snot Δημοσ. 1 Ιουνίου Δημοσ. 1 Ιουνίου 1 hour ago, aGka8l said: Συσκευές εχεις shelly ή sonoff? Η shelly παιζει και local ενω τα sonoff θέλουν φλασαρισμα με ταμσοτα; Τα zigbee παίζουν local ανεξάρτητα την μάρκα. Τα wifi της sonoff μπορείς να τα περάσεις στο ewelink και μετά να τα ελέγχεις στο HA με ewelink integration (εύκολος τρόπος, έτσι το έχω κάνει) ή να τα φλασάρεις με tasmota που δεν το έχω δοκιμάσει. Shelly δεν έχω αλλά λένε πως παίζουν local
jkoukos Δημοσ. 1 Ιουνίου Δημοσ. 1 Ιουνίου Προσωπικά αντί του επίσημου ewelink integration χρησιμοποιώ το SonoffLAN, που ανάλογα το firmware της συσκευής μπορεί να παίξει είτε local είτε cloud είτε auto.
snot Δημοσ. 1 Ιουνίου Δημοσ. 1 Ιουνίου 18 minutes ago, jkoukos said: Προσωπικά αντί του επίσημου ewelink integration χρησιμοποιώ το SonoffLAN, που ανάλογα το firmware της συσκευής μπορεί να παίξει είτε local είτε cloud είτε auto. Ναι και εγώ αυτό χρησιμοποιώ
thanasisxask Δημοσ. 1 Ιουνίου Δημοσ. 1 Ιουνίου 17 ώρες πριν, aGka8l είπε εχω mikrotik με δικό του vlan και ssid οπου εκει βάζω μονο τα smart devices , το ρουτερ αντέχει μεν ή κάλυψη ειναι χάλια ομως. Αν έχεις πρόβλημα με κάλυψη τότε πας σε zigbee που το καθένα (ρεύματος όχι μπαταρίας) κάνει και αναμετάδοση.
adtakhs Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε στο IOT είναι να περάσετε σε Lan τοπολογία. Ούτε Wi-Fi, ούτε Zigbee, ούτε Z-Wave. Με Shelly Pro συσκευές στον πίνακα έχεις το σοβαρότερο IOT σύστημα που μπορεί αύριο, μεθαύριο να μετατραπεί και σε KNX πανευκολα αν χρειαστεί, χρησιμοποιώντας μια Weinzierl ρελεδιέρα I/O 570 και KNX Actuators , Dimmers κ.λ.π. Οι Shelly βρίσκονται άμεσα και locally στο HA. Επεξ/σία 3 Ιουνίου από adtakhs
gousias Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 3 ώρες πριν, adtakhs είπε Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε στο IOT είναι να περάσετε σε Lan τοπολογία. Ούτε Wi-Fi, ούτε Zigbee, ούτε Z-Wave. Με Shelly Pro συσκευές στον πίνακα έχεις το σοβαρότερο IOT σύστημα που μπορεί αύριο, μεθαύριο να μετατραπεί και σε KNX πανευκολα αν χρειαστεί, χρησιμοποιώντας μια Weinzierl ρελεδιέρα I/O 570 και KNX Actuators , Dimmers κ.λ.π. Οι Shelly βρίσκονται άμεσα και locally στο HA. Υποθέτω εννοείς και στον κεντρικό πίνακα παροχής ηλεκτρισμού εντός οικίας; Αν όμως μιλάμε για παλιά σπίτια, εκεί πάλι δεν χρειάζεται καλωδίωση δικτύου μέχρι τον πίνακα από το router; Γιατί καλά είναι όλα αυτά, αλλά πως θα γλιτώσει κάποιος όπως είπες WiFi κλπ;
GP Δημοσ. Δευτέρα στις 04:09 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:09 μμ Για όσους δεν το έχουν δει, η Sonoff έβγαλε μια εξαιρετική συσκευή Zigbee για ανάγνωση θερμοκρασίας (από θερμοσίφωνα ή όπου αλλού) με τον γνωστό αισθητήρα DS18B20. Sonoff SNZB-02LD Διάρκεια μπαταρίας 2 έτη (μένει να αποδειχθεί) IP65 Ενσωματωμένος μαγνήτης στο καπάκι Υποστηρίζεται ήδη από Z2M,ΗΑ Η οθόνη αφαιρείται πανεύκολα για μεγαλύτερη αυτονομία 1
nickol-us Δημοσ. Δευτέρα στις 04:32 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:32 μμ Αρκετά ενδιαφέρον. Υπάρχει ετοιμοπαράδωτο σε Ελλάδα και αν ναι σε τι τιμή; Σε αναζήτηση που έκανα επέστρεψε τον αισθητήρα θερμοκρασίας υγρασίας. Το ZigBee τι προϋποθέτει; Κάποιος που έχει απλά sonoff δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει, σωστά; Διαβάζω ότι χρειάζεται κάποιου είδους hub;
NikosKallithea Δημοσ. Δευτέρα στις 06:51 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:51 μμ 2 ώρες πριν, GP είπε Για όσους δεν το έχουν δει, η Sonoff έβγαλε μια εξαιρετική συσκευή Zigbee για ανάγνωση θερμοκρασίας (από θερμοσίφωνα ή όπου αλλού) με τον γνωστό αισθητήρα DS18B20. Sonoff SNZB-02LD Διάρκεια μπαταρίας 2 έτη (μένει να αποδειχθεί) IP65 Ενσωματωμένος μαγνήτης στο καπάκι Υποστηρίζεται ήδη από Z2M,ΗΑ Η οθόνη αφαιρείται πανεύκολα για μεγαλύτερη αυτονομία Εχει ενα τεραστιο μειονέκτημα το Zigbee η εμβέλεια του περιορίζεται σε καποια μετρα, εγω δυο τέτοιες συσκευές που ειχα τις αντικατέστησα με wifi.
IKARIWTHS Δημοσ. Τρίτη στις 08:56 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:56 πμ (επεξεργασμένο) Καλημερα παιδια ,θελω να ελεγχω την γκαραζοπορτα του σπιτιου με home assistant ,αλλα δεν τα καταφερα με zigbee λογω αποστασης αλλα ουτε και με wifi ειχα σταθερα αποτελεσματα.Στο γκαραζ υπαρχει ethernet. Εχετε καμια ιδεα για το πως να το κανω? Σε διαφορα φορα διαβαζω για esp32 με ethernet αλλα δεν τα εχω δουλεψει ποτε. Επεξ/σία Τρίτη στις 08:56 πμ από IKARIWTHS
teodor_ch Δημοσ. Τρίτη στις 09:11 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:11 πμ Wifi access point στο γκαράζ αφού έχεις ήδη τον εξοπλισμό και υπάρχει ethernet? Και έχεις τι δυνατότητα να προσθέσεις και άλλα πράγματα μετά. Νομίζω είναι η οικονομικότερη και ευκολότερη λύση.
liakjim Δημοσ. Τρίτη στις 09:12 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:12 πμ 15 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε Καλημερα παιδια ,θελω να ελεγχω την γκαραζοπορτα του σπιτιου με home assistant ,αλλα δεν τα καταφερα με zigbee λογω αποστασης αλλα ουτε και με wifi ειχα σταθερα αποτελεσματα.Στο γκαραζ υπαρχει ethernet. Εχετε καμια ιδεα για το πως να το κανω? Σε διαφορα φορα διαβαζω για esp32 με ethernet αλλα δεν τα εχω δουλεψει ποτε. Έχεις Ethernet και ασχολείσαι με ασύρματη σύνδεση; Βάλε ενα esp32 με poe Ethernet με ρελέ για την πόρτα και τελείωσες. 1
IKARIWTHS Δημοσ. Τρίτη στις 09:18 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:18 πμ 3 minutes ago, liakjim said: Έχεις Ethernet και ασχολείσαι με ασύρματη σύνδεση; Βάλε ενα esp32 με poe Ethernet με ρελέ για την πόρτα και τελείωσες. Καλημερα φιλε liakjim εχεις καποιον οδηγο να μου στειλεις?Αν και εμεπειρος με την τεχνολογια το esp32 δεν το εχω ξαναπιασει.Θα μπορουσα να πληρωσω και καποιον να μου το κανει αν ειναι Αθηνα
liakjim Δημοσ. Τρίτη στις 09:19 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:19 πμ Μόλις τώρα, IKARIWTHS είπε Καλημερα φιλε liakjim εχεις καποιον οδηγο να μου στειλεις?Αν και εμεπειρος με την τεχνολογια το esp32 δεν το εχω ξαναπιασει.Θα μπορουσα να πληρωσω και καποιον να μου το κανει αν ειναι Αθηνα Η γκαραζοπορτα πως δουλεύει τώρα; Η κλασική συρόμενη με το μοτέρ; Πώς θα την εκανες να παίζει αν είχες καλό wifi;
IKARIWTHS Δημοσ. Τρίτη στις 09:21 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:21 πμ (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, teodor_ch said: Wifi access point στο γκαράζ αφού έχεις ήδη τον εξοπλισμό και υπάρχει ethernet? Και έχεις τι δυνατότητα να προσθέσεις και άλλα πράγματα μετά. Νομίζω είναι η οικονομικότερη και ευκολότερη λύση. Φιλε teodor προσπαθω να μην εχω τις smart συσκευες στο ιδιο δικτυο wifi του σπιτου ,τωρα εβαλα pfsense και προσπαθω να φτιαξω vlans.Μεχρι να το καταφερω δεν θα ηθελα να τα εχω με wifi 5 minutes ago, liakjim said: Η γκαραζοπορτα πως δουλεύει τώρα; Η κλασική συρόμενη με το μοτέρ; Πώς θα την εκανες να παίζει αν είχες καλό wifi; Eιναι η κλασσικη που μαζευει προς τα πανω τα φυλα .Ειχα παρει παλιοτερα ενα μηχανισμο tuya wifi αλλα αποφασισα να μην το φτιαξω ετσι. Επεξ/σία Τρίτη στις 09:25 πμ από IKARIWTHS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα