Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν μου πουν τα καλαντα τα χριστουγεννα θα πω στα παιδακια να μου κοψουν τιμολογιο να τα περασω στα εξοδα της εταιριας

Και θα απαιτησω να εχουν pos να πληρωσω με καρτα.

• Like 2
  • Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πω ρε φίλε 3 σελίδες τσακωμός για να μας αποδείξει ο άλλος ότι τα 2~3 ευρώ φιλοδώρημα ενός λογαριασμού σε ταβέρνα είναι φοροδιαφυγή

Ρε συ randomcat για πες μου, θέλω να δώσω χαρτζιλίκι στη βαφτιστήρα μου ένα 20άρικο, να της πω να πάρει POS για να μου κόψει απόδειξη ;

Μην αγχωνεσαι. Συντομα θα στο ζητήσουν και αυτο. Παιζει να χει περαστει και σε μνημονιο και να μη το ξέρουμε :P

Οταν μου πουν τα καλαντα τα χριστουγεννα θα πω στα παιδακια να μου κοψουν τιμολογιο να τα περασω στα εξοδα της εταιριας

Και θα απαιτησω να εχουν pos να πληρωσω με καρτα.

To ξέρεις οτι υπάρχει κοσμος που θεωρει τα κάλαντα επαιτεία και ζητάνε να θεωρηθουν παράνομα έτσι; :P :P

• Like 1
Δημοσ.

To ξέρεις οτι υπάρχει κοσμος που θεωρει τα κάλαντα επαιτεία και ζητάνε να θεωρηθουν παράνομα έτσι; :P :P

Γ αυτο ειμαστε στα χαλια μας.

Ψωροκωσταινα for ever

Δημοσ.

Γ αυτο ειμαστε στα χαλια μας.

Ψωροκωσταινα for ever

Το βασικο επιχειρημα τους ειναι "οι Γερμανοι δεν έχουν κάλαντα" :P :P

• Like 2
Δημοσ.

Aπό αυριο σκέφτομαι να κάνω επισημη προταση στο κράτος, να δίνουμε φιλοδώρημα στους δ.υ. που μας εξυπηρετουν καλά και ειναι καλοί μαζί μας.

Προχθές πχ πηγα σε ένα ΚΕΠ....ααααχ...βασιλιάς ένιωσα. Μου ειπαν να κάτσω, ειχα ζαλιστει, μου προσφεραν νερό, με εξυπηρέτησαν αμέσως. Αξιζαν ένα 5ευρω.

Δε σας άρεσε ε? Το περίμενα :P :P

• Like 1
Δημοσ.

Πω ρε φίλε 3 σελίδες τσακωμός για να μας αποδείξει ο άλλος ότι τα 2~3 ευρώ φιλοδώρημα ενός λογαριασμού σε ταβέρνα είναι φοροδιαφυγή

Ρε συ randomcat για πες μου, θέλω να δώσω χαρτζιλίκι στη βαφτιστήρα μου ένα 20άρικο, να της πω να πάρει POS για να μου κόψει απόδειξη ;

Όλες αυτές οι σελίδες έγιναν επειδή κάποιος ψεύτης έλεγε ότι δεν υπάρχει φόρος. Ρωτώ εσένα που μου πετάς την εξυπνάδα για το χαρτζηλίκι - είναι ή δεν είναι μαύρο χρήμα τα tips;;; Ότι είναι φοροδιαφυγή είναι. Δεν υπάρχει αμφιβολία.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία το χαρτζηλίκι που θα δώσεις στην βαφτιστήρα σου φορολογείται, οπότε την εξυπνάδα αυτήν πες την στον νομοθέτη.

Κανείς δεν με ρώτησε ποια είναι η άποψή μου για τον φόρο στις δωρεές και ούτε είπα εγώ ποτέ ότι καλά κάνει το κράτος να σου παίρνει 10%-20%-40%.

Εγώ δεν πήρα θέση για την ορθότητα του φόρου, αλλά υπέδειξα την υποκρισία μερικών που κράζουν σε άλλα θέματα για "ελληνάρες" και φοροδιαφυγή ενώ εδώ είναι υπέρ των tips για να κράξουν πάλι.

Η δική μου θέση είναι ότι είμαι κατά των tips όπως όμως το έθεσα εδώ http://www.insomnia.gr/topic/651476-φιλοδώρημα/page-4#entry55879692 και επειδή επιτρέπουν σε εργοδότες (και σε πολύ κακούς επιχειρηματίες) να πλουτίζουν και να κακοπληρώνουν τους υπαλλήλους τους. Δεν έχουν καμία θέση σε μια υγιή αγορά και είναι καταστροφικά. Σκέψου απλά αν ισχύει αυτό που είπε κάποιος για μαγαζί στη Μύκονο που σχεδόν δεν δίνει μισθούς και οι υπάλληλοι τα βγάζουν μόνο από τα tips και είναι 2χιλιαρα μαύρου χρήματος ανά μήνα για εκείνους και τσάμπα εργατικά χέρια για κάποιο λαμόγιο εργοδότη. Έτσι δημιουργείς ένα τέρας - σήμερα μικρός-μεγάλος με μπιτσόμπαρα και αύριο μεγάλος μπόμπολας με διόδια.

Η θέση μου λοιπόν είναι παραπάνω και δεν έχει να κάνει με το μαύρο χρήμα αλλά με τους κακούς εργοδότες, ωστόσο το επιχείρημα της φοροδιαφυγής είναι ακόμα ένα δυνατό επιχείρημα προς όλους εκείνους που μας λένε πως και γιατί θα πρέπει να αφήνουμε tips.

Δηλαδή δεν σου λέω "δώσε το 40% στο κράτος φοροφυγά" ούτε να φορολογηθεί το χαρτζηλίκι που θα δώσεις σε αγαπημένα σου πρόσωπα, αλλά σου λέω - όχι εσένα συγκεκριμένα - ότι αφού δεν καταλαβαίνεις τη ζημιά που κάνουν τα tips τότε να ορίστε δες τι λέει και ο νόμος για αυτό για να σταματήσεις να μας τα ζαλίζεις με το τι οφείλουμε να δίνουμε ανάλογα με την εξυπηρέτηση και μπλα μπλα μπλα

Δημοσ.

Συγνώμη, επειδή δεν έχω τη διάθεση να γυρίσω πίσω να διαβάσω 10 σελίδες, για ποιο νόμο μιλάς ;

Για το νόμο περί δωρεών ;  

Δημοσ.

Συγνώμη, επειδή δεν έχω τη διάθεση να γυρίσω πίσω να διαβάσω 10 σελίδες, για ποιο νόμο μιλάς ;

Για το νόμο περί δωρεών ;  

Ναι.

Επίμαχα posts:

http://www.insomnia.gr/topic/651476-φιλοδώρημα/page-7#entry55880472

http://www.insomnia.gr/topic/651476-φιλοδώρημα/page-8#entry55880706

Δημοσ.

Υπάρχουν εστιατόρια ΚΑΙ στην Ελλάδα (και μου κάνει εντυπωση που δε το ανέφερε κανείς) που το φιλοδώρημα περιέχεται στον λογαριασμό. Το χρεώνεσαι δηλαδη με το που πατάς το πόδι σου στο εστιατόρια.

Φυσικά δεν αναφέρομαι στη γειτονικη ταβέρνα.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταφέρει να περάσουν το φιλοδωρημα στο λογαριασμό με κάποιον νομιμο τρόπο, χωρις μάλιστα ο λογαριασμός να φουσκώνει. Σε κάποιες περιπτώσεις έχω δει να μη χρεωνουν το κουβέρ για να χρεωσουν φιλοδώρημα.

Αυτό ήταν περισσότερο συνηθεια του εξωτερικου που υιοθετείται σιγά σιγά και εδω απο κάποιους.

Κατά τα άλλα, όσο νομιμο ειναι αυτή τη στιγμη να δώσω 2 ευρω στο παιδί μου να αγοράσει καραμέλες, να δωσω στα κάλαντα, άλλο τόσο ειναι να δωσω 2 ευρω φιλοδώρημα. Ειναι νομιμο

Διορθωστε με αν μπορειτε αλλά απ όσο ξέρω ποσό που διακινείται χωρις αποδειξη ειναι παράνομο σωστά;

(οπως έγραψα νωριτερα ειμαι υπερ του φιλοδωρήματος αλλά ζουμε σε μια χωρα που ο μέσος πολίτης ελέγχεται υπερβολικά στο θέμα της διακίνησης των χρημάτων του)

Αυτό στα πρώτα bold δεν γίνεται, το φιλοδώρημα - στην Ελλάδα τουλάχιστον - είναι κάτι που το δίνεις μόνο αν θέλεις, οπότε από τη στιγμή που ενσωματώνεται στο λογαριασμό είναι κάτι άλλο. Άσχετα πως περιγράφεται.

Όσο για το αν είναι νόμιμο το να δώσεις 2€ στο παιδί σου να πάρει καραμέλες/σε κάλαντα/σε σερβιτόρο, άλλο τόσο νόμιμο είναι να δώσεις στο παιδί σου 20.000€ να αγοράσει αυτοκίνητο ή διαμέρισμα. Νόμιμα είναι και τα δύο, αρκεί σε κάθε περίπτωση να πληρωθεί ο φόρος δωρεάς που αναλογεί στην κάθε περίπτωση. Το μόνο που κάνει διαφορά στις δυο παραπάνω περιπτώσεις είναι ότι κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα 2€, ακόμα και να μπορούσε.

ΥΓ

Μια και πιάσαμε τα νόμιμα και τα παράνομα, αξίζει να αναφέρω πως πλέον στην Ελλάδα η χρέωση για κουβέρ είναι παράνομη.

• Like 2
Δημοσ.

Μα είσαι σοβαρός ή απλά σκοτώνεις την ώρα σου πάνω από ένα pc ;

Θα κάνω πράξη δωρεάς για 20 ευρώ ; 

O νόμος είναι νόμος :P :P

ααααα, όλα και όλα!

(τι έγινε δε μας βολευει τωρα που γινομαστε Ευρώπη? :P )

• Like 1
Δημοσ.

Μα είσαι σοβαρός ή απλά σκοτώνεις την ώρα σου πάνω από ένα pc ;

Θα κάνω πράξη δωρεάς για 20 ευρώ ;

Συγνώμη κιόλας, αλλά διάβασες καθόλου ποια σου είπα ότι είναι η θέση μου για τη φορολογία; Το προσπέρασες ή δεν το κατάλαβες;

Και την παραπάνω σου ερώτηση να πας να την κάνεις στον νομοθέτη και όχι σε εμένα.

Δημοσ.

Αυτό στα πρώτα bold δεν γίνεται, το φιλοδώρημα - στην Ελλάδα τουλάχιστον - είναι κάτι που το δίνεις μόνο αν θέλεις, οπότε από τη στιγμή που ενσωματώνεται στο λογαριασμό είναι κάτι άλλο. Άσχετα πως περιγράφεται.

Όσο για το αν είναι νόμιμο το να δώσεις 2€ στο παιδί σου να πάρει καραμέλες/σε κάλαντα/σε σερβιτόρο, άλλο τόσο νόμιμο είναι να δώσεις στο παιδί σου 20.000€ να αγοράσει αυτοκίνητο ή διαμέρισμα. Νόμιμα είναι και τα δύο, αρκεί σε κάθε περίπτωση να πληρωθεί ο φόρος δωρεάς που αναλογεί στην κάθε περίπτωση. Το μόνο που κάνει διαφορά στις δυο παραπάνω περιπτώσεις είναι ότι κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα 2€, ακόμα και να μπορούσε.

χμ, ενδιαφέρον. Θα κοιτάξω να βρω μια αποδειξη να τη σκανάρω που το περιγράφει ως "φιλοδωρημα" ακριβως. Νομιμη αποδειξη.

Μηπως έχουν βρει κάποιο τροπο και το περνανε;

Δημοσ.

Σχεδόν πάντα αφήνω φιλοδώρημα σε delivery, ακόμα και αν έχω πληρώσει με Paypal. Σπάνιες περιπτώσεις δεν δίνω αν δεν έχω ψιλά. Συνήθως στρογγυλεύω τον λογαριασμό, χωρίς ποτέ να είναι κάτω από 50 λεπτά.

Και, πολλές φορές, ντρέπομαι πραγματικά αν δεν έχω. Πάνε οι εποχές που delivery έκαναν πιτσιρίκια για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους. Όταν είναι κρύο ή βρέχει και μου φέρνει σουβλάκια κάποιος που θα μπορούσε να ήταν ο πατέρας μου ή κάποιος στην ηλικία μου, που προφανέστατα δεν το κάνει ως χόμπυ, αλλά θέλει να ταΐσει τα παιδιά του, νιώθω μ@λ@κας αν δεν το κάνω. Έστω ως επιβράβευση, ως ένα μικρό "ταπ-ταπ" στην πλάτη. Αύριο μπορεί να είμαι εγώ που θα του φέρνω σουβλάκια, χωρίς να βλέπω από τη βροχή ή με 43 βαθμούς καύσωνα.
Αφήνω σε courier τα ψιλά ρέστα, ιδίως αν είναι αντικαταβολή και δεν έχουν υφάκι "τέλειωνε και τι μλκςς που είσαι που δεν μου είχες θέση να παρκάρω το φορτηγό"

Σε σερβιτόρους αφήνω πάλι τα ρέστα, ανάλογα με τον λογαριασμό, αλλά σε περίπτωση αγένειας δεν αφήνω, ακόμα και αν "ψάχνονται" δήθεν για ψιλά.

Στο βενζινάδικο αν μου πλύνουν τα τζάμια ή φουσκώσουν τα λάστιχα κτλ.

Ξέρω, όλοι αυτοί πληρώνονται. Συνήθως παίρνουν έναν μισθό πείνας που ίσως γίνει πιο υποφερτός με τα tips.

Όσι για την εφορία... Είπαμε, μην είμαστε και υπερβολικοί. Ναι, είναι παράνομα, με βάση τον νόμο, αλλά μην θέλουμε το κράτος να πάρει από το 1 ευρώ τα 40 λεπτά. Ας υποχρεώσει τους σερβιτότρους και τους ντελιβεράδες να κάνουν έναρξη, να πληρώνουν ΕΦΚΑ και να έχουν τιμολόγιο μαζί τους για να κόβουν. Υπερβολικό; Ε, αυτό λέω.

Όσο για κάποιες απόψεις που διάβασα εδώ μέσα, τους φαντάζομαι όσους τα έγραψαν να κάθονται στο γραφείο τους με το aircondition και να σκέφτονται "κάτσε να πάρω τηλέφωνο να μου φέρουν ένα νεράκι απ έξω... και σιγά μην δώσω tip στον πλουτοκράτορα τον ντελιβερά". Ο κάθε ένας έχει τις απόψεις του. Δημοκρατία έχουμε... Μπορούν να λένε ό,τι θέλουν και εγώ, πάλι ελεύθερα, να τους χαρακτηρίζω όπως θέλω μέσα στο μυαλό μου.

• Like 7
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...