Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυριο (σημερα δηλαδη ) θα παω στο φαστ καφε που πηγαινω καθημερινα  και θα ακουμπησω  σακουλα με  τυροπιτα στο τραπεζι

Είπαμε. Όχι στο τραπέζι. Στο χέρι. Αν δεν έχεις που να την ακουμπήσεις τότε πίσω στην τσάντα σου. Αν ακουμπήσει στο τραπέζι την ώρα που κοιτάζει ελεγκτής τότε θα υπάρχει πρόβλημα για το κατάστημα, ακόμα και αν δεν έχουν τυρόπιτες για δείγμα!

• Απαντ. 248
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν ακουμπήσει στο τραπέζι την ώρα που κοιτάζει ελεγκτής τότε θα υπάρχει πρόβλημα για το κατάστημα, ακόμα και αν δεν έχουν τυρόπιτες για δείγμα!

Και αν εγω εχω κρατησει την αποδειξη απο το μαγαζι που τις αγορασα ? 

Δεν την διαχωρισαν αυτη την περιπτωση οι ειδικοι επι των φορολογικων  :-D

Επισης δεν μας ειπαν τι γινεται με τα τσιγαρα.Πολυ φουρνοι πουλανε και τσιγαρα.Στο καζινο μεσα μπορει να πουλανε τσιγαρα,Μπορεις να καθισεις σε τραπεζακι η κουλοχερι καπνιζοντας τα δικα σου τσιγαρα ?

Τι λενε οι φορουμικοι ειδικοι επι της φορολογικης νομοθεσιας ?  :-D

Δημοσ.

ναι γιατι ? αν δεν εχεις ? θα παρεις το ουζο πατατες σαλατα και μπορει να εχεις φερει και κατι σαν συπμληρωμα απο το σπιτι ειναι κακο ?

να στο πω ποιο απλα προτιμας να ερθει καποιος και να βγαλεις 30 ευρω ή προτιμας να μην βγαλεις τιποτα ?

Το τι προτιμάει αυτός είναι δική του υπόθεση και εσένα δε σου πέφτει λόγος. Μπορεί ας πούμε να προτιμάει να μη βγάλει τίποτα από σένα και 60 ευρώ από αυτόν που θα έρθει να κάτσει εκεί που δεν έκατσες, ή 120 από αυτόν που θα κάτσει επειδή έψαχνε να βρει κυριλέ κατάσταση να φάει τα λεφτά του.

Τώρα όσο για το αν είναι κακό, εντάξει επίπεδο λογικής ινσομνια. Δεν καταλαβαίνεις πως ναι, από την πλευρά του μπορεί να είναι κακό. Δεν καταλαβαίνεις πως το καλύτερο είναι να βολεύονται όλοι (φέρε κι ένα νερό από το σπίτι δε θα σου πει κανείς τίποτα) και νομίζεις πως σου έχει κανείς υποχρέωση σε εμπορική επιχείρηση να σε βολέψει πρώτα απ όλα όπως σου αρέσει εσένα ανεξαρτήτως άλλων παραγόντων.

• Like 2
Δημοσ.

Τώρα όσο για το αν είναι κακό, εντάξει επίπεδο λογικής ινσομνια. Δεν καταλαβαίνεις πως ναι, από την πλευρά του μπορεί να είναι κακό. Δεν καταλαβαίνεις πως το καλύτερο είναι να βολεύονται όλοι (φέρε κι ένα νερό από το σπίτι δε θα σου πει κανείς τίποτα) και νομίζεις πως σου έχει κανείς υποχρέωση σε εμπορική επιχείρηση να σε βολέψει πρώτα απ όλα όπως σου αρέσει εσένα ανεξαρτήτως άλλων παραγόντων.

Το ίδιο λέτε εσείς οι δύο.

Δημοσ.

Επειδη παω νωρις στην παραλια, και καθομαι μεχρι το απόγευμα, πάρα πολλες φορες εχει τυχει να αγορασω τυροπιτακια ή διαφορα σφολιατοειδη απο φουρνο που μου αρεσει πολυ και εχω τη δυνατοτητα να αγορασω μονο οταν επισκέπτομαι το συγκεκριμενο παραλιακό μερος (40 min απο τον τοπο διαμονης).

Συγκεκριμένα την προηγουμενη Κυριακή παρήγγειλα 2 καφεδες, 2 μοχιτο, 2 εξτρα νερα και μια τοννοσαλατα. Συνολο 4*2+7*2+0,5*2+6 = 29 ευρώ μόνο εγώ. Παρομοια καταναλωση εγινε και απο αλλα άτομα της παρέας.

Παραλληλα φαγαμε χωρις καμιά ντροπή τα τυροπιτακια του φουρνου και καποιους ξηρους καρπους (αμύγδαλα+καρυδια) που δεν προσφερει το κατάστημα.

Θα μου εκανες παρατηρηση?

Αν ερχόσουν στις 12 το μεσημέρι και τα έτρωγες μπροστά σε μια γεμάτη παραλία ναι θα σου έκανα παρατήρηση. Για τα τυροπιτακια, όχι για τα φυστικια. Δεν Μ ενδιαφέρει το πορτοφόλι του καθενός. Δηλαδή ισχύει η λογική πληρώνω πολλά άρα κάνω ότι γουστάρω; οι κανόνες είναι για όλους. Προτιμώ μισό μαγαζί γεμάτο και την ηρεμία μου. Φέτος που ήμουν αυστηρός είχε μονίμως 20% διαθέσιμες ξαπλώστρες αλλά τζίρο μεγαλύτερο.
Δημοσ.

(Τα θελει ο κωλος μου που ειπα πριν οτι δεν θα συνεχισω)

Αν δεν εχεις λεφτα, δεν θα πας για μπανιο, ή αν πας, θα πας καπου που ειτε εχει δωρεαν ξαπλωστρα, ειτε εχει ελευθερο χωρο για να βαλεις την ψαθα και την πετσετουλα σου κατω.

Ελευθερη αγορα εχουμε. Ο καθενας χρεωνει οσο του καπνισει. 

Διακοπές δεν θα πάω αλλά για μπάνιο θα πάω. Δωρεάν ξαπλώστρα δεν θέλω αλλά δεν έχει ελεύθερο χώρο. Έχουν κλείσει όλη την παραλία καταχρηστικά. Οκ, έναν καφέ θα τον πάρω. Δεν θα έρθω να κάτσω στης καρέκλες και στα σκαμπό του μπαρ να τρώω κάτι που δεν το αγόρασα από εκεί. Αλλά και ο "ιδιοκτήτης" δεν θα έρθει στην αμμουδιά να μου πει πως απαγορεύετε να φάω το σάντουιτς μου στην ελεύθερη παραλία. Και το σαντουιτς θα φάω και η γυναίκα μου θα φάει και το παιδί μου θα φάει. Δεν θα μου κάνεις έλεγχο τι θα φάω ή τι έχω στις τσέπες μου ή αν αγόρασα βιβλίο από το περίπτερό σου ή το οτιδήποτε.

Και βλακείες του τύπου "αν δηλητηριαστείς φέρω ευθύνη" ασ' τες κατά μέρος. Και αν πάθω έμφραγμα; Και αν έχω αλλεργία σε κάτι που πουλάς και το φάω; Άντε γιατί η μπουρδολογία περισσεύει. Που νιαστήκατε μην πάθουμε τίποτα από το φαγητό του σπιτιού μας και τις μαλακίες και τα ληγμένα που πουλάτε δεν σας πειράζουν. Πάνε πες σε διαβητικό να μην φάει το κολατσιό του επηδει δεν το αγόρασε από εσένα. Ή ο διαβητικός δεν πρέπει να πάει σε παράλια; Τι εισόδημα πρέπει να έχουμε για να πάμε σε παραλία;

Προφανώς καταλάβαμε την λογική που λειτουργούν αυτοί οι "επιχειρηματίες" και προφανώς λειτουργούν εκτός νόμου γι αυτό δεν καταφεύγουν πότε στην αστυνομία. Αυτά.

Δημοσ.

Διακοπές δεν θα πάω αλλά για μπάνιο θα πάω. Δωρεάν ξαπλώστρα δεν θέλω αλλά δεν έχει ελεύθερο χώρο. Έχουν κλείσει όλη την παραλία καταχρηστικά. Οκ, έναν καφέ θα τον πάρω. Δεν θα έρθω να κάτσω στης καρέκλες και στα σκαμπό του μπαρ να τρώω κάτι που δεν το αγόρασα από εκεί. Αλλά και ο "ιδιοκτήτης" δεν θα έρθει στην αμμουδιά να μου πει πως απαγορεύετε να φάω το σάντουιτς μου στην ελεύθερη παραλία. Και το σαντουιτς θα φάω και η γυναίκα μου θα φάει και το παιδί μου θα φάει. Δεν θα μου κάνεις έλεγχο τι θα φάω ή τι έχω στις τσέπες μου ή αν αγόρασα βιβλίο από το περίπτερό σου ή το οτιδήποτε.

Και βλακείες του τύπου "αν δηλητηριαστείς φέρω ευθύνη" ασ' τες κατά μέρος. Και αν πάθω έμφραγμα; Και αν έχω αλλεργία σε κάτι που πουλάς και το φάω; Άντε γιατί η μπουρδολογία περισσεύει. Που νιαστήκατε μην πάθουμε τίποτα από το φαγητό του σπιτιού μας και τις μαλακίες και τα ληγμένα που πουλάτε δεν σας πειράζουν. Πάνε πες σε διαβητικό να μην φάει το κολατσιό του επηδει δεν το αγόρασε από εσένα. Ή ο διαβητικός δεν πρέπει να πάει σε παράλια; Τι εισόδημα πρέπει να έχουμε για να πάμε σε παραλία;

Προφανώς καταλάβαμε την λογική που λειτουργούν αυτοί οι "επιχειρηματίες" και προφανώς λειτουργούν εκτός νόμου γι αυτό δεν καταφεύγουν πότε στην αστυνομία. Αυτά.

Έχει κλείσει όλη την παραλία καταχρηστικα λέει. Πριν μερικές σελίδα ποσταρα φωτογραφίες από ιδιώτες που καταχρηστικα κλείδωσαν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία. Για αυτούς τι έχεις να πεις;

Αρμόδια είναι η αστυνομία για να λύσει τέτοια θέματα. Αν νιώθεις ότι κάποιος παρανομεί κανείς επώνυμη καταγγελία και περιμενεις την έκβαση της υπόθεσης. Με το να πας με δικά σου sandwich σε ξένο μαγαζί δε τους κάνεις τη μούρη κρέας.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Αλλά και ο "ιδιοκτήτης" δεν θα έρθει στην αμμουδιά να μου πει πως απαγορεύετε να φάω το σάντουιτς μου στην ελεύθερη παραλία. Και το σαντουιτς θα φάω και η γυναίκα μου θα φάει και το παιδί μου θα φάει. Δεν θα μου κάνεις έλεγχο τι θα φάω ή τι έχω στις τσέπες μου ή αν αγόρασα βιβλίο από το περίπτερό σου ή το οτιδήποτε.

Έχει συμβεί αυτό; Να πάει υπάλληλος καταστήματος σε άτομο που κάθεται στην παραλία (ή στο δρόμο) και να του πει «απαγορεύεται να φας αυτό που έφερες»; Να κάνει έλεγχο δηλαδή τι καταναλώνει κάποιος που δεν κάθεται στο κατάστημα;

Θα είχα φωνάξει επιτόπου την αστυνομία αν μου το έκαναν αυτό.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Αν και τσαμπα θα τα γράψω..

1) Πες μου μια παραλια που ειναι ολοκληρωτικά κλεισμένη απο μπιτς μπαρ

2) Αν έχεις πρόβλημα με τον δήμο σου να δίνει τον χώρο σε κάποιον τα παράπονα σου στον δήμο (απαντήσεις του στυλ παίζει λάδωμα κλπ μην τα πεις αν δεν έχεις στοιχεία που να το αποδεικνύουν)

3) Ο ιδιοκτήτης θα σου κάνει παρατήρηση αν φας στον χώρο που νοικιάζει οχι έξω απο αυτόν. 

4) Όταν έχεις κάποια αλλεργία το λες στο σερβιτόρο, εκτός αν πιστεύεις οτι περνάνε απο σεμινάρια μαντείας ώστε να μπορούν να μαντέψουν τι προβλημα έχει ο καθε πελάτης.

5) Εννοείται οτι αν πάθεις έμφραγμα πρωτα φταίει ο ιδιοκτήτης, μετα ο θεός και μετα η υγεία σου (εσυ δηλαδή)

6) Φυσικά αυτα τα μαγαζιά δεν πουλάνε τίποτα για διαβητικούς ... (ειρωνικό)

και μια ερώτηση για σενα. Έστω οτι σε αφηνει να μπεις με το φαγητο σου, αν γινει ελεγχος και φάει πρόστιμο για σένα θα το πληρώσεις απο την τσέπη σου ή τοτε δεν ειναι δικό σου πρόβλημα?

ΥΓ: δεν εχω καμια σχέση με τον χώρο και γενικότερα με επιχειρήσεις 

• Like 5
Δημοσ.

Έχει συμβεί αυτό; Να πάει υπάλληλος καταστήματος σε άτομο που κάθεται στην παραλία (ή στο δρόμο) και να του πει «απαγορεύεται να φας αυτό που έφερες»; Να κάνει έλεγχο δηλαδή τι καταναλώνει κάποιος που δεν κάθεται στο κατάστημα;

Θα είχα φωνάξει επιτόπου την αστυνομία αν μου το έκαναν αυτό.

Σε κανέναν δεν έχει συμβεί απλά κάποιοι επαναστάτες πάνε να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι.

Η παραλία είναι δημόσια αλλά μέρος της παρέχεται σε επιχείρησης προς εκμετάλλευσή. Να το παίξω κι εγώ child of the earth, δε πιστεύω σε κράτη έθνη και σύνορα και να έρθω σπίτι σας να μαγειρέψω γιατί μου αρέσει η τραπεζαρία και δε γουστάρω να πληρώσω ρευμα στο δικό μου σπίτι. Παίζει;

• Like 3
Δημοσ.

Αρμόδια είναι η αστυνομία για να λύσει τέτοια θέματα. Αν νιώθεις ότι κάποιος παρανομεί κανείς επώνυμη καταγγελία και περιμενεις την έκβαση της υπόθεσης. Με το να πας με δικά σου sandwich σε ξένο μαγαζί δε τους κάνεις τη μούρη κρέας.

Αν πάντως κάνεις επώνυμη καταγγελία για επιχειρηματία-μαφιόζο που έχει φράξει παραλία, το πιθανότερο είναι να σου κάνουν εκείνοι τη μούρη κρέας.

Φυσικά δεν αναφέρομαι σε εσένα που δεν σε ξέρω και ούτε γνωρίζω ποιο και πως είναι στημένο το μαγαζί σου.

Από τη στιγμή όμως που υπάρχουν παραλίες στις οποίες δεν υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και τις εκμεταλλεύονται ιδιώτες, δεν έχει νόημα να μιλάμε για αστυνομία και για δικαιοσύνη.

1) Πες μου μια παραλια που ειναι ολοκληρωτικά κλεισμένη απο μπιτς μπαρ

2) Αν έχεις πρόβλημα με τον δήμο σου να δίνει τον χώρο σε κάποιον τα παράπονα σου στον δήμο (απαντήσεις του στυλ παίζει λάδωμα κλπ μην τα πεις αν δεν έχεις στοιχεία που να το αποδεικνύουν)

1) Και αν δεν είναι όλη τι σημαίνει αυτό; Επιτρέπεται να είναι κλεισμένο έστω και ένα κομμάτι της παραλίας; Και φυσικά πάντα το καλό κομμάτι. Π.χ. στο yabanaki της Βάρκιζας το πιο καλό κομμάτι είναι περιφραγμένο και στο υπόλοιπο έχει πλανόδιους χωρίς άδειες και το ναυτικό όμιλο. Απλά ένα παράδειγμα.

2) Δηλαδή όταν ο άλλος έχει φράξει γύρω γύρω τη θάλασσα (όχι απλά την παραλία!) χρειάζονται και αποδεικτικά στοιχεία για να ισχυριστεί κάποιος ότι έχει πέσει λάδωμα;

• Like 1
Δημοσ.

Αν πάντως κάνεις επώνυμη καταγγελία για επιχειρηματία-μαφιόζο που έχει φράξει παραλία, το πιθανότερο είναι να σου κάνουν εκείνοι τη μούρη κρέας.

Φυσικά δεν αναφέρομαι σε εσένα που δεν σε ξέρω και ούτε γνωρίζω ποιο και πως είναι στημένο το μαγαζί σου.

Από τη στιγμή όμως που υπάρχουν παραλίες στις οποίες δεν υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και τις εκμεταλλεύονται ιδιώτες, δεν έχει νόημα να μιλάμε για αστυνομία και για δικαιοσύνη.

Δυο τρόποι υπάρχουν για να εκμεταλλευτείς παραλία. Το χωράφι σου/μαγαζι σου είναι μπροστά στο κύμα οπότε ζητάς από την κτηματικη υπηρεσία απευθείας ανάθεση του αιγιαλου πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο ή δεν έχεις σχέση με το χωράφι αλλά κανείς αίτηση στον Δήμο σου για να ενταξει το σημείο στις δημοπρασίες. Πήγα με το έτσι θέλω και εφραξα δε παίζει. Τώρα αν ο άλλος δε σ αφήνει να περάσεις μέσα απ το μαγαζι του για να πας στην παραλία μπορώ να το δεχθώ. Ιδιωτικός χώρος είναι το μαγαζί, βρες jet pack, κάνε τον κύκλο, κολύμπα και φτάσε. Εγώ προσωπικά τους αφήνω όλους να περάσουν.

• Moderators
Δημοσ.

Σε ποιές παραλίες αναφέρεσαι; Δώσε ένα-δύο συγκεκριμένα παραδείγματα.

Το μόνο που μπορώ να φανταστώ ότι εννοείς είναι στη Γλυφάδα/Βούλα μερικά μαγαζιά, στα οποία

α) την τελευταία φορά που πήγα δεν μου έκοψαν εισιτήριο για να πάω στην παραλία, μπορούσα να περάσω ελεύθερα μέσα από το μαγαζί για να κάτσω στην παραλία

και

β) και να με πλήρωναν δεν θα βούταγα σε αυτή τη θάλασσα, οπότε δεν θα ήθελα ούτως ή άλλως να πάω για μπάνιο εκεί.

Εννοείς κάποια άλλη παραλία; Στη Μύκονο π.χ. ακόμα και στις οργανωμένες παραλίες παίρνεις την πετσετούλα σου κάθεσαι εκτός καταστήματος, δεν σε εμποδίζει κανείς.

• Like 1
Δημοσ.

Δυο τρόποι υπάρχουν για να εκμεταλλευτείς παραλία. Το χωράφι σου/μαγαζι σου είναι μπροστά στο κύμα οπότε ζητάς από την κτηματικη υπηρεσία απευθείας ανάθεση του αιγιαλου πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο ή δεν έχεις σχέση με το χωράφι αλλά κανείς αίτηση στον Δήμο σου για να ενταξει το σημείο στις δημοπρασίες. Πήγα με το έτσι θέλω και εφραξα δε παίζει. Τώρα αν ο άλλος δε σ αφήνει να περάσεις μέσα απ το μαγαζι του για να πας στην παραλία μπορώ να το δεχθώ. Ιδιωτικός χώρος είναι το μαγαζί, βρες jet pack, κάνε τον κύκλο, κολύμπα και φτάσε. Εγώ προσωπικά τους αφήνω όλους να περάσουν.

Ε ναι.

Και να θες να τους εμποδίσεις την πρόσβαση, δεν μπορείς. Εκτός και αν δεν είσαι απλός ιδιοκτήτης beach bar αλλά είσαι από εκείνους τους μαφιόζους. Όταν είσαι λεφτάς δεν σε σταματάει ούτε το Σύνταγμα.

Σε ποιές παραλίες αναφέρεσαι; Δώσε ένα-δύο συγκεκριμένα παραδείγματα.

Το μόνο που μπορώ να φανταστώ ότι εννοείς είναι στη Γλυφάδα/Βούλα μερικά μαγαζιά, στα οποία

α) την τελευταία φορά που πήγα δεν μου έκοψαν εισιτήριο για να πάω στην παραλία, μπορούσα να περάσω ελεύθερα μέσα από το μαγαζί για να κάτσω στην παραλία

και

β) και να με πλήρωναν δεν θα βούταγα σε αυτή τη θάλασσα, οπότε δεν θα ήθελα ούτως ή άλλως να πάω για μπάνιο εκεί.

Εννοείς κάποια άλλη παραλία; Στη Μύκονο π.χ. ακόμα και στις οργανωμένες παραλίες παίρνεις την πετσετούλα σου κάθεσαι εκτός καταστήματος, δεν σε εμποδίζει κανείς.

Το έχω γράψει ήδη 2-3 φορές αλλά όλοι σας κιχ. Αλλά έχω την εντύπωση ότι μέχρι και διαδικτυακά χέζεται ο κόσμος να πει κάτι για το θέμα (ίσως να σκέφτονται ότι θα τους βρουν καμιά 10αρια μπράβοι;; ).

Το Bolivar το ξέρεις; Είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αν μένεις στην Αθήνα επειδή έχουν φράξει μέχρι και μέσα στη θάλασσα.

Ούτε και εγώ πηγαίνω σε τέτοια μέρη για μπάνιο, απλά αναφέρω ότι υπάρχουν.

Και στο yabanaki που ανέφερα πριν έχω πολλά χρόνια να πάω, θυμάμαι όμως που είχαν 10 μέτρα τοίχος μέσα στη θάλασσα, κάτι που είναι ξεκάθαρα παράνομο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...