Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλημερα σας . 
Προκυτε να πεταξω τον αυγουστο  απο θεσσαλονικη για μοναχο μαζι με την ανηψια μου ( παιδι του μπατζανακη μου και τις κουνιαδας μου ) και μαζι με το αγορι τις . 
Ειναι και τα 2 ανήλικα , η ανιψια μου 16 και το αγορι τις 17 ετων . Γνωριζω οτι το αγορι θα πρεπει να εχει μαζι του απαραιτητα δηλωση και απο τους 2 γονεις του οτι του επιτρεπουνε να πεταξει . Αλλα θα ηθελα να μου πειτε αν γνωριζεται αν πρεπει και η ανιψια μου να εχει αυτα τα 2 εγγραφα απο τους δικους τις γονεις , η αρκει που την προσεχω εγω σαν θειος . 
Επισης αν μπορουσατε να μου πειτε αν πρεπει το αγορι να τα μεταφρασει κιολας γιατι μετα απο το μοναχο εχουνε πτηση για βανκουβερ . Θα πρεπει και εκει στο μοναχο να επιδείξει ξανα τα 2 εγγραφα απο τους γονεις του ?
Ευχαριστω πολυ . 
Δημοσ.

Ναι ρε παιδιά τι Βανκούβερ τι ΕΕ, το ίδιο κ το αυτό. Πηγαίνετε χωρίς χαρτιά το λέει η Ιδομενέας....

Θα καλέσεις τα αεροδρόμια που θα πάτε κ θα μάθεις από κει. Ειδικά του Καναδά ο οποιος θα χρειάζεται κ διαβατήριο μπορεί κ αλλά πράγματα γιατί δεν είναι κέντρο λαθροδιερχομενων. Τυχερά τα παιδιά, Βανκούβερ ε; ΖΗΛΕΥΩ.

Δημοσ.

Από που το ξέρεις αυτό? 'Εχω πετάξει στα 16 και τα 17, Ευρώπη και Αμερική χωρίς κανένα χαρτί.

Σοβαρα αδερφε ?

Μας ειπανε  οσων αφορα το αγορι  τις ανιψιάς οτι πρεπει  να του κανουνε και οι 2 γονεις απο μια  δηλωση οτι του επιτρεπουνε να  κανει αυτο το ταξιδη .

Συγκεκριμενα  μου ειπανε οτι  πρεπει να εχει   μια αιτηση απο καθε γονεα και οτι  πρεπει να μεταφραστουνε κιολας γιατι θα του τα ζητησουνε  και στο αεροδρομιο απο ελλαδα -> μοναχο αλλα και   απο μοναχο -> βανκουβερ .

Για την ανηψια  οτι δεν χρειαζετε  γιατι στην ουσια την   προσεχω  εγω .

Τη να σου πω  οπου  και αν ρωτησα  απο ελλαδα μερια μου λενε αλλαν τη αλλων .

• Like 1
Δημοσ.

Και για Ευρώπη χρειάζεται χαρτι για ανήλικο για να ταξιδέψει χωρίς τους γονείς του.Ακομα και με τον ένα να ταξιδέψει χρειάζεται χαρτι από τον αλλο.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό που περιγράφεις νομίζω ισχύει για μικρά παιδιά

Το site της Aegean αναφέρει για κάτω από 12 ετών

όπου αν δεν υπάρχει συνοδός υπάρχει η αντίστοιχη υπηρεσία που το παιδί το παραλαμβάνει, προσέχει και το παραδίσει σε ενήλικα που το περιμένει στο άλλο αεροδρόμιο η εταιρεία.

H ryannair πάλι αναφέρει για όριο τα 16 έτη

για 16 ετων ποιός σας το ειπε, η εταιρεία ή κάποια υπηρεσία?

Τωρα από την άλλη, αν ισχύει κάτι τέτοιο, δε μπορώ να καταλάβω γιατί θα έχει διαφορά αν είσαι θείος της, από την στιγμή που δεν είσαι κηδεμόνας της δε θα περίμενα να υπάρχει διαφορά.

Δημοσ.

Η Γερμανία είναι στην Ε.Ε. Επειδή αυτός θέλει να πάει και Βανκούβερ μπορεί να ισχύουν διαφορετικά πράγματα. Για μένα αν δεν πάρετε σίγουρη απάντηση από κάποιον φτιάξτε τις δηλώσεις για να είστε 100% σίγουροι μήπως προκύψει τίποτα και έχετε πρόβλημα μετά.

Δημοσ.

Αυτό που περιγράφεις νομίζω ισχύει για μικρά παιδιά

Το site της Aegean αναφέρει για κάτω από 12 ετών

όπου αν δεν υπάρχει συνοδός υπάρχει η αντίστοιχη υπηρεσία που το παιδί το παραλαμβάνει, προσέχει και το παραδίσει σε ενήλικα που το περιμένει στο άλλο αεροδρόμιο η εταιρεία.

H ryannair πάλι αναφέρει για όριο τα 16 έτη

για 16 ετων ποιός σας το ειπε, η εταιρεία ή κάποια υπηρεσία?

Τωρα από την άλλη, αν ισχύει κάτι τέτοιο, δε μπορώ να καταλάβω γιατί θα έχει διαφορά αν είσαι θείος της, από την στιγμή που δεν είσαι κηδεμόνας της δε θα περίμενα να υπάρχει διαφορά.

Ναι έχεις δίκιο.Εφερα σαν παράδειγμα τη γυναίκα μου με το γιο μας που πέρσυ ήταν 2 χρόνων και πήγαν ταξίδι χρειάστηκε χαρτί από εμενα.
Δημοσ.

Επειδή εντός συνθήκης Σένγκεν δεν γίνονται διαβατηριακοί έλεγχοι  απαγορεύεται η έξοδος ανήλικου απο τα σύνορα χωρίς έγγραφο  που να έχει σφραγισμένη την φωτογραφία του παιδιού δηλαδή το διαβατήριο και υπεύθυνη δήλωση απο τους δυο γονείς με επικύρωση στα ΚΕΠ ή σε ΑΤ.Εχουν γίνει δικαστήρια για αρπαγές ανηλίκων με θύματα-γονείς να ζητάνε τα κέρατα τους απο το δημόσιο επειδή ο ένας γονιός πήρε το παιδί του και εξαφανίστηκε στο εξωτερικό ενώ υπήρχαν περιοριστικά μέτρα να μην φύγει το παιδί απο τα σύνορα  επειδή ο υπάλληλος αεροδρομίου δεν έκανε τον προβλεπόμενο έλεγχο.

Δημοσ.

Για να πεταξω με τον γιο μου, εντος Ελλαδας, χρειαστηκε ταυτοπροσωπια απο αστυνομικο τμημα (λογικα τα παιδια που αναφερεις θα εχουμ ταυτοτητα και διαβατηριο) και δηλωση της μητερας του πως επιτρεπει το ταξιδι του γιου μας.

Οποτε για εξωτερικο αποκλειεται να μην χρειαζεται κατι. Εισαι ενας ενηλικος με δυο ανηλικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...