Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και 3 μερες βλεπω να βγαινουν 2-3 καθε βραδυ απο το λουκι του μπαλκονιου, τρωνε αντιαεροπορικη παντοφλα βεβαια αλλα εχω την γυναικα που τις φοβαται και με ξυπναει το βραδυ . Επειδη εχω 2 σκυλια δεν εκανα απολυμανση και δεν ψεκαζω τεζα και τα συναφη αλλα απο οτι φαινεται φετος θα κανω σαφαρι .

Υπαρχει λοιπον καποια ουσια που μπορω να ψεκασω η οποια οντως να μην ειναι τοξικη η γενικα βλαβερη για τα σκυλια μου, εχω βρει καποιες εταιριες απολυμανσεων που λενε οτι αυτα που ψεκαζουν δεν ειναι τοξικα αλλα δεν θελω να το ρισκαρω.

Οσοι εχετε ζωακια τι κανετε σε αυτην την περιπτωση ?

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Είναι δύσκολο με τα ζώα αφού δεν μπορείς να κάνεις αυτό που θα έπρεπε (είχα σκύλο κι έχω γάτες), δηλαδή γενική απολύμανση.

Μπορείς όμως να κάνεις στοχευμένες κινήσεις. Ειδικά σε σένα, αφού έχεις εντοπίσεις συγκεκριμένο σημείο, πας και ψεκάζεις τοπικά εκεί. Μάλιστα για τις πρώτες μέρες μπορείς να αποκλείσεις το σημείο με κάποια εμπόδια για τα σκυλιά (πράγμα πολύ πιο εύκολο από το να είχες γάτες ;) ).

Τις εταιρίες απολυμάνσεων θα σου έλεγα να τις αφήσεις στην άκρη και να πας σε κάποιο κατάστημα με γεωργικά φάρμακα όπου σίγουρα μπορούν να σε συμβουλέψουν (άσε τα πολυκαταστήματα, κλπ αφού εκεί οι πωλητές δεν μπορούν να σου πουν τίποτα παραπάνω απ' ότι γράφει η συσκευασία)

• Like 2
Δημοσ.

Μονο με ψεκασμα φιλε.Μου ψεκασε το μπαλκονι πρωτου οροφου φιλος γεωπονος και καθε πρωι βρισκω 10-15 ψοφιες.

Μια καλη λυση, αλλα οχι η βελτιστη εαν εχεις κατοικιδια, ειναι να ψεκασεις τα σιφωνια των λουκιων και εκει που καταληγουν.

Μια αλλη ειναι να εκπαιδευσης σαυρακι να φυλαει τσιλιες στα λουκια. :-D :-D

• Like 1
Δημοσ.

Οσοι εχετε ζωακια τι κανετε σε αυτην την περιπτωση ?

το κακό να έχεις σκύλο

είναι παντελώς άχρηστος στα έντομα  :mad:

εδώ με γατιά δεν μένει τίποτα ζωντανό από κουνούπι μέχρι μεγαλύτερο έντομο 

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας , θα κανω υπομονη μεχρι την δευτερα και θα παρω τον κτηνιατρο μηπως εχει αυτος καποια λυση μη τοξικη κλπ αλλιως θα ψεκασω μεσα στο λουκι ετσι και αλλιως απο εκει βγαινουν δεν εχω προβλημα στο υπολοιπο σπιτι, θα βαλω και καμια γλαστρα απο πανω για να μην υπαρχει καμια προσβαση και πιστευω θα ειμαι ok . 

καφε...

μαυρες... 

it's all the same

Οι μαυρες ειναι εποχουμενες οι καφε ειναι ιπταμενες υπαρχει διαφορα ειδικα στο γυναικειο φυλλο, αλλο να την βλεπεις να ερπεται και αλλο να σου ερχεται ιπταμενη στη μουρη .

• Like 1
Δημοσ.

Το λούκι του μπαλκονιού βγαίνει στο πεζοδρόμιο, θα κάνεις λοιπον δυο πράγματα, φωνάζεις εναν άνθρωπο με μηχανή ξεβουλωματος, αυτή με την υψηλη πίεση και σου καθαρίζει το λούκι, μετά πετάς τα σχαρακια που εχεις και βάζεις αυτά που ανοίγουν και κλεινουν.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ αυτό εδώ και πολλά χρόνια:

https://www.antemisaris.gr/fytoxomata-threpsi-prostasia/apentomosi-myoktonia/farmako-apentomoseon-fendona-6-sc_76292/

Κι έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος.Αν και δεν έχω κατοικίδιο μου έχουν πει οι πωλήτες οτι είναι ασφαλές.

Το μόνο κόλπο για 3 ημέρες μέτα τον ψεκασμό να μην ρίξω νερά

• Like 2
Δημοσ.

Εκεί που είναι το λούκι, βάλε εσωτερικά 3-4 σταγόνες από τη σύριγγα, κάνει απίστευτη δουλειά, 1-2 σταγόνες καλύπτουν 2+ κυβικά μέτρα από έντομα & κατσαρίδες.

https://www.antemisaris.gr/fytoxomata-threpsi-prostasia/apentomosi-myoktonia/tzel-katapolemisis-katsaridon-serpa-gel_76285/

• Like 1
Δημοσ.

Εκεί που είναι το λούκι, βάλε εσωτερικά 3-4 σταγόνες από τη σύριγγα, κάνει απίστευτη δουλειά, 1-2 σταγόνες καλύπτουν 2+ κυβικά μέτρα από έντομα & κατσαρίδες.

https://www.antemisaris.gr/fytoxomata-threpsi-prostasia/apentomosi-myoktonia/tzel-katapolemisis-katsaridon-serpa-gel_76285/

αυτο ειναι νεο δεν το ηξερα ελεγα να παρω goliath gel που εχω ακουσει τα καλυτερα 

Δημοσ.

απο μαγαζι με κτηνιατρικα

μιγμα 2 στοιχειων ( ακριβο κοντα 20 ευρω αλλα ειναι για 4 ψεκασμους )  βγαζεις ολη την χρονια

για 3-4 ωρες απομακρυνεις σκυλια - εχω 3 ...

αποτελεσμα ... γενονκτονια απλα :)

τελος παλιο κολπο οπου υπαρχει υποψια φωλιάς, κατω απο καπακια - υπονομους σωληνες κτλ κτλ ριξε βιτριολι φουλ 

Δημοσ.

Όταν ήρθαμε στο νέο διαμέρισμα που ενοικιάσαμε, ανακαλύψαμε ότι κάπου στη κουζίνα είχαν φωλιά μικρές σπιτικές κατσαρίδες.

Το "μικρές σπιτικές" το λέω γιατί κανονικά Κύπρο έχουμε τις τεράστιες αμερικάνικες, που ζούνε στους υπονόμους και κάθε καλοκαίρι μπαίνουν στα σπίτια πετώντας.

Όπως και να έχει, δοκίμασα μερικούς ψεκασμούς, αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Η λύση που εξαφάνισε τις κατσαρίδες ήταν η παρακάτω:

1) Παίρνεις καπάκια τα οποία θα χρησιμοποιήσεις σαν πιατάκια

2) Τους βάζεις μείγμα μαγειρικής σόδας με άχνη ζάχαρη (1 προς 1)

3) βάζεις  τα δολώματα σε γωνίες και χώρους που πιστεύεις ότι συχνάζουν οι κατσαρίδες

Η κατσαρίδα τρώει το μείγμα και κυριολεκτικά πεθαίνει από δυσπεψία.

Από τότε που εφάρμοσα αυτή τη λύση δεν ξαναείδαμε "μικρή σπιτική" κατσαρίδα στο σπίτι. Οι μεγάλες ιπτάμενες είναι άλλο θέμα....

• Like 1
Δημοσ.

Όταν ήρθαμε στο νέο διαμέρισμα που ενοικιάσαμε, ανακαλύψαμε ότι κάπου στη κουζίνα είχαν φωλιά μικρές σπιτικές κατσαρίδες.

Το "μικρές σπιτικές" το λέω γιατί κανονικά Κύπρο έχουμε τις τεράστιες αμερικάνικες, που ζούνε στους υπονόμους και κάθε καλοκαίρι μπαίνουν στα σπίτια πετώντας.

Όπως και να έχει, δοκίμασα μερικούς ψεκασμούς, αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Η λύση που εξαφάνισε τις κατσαρίδες ήταν η παρακάτω:

1) Παίρνεις καπάκια τα οποία θα χρησιμοποιήσεις σαν πιατάκια

2) Τους βάζεις μείγμα μαγειρικής σόδας με άχνη ζάχαρη (1 προς 1)

3) βάζεις  τα δολώματα σε γωνίες και χώρους που πιστεύεις ότι συχνάζουν οι κατσαρίδες

Η κατσαρίδα τρώει το μείγμα και κυριολεκτικά πεθαίνει από δυσπεψία.

Από τότε που εφάρμοσα αυτή τη λύση δεν ξαναείδαμε "μικρή σπιτική" κατσαρίδα στο σπίτι. Οι μεγάλες ιπτάμενες είναι άλλο θέμα....

το εχει κανει φιλος αυτο αλλα δεν ειδε διαφορα 

απο μαγαζι με κτηνιατρικα

μιγμα 2 στοιχειων ( ακριβο κοντα 20 ευρω αλλα ειναι για 4 ψεκασμους )  βγαζεις ολη την χρονια

για 3-4 ωρες απομακρυνεις σκυλια - εχω 3 ...

αποτελεσμα ... γενονκτονια απλα :)

τελος παλιο κολπο οπου υπαρχει υποψια φωλιάς, κατω απο καπακια - υπονομους σωληνες κτλ κτλ ριξε βιτριολι φουλ 

τοσο καλο ειναι ? και το αλλο που σου ειπα κανει 36 ευρω ειναι δολωμα σε τζελ , τωρα με εβαλες σε δίλημμα 

Δημοσ.

λυπαμαι που γραφω χωρις να διαβασω ολη την παραπανω κουβεντα.

εχω στο σπιτι δυο γατες και κανω απολύμανση καθε χρονο και δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

αρκει να ξερεις οτι τα φαρμακα που δουλευει ο απολυμαντης ειναι φιλικα προς τα ζωα και ανθρωπους.

μαλιστα, οταν τον ρωτησα σχετικα με το εαν υπαρχει κίνδυνος μου ειπε, οτι ειτε ανθρωπος ειτε ζωο, για να παθει κακο, θα πρεπει να φαει συγκεκριμενη ποσοτητα σε σχεση με τα κιλα του ζωου. οποτε μου ειχε πει συγκεκριμενα "εαν το γατι σου γλυψει ολο το σπιτι 2-3 φορες, τοτε θα εχει φαει τοσο φαρμακο που θα του κανει κακο".

στο λεω γιατι ειναι κριμα να βασανιζεσαι για κατι που με μια απολυμανση θα ειχες απλα το κεφαλι σου ησυχο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...