DrLo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Οι ethical vegans, πάλι μπορούν να έχουν, αρκεί να μη το ταΐζουν επεξεργασμένες ζωικές τροφές. Το πρόβλημα γι αυτούς είναι η κακοποίηση των ζώων στην παραγωγική διαδικασία, όχι το ότι στη φύση η γάτα θα φάει το ποντίκι. Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά ένας vegan δεν είναι εναντίον του να μεγαλώσω ένα γουρούνι ή μια κότα, να το/τη σκοτώσω και να το/τη φάω ωμό/η αλλά να μην έχει επεξεργαστεί σε bacon/nugget πριν ?
web_assasin Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Εντάξει, υπερβολές Και αυτοί που τρώνε κρέας, κάνουνε ολόκληρη σχετική παρέλαση , να ουμε, συνάδελφε αντιχιπστερα δεν εχω δει ουτε εναν να καμαρωνει που τρωει κρεας. απο την αλλη,οι βιγκαν το διαλαλουν. μη λες οτι να΄ναι. Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά ένας vegan δεν είναι εναντίον του να μεγαλώσω ένα γουρούνι ή μια κότα, να το/τη σκοτώσω και να το/τη φάω ωμό/η αλλά να μην έχει επεξεργαστεί σε bacon/nugget πριν ? δεν υπαρχει λογικη στους vegan,οτι λενε ειναι γεματο τρυπες 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 δεν εχω δει ουτε εναν να καμαρωνει που τρωει κρεας. απο την αλλη,οι βιγκαν το διαλαλουν. μη λες οτι να΄ναι. δεν υπαρχει λογικη στους vegan,οτι λενε ειναι γεματο τρυπες Δεν βλεπεις καλα τοτε. Ξερεις ποσοι ειναι αυτοι που μπαινουν σε vegan pages ή event Κλπ και ποσταρουν για κρεατα κλπ? Επισης, πρεπει να δεις καμαρι στις φωτογραφιες απο κυνηγι ειδικα αγριων ζωων.. 1
DrLo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δεν βλεπεις καλα τοτε. Ξερεις ποσοι ειναι αυτοι που μπαινουν σε vegan pages ή event Κλπ και ποσταρουν για κρεατα κλπ? Κοίτα, κάποιοι γράφουν και ότι ο Εργοτέλης είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα ... δε σημαίνει κάτι αυτό. Επίσης υπάρχει διαφορά μεταξύ του - κάνω χαβαλέ στο internet και - προσπαθώ να δημιουργήσω μια ψευδοεπιστήμη για να δικαιολογήσω το κόλλημά μου Δεν έχει πχ βαλθεί κανείς να αποδείξει ότι αν φας ένα λάχανο θα πεθάνεις ή ότι είσαι το ίδιο με τον Χίτλερ. Επισης, πρεπει να δεις καμαρι στις φωτογραφιες απο κυνηγι ειδικα αγριων ζωων.. Αυτό δεν είναι το αντίθετο του "δε τρώω κρέας"΄ ίσα ίσα μια σαλατούλα μαζί με το κυνήγι πηγαίνει μια χαρά 1
web_assasin Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δεν βλεπεις καλα τοτε. Ξερεις ποσοι ειναι αυτοι που μπαινουν σε vegan pages ή event Κλπ και ποσταρουν για κρεατα κλπ? Επισης, πρεπει να δεις καμαρι στις φωτογραφιες απο κυνηγι ειδικα αγριων ζωων.. τα εχεις μπλεξει λιγο στο μυαλο σου.
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Κοίτα, κάποιοι γράφουν και ότι ο Εργοτέλης είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα ... δε σημαίνει κάτι αυτό. Επίσης υπάρχει διαφορά μεταξύ του - κάνω χαβαλέ στο internet και - προσπαθώ να δημιουργήσω μια ψευδοεπιστήμη για να δικαιολογήσω το κόλλημά μου Δεν έχει πχ βαλθεί κανείς να αποδείξει ότι αν φας ένα λάχανο θα πεθάνεις ή ότι είσαι το ίδιο με τον Χίτλερ. Αυτό δεν είναι το αντίθετο του "δε τρώω κρέας"΄ ίσα ίσα μια σαλατούλα μαζί με το κυνήγι πηγαίνει μια χαρά Στο δευτερο αναφερθηκα για το καμάρι οχι για το αν τρωνε ή οχι κρεας. Οι vegans δεν βασιζουν τον veganισμο στην επιστημη αλλα στο ηθικο κομματι. Υπαρχουν γιατροι και ερευνες που υποστηριζουν οτι βοηθαει σε πολλα προβληματα ο βιγκανισμος οπως υπαρχει κατι αντιστοιχο για το κρεας. Το θεμα ειναι: χρειαζομαστε κρεας για την επιβιωση μας? Οχι Μπορουμε να ζησουμε μια κανονικη και υγιές ζωη χωρις κρεας? Ναι Θες να τρως κρεας γιατι σου αρεσει και δεν μπορεις χωρις τη γευση του? Σεβαστο αλλα μην προσπαθεις να πεισεις τους αλλους οτι χωρις αυτο θα εχεις προβληματα. Νομιζω οτι καταλαβαινεις που το παω ε? Γενικα μια διατροφη η οποια καλυπτει τις βιολογικες αναγκες σου ειναι "καλη". (Βαζω το καλη σε εισαγωγικα απο την αποψη οτι δινεις στον οργανισμο σου οτι χρειαζεται πρωτεινες, βιταμινες κλπ οχι για την ποιοτητα του φαγητου) 1 1
Anorymous Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 δεν υπαρχει λογικη στους vegan,οτι λενε ειναι γεματο τρυπες οπως θα ελεγε και ο οβελιξ ειναι τρελοι αυτοι οι βεγκανς Το θεμα ειναι:χρειαζομαστε κρεας για την επιβιωση μας? Οχι Μπορουμε να ζησουμε μια κανονικη και υγιές ζωη χωρις κρεας? Ναι οπως ειπα πριν ναι χρεαιζομαστε κρεας ο σιδηρος και πολλα αλλα ειναι ανωτερα σε ζωικη μορφη
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 οπως ειπα πριν ναι χρεαιζομαστε κρεας ο σιδηρος και πολλα αλλα ειναι ανωτερα σε ζωικη μορφη Και φαρμακα μπορει να σου εδινε (οπως σε πολλους κρεατοφαγους) αυτο σημαινει οτι η κρεατοφαγικη διατροφη ειναι αμεσως αχρηστη? Επισης, χωρις να σε ξερω απο τα οσα εχω δει στο φορουμ δεν ειχες ποτε προσεγμενη και κανονικη διατροφη οποτε δεν μπορεις να κρινεις με βαση την δικη σου εμπειρια γιατι μπορω να σου πω οτι εχω κανει χρονα χορτοφαγος και αλλοι πολλα περισσοτερα χωρις κανενα προβλημα με αυτα. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι 1) πρεπει να εχεις μια ισορροπημένη διατροφη και 2) ο καθε ανθρωπος μπορει να εχει διαφορετικα προβληματα οποτε καθε περιπτωση την εξεταζεις διαφορετικα πχ ακομη και κρεατοφαγος μπορει να χρειαζεσαι ενεσεις Β12 γιατι μπορειο οργανισμος σου να μην την αφομοιώνει.
raptorx Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Εγώ κάθε κυριακή κατσίκι με πατάτες στον ξυλόφουρνο παραγωγής των παππούδων(ξέρω τι έτρωγε πριν το φάω) και σπάνια κανένα ψητό κρέας στην σχάρα(χοιρινό,μοσχάρι).Τις υπόλοιπες μέρες σαλάτες φρούτα ψάρια όσπρια και σπάνια κανένα ντελίβερι
web_assasin Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Και φαρμακα μπορει να σου εδινε (οπως σε πολλους κρεατοφαγους) αυτο σημαινει οτι η κρεατοφαγικη διατροφη ειναι αμεσως αχρηστη? Επισης, χωρις να σε ξερω απο τα οσα εχω δει στο φορουμ δεν ειχες ποτε προσεγμενη και κανονικη διατροφη οποτε δεν μπορεις να κρινεις με βαση την δικη σου εμπειρια γιατι μπορω να σου πω οτι εχω κανει χρονα χορτοφαγος και αλλοι πολλα περισσοτερα χωρις κανενα προβλημα με αυτα. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι 1) πρεπει να εχεις μια ισορροπημένη διατροφη και 2) ο καθε ανθρωπος μπορει να εχει διαφορετικα προβληματα οποτε καθε περιπτωση την εξεταζεις διαφορετικα πχ ακομη και κρεατοφαγος μπορει να χρειαζεσαι ενεσεις Β12 γιατι μπορειο οργανισμος σου να μην την αφομοιώνει. δε φανηκε καθολου
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 δε φανηκε καθολου Τουλαχιστον εχω κανει και στα δυο στρατοπεδα και εχω δικη μου γνωμη δεν μιλαω με βαση αυτα που λενε αλλοι
Getta Robo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Το ζητημα εδω ειναι πως κακως συνδεεται ο βηγκανισμος με την χορτοφαγια. Η Χορτοφαγια ειναι κατι οπου υφισταται σε παρα πολλες θρησκειες, ιδεολογιες και νοοτροπιες ανα τους αιωνες. Ο βηγκανισμος ακολουθει δογματισμο κοινο με τις θρησκειες, και βασιζεται σε μεγαλο βαθμο στην επιστημη/παραεπιστημη. Χωρια φυσικα οπου ειναι ΜΚΟ με δεκαδες αν οχι εκατονταδες εκατομμυρια απο πισω τους. 1
web_assasin Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Τουλαχιστον εχω κανει και στα δυο στρατοπεδα και εχω δικη μου γνωμη δεν μιλαω με βαση αυτα που λενε αλλοι εγω απλα κοροιδευω,χεστηκα αν εχεις κανει και στα 2 στρατοπεδα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Το ζητημα εδω ειναι πως κακως συνδεεται ο βηγκανισμος με την χορτοφαγια. Η Χορτοφαγια ειναι κατι οπου υφισταται σε παρα πολλες θρησκειες, ιδεολογιες και νοοτροπιες ανα τους αιωνες. Ο βηγκανισμος ακολουθει δογματισμο κοινο με τις θρησκειες, και βασιζεται σε μεγαλο βαθμο στην επιστημη/παραεπιστημη. Χωρια φυσικα οπου ειναι ΜΚΟ με δεκαδες αν οχι εκατονταδες εκατομμυρια απο πισω τους. Υπαρχουν ολα και στις δυο πλευρες απλα επειδη οι βιγκαν παλευουν για τα δικαιωματα των ζωων ειναι πιο "επιθετικοι", οχι ολοι. Συμφωνω οτι πολλοι σπανε μπαλες αλλα αυτο ισχυει για ολους κρεατοφαγους και βιγκαν. ΥΓ: οι βιγκαν που θα ερθουν χωρις λογο απλα επειδη σε βλεπουν να τρως να σε πρήξουν δεν τους γουσταρω ουτε εγω. Ας κανει νορμαλ συζητηση και θα το δεχτω αλλα το "κραξιμο" οχι
Getta Robo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Υπαρχουν ολα και στις δυο πλευρες απλα επειδη οι βιγκαν παλευουν για τα δικαιωματα των ζωων ειναι πιο "επιθετικοι", οχι ολοι. Συμφωνω οτι πολλοι σπανε μπαλες αλλα αυτο ισχυει για ολους κρεατοφαγους και βιγκαν. ΥΓ: οι βιγκαν που θα ερθουν χωρις λογο απλα επειδη σε βλεπουν να τρως να σε πρήξουν δεν τους γουσταρω ουτε εγω. Ας κανει νορμαλ συζητηση και θα το δεχτω αλλα το "κραξιμο" οχι Μιλαω για το δογμα του βηγκανισμου οπως οριζει η NGO The Vegan Society και τα παρακλαδια της. Βλεπε peta, vegan trademark και λοιποι. Το οτι ο καθενας επιλεγει τις διατροφικες του συνηθειες ειναι επιλογη. Το να προσπαθει να τις προσυλιτισει σε αλλους ειναι ενοχλητικο. Το να τις επιβαλει ομως σε κατοικιδια, οπως γινεται εδω και καποια χρονια, ειναι εξοργιστικο. Το να προσπαθει κανεις να κανει αυτο το πραγμα, και να προσπαθει να πεισει και τους αλλους πως πρεπει να γινεται, δεν τον κανει απλα βλαμμενο, αλλα και επικίνδυνο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις