Roussaks Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Καλησπερα, λοιπον εχουμε και λεμε , 2003 μεταβιβασει υψηλης κυριοτητας , σε μενα απο τον πατερα μου και συνοφειλετη/εγγυητη σε δανειο ανακατασκευης της οικιας ! Υπογραφη δικια μου ΝΑΙ ,2013 το δανειο ακομα τρεχει απο 40.000 στα 20.000 υπογραφη για περιοδο χαριτος λογω προβληματων υγειας του πατερα μου ΝΑΙ , προβληματα υγειας συνεχειας και οικονομικα συναμα . Φτασαμε στα σημερον 2017 !Ο πατερας μου κοιταζει την παρτη του και εγω θελω να γλυτωσω το μελλον μου ! BONUS δανεια και χρεη σε αλλες τραπεζες αγνωστου τωρινους ποσου !Ερωτησεις:Μπορει η κυριοτητα να με συνδεσει αυτοματα με τα αλλα δανεια;Μπορω να αρνηθω επιστρεψω την υψηλη κυριοτητα ? Δεν με νοιαζει να μεινω οφειλετης σε ΕΝΑ δανειο σ'αυτο που ειμαι συνοφειλετης/εγγυητητς μιας και εχω υπογραψει αλλα να μη με πλακωσουν και τα υπολοιπα χρεη του πατερα μου ! Αν γνωριζει καποιος ας απαντησει ευχαριστω !
kage Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Εχει φαει 23 μειωσεις συνταξης απο το 2010..ισως και πανω απο 50% της τοτε συνταξης... Λοιπον το θεμα σου ειναι κληρονομικο τα βαζεις κατω(αξιες) και βρισκεις αν μπορεις να τα παρεις ολα πανω σου και να σου μεινει το σπιτι ή οτι αλλο ειναι γραμμενο για σενα? Τοκους απο καταναλωτικα λογικα θα βρεις ακρη να τα διαγραψεις. Αν το 2013 σας εδωσαν δανειο κατι σημαινει αυτο.. αλλιως καποτε ισως βγει σε ονλινε πλειστηριασμο και να πουληθει το σπιτι σπιτια για αληθινα μικρο ποσο ..
idomeneas7 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Την ψιλή κυριότητα δεν την επιστρέφεις ΝΑΙ, όταν πεθάνει ο πατέρας σου απλά θα είναι δικό σου το σπίτι ΝΑΙ! Τα άλλα BONUS δεν τα αποδέχεσαι αν δεν τα θέλεις. Θα έχεις μόνο το ΕΝΑ σπίτι. 1
τότε τι κρίμα Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Την ψιλή κυριότητα δεν την επιστρέφεις ΝΑΙ, όταν πεθάνει ο πατέρας σου απλά θα είναι δικό σου το σπίτι ΝΑΙ! Τα άλλα BONUS δεν τα αποδέχεσαι αν δεν τα θέλεις. Θα έχεις μόνο το ΕΝΑ σπίτι. επειδη φαινεσαι εμπειρος νεκροθαφτης να ρωτησω αν κανει αποδοχη κληρονομιας, δεν παιρνει και ολα τα χρεη του - ζωη να εχει- προγονου του; αλλαζει η φαση επειδη κανανε αυτην την διαδικασια; επισης και χωρις να μιλαω για την νηματοθέτια περιπτωση αλλα γενικα, απ οτι εχω καταλαβει επικαρπια ειναι να θελεις να αφησεις στο παιδι σου το σπλαχνο σου γλυτωνοντας το απο μελλοντικες γραφειοκρατιες και δελεαζοντας το να σε γηροκομησει αλλα χωρις να το εμπιστευεσαι αρκετα οτι αν του γραψεις κανονικα το σπιτι, θα σε διωξει με τις κλοτσες; εικασιες κανω , δεν εχω καταλαβει, οι πιο νομικολατρεις διαφωτιστε με
Roussaks Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Την ψιλή κυριότητα δεν την επιστρέφεις ΝΑΙ, όταν πεθάνει ο πατέρας σου απλά θα είναι δικό σου το σπίτι ΝΑΙ! Τα άλλα BONUS δεν τα αποδέχεσαι αν δεν τα θέλεις. Θα έχεις μόνο το ΕΝΑ σπίτι. Δηλαδη η ψιλη κυριοτητα δεν με συνδεει ,αφου αποδεχετε αυτοματα ,με τα αλλα δανεια του πατερα μου; Δεν με νοιαζει το σπιτι,ειναι του 1935 σε ενα χωριο που δεν παω σχεδον ποτε, να μην εχω χρεη που δεν εκανα εγω θελω !
Anorymous Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Όχι η υψηλή κυριότητα δεν σχετίζεται με τά χρέη αλλά για 100 ρώτα και ένα συμβολαιογράφο, μόλις πεθάνει ο πατέρας σού αυτόματα συνδέεται κυριότητα και επικαρπία και κανείς αποποίηση για όλα τα άλλα.
idomeneas7 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 επειδη φαινεσαι εμπειρος νεκροθαφτης να ρωτησω αν κανει αποδοχη κληρονομιας, δεν παιρνει και ολα τα χρεη του - ζωη να εχει- προγονου του; αλλαζει η φαση επειδη κανανε αυτην την διαδικασια; επισης και χωρις να μιλαω για την νηματοθέτια περιπτωση αλλα γενικα, απ οτι εχω καταλαβει επικαρπια ειναι να θελεις να αφησεις στο παιδι σου το σπλαχνο σου γλυτωνοντας το απο μελλοντικες γραφειοκρατιες και δελεαζοντας το να σε γηροκομησει αλλα χωρις να το εμπιστευεσαι αρκετα οτι αν του γραψεις κανονικα το σπιτι, θα σε διωξει με τις κλοτσες; εικασιες κανω , δεν εχω καταλαβει, οι πιο νομικολατρεις διαφωτιστε με Είναι κι αυτό αλλά ήταν (είναι?) και η φτηνότερη μέθοδος μεταβίβασης στο παιδί. Επίσης δεν χρειάζεται αποδοχή, μετά το θάνατο αυτόματα παίρνει το σπίτι ο ψιλός κύριος και τα υπόλοιπα αν δεν τα θέλει, δεν τα παίρνει. Δεν συμμετέχεις σε μελλοντικά άσχετα χρέη απλά επειδή είσαι συνιδιοκτήτης, το ακίνητο ίσως να κινδυνεύει αν χρωστάει ο μπαμπάς αλλά εσύ δεν συνδέεσαι με τα καταναλωτικά του πχ.
Ιάσωνbitc Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) ... Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2017 από Ιάσωνbitc
DrLo Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 επειδη φαινεσαι εμπειρος νεκροθαφτης να ρωτησω αν κανει αποδοχη κληρονομιας, δεν παιρνει και ολα τα χρεη του - ζωη να εχει- προγονου του; αλλαζει η φαση επειδη κανανε αυτην την διαδικασια; επισης και χωρις να μιλαω για την νηματοθέτια περιπτωση αλλα γενικα, απ οτι εχω καταλαβει επικαρπια ειναι να θελεις να αφησεις στο παιδι σου το σπλαχνο σου γλυτωνοντας το απο μελλοντικες γραφειοκρατιες και δελεαζοντας το να σε γηροκομησει αλλα χωρις να το εμπιστευεσαι αρκετα οτι αν του γραψεις κανονικα το σπιτι, θα σε διωξει με τις κλοτσες; εικασιες κανω , δεν εχω καταλαβει, οι πιο νομικολατρεις διαφωτιστε με Τι σχέση έχει μια κληρονομιά που θα υπάρξει ή όχι όταν πεθάνει ο πατέρας του με κάτι που του έχει δώσει ήδη από τώρα?
Roussaks Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Eιναι μια "κληρονομια" που φερει και ενα χρεος περιπου 20.000Ε , εγω εχω 2 παιδια και ποτε δεν ζητησα ενα χαμοσπιτο του ΄1935 αλλα με εδεσε ετσι απο 18 χρονων ! Μακαρι να ισχυει και να μην με ακολουθουν τα υπολοιπα δανεια του μετα θανατον ! Σας ευχαριστω ολους , θα ρωτησω και συμβολαιογραφο για το 100% και θα ενημερωσω !
29gk Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Η αποκτηση της ψιλης κυριοτητας δεν γινεται ερημην αλλα με υπογραφη του αποδεκτη. Αρα δεν παιζει το "ποτε δεν το ζητησα". Κατα τα αλλα επιβεβαιωνω και εγω πως μετα το θανατο του επικαρπωτη, ο οποιος και μεχρι τοτε το δηλωνει και φορολογειται κανονικα, το ακινητο περνα αυτοματα στην πληρη και 100% κατοχη αυτου που ειχε μεχρι τοτε την ψιλη κυριοτητα καθως θεωρειται ετσι κι αλλιως δικο του με τη διαφορα οτι δεν ειχε το δικαιωμα της εκμεταλλευσης. Η τυχον υπολοιπη κληρονομια, ειτε θετικη ειτε αρνητικη ειναι στην βουληση των κληρονομων εαν θα την αποδεχτουν. Απλα εχω την εντυπωση, και αυτο καλο θα ηταν να το ξεκαθαρισεις με τον συμβολαιογραφο, πως μετα απο ενα διαστημα ακομα κι αν καποιος δεν δηλωσει οτι αποδεχεται την κληρονομια αλλα παραλληλα δεν εχει φροντισει και να κανει αποποιηση της, τοτε καταλογιζεται ετσι κι αλλιως σε αυτον.
Joshua21 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Eιναι μια "κληρονομια" που φερει και ενα χρεος περιπου 20.000Ε , εγω εχω 2 παιδια και ποτε δεν ζητησα ενα χαμοσπιτο του ΄1935 αλλα με εδεσε ετσι απο 18 χρονων ! Μακαρι να ισχυει και να μην με ακολουθουν τα υπολοιπα δανεια του μετα θανατον ! Σας ευχαριστω ολους , θα ρωτησω και συμβολαιογραφο για το 100% και θα ενημερωσω ! Πρέπει για αρχή να καταλάβεις πως η επικαρπία που θα αποκτήσεις μετά θάνατο και η κληρονομιά είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το πρώτο θα γίνει αυτόματα ενώ το δεύτερο θα γίνει μόνο αν το θέλεις εσύ, αν δεν θέλεις να κληρονομήσεις χρέη απλά κάνεις αποποίηση κληρονομιάς και τέλος. Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να στο εξηγήσω.
Roussaks Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Εγω για καιρο νομιζα οτι κληρονομοντας την επικαρπια αυτοματα , κληρονομουσα και τα χρεη τα υπολοιπα , εκτος του ηδη χρεους του σπιτιου ! Σας ευχαριστω ολους !
dtzgr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Αν το ακίνητο έχει βάρη (προσημειωσεις, υποθήκες κλπ) τοτε αυτά το ακολουθούν. Πχ, αν για τα 20k η τράπεζα έχει υποθήκη αυτό το ακίνητο, αν δεν εξοφληθούν (από οποιονδήποτε πρέπει να τα εξοφλήσει, ακόμα και αν δεν είσαι εσύ, ακόμα και μετά το θάνατο του χρεωμένου), η τράπεζα έχει δικαίωμα να το βγάλει σε πληστειριασμό. Σε αυτή την περίπτωση στη χειρότερη απλά θα χάσεις το ακίνητο. Μπορείς να δεις αν το ακίνητο έχει βάρη με έρευνα στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο.
large Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Παιδιά είμαι μια παρόμοια περίπτωση, με την διαφορά, ότι υπάρχει κ μαγαζί σε χωριό. Δεδομένα: 1 Ακίνητο στο οποίο έχω ψιλή κυριότητα απο το 2004. 2 μαγαζί στο οποίο Δεν έχω κυριότητα 3 Χρέη 16000 ευρώ Πειραιώς Τράπεζα με υποθήκη μαγαζι 4 χρέη Έυrobank 8500 ευρώ Χ Ω Ρ Ι Σ, διασφαλίση Πεθαίνει ο πατέρας οπότε καταλάβαμε από τα παραπάνω ότι: Εάν κάνω αποποίηση εντός 4 μηνου στο Ειρηνοδικείο, έχω το σπίτι (που μου ανήκει αυτόματα ήδη αφού υπέγραψα ψιλή κυριότητα) και γλίτωνω σίγουρα τα χρέη κ στην Πειραιώς (υποθήκη μαγαζί) κ της Έυrobank (που ετσι κ αλλιώς ήταν χωρίς εξασφάλιση) Σωστά ? κ η πορεία των πραγμάτων είναι 1) πρώτα αποποίηση εντός 4μηνού και μετά δήλωση στο Ε9 Μόνο του ακινήτου(σπιτιού) ως αυτόματη αποδοχή κ μετά την αποποίηση δήλωση του Θανάτου στην εφορία (γιατί άκουσα αν δηλώσεις την ληξιαρχική πράξη θανάτου ΕΦΟΡΙΑ αυτόματα αποδέχεσαι Κ τα χρέη ως πλησιέστερο συγγενής (εδώ τα έχω μπερδέψει)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα