατί με βάση αυτό που λες δεν έχει σταματήσει η αισχροκέρδεια;

Άρθρο 405

Αισχροκέρδεια

Πάντως δε μπορώ να καταλάβω τι νομοθετικό πλαίσιο θες ή περιμένεις. Αν κάποιος πουλάει πολύ ακριβά για τα γούστα σου, αγοράζεις από άλλον. 2017 έχουμε, οι αγοραστικές επιλογές σου δεν περιορίζονται στη γειτονιά σου.

Το νομοθετικό πλαίσο θα έπρεπε να προβλέπει ότι θα πρέπει να αναγράφεται στο καρτελάκι μαζί με την τιμή λιανικής πώλησης και η τιμή της αγοράς από τον χονδρέμπορα έτσι ώστε να μην μπορούν ορισμένοι επαγγελματίες να βγάζουνε όσα θέλουν

• Moderators
Δημοσ.

Και γιατί με βάση αυτό που λες δεν έχει σταματήσει η αισχροκέρδεια.

Για πολλούς λόγους, τους οποίους δεν ξέρω. Αν ήταν να μαντέψω, ο σημαντικότερος λόγος γι' αυτό που λες θα ήταν γιατί δεν είναι αισχροκέρδεια. Το ότι εσύ βρήκες κάτι κάπου φθηνότερα δεν αποδεικνύει και πολλά πράγματα. Ένας άλλος λόγος, αν δεχόμασταν ότι υπήρχε μια "κανονική" περίπτωση αισχροκέρδειας, θα ήταν ότι οι νόμοι στην Ελλάδα εφαρμόζονται κατά το δοκούν.

Το νομοθετικό πλαίσο θα έπρεπε να προβλέπει ότι θα πρέπει να αναγράφεται στο καρτελάκι μαζί με την τιμή λιανικής πώλησης και η τιμή της αγοράς από τον χονδρέμπορα έτσι ώστε να μην μπορούν ορισμένοι επαγγελματίες να βγάζουνε όσα θέλουν

Γιατί και γιατί; Γιατί να γράφει το καρτελάκι την τιμή αγοράς απ' το χονδρέμπορα και γιατί ένας επαγγελματίας να μη μπορεί να βγάλει "όσα θέλει"; Αν εγώ θέλω να ξεκινήσω αύριο να πουλάω τσίχλες προς 10 ευρώ τη μία, γιατί να μην έχω το δικαίωμα να το κάνω;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...