ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Η ιστορία επαναλαμβάνεται.. Ανακαλύψεις, ευρεσιτεχνίες που έμειναν στην μέση Άλλοι έριξαν δουλειά, άλλοι επωφελήθηκαν...κλπ κλπ Το 2010 περπάταγα κάπου στο κέντρο και παρατήρησα τότε μια μεγάλη λακούβα στο δρόμο. Αυτομάτως για πολλές μέρες όπου πήγαινα έβλεπα και φωτογράφιζα τέτοια προβλήματα. Τότε με λίγες γνώσεις έφτιαξα ενα blog ,μετά πήγα να φτιάξω ένα φόρουμ , τα παράτησα Το 2014 είδα κατά τύχη τον διαγωνισμό καινοτομίας της Εθνικής ... Κάθισα και έγραψα τις προτάσεις μου για μια εφαρμογή σύνθετη με αρκετές παραμέτρους και φιλική προς τον χρήστη όπου θα μπορούσε να δίνει στίγμα μέσω κινητού η υπολογιστή και να αναφέρει το πρόβλημα της πόλης η του χωριού του.. Δεν ειχα φτιάξει κάτι χειροπιαστό, μόνο προτάσεις έκανα και τους τις έστειλα. Μετά τα ξαναπαράτησα Μέχρι που ειδα σήμερα μια τέτοια εφαρμογή η οποία ξεκίνησε από την Πάτρα και πρόσφατα μπήκε και για την πόλη του Πύργου. Το site ειναι το sense.city και μακαρι να πάει και σε άλλες πόλεις Δεν είναι δικό μου. Θα μπορούσα όμως να ήταν αν είχα φτιάξει τότε αυτά που είχα αποτυπώσει στο χάρτι. Εστω και με αυτό τον τρόπο χαίρομαι λιγάκι που έγινε η ιδέα μου πράξη.
idomeneas7 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Πολλοί έχουν ιδέες αλλά δεν έχουν τα μέσα. Το ακόμα χειρότερο είναι να το υλοποιήσεις και να στο κλέψει κάποιος νόμιμα επειδή δεν το είχες κατοχυρώσει.
paylidis Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 την ιδια ιδεα ειχα οταν σκονταψα και εφαγα τα μουτρα μου πριν 3-4 χρόνια σε ενα πεζοδρόμιο που ειχαν κόψει την ταμπέλα και ειχαν αφήσει 3 ποντους απο το σιδερο της γιατι απλα βαριοταν... το θεμα δεν ειναι να φτιαξουν τις εφαρμογες, το θέμα ειναι να δουλευουν και να ανταποκρίνονται οι δήμοι, γιατι στο δήμο μου που την εχουν, αγρον αγοράζουν...
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Εδω που μένω τώρα να δούμε τι θα γίνει γιατί ειναι μια πόλη με έντονα προβλήματα. Πύργος Ηλείας... Πριν λιγο είδα και το αρχείο που ειχα στειλει πριν 3 χρονια στον διαγωνισμό. Πάνω κάτω τα ίδια.
nickmanak Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Οταν συνταξιοδοτηθουν και αποχωρησουν απο την παραγωγικη λειτουργια της χωρας, οι σαπιες γενιες του `50,`60,`70,`80, τοτε "ίσως" εκμορντενιστει/εκσυγχρονιστει η χωρα στον τροπο σκεψης, στη λειτουργια του κρατους, στο επιπεδο της ρατσας. Λυπαμαι για τη διαπιστωση, αλλα αυτοι μας κρατουν στον πατο της ευρώπης. 1
haris_216 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Οταν συνταξιοδοτηθουν και αποχωρησουν απο την παραγωγικη λειτουργια της χωρας, οι σαπιες γενιες του `50,`60,`70,`80, τοτε "ίσως" εκμορντενιστει/εκσυγχρονιστει η χωρα στον τροπο σκεψης, στη λειτουργια του κρατους, στο επιπεδο της ρατσας. Λυπαμαι για τη διαπιστωση, αλλα αυτοι μας κρατουν στον πατο της ευρώπης. Έχεις απόλυτο δίκιο. Γιατί τα μηνύματα που παίρνουμε από τις νεότερες γενιές (αυτά που βλέπουμε σε σχολεία, πανεπιστήμια, φόρουμ, κλπ) έχουν ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον υγ1 ευτυχώς έγραψες στο σκεπτικό σου το "ίσως" και άρα "κάλυψες" όλα τα σενάρια υγ2 Το σκεπτικό του φεύγουν "αυτοί" να έρθουν οι "άλλοι" (που θα είναι θεωρητικά καλύτεροι) δοκιμάσθηκε τουλάχιστον στην πολιτική και σε επίπεδο ηλικιακό (έφυγαν οι δεινόσαυροι και ήρθαν οι νέοι με φρέσκιες ιδέες) αλλά και σε επίπεδο ιδεών (έφυγαν οι γνωστές συνταγές και ήρθαν οι νέες). Να σχολιάσουμε τα αποτελέσματα; 4
fylatos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Η εφαρμογή μιας ιδέας, ο κόπος, ο χρόνος και το χρήμα που απαιτεί είναι το 49% της επιτυχίας της ιδέας. Αλλιώς όλοι θα ήμασταν δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες χωρίς ανταγωνισμό. Το 50% είναι τύχη και το 1% το τι σκέφτηκε κάποιος κάποτε.
Ψιτ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Ελπίζω να γνωρίζετε πως σε πολλές πόλεις χρησιμοποιούνται τέτοιες εφαρμογές, πχ https://311.dc.gov
YourTrueLegend Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Η ιδεα δεν αρκει. Η υλοποιηση παιζει σημαντικο ρολο. Ο χρονος (timing) λανσαρισματος της υλοποιησης εξισου σημαντικο. Οι λοιποι παραγοντες ειναι δεκαδες και τα διαφορα success stories που ακουγονται δεν βασιζονται μονο στην ιδεα και την υλοποιηση της οπως προσπαθουν οι εμπνευστες τους να υποστηριξουν. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Οταν συνταξιοδοτηθουν και αποχωρησουν απο την παραγωγικη λειτουργια της χωρας, οι σαπιες γενιες του `50,`60,`70,`80, τοτε "ίσως" εκμορντενιστει/εκσυγχρονιστει η χωρα στον τροπο σκεψης, στη λειτουργια του κρατους, στο επιπεδο της ρατσας. Λυπαμαι για τη διαπιστωση, αλλα αυτοι μας κρατουν στον πατο της ευρώπης. Είπε ο ελληνάρας που όταν θα μείνει άνεργος θα τρέχει να ψάχνει προκυρήξεις του ΑΣΕΠ για να βολευτεί στο δημόσιο.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Η καινοτόμος ιδέα έχει νόημα σε ένα ecosystem με χρηματοδοτικη, διοικητική, κανονιστικη και νομική επάρκεια. Αλλιώς απλά καταλήγει στον κάλαθο των αχρήστων.
web_assasin Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Α για αυτο ριξαν σημερα ασφαλτο στις λακουβες στην Καλαματα? Κανω χαβαλε,αλλα πιθανοτατα εχει αμεση σχεση.
zio10 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Φίλε Μανώλη κάποτε θα δικαιωθείς γιατί το αξίζεις! Απλά μη τα παρατάς! 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Α για αυτο ριξαν σημερα ασφαλτο στις λακουβες στην Καλαματα? Κανω χαβαλε,αλλα πιθανοτατα εχει αμεση σχεση. Και δω στον Πύργο το ίδιο κάνουν και το διατυμπανίζουν συνεχώς σαν να είναι κάτι σουπερ γουαου. Λες και δεν ειναι αυτονόητο Φίλε Μανώλη κάποτε θα δικαιωθείς γιατί το αξίζεις! Απλά μη τα παρατάς! Ευχαριστώ ρε Zio. Όταν μπουν τα μυαλά μου στην θέση τους θα δικαιωθώ. Πρέπει να κάνω δουλειά με τον εαυτό μου και τα προβλήματα του. By the way. Κοίταζα και την πρόταση που ειχα στειλει πριν 3 χρόνια στην τράπεζα. Τα ίδια πάνω κάτω. Θα τους πιέσω να βάλουν το όνομα μου στα credits...χαχα. Πλάκα πλάκα στενοχωρήθηκα λίγο . Και πήρε και βραβείο η εφαρμογή. Παραθέτω και το blog Που είχα φτιάξει τότε...Ακριβώς ίδια πράγματα Μπορεί να το σκέφτηκαν και οι ίδιοι. Μπορεί να πήραν πληροφορίες για τα παρακάτω Όπως και να έχει δίνω τα εύσημα στον εαυτό μου σε πρώτη φάση και σε δεύτερη θα γεμίσω τον Πύργο με πινέζες προβλημάτων http://rimotomia.weebly.com/blog http://rimotomia.weebly.com/project.html Το θέμα είναι ότι ναι μεν το 2014 είχα το 50% των γνώσεων για να φτιάξω την εφαρμογή και είχα πάντα δίπλα μου άτομα τα οποία θα μπορούσαν να με βοηθήσουν με την ανάπτυξη. Έχω φίλο ο οποίος έκανε μια εταιρεία startup πριν χρόνια και είναι στην πρώτη γραμμή. Αλλά προτιμούσα να το κρατήσω για τον εαυτό μου...Είχα και έχω και τα ψυχολογικά μου οπότε χεστο. Θα σκεφτώ κάτι άλλο να φτιαξω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα