drspiros Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Γεια σας παιδιά, θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που προέκυψε και να ζητήσω τη γνώμη σας. Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσουν έργα διαπλάτυνσης πεζοδρομίου μπροστά από σπίτι μου στο πλαίσιο ευκολότερης πρόσβασης των επιβατών στο πρόσφατα εγκατασταθέν ΚΤΕΛ (ιδιωτικής εταιρείας) στην περιοχή μου. Το πρόβλημα είναι ότι θέλουν να τους παραχωρήσουμε κομμάτι από τον προαύλιο χώρο μονοκατοικίας άνευ αποζημίωσης. Υποθέτω κάτι αντίστοιχο έχουν ζητήσει και από άλλα σπίτια. Είναι νόμιμο αυτό; Είναι θεμιτό; Δε θα είχα αντίρρηση πιθανότατα υπό άλλες συνθήκες, αλλά αυτό το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" είναι πέραν της λογικής μου. Ποιος τρόπους νόμιμης αντίδρασης έχω;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Γεια σας παιδιά, θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που προέκυψε και να ζητήσω τη γνώμη σας. Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσουν έργα διαπλάτυνσης πεζοδρομίου μπροστά από σπίτι μου στο πλαίσιο ευκολότερης πρόσβασης των επιβατών στο πρόσφατα εγκατασταθέν ΚΤΕΛ (ιδιωτικής εταιρείας) στην περιοχή μου. Το πρόβλημα είναι ότι θέλουν να τους παραχωρήσουμε κομμάτι από τον προαύλιο χώρο μονοκατοικίας άνευ αποζημίωσης. Υποθέτω κάτι αντίστοιχο έχουν ζητήσει και από άλλα σπίτια. Είναι νόμιμο αυτό; Είναι θεμιτό; Δε θα είχα αντίρρηση πιθανότατα υπό άλλες συνθήκες, αλλά αυτό το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" είναι πέραν της λογικής μου. Ποιος τρόπους νόμιμης αντίδρασης έχω; Να συμβουλευτείς πρώτα τοπογράφο και μετά δικηγόρο. Συνήθως οι απαλλοτριώσεις αποζημιώνονται είτε μετά από δικαστήρια είτε και με εξωδικαστική επίλυση - εκτός εάν το μέρος του προαύλιου χώρου που απαλλοτριώνεται έχει εισέλθει στον δρόμο κατά παράβαση του ρυμοτομικού σχεδίου (όπως συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας). 10
drspiros Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Να συμβουλευτείς πρώτα τοπογράφο και μετά δικηγόρο. Συνήθως οι απαλλοτριώσεις αποζημιώνονται είτε μετά από δικαστήρια είτε και με εξωδικαστική επίλυση - εκτός εάν το μέρος του προαύλιου χώρου που απαλλοτριώνεται έχει εισέλθει στον δρόμο κατά παράβαση του ρυμοτομικού σχεδίου (όπως συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας). Προφανώς ο προαύλιος χώρος είναι νόμιμος, εντός σχεδίου κατοικίας και φυσικά παρεμβάλλεται πεζοδρόμιο ανάμεσα, δε φτάνει μέχρι το δρόμο. Είναι όλα νόμιμα, αλλιώς δε θα ζήταγα και τα ρέστα.
idomeneas7 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δικαιούσαι αποζημίωση κανονικά, η οποία βγαίνει ανάλογα με τα τμ και την τιμή ζώνης. Να αρνηθείς εντελώς την απαλλοτρίωση νομίζω δεν γίνεται. Παίρνει πολύ χρόνο να ξέρεις, υπολόγιζε γύρω στα 4 χρόνια. 1
defacer Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Προφανώς ο προαύλιος χώρος είναι νόμιμος, εντός σχεδίου κατοικίας και φυσικά παρεμβάλλεται πεζοδρόμιο ανάμεσα, δε φτάνει μέχρι το δρόμο. Είναι όλα νόμιμα, αλλιώς δε θα ζήταγα και τα ρέστα. Μπράβο σου, αλλά για να πούμε την αλήθεια όταν κάποιος ποστάρει ένα τέτοιο θέμα όλα αυτά που λες δεν είναι και τόσο πιθανά, πόσο μάλλον προφανή. 1
De@th L0rd Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Απλά πήγε κάποιο λαμόγιο εκεί για να βρει για κορόιδα για να τη βγάλουν στο τσάμπα και να μην τρέχουν σε δικαστήρια. Πολιτικό μηχανικό, Τοπογράφο, δικηγόρο. Αν χρειαστεί φύτεψε κι ένα προσκυνητάρι μέσα στην αυλή με άδεια της Εκκλησίας. 2
haris_216 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Προφανώς ο προαύλιος χώρος είναι νόμιμος, εντός σχεδίου κατοικίας και φυσικά παρεμβάλλεται πεζοδρόμιο ανάμεσα, δε φτάνει μέχρι το δρόμο. Είναι όλα νόμιμα, αλλιώς δε θα ζήταγα και τα ρέστα. Προφανές δεν είναι τίποτα. Ακόμα και στην περίπτωση που θεωρείς ότι όλα είναι νόμιμα μπορεί να υπάρχουν "στραβοτιμονιές" προ 60ετίας και βάλε οι οποίες μπορεί να μην είναι σε γνώση σου (κάποιος παλιός ιδιοκτήτης έκανε το χ ή το ψ και απλά "πέρασε" αφού πολλές φορές δεν υπήρχε/υπάρχει έλεγχος). Βέβαια και η όποιας μορφή απαλλοτρίωση δεν λειτουργεί στο στυλάκι "σήμερα το αποφασίσαμε αύριο το κάνουμε". Όπως πολύ σωστά είπε ο paredwse, πας σφαίρα για μηχανικό/τοπογράφο και δικηγόρο. Κι εννοείται βέβαια πως αν είσαι τελείως νόμιμος, το "άνευ αποζημίωσης" δεν το δέχεσαι σε καμιά περίπτωση. 1
4saken Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Το πεζοδρομιο παντως πρεπει να γινει αμεσα, ειναι επικινδυνο για τον κοσμο να περπαταει στον δρομο για να φτασει στο ΚΤΕΛ ειδικα το καλοκαιρι με τοσους τουριστες.
makfil Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Γεια σας παιδιά, θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που προέκυψε και να ζητήσω τη γνώμη σας. Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσουν έργα διαπλάτυνσης πεζοδρομίου μπροστά από σπίτι μου στο πλαίσιο ευκολότερης πρόσβασης των επιβατών στο πρόσφατα εγκατασταθέν ΚΤΕΛ (ιδιωτικής εταιρείας) στην περιοχή μου. Το πρόβλημα είναι ότι θέλουν να τους παραχωρήσουμε κομμάτι από τον προαύλιο χώρο μονοκατοικίας άνευ αποζημίωσης. Υποθέτω κάτι αντίστοιχο έχουν ζητήσει και από άλλα σπίτια. Είναι νόμιμο αυτό; Είναι θεμιτό; Δε θα είχα αντίρρηση πιθανότατα υπό άλλες συνθήκες, αλλά αυτό το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" είναι πέραν της λογικής μου. Ποιος τρόπους νόμιμης αντίδρασης έχω; Στον τίτλο του νήματος γράφεις για "απαλλοτρίωση" και στο κείμενο ότι "θέλουν να τους παραχωρήσουμε άνευ αποζημίωσης. Το ερώτημα είναι: υπάρχει απαλλοτρίωση (απόφαση, πδ, ρυμοτόμηση κλπ) ή όχι; Αυτό δεν το ξεκαθαρίζεις. Το πεζοδρόμιο, όπως και το απέναντι, είναι τμήμα του κοινόχρηστου χώρου, μαζί με το πλάτος του δρόμου και δεν σου ανήκει. Θα ελέγξεις την ύπαρξη απαλλοτρίωσης είτε μόνος σου είτε με τη βοήθεια τοπογράφου. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτείς την κατάληψη τμήματος του οικοπέδου σου, εάν δεν δεις απαλλοτρίωση που ισχύει.
super3bingo Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δεχτείς να παραχωρήσεις δική σου ιδιοκτησία χωρίς αποζημίωση ούτε και αν είναι προσωρινά διαφορετικά θα πρέπει να αρχίσεις τις μηνύσεις, το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι να διαμαρτυρηθείς σε αυτόν που χρηματοδοτεί το έργο. 1
marmagia Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Κάτι αντίστοιχο συζητούσαν να κάνουν στο πατρικό του πατέρα μου. Ουσιαστικά θέλουν να διαπλατυνουν την λεωφόρο Ηρακλείου και παίρνουν μεγάλο κομμάτι και από εμάς και από τους απέναντι. Προφανώς δεν τίθεται θέμα παράβασης ρυμοτομικού σχεδίου. Μας εμφανίστηκε ένας μηχανικός και ένας δικηγόρος του δήμου και μας λέει ότι ο απέναντι θα αποζημιώσει εμάς και εμείς θα πληρώσουμε τον απέναντι γιατί "αναβαθμίζεται" η ιδιοκτησία μας έτσι. Με λίγα λόγια παίρνουν ένα ΜΕΓΑΛΟ μέρος του οικοπέδου δωρεάν. Βέβαια δεν φτάσαμε κοντά στο να υλοποιηθεί όποτε ακόμα δεν ασχοληθήκαμε με αυτό, αλλά έχει βάση αυτή η λογική του "ο ένας αποζημιώνει τον άλλον";
stelios18120 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Επειδη ειμαι περιεργος Οταν ακουω τετοιες αποζημιωσεις κτλπ Γ τι ποσα μιλανε δηλαδη;
marmagia Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δεν το κουβέντιασαν καν αυτό σην περίπτωση μας. Προφανώς ο Δήμος είναι άφραγκος και απλά κάνει ασκήσεις επι χαρτου χωρίς να έχει πράγματικα πρόθεση να προχωρήσει 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Επισης ενδεχεται να εχει γινει μεγαλυτερη απαλλοτριωση απο οση εχει υλοποιηθει, να εχουν πληρωθει κανονικα οταν εγινε η πρωτη φασ και τωρα να γινει το δευτερο μερος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα