Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω ότι το πράγμα ξέφυγε. Στο αρχικό μου post αναφέρω περισσότερο για το θέμα υγείας και όχι ηθικής. Το άν είναι σωστό η όχι να σκοτώνεις ζώα και να τα βασανίζεις είναι ενα κεφάλαιο χωρίς τέλος. Ρωτάω με βάση ιατρικής αν όντως το κρέας και τα γαλακτοκομικά κάνουν καλό ή κακό και αν κάνουν ζημιά στο πεπτικό σύστημα λόγω το ότι δεν χονεύονται σωστά από τον οργανισμό.

Και τονίζω, πάντα με βάση ιατρικής και ερευνών

Νομίζω ότι όπως και σε κάθε θέμα θα βρεις και τις δύο απόψεις με επιχειρήματα. Ανάλογα προς τα που θα ψάξεις.

• Απαντ. 237
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Νομίζω ότι όπως και σε κάθε θέμα θα βρεις και τις δύο απόψεις με επιχειρήματα. Ανάλογα προς τα που θα ψάξεις.

Αναλογα τι θες να υποστηρίξεις. Υπαρχουν ερευνες που υποστηριζουν την καθε πλευρα απλα ο καθενας απορριπτει αυτη που δεν του κανει και αποδεχεται την αλλη

• Like 1
Δημοσ.

Εγω σε αυτον τον τομεα, βασιζομαι στην ιστορια και οχι στην ερευνα.

Απο τη στιγμη που ο ανθρωπος οντας πανω στη γη κοντα στα 200 χιλ χρονια, ειναι σαρκοφαγος, χωρις να εχει παθει κατι, η χωρις να του εχει απορριψει το ιδιο του το σωμα την σαρκοφαγια, τοτε προφανως το κρεας δεν κανει κακο.

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος πως προκύπτει ότι τα γαλακτοκομικά και το κρέας δεν χωνεύονται σωστά. Δεν τίθεται νομίζω τέτοιο θέμα, εκτός και αν μιλάμε για περιπτώσεις όπως π.χ. η δυσανεξία στη λακτόζη για τα γαλακτοκομικά. Βέβαια με αυτό το σκεπτικό και κάποιος με ευερέθιστο έντερο ίσως είναι καλό να αποφεύγει σε ένα βαθμό μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών στη διατροφή του.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος πως προκύπτει ότι τα γαλακτοκομικά και το κρέας δεν χωνεύονται σωστά. Δεν τίθεται νομίζω τέτοιο θέμα, εκτός και αν μιλάμε για περιπτώσεις όπως π.χ. η δυσανεξία στη λακτόζη για τα γαλακτοκομικά. Βέβαια με αυτό το σκεπτικό και κάποιος με ευερέθιστο έντερο ίσως είναι καλό να αποφεύγει σε ένα βαθμό μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών στη διατροφή του.

εεεεεεκει θελω να καταληξω! δεν νομιζω να γεννηθηκε κανεις με αυτα τα προβληματα, κατι τα δημιουργησαν. και αντε γεννηθηκε με αυτα. κατι πειραχτηκε. κατι εκανε ζημια.

Δημοσ.

Νομίζω ότι το πράγμα ξέφυγε. Στο αρχικό μου post αναφέρω περισσότερο για το θέμα υγείας και όχι ηθικής. Το άν είναι σωστό η όχι να σκοτώνεις ζώα και να τα βασανίζεις είναι ενα κεφάλαιο χωρίς τέλος. Ρωτάω με βάση ιατρικής αν όντως το κρέας και τα γαλακτοκομικά κάνουν καλό ή κακό και αν κάνουν ζημιά στο πεπτικό σύστημα λόγω το ότι δεν χονεύονται σωστά από τον οργανισμό.

Και τονίζω, πάντα με βάση ιατρικής και ερευνών

τι περιμενες με τετοιο θεμα ρε φιλε?

Δημοσ.

Όσον αφορά τη δυσανεξία στη λακτόζη, αυτή αφορά ανεπάρκεια της λακτάσης (το ένζυμο που μεταβολίζει και "σπάει" τη λακτόζη σε γλυκόζη και γαλακτόζη) σε ποικίλο βαθμό. Αυτή η ανεπάρκεια μπορεί να είναι πρωτοπαθής, δηλ. συγγενής ή γενετικής αιτιολογίας (κοινώς όντως γεννήθηκε κάποιος με αυτό το πρόβλημα) ή δευτεροπαθής, δηλ. επίκτητη ή περιβαλλοντικής αιτιολογίας (π.χ. λόγω κάποιας εντερικής φλεγμονής, όπως γαστρεντερίτιδα ή Crohn, οπότε μπορεί και να αναστραφεί).

Ανεξάρτητα της αιτιολογίας, το πρόβλημα δεν είναι το γάλα αυτό καθ' εαυτό, αλλά η αδυναμία του ατόμου να το μεταβολίσει.

Ομοίως περίπου με το ευερέθιστο έντερο. Το πρόβλημα δεν είναι οι φυτικές ίνες (που ως γνωστόν καλό κάνουν γενικά), αλλά κατά μία έννοια το ίδιο το άτομο με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, μια λειτουργική ουσιαστικά διαταραχή που μεταξύ άλλων χαρακτηρίζεται από διαταραχές κενώσεων με άλλοτε περιόδους δυσκοιλιότητας και άλλοτε διάρροιας.

Ο άνθρωπος δεν είναι αυστηρά χορτοφάγος ούτε αυστηρά σαρκοφάγος. Μεταβολίζει και τα δύο. Αυτό που έχει σημασία είναι να διατηρεί κάποιες ισορροπίες.

Μπορεί να ζήσει και να ευδοκιμήσει τρώγοντας μόνο μη ζωικά προϊόντα; Ναι, δε λέω. Αλλά θα χρειαστεί κάπως μεγαλύτερη προσπάθεια από το απλά να λαμβάνει αυτά που χρειάζεται τόσο από ζωικές όσο και από φυτικές πηγές.

Επίσης καλό θα είναι να έχουμε υπόψη μας ότι από άνθρωπο σε άνθρωπο και από ηλικία σε ηλικία τα πράγματα διαφέρουν. Άλλες οι ανάγκες και άλλος ο μεταβολισμός ενός π.χ. μωρού ή παιδιού στην ανάπτυξη σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά, σίδηρο και τα λοιπά και άλλες ενός εφήβου και ενός ενήλικου και ενός ατόμου τρίτης ηλικίας. Ή για το σίδηρο συγκεκριμένα, άλλες οι απώλειες και ανάγκες σε σίδηρο μιας γυναίκας σε αναπαραγωγική ηλικία (λόγω περιόδου πιο συγκεκριμένα) και άλλες ενός άντρα πιθανώς, τουλάχιστον από τη στιγμή που μιλάμε για παραπλήσια επίπεδα σωματικής άσκησης/καταπόνησης στην καθημερινότητά τους.

• Like 1
Δημοσ.

Αναλογα τι θες να υποστηρίξεις. Υπαρχουν ερευνες που υποστηριζουν την καθε πλευρα απλα ο καθενας απορριπτει αυτη που δεν του κανει και αποδεχεται την αλλη

Υπαρχουν δηλαδη ερευνες που δειχνουν οτι σε παιδια συστήνεται η χορτοφαγία?

Δημοσ.

Καποιοι το λενε μοδα. Καποιοι απλα τα κοροιδευουν. Καποιοι τα υποστηριζουν. Πραγματικα τα ζωικα προιοντα κανουνε κακο γενικα στην υγεια μας η οχι? Οντως η διατροφη χωρις ζωικα προιοντα ειναι θαυματουργη μετα απο καποιο καιρο? Ισως με κοροιδεψουν καποιοι, αλλα διαβαζω αρκετα γκουγκλαρωντας και βλεπω οτι η χορτοφαγια εχει πολλα οφελη και οτι μπορει να θεραπευσει αρκετες παθησεις αυτοανοσες. Βλεπω ομως οτι δεν υπαρχει αρκετη πρωτεινη. Και γιατι το λεω αυτο. Προσωπικα ειμαι απιστευτα λεπτος. 1.81 56 κιλα.

Αν ξεκινησω και την χορτοφαγια, θα εξαφανιστω. Απο την αλλη, τοσα χρονια πριν ετρωγαν κρεας οι ανθρωποι, οπως και τυρια και γαλατα. Κυριως στα χωρια και ζουσανε τοσα χρονια.

Τι πιστευετε? Τι ισχυει πραγματικα συμφωνα με ερευνες κτλ κτλ?

Παρακαλω σοβαρες απαντησεις και απο ανθρωπους που οντως γνωριζουν πραγματικα και οτι στον αερα.

Παραδειγμα, γιατρος πρωην καρδιοχειρουργος 98 χρονων χορτοφαγος

https://www.youtube.com/watch?v=FX58PyQwrcI

Και αλλο ενα απο αλλο γιατρο που εξηγει τι συμβαινει

https://www.youtube.com/watch?v=9v6Q1Ep-cfE

Ο ανθρωπος ειναι παμφαγο ον, καλο ειναι να τρωμε τα παντα.

Με εξαιρεση να μην τρωμε οτι δεν μας αρεσει-μας χαλαει στην γευση.

Δημοσ.

Η πρωτη τροφη του  ανθρωπου μετα την γεννηση του, ειναι ζωικης προελευσης.Ειναι το μητρικο γαλα.

Τωρα εδω και καποια χρονια εχω κοψει- η  μειωσα στο ελαχιστο, οτιδηποτε  επεξεργασμενο  και οτιδηποτε προσφερει μονο απολαυση και τιποτε αλλο και ταυτοχρονα κανει κακο στην υγεια.

Π.χ Τσιγαρο-οινοπνευμα-ζαχαρη(μεγαλο ναρκωτικο, μακραν το πιο δυσκολο να κοπει)τηγανητα.Εχω μειωση το ψωμι στο ελαχιστο. Μαλίστα μερικες φορες κανω και μερες να φαω.Αλατι εφαγε σουτ ο επεξεργασμενος καρκινος του εμποριου κα χρησιμοποιω αφρο Μεσολογγιου και Ιμαλαιων.

Γλυκο και παγωτο εχω χρονια να φαω.Εννοειτε οτι στα Σουπερ-μαρκετ διαβαζονται ετικετες ωστε να μην περιεχει ζαχαρη οτιδηποτε συσκευσμενο.Το εσπρεσακι σκετο.Μαλιστα η απεξαρτηση απο την ζαχαρη και γενικα τα γλυκα, ηταν οτι ποιο δυσκολο εκανα στην ζωη μου εδω 10 χρονια περιπου.Αφου  να σκεφτητε, οταν κανω λαθος και τραβηξω ρουφηξια απο τον μετριο φρεντο καπουτσινο την συζυγου μου ερχεται αναγουλα για εμετο.

• Like 1
Δημοσ.

Η πρωτη τροφη του  ανθρωπου μετα την γεννηση του, ειναι ζωικης προελευσης.Ειναι το μητρικο γαλα.

Τωρα εδω και καποια χρονια εχω κοψει- η  μειωσα στο ελαχιστο, οτιδηποτε  επεξεργασμενο  και οτιδηποτε προσφερει μονο απολαυση και τιποτε αλλο και ταυτοχρονα κανει κακο στην υγεια.

Π.χ Τσιγαρο-οινοπνευμα-ζαχαρη(μεγαλο ναρκωτικο, μακραν το πιο δυσκολο να κοπει)τηγανητα.Εχω μειωση το ψωμι στο ελαχιστο. Μαλίστα μερικες φορες κανω και μερες να φαω.Αλατι εφαγε σουτ ο επεξεργασμενος καρκινος του εμποριου κα χρησιμοποιω αφρο Μεσολογγιου και Ιμαλαιων.

Γλυκο και παγωτο εχω χρονια να φαω.Εννοειτε οτι στα Σουπερ-μαρκετ διαβαζονται ετικετες ωστε να μην περιεχει ζαχαρη οτιδηποτε συσκευσμενο.Το εσπρεσακι σκετο.Μαλιστα η απεξαρτηση απο την ζαχαρη και γενικα τα γλυκα, ηταν οτι ποιο δυσκολο εκανα στην ζωη μου εδω 10 χρονια περιπου.Αφου  να σκεφτητε, οταν κανω λαθος και τραβηξω ρουφηξια απο τον μετριο φρεντο καπουτσινο την συζυγου μου ερχεται αναγουλα για εμετο.

ρε αδερφε οκ εσυ το τερματισες. στο θεμα μας τωρα...και πως νιωθεις τωρα μετα απο αυτες τις αλλαγες? θεμα υγειας εννοω...

Δημοσ.

θα ζησεις πολλα χρονια εσυ,αλλα δεν θα εχουν ουσια.

φαινεσαι και λιγο ακραιος και μονο απο τον τροπο που γραφεις,οποτε φανταζομαι τα υπολοιπα..

κατι τελευταιο,δε μας ειπες τποτ για χορτοφαγια-κρεατοφαγια,που ηταν και το ζητουμενο.

ευχαριστουμε ομως που μοιραζεσαι τα της ζωης σου μαζι μας.

• Super Moderators
Δημοσ.

θα ζησεις πολλα χρονια εσυ

Καμία σιγουριά γι' αυτό όμως...

• Like 2
Δημοσ.

Τυχεροι οσοι δε στερούνται τιποτε, έχουν χολιστερινη 3χρονου και καθόλου κοιλιά.

Και τους βλέπεις να κατεβάζουν σουβλάκια, γλυκά, να τρωνε για να πιουν κοκα κολα κτλ

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...