NickTG Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Αν ο παπάς ζητήσει λεφτά για την βάπτιση (ενώ παίρνει κανονικότατα μισθό) τότε πείτε του: 'Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής χρέωνε ταρίφα για να βαφτίζει;' Προφανώς! Γιατί νομίζεις πήγε τόσο μεγάλος ο Χριστός? Μάζευε το χρήμα. 3
tsamiko Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Εγώ θα έλεγα να μην γράφετε τέτοια.. Τα λεφτά που δίνουμε πάνε για τους φτωχούς, φαγητά κλπ δεν τα παίρνουν οι παπάδες καν. Μια εκκλησία έχει λειτουργικά έξοδα την στιγμή που κάνουμε βάφτιση, στο μόνο που δεν είμαι σύμφωνος είναι η ταρίφα, προτιμώ να δίνουν όσα θέλουν όλοι, σίγουρα όλοι θα δώσουν πάνω από 50 οπότε μια χαρά. Στο γάμο μου ο κουμπάρος έδωσε 20 ευρώ, δηλαδή όσα ήθελε. 2
rus Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Εγώ θα έλεγα να μην γράφετε τέτοια.. Τα λεφτά που δίνουμε πάνε για τους φτωχούς, φαγητά κλπ δεν τα παίρνουν οι παπάδες καν. Μια εκκλησία έχει λειτουργικά έξοδα την στιγμή που κάνουμε βάφτιση, στο μόνο που δεν είμαι σύμφωνος είναι η ταρίφα, προτιμώ να δίνουν όσα θέλουν όλοι, σίγουρα όλοι θα δώσουν πάνω από 50 οπότε μια χαρά. Στο γάμο μου ο κουμπάρος έδωσε 20 ευρώ, δηλαδή όσα ήθελε. Μπαα, δε δινουν απ τα δικα τους. Τα παιρνουν από αλλου, μεσάζοντες είναι. Mπορεις να μας εξηγήσεις γιατι η εκκλησια δεν αξιοποιεί την αμυθητη περιουσια της υπερ του φτωχου λαου?
Hlapatsas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Μπαα, δε δινουν απ τα δικα τους. Τα παιρνουν από αλλου, μεσάζοντες είναι. Mπορεις να μας εξηγήσεις γιατι η εκκλησια δεν αξιοποιεί την αμυθητη περιουσια της υπερ του φτωχου λαου? Όταν παραθέσεις την ακριβή λίστα με την <<αμύθητη>> περιουσία της εκκλησίας και με ακριβή στοιχεία εμπορικής και πραγματικής αξίας καθώς και των λειτουργικών εξόδων ΌΛΩΝ των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων, τότε θα λάβεις την αντίστοιχη απάντηση.Μπέσα. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δεν ξέρω τι λέει ο καθένας για το θέμα και πως θα ήθελε ή δεν θα ήθελε να είναι τα πράγματα με την βάπτιση και για κάθε μυστήριο σε εκκλησία. Η τακτική που ακολουθούν οι εκκλησίες είναι η εξής, αν το παιδί πάει για βάπτιση στην ενορία του ο παπάς δεν ζητάει τίποτα, σε κάθε περίπτωση θα σου πει στο τέλος αν επιθυμείς να δώσεις οτι ποσόν θέλεις και καλά κάνει διότι ο ναός έχει κάποια έξοδα λειτουργίας και συντήρησης, επίσης υπάρχουν και οι νεωκόροι οι οποίοι δεν πληρώνονται με μισθό αλλά από το ταμείο της ενορίας, για μένα αν θέλεις να είσαι ηθικά σωστός, πρέπει να δώσεις ένα 20-30ρικο. Αν το παιδί δεν πάει σε εκκλησία της ενορίας του τότε ο παπάς θα σε παραπέμψει να πας σε εκκλησία της ενορίας, αν επιμένεις τότε θα πληρώσεις ένα ποσόν στον ναό που θες για να γίνει η βάπτιση εκεί, θα δώσεις 100-150ευρώ. το ίδιο ισχύει επίσης αν υπάρχει μεγάλη σειρά αναμονής και εσύ δεν θες να περιμένεις αλλά να κάνεις την βάπτιση συντομότερα. Αν ο ναός που θες να πας βρίσκεται σε κεντρικό μέρος είναι μεγαλοπρεπής και γενικά πιο "in" τότε εκεί θα πληρώσεις περισσότερα, συνήθως υπάρχει και μεγάλη σειρά αναμονής σε τέτοιους ναούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο κόσμος δεν επιθυμεί να παέι σε μια μικρή εκκλησία της ενορίας του, αλλά θέλουν τις μεγάλες εκκλησίες που βρίσκονται σε κεντρικά μέρη πόλεων δήμων ή περιοχών για να είναι εύκολο να έρθουν γνωστοί και οι συγγενείς που μπορεί να άερχονται από επαρχία ή άσχετα μέρη και να βρούνε τον ναό χωρίς να ψάχνονται από δω και από κει, σε τέτοια περίπτωση θα δώσεις από 150 ευρώ και πάνω. Mπορεις να μας εξηγήσεις γιατι η εκκλησια δεν αξιοποιεί την αμυθητη περιουσια της υπερ του φτωχου λαου? Υπάρχουν εκκλησίες που δίνουν χρήματα σε φτωχούς. Τώρα αν δεν πατάς σε εκκλησία ή δεν θες να έχεις σχέση με αυτή (δικαίωμά σου) τότε δεν μπορείς να γνωρίζεις και τι γίνεται, αναπαράγεις καραμέλες που ακούς απο αλλού. Επίσης τα περι αμύθητης περιουσίας είναι και αυτά καραμέλες, οι ναοί και τα μοναστήρια δεν έχουν εμπορική αξία ούτε πωλούνται, τα διαμερίσματα τα οικόπεδα τα ξενοδοχεία και η υπόλοιπη περιουσία που εκμισθώνει και εκμεταλλεύεται έχει αξία αλλά αμύθητη δεν την λες. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 http://www.ypes.gr/el/eidlixypes/archiki/Genniseis/KatachorisiVaptisis/ 1
tsamiko Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Μπαα, δε δινουν απ τα δικα τους. Τα παιρνουν από αλλου, μεσάζοντες είναι. Mπορεις να μας εξηγήσεις γιατι η εκκλησια δεν αξιοποιεί την αμυθητη περιουσια της υπερ του φτωχου λαου? Περιουσία; δηλαδή να πουλήσει τους χρυσούς σταυρούς; Η τις εικόνες; εσύ θα πουλούσες σε εικόνα κάποιον συγγενή σου; σκέψου τι λες φίλε σοβαρεψου.
xrist0s4 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Υπαρχουν παπαδες που βοηθουν κ παπαδες που τα βαζουν στην τσεπη τους.Γνωμη μου περα απ το κερακι που αναβουμε να μην δωριζουμε ουτε σε εκκλησιες ουτε σε γνωστους οργανισμους.Πλεον υπαρχουν πολλες οικογενιες που εχουν αναγκη τροφιμα φαρμακα κτλ,οποτε ας βοηθησει ο καθε ενας εκει που ξερει.
tsamiko Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Υπαρχουν παπαδες που βοηθουν κ παπαδες που τα βαζουν στην τσεπη τους.Γνωμη μου περα απ το κερακι που αναβουμε να μην δωριζουμε ουτε σε εκκλησιες ουτε σε γνωστους οργανισμους.Πλεον υπαρχουν πολλες οικογενιες που εχουν αναγκη τροφιμα φαρμακα κτλ,οποτε ας βοηθησει ο καθε ενας εκει που ξερει. Και αυτό γίνεται η συμμετέχεις σε διάφορα που κάνουν κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί, αγοράζουν ρούχα κλπ για συγκεκριμένες οικογένειες, πάντως στην εκκλησία αν πας πράγματα πιάνουν τοπο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Υπαρχουν παπαδες που βοηθουν κ παπαδες που τα βαζουν στην τσεπη τους.Γνωμη μου περα απ το κερακι που αναβουμε να μην δωριζουμε ουτε σε εκκλησιες ουτε σε γνωστους οργανισμους.Πλεον υπαρχουν πολλες οικογενιες που εχουν αναγκη τροφιμα φαρμακα κτλ,οποτε ας βοηθησει ο καθε ενας εκει που ξερει. Πιστευω ότι η "Κιβωτος" και το ¨"Χαμογελο του Παιδιου" είναι από αυτές που αξιζουν την υποστηριξη μας. Πριν μερικος μηνες σε κηδεια συγγενικου προσωπου αντι στεφανων καλεσα την "Κιβωτο" και το τραγικο ειναι ότι με οδηγια της Μητρόπολης απαγορευεται να στησουν τραπεζακι εντος του προαυλιου του Ναου αλλα ο παππας ...το ανεχτηκε. 1
xrist0s4 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Και αυτό γίνεται η συμμετέχεις σε διάφορα που κάνουν κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί, αγοράζουν ρούχα κλπ για συγκεκριμένες οικογένειες, πάντως στην εκκλησία αν πας πράγματα πιάνουν τοπο.Μακαρι ρε φιλε να πιανουν αλλα με ολα αυτα που γινονται εχω χασει την εμπιστοσυνη μου.Το χαμογελο του παιδιου εχει πολλες κατηγοριες για απατες. 1
dtzgr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Το χαμογελο του παιδιου εχει πολλες κατηγοριες για απατες. Δηλαδή; Για πες μας κι εμάς...
Vapir Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Όταν παραθέσεις την ακριβή λίστα με την <<αμύθητη>> περιουσία της εκκλησίας και με ακριβή στοιχεία εμπορικής και πραγματικής αξίας καθώς και των λειτουργικών εξόδων ΌΛΩΝ των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων, τότε θα λάβεις την αντίστοιχη απάντηση.Μπέσα. Η περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος ξεπερνά 4.340.000.000.000€ «Η δυναμική πορεία της Εκκλησίας της Ελλάδος – ΕΚΥΟ επιβεβαιώθηκε και με την αγορά “1.600.000”μετοχών της Εθνικής Τράπεζας η οποία καλύφθηκε με την συμμετοχή των διαθεσίμων της Εκκλησίας της Ελλάδος – ΕΚΥΟ (Αποφ. ΔΙΣ 31-07-2008).Ήτοι το σύνολο των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας της Εκκλησίας της Ελλάδος –ΕΚΥΟ την 31-12-2008 ανήλθε εις το ύψος των 7.785.405 τεμαχίων».
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Η περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος ξεπερνά 4.340.000.000.000€ https://www.youtube.com/watch?v=zfRRR9ppzjQ 3
De@th L0rd Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Λεφτά για βάφτιση; Δείτε που κατάντησαν οι νεοεποχιτες την εκκλησία. Για να πάρεις τη χάρη του θεού ζητούν λεφτά! Η μεγάλη αποστασία από τους εβραιοσκωληκες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις