De@th L0rd Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Ο ανθρωπος που φερει το ονομα δινει ομορφια σε αυτο και οχι το αναποδο.Τα πιο ομορφα αγορια-ανδρες, κοριτσια-γυναικες που γνωρισα, ειχαν αρχαια-η λιγοτερο γνωστα ονοματα.Να σε κοιτανε μπλε καταγαλανα ματια που τα λενε Λυδια, κουκλος που τον λενε Ορεστη.Εξαλλου τα περισσοτερα απο αυτα, σχεδον το 90% γιορταζουν, καθως υπαρχαν Μαρτυρες και Αγιοι με τετοια ονοματα, απλως εμεις ξερουμε μονο 4-5, τους πιο γνωστους απο αυτους. Με λενε Ηρακλη,ειμαι Χριστιανος Ορδοδοξος και γιορταζω 10 Απριλιου. Συμφωνώ ότι συνήθως αυτά τα ονόματα τα έχουν συνήθως όμορφοι άνθρωποι σε αντίθεση με τη πλέμπα άλλα δυστυχώς τα απαντάς συχνά σε SJW, "εναλλακτικά" άτομα και αναρχοακάθαρτα(sic) υποκείμενα. Δες πχ τώρα "Ηριάννα" κ "Περικλής". Τι σχέση έχουν αυτά τα ονόματα, με γιαύκες, πρέζα κ ένοπλο αντάρτικο εν καιρώ ειρήνης; https://youtu.be/eu-KoWjIZu8
μπιπ μπιπ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 τι ήθελα και έψαξα αυτή τη Βερόνικα Αβλουβ. είδα την 4η φωτογραφία της...εμετος Εγώ στα παιδιά μου δεν θέλω ούτε ελληνικά Ούτε εβραϊκά ονόματα. Αν έβαζα τον γιο μου Έρικ ή Χανς θα είμαι ψωνιο; 1
De@th L0rd Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Κανένα, αλλά σκέψου πχ την περίπτωση ενός γείτονα μου που τον λένε Επαμεινώνδα και τον φωνάζουν όλοι Μένη. Ε τι το θες τότε ρε γονέα το αρχαιοελληνικό όταν ο ίδιος το ακυρώνεις πρώτος πρώτος? Μένη ; Από το Μελπομένη; τι ήθελα και έψαξα αυτή τη Βερόνικα Αβλουβ. είδα την 4η φωτογραφία της...εμετος Εγώ στα παιδιά μου δεν θέλω ούτε ελληνικά Ούτε εβραϊκά ονόματα. Αν έβαζα τον γιο μου Έρικ ή Χανς θα είμαι ψωνιο; Αν δε σου άρεσε η Αβλουβ, ψάξε Βερόνικα Μόζερ είναι εναλλακτική. Δε θα είσαι ψώνιο απλά προσκυνημένος γερμανοτσολιάς xD 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Μένη ; Από το Μελπομένη; Μένης.
Razor333 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 τα περισσοτερα απο αυτα ειχαν εγκαταλειφθει και ερημώσει ήδη απο την εποχή του Στράβωνα, Πλουτάρχου πολύ πριν δηλαδή επικρατήσει ο Χριστιανισμός. πχ για Δωδώνη Στράβωνος, Γεωγραφικά, 7.7.9.17 Κι όχι μόνο το μαντείο: «η τε Ήπειρος πάσα και ή Ιλλυρίς, νυν δε τα πολλά μεν ερημία κατέχει, τα δ' οικούμενα κωμηδόν και εν ερειπιοις λείπεται». «Εκλέλοιπε δε πως και το μαντείον το εν Δωδώνη, καθάπερ τα άλλα», ότι.τι., 7.7.10. για μαντείο Δελφών «μεγάλη γαρ η παλαιά δόξα τής εκεί θεότητας, τα δε νυν έοικεν υπομαραίνεσθαι», Περί των Εκλελειπότων Μυστηρίων 411d. 10-11 «πολύν χρόνον έρημον γενέσθαι και απροσπέλαστον» οπ.π. 414 Β1-2 σχετικά τώρα με τα ονοματα, και το Δημήτριος (πχ ο πολυ γνωστος Δημήτριος ο Πολιορκητής), Γεώργιος, Θεόφιλος ή Νικόλαος καθώς και αλλα πολλά ονοματα αγιων αρχαια ελληνικά ονοματα ειναι καποια αλλα οπως Παυλος, Κωνσταντινος, Αντωνιος κτλ ειναι ρωμαικά, καποια αλλα εβραικά. τα ρωμαικα και εβραικά ονοματα ειναι εξελληνισμένα Ποιος δημητριος πολιορκητης; Ολοκληρη θεοτητα υπηρχε στην αρχαια ελλαδα με το ονομα Δημητρα. Το Γεωργια/γεωργιος, ειναι μια συνθετη λεξη, που ερχεται απευθειας απο το ομωνυμο και πιο συνηθισμενο επαγγελμα στα αρχαια χρονια. Και το Νικολαος, ειναι μια συνθετη λεξη (νικη λαου), οπως συνηθιζοταν στην αρχαια ελλαδα να προερχονται πολλα ονοματα. Αν βαλουμε και τα λατινικα, οπως το Constant inus, που ουσιαστικα, ειναι το αντιστοιχο του ευσταθης απο τα αρχαιοελληνικα. Αναθεμα και αν εχει και τιποτα original ο χριστιανισμος, ακομα και εβραικα ονομα προυπηρχαν. Οποτε αν δεν θελετε να βαφτισετε παιδι, μην τρωτε παπα με χριστιανικα ονοματα, τα πλεον συνηθισμενα στην Ελλαδα, δεν ειναι χριαστιανικα. 1
HALF EVIL Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Οκ κλειδώστε το θρεντ μου, μόλις έγραψες δύο πράγματα που με κάνουν να βγάζω σπυριά (Παρασκευή και βαθμολογία). Στο λόγο της τιμής μου δε θα ξανακάνω ποστ την Παρασκευή για να μην ακούω τέτοια σχόλια. Τεσπά, ελπίζω να το δω κλειδωμένο. Μαλακιες 1/10 3
*nenya* Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Έχω πολύ καλό φίλο με το επώνυμο Batman! Τα σπάει.
girologos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Σε όποια πλατεία και να πάω ακούω μαμάδες να φωνάζουν τα πιτσιρίκια με αρχαιοελληνικά όλο και πιο συχνά!! Έλεος κοντεύουν να γίνουν πιο συχνά και από το Γιώργος και το Γιάννης. Και τα περισσότερα είναι και άθλια, και νιώθω τυχερός που δεν έχω κανένα αρχαιοελληνικό γιατί θα ντρεπόμουν να συστηθω. Τεσπα, τι γνώμη έχετε περί του θέματος; Γιατί πλέον αποφεύγουν τα κλασικά ονόματα;Α και επίσης τα ολόκληρα πλεον είτε είναι αρχαία είτε όχι. Όχι Τάσος αλλά Αναστάσιος! την κορη μου την εχουμε βγαλει Αλκυονη.. εχεις δικιο επρεπε να την βγαλουμε παρασκευη και να την φωναζουμε ευη... αν δεν αντεχεις τοση βλακεια μην πηγαινεις στοις παιδικες χαρες....
sargio01 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 (...)"ομπαμπάςσουείναιαεκτζής, έλα παιδάκι μου, έτοιμο το φαγητό, φεύγουμε"Βρήκα όνομα για το μελλοντικό παιδί μου!!! :lol: ...και θα το κόψει όταν μεγαλώσει και θα το κάνει "ομπαμπάςσου" και οι άλλοι θα του λένε "ο δικός σου" όταν τους συστήνεται!!! :lol: 1
theoritikos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δυο φιλικά μου ζευγάρια έχουν ονομάσει τα παιδιά τους Μιλτιάδης και Κασσάνδρα. Ωραία ονόματα δεν λέω, αλλά το αγοράκι το φωνάζουν Μίλτο και συνειρμικά το μυαλό μου κάθε φορά πάει στον τίτλο ενός πανάρχαιου καρτουν με το όνομα Μίλτον το τέρας
totem_lost Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δυο φιλικά μου ζευγάρια έχουν ονομάσει τα παιδιά τους Μιλτιάδης και Κασσάνδρα. Και άσε μη μου πείς την Κασσάνδρα την φωνάζουν είτε Σάντρα είτε Αλεξάνδρα. Been there, done that!
De@th L0rd Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Έχω πολύ καλό φίλο με το επώνυμο Batman! Τα σπάει. Έχεις φίλο τον Μπατμανίδη; Πάω στοίχημα ότι δεν είναι και Suparman ταυτόχρονα όμως ε; Και άσε μη μου πείς την Κασσάνδρα την φωνάζουν είτε Σάντρα είτε Αλεξάνδρα. Been there, done that! Δυο φιλικά μου ζευγάρια έχουν ονομάσει τα παιδιά τους Μιλτιάδης και Κασσάνδρα. Ωραία ονόματα δεν λέω, αλλά το αγοράκι το φωνάζουν Μίλτο και συνειρμικά το μυαλό μου κάθε φορά πάει στον τίτλο ενός πανάρχαιου καρτουν με το όνομα Μίλτον το τέρας Πάντως Μιλτιάδης, Αλκιβιάδης, όλα τα σε Άδης γενικότερα είναι γαμιστερά. Το Μίλτος ενίοτε είναι και ψιλομάγκικο όμως ο Βάγγος, ο Μήτσος κτλ. (Μετακόμισεις - Μεταφοραί "ΜΙΛΤΟΣ"). Σε μια αρχαία εποχή των φοιτητικών μου χρόνων όταν οι φίλοι μου με φώναζαν Ηρώδη μου άρεσε πάρα πολύ.
theoritikos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Και άσε μη μου πείς την Κασσάνδρα την φωνάζουν είτε Σάντρα είτε Αλεξάνδρα. Been there, done that! Οχι, την φωνάζουν με το κανονικό. Φίλοι gamers όταν έμαθαν το όνομα της μικρής, τους πρότειναν αν κάνουν και δεύτερο κορίτσι να την ονομάσουν Sofitia 1
deesnider Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Ψάξε Veronica Avluv θα σου αρέσει ακόμη πιο πολύ. ...ποια είναι αυτήήήήήή;;; Δεν την ξέρωωω... Μένη ; Από το Μελπομένη; Αυτό μού θύμισε το ανεκδοτάκι με τον ταρίφα και την Αναΐς... 1
defacer Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Κανένα, αλλά σκέψου πχ την περίπτωση ενός γείτονα μου που τον λένε Επαμεινώνδα και τον φωνάζουν όλοι Μένη. Ε τι το θες τότε ρε γονέα το αρχαιοελληνικό όταν ο ίδιος το ακυρώνεις πρώτος πρώτος? Δεν ξέρω πόσων χρονών είναι ο Μένης, αλλά αν προτιμά να τον φωνάζουν έτσι δεν το ακυρώνει ο γονέας πρώτος πρώτος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις