Finn Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Ε ναι. Και να θες να τους εμποδίσεις την πρόσβαση, δεν μπορείς. Εκτός και αν δεν είσαι απλός ιδιοκτήτης beach bar αλλά είσαι από εκείνους τους μαφιόζους. Όταν είσαι λεφτάς δεν σε σταματάει ούτε το Σύνταγμα. Έχω ένα χωράφι με ελιές/σπιτι μπροστά στην θάλασσα. Εσύ θες να πας να κάνεις μπάνιο αλλά βαριέσαι να κάνεις τον κύκλο για να πας στον πλησιέστερο δρόμο που οδηγεί στη θάλασσα. Θα πηδήξεις το φραχτη για να περάσεις μέσα απ την ιδιοκτησία μου;
randomcat Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Έχω ένα χωράφι με ελιές/σπιτι μπροστά στην θάλασσα. Εσύ θες να πας να κάνεις μπάνιο αλλά βαριέσαι να κάνεις τον κύκλο για να πας στον πλησιέστερο δρόμο που οδηγεί στη θάλασσα. Θα πηδήξεις το φραχτη για να περάσεις μέσα απ την ιδιοκτησία μου; E, όχι; Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να υπάρχει μια ελεύθερη πρόσβαση κάπου κοντά και ότι εσύ δεν μπορείς να φράξεις περιμετρικά την παραλία. Επίσης, το χωράφι σου δεν θα είναι 5 μέτρα απόσταση από το κύμα. Τελευταία φορά που έκανα μπάνιο κοντά στην Αθήνα (σιχαίνομαι πλέον) πριν πολλά χρόνια στο yabanaki, είχα περάσει κολυμπώντας στην οργανωμένη-περιφραγμένη παραλία, παρακάμπτοντας το τοίχος που είχαν μέσα στη θάλασσα. Ο "φρουρός" τους μου έδειξε με χειρονομία να πάω από εκεί που ήρθα πίσω στην παραλία της πλέμπας και εγώ του έδειξα με δική μου χειρονομία ότι αν δεν στρίβει θα βγω έξω και θα φάει ανάποδη. Τελικά βγήκα και άραξα στην παραλία "τους" και δεν με εμπόδισε κανείς.
Finn Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Το χωραφι μου είναι στα όρια με την άμμο, πολλά μέτρα μακριά απ το κύμα γιατί παλιά έτσι τα κάνανε και το είχα περιφραξει γιατί έχω ελιές. Πρόσβαση υπάρχει προς την παραλία απλά πρέπει να περπατήσεις δέκα λεπτά. Θα περπατήσεις ή θα μπεις στην ιδιοκτησία μου;
randomcat Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Το χωραφι μου είναι στα όρια με την άμμο, πολλά μέτρα μακριά απ το κύμα γιατί παλιά έτσι τα κάνανε και το είχα περιφραξει γιατί έχω ελιές. Πρόσβαση υπάρχει προς την παραλία απλά πρέπει να περπατήσεις δέκα λεπτά. Θα περπατήσεις ή θα μπεις στην ιδιοκτησία μου; Θα περπατήσω φυσικά, εσύ παράνομος δεν είσαι (το είπα τόσες φορές άλλωστε "να φράξεις την παραλία" περιμετρικά...), αλλά να ξέρεις ότι όταν όντως κυκλοφορήσουν jetpacks για το καταναλωτικό κοινό εγώ θα περνάω με ένα τέτοιο από πάνω.
Finn Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Θα περπατήσω φυσικά, εσύ παράνομος δεν είσαι, αλλά να ξέρεις ότι όταν όντως κυκλοφορήσουν jetpacks για το καταναλωτικό κοινό εγώ θα περνάω με ένα τέτοιο από πάνω. Καταλαβαίνεις οτι γίνομαι υπερβολικός για να δείξω το point μου. Μόλις τώρα ήρθε ένας παρκαρε στον ιδιωτικό μου χώρο και πήγε άπλωσε δική του ομπρέλα στον ελεύθερο χώρο. Του λέω να πάρει το αμάξι ή όχι;
Finn Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Σε ποιο μέρος είσαι Finn ; Πρώτο πόδι, Χαλκιδική
xgol Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Αν ερχόσουν στις 12 το μεσημέρι και τα έτρωγες μπροστά σε μια γεμάτη παραλία ναι θα σου έκανα παρατήρηση. Για τα τυροπιτακια, όχι για τα φυστικια. Δεν Μ ενδιαφέρει το πορτοφόλι του καθενός. Δηλαδή ισχύει η λογική πληρώνω πολλά άρα κάνω ότι γουστάρω; οι κανόνες είναι για όλους. Προτιμώ μισό μαγαζί γεμάτο και την ηρεμία μου. Φέτος που ήμουν αυστηρός είχε μονίμως 20% διαθέσιμες ξαπλώστρες αλλά τζίρο μεγαλύτερο.Ε αυτη η λογικη σου ειναι τελειως λαθος. Δικαιωμα σου να κανεις οτι θες στο μαγαζι σου προφανως, αλλα δικαιωμα μου να μη θελω να μιζεριασω με τον καθε κομπλεξαρα που φοβάται μην του λερωσω την παραλία (!) επειδή εβγαλα να φαω 2 τυροπιτακια. Απο τη στιγμη που ο αλλος σεβεται το χωρο σου, σου κανει καταναλωση και παλι πας και του κανεις παρατηρηση, σημαίνει οτι θεωρεις τον εαυτο σου ανωτερο του - και είπαμε δικο σου το μαγαζί αλλα δε ξεραμε να παμε μια κυριακη για μπανιο κ να πρεπε να μαστε στρατιωτακια με το αγχος μη μας μαλωσει ο ιδιοκτητης που την εχει δει γαμαουα επειδη καναμε το απσνθρωπο ατοπημα να φαμε κατι απο τον φουρνο (κατι που φυσικα κανουν οι παντες και μιλαμε για το πιο ωραιο / ακριβο μαγαζι της περιοχης που μενω, με τον ιδιοκτητη φυσικα να μην εχει κανενα θεμα). Υ.Γ.1 Αν μου κανες παρατηρηση θα σε ξεφτιλιζα ως εκει που δεν επαιρνε. Δεν ξερεις τη δουλεια, τις ευθυνες και τις σκοτουρες του καθενος, δε ξερεις το επιπεδο του. Μη το παιζεις μπαμπακας αν ο αλλος εμφανως σεβεται και εσενα και το μαγαζι σου και τους υπολοιπους λουομενους και σου αφηνει σεβαστο κερδος. (Προσωπικά δεν αφηνω ουτε μισο σκουπιδι πισω, ουτε στο καλαθι). Υ.Γ.2 Το αν εσυ ηρεμησες, αν κανεις μεγαλυτερο τζιρο, αν σ ενοχλει το χρατς χρουτς, αν αν αν, δεν με αφορα στο ελάχιστο οταν παω να κανω το μπανιο μου. Υ.Γ.3 Ο καθε μαγαζατορας με τετοιες ηλιθιες απαγορευσεις προσπαθει εμφανως να επιβληθεί στον πελατη του παρά να συνεργαστει μαζι του. Απορω ποσοι θα ναι αυτοι με απαιτητικο ωραριο και δουλεια που θα δεχοταν παρατηρησεις για τα ανωτέρω, σε μερα που προσπαθουν να χαλαρωσουν και ενω ειναι ξεκαθαρο πως ουτε γυφτοι είναι, ουτε το μαγαζι βρωμιζουν. Υ.Γ.4 Οτι ερχομαι στο μαγαζι σου δε σημαινει οτι εισαι ανώτερος μου. Οι πιθανοτητες είναι πως εισαι μια τριχα απο τα φρυδια μου. Ωστόσο παντα σέβομαι και εσενα και τον χωρο σου οποτε μη προσπαθεις να μου επιβληθεις! (Γενικα μιλωντας). Υ.Γ.5 Αν εσυ δε προσφερεις τυροπιτες δηλαδη? Να πιω τον πρωινο μου καφε με μια σιζαρς? Επισης ο λογος να φοβαμαι να φαω το σαντουιτς με μαγιοναζα που έχεις στο μαγαζι σου επειδη βλεπω πως με 700 ατομα στην παραλια υπαρχρι μεγαλη πιθανοττα να εχει αλλοιωθεί? Αν φοβάμαι γενικα να φαω μαγιονεζες, και δε προσφερεις απλο τοστ με κασερι?? Για το ρεζουμε της υπόθεσης. Παντα σεβόμαστε το χωρο, τον μαγαζατορα, τους διπλανους. Δεν ρυπαινουμε ουτε με σκουπιδια, ουτε βγαζουμε ταπερακι με αυγουλακια ουτε ουρλιαζουμε στην παραλια. Παντα κάνουμε την ελάχιστη καταναλωση που οριζει ο ιδιοκτήτης. Απο εκει και πέρα ομως έχουμε καθε δικαιωμα να φαμε καποιο στεγνο σνακ ή κατι απλο που εχουμε φερει απο το σπίτι, για τους χ-ψ δικους μας λόγους.
Moderators Spect~ Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Xgol δεν σου είπε κανείς να μην πάρεις ότι γουστάρεις στην παραλία, σου είπε να μην πάρεις ο θες στο συγκεκριμένο χώρο που νοικιάζει από Το δήμο. Επίσης κάτι που δεν μου έχει απαντήσει κάποιος, αν σε αφήσει και φάει πρόστιμο θα το πληρώσεις από την τσέπη σου ή τσάμπα μάγκας; Υγ: ακόμη και από σπίτι να είναι το φαγητό ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να αποδείξει ότι όντως το έφερες εσύ και το σδοε δεν θα ασχοληθεί οποτέ..
Finn Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Ε αυτη η λογικη σου ειναι τελειως λαθος. Δικαιωμα σου να κανεις οτι θες στο μαγαζι σου προφανως, αλλα δικαιωμα μου να μη θελω να μιζεριασω με τον καθε κομπλεξαρα που φοβάται μην του λερωσω την παραλία (!) επειδή εβγαλα να φαω 2 τυροπιτακια. Απο τη στιγμη που ο αλλος σεβεται το χωρο σου, σου κανει καταναλωση και παλι πας και του κανεις παρατηρηση, σημαίνει οτι θεωρεις τον εαυτο σου ανωτερο του - και είπαμε δικο σου το μαγαζί αλλα δε ξεραμε να παμε μια κυριακη για μπανιο κ να πρεπε να μαστε στρατιωτακια με το αγχος μη μας μαλωσει ο ιδιοκτητης που την εχει δει γαμαουα επειδη καναμε το απσνθρωπο ατοπημα να φαμε κατι απο τον φουρνο (κατι που φυσικα κανουν οι παντες και μιλαμε για το πιο ωραιο / ακριβο μαγαζι της περιοχης που μενω, με τον ιδιοκτητη φυσικα να μην εχει κανενα θεμα). Υ.Γ.1 Αν μου κανες παρατηρηση θα σε ξεφτιλιζα ως εκει που δεν επαιρνε. Δεν ξερεις τη δουλεια, τις ευθυνες και τις σκοτουρες του καθενος, δε ξερεις το επιπεδο του. Μη το παιζεις μπαμπακας αν ο αλλος εμφανως σεβεται και εσενα και το μαγαζι σου και τους υπολοιπους λουομενους και σου αφηνει σεβαστο κερδος. (Προσωπικά δεν αφηνω ουτε μισο σκουπιδι πισω, ουτε στο καλαθι). Υ.Γ.2 Το αν εσυ ηρεμησες, αν κανεις μεγαλυτερο τζιρο, αν σ ενοχλει το χρατς χρουτς, αν αν αν, δεν με αφορα στο ελάχιστο οταν παω να κανω το μπανιο μου. Υ.Γ.3 Ο καθε μαγαζατορας με τετοιες ηλιθιες απαγορευσεις προσπαθει εμφανως να επιβληθεί στον πελατη του παρά να συνεργαστει μαζι του. Απορω ποσοι θα ναι αυτοι με απαιτητικο ωραριο και δουλεια που θα δεχοταν παρατηρησεις για τα ανωτέρω, σε μερα που προσπαθουν να χαλαρωσουν και ενω ειναι ξεκαθαρο πως ουτε γυφτοι είναι, ουτε το μαγαζι βρωμιζουν. Υ.Γ.4 Οτι ερχομαι στο μαγαζι σου δε σημαινει οτι εισαι ανώτερος μου. Οι πιθανοτητες είναι πως εισαι μια τριχα απο τα φρυδια μου. Ωστόσο παντα σέβομαι και εσενα και τον χωρο σου οποτε μη προσπαθεις να μου επιβληθεις! (Γενικα μιλωντας). Κανείς δε θέλει να σου επιβληθεί. Εδώ το χάνεις λίγο. Αν έρθω εγώ στο σπίτι σου τη στιγμή που είσαι smoke free και ανάψω τσιγάρο θα θεωρήσω ότι πας να μου επιβληθείς όταν μου κάνεις παρατήρηση; Δίνεις κακό παράδειγμα. Εσύ έφερες τυροπιτακια, Ο άλλος έφερε ψωμί με κέτσαπ, Ο άλλος παστά ψάρια για να πιει ούζο και να παίξει τάβλι και ο άλλος κατσαρόλα με καρπούζι. Δεν ξεκίνησα μια επιχείρηση ώστε να περιμένω κόσμο που φέρεται έτσι. Ξεκίνησα μια επιχείρηση η οποία παρέχει 5 πράματα και τα οποία γουστάρει ο πελάτης, για αυτό και έρχεται. Από επιλογή, όχι από έλλειψη επιλογής. Αν θέλει να φάει αλλά πράγματα ας πάει σε άλλο χώρο να τα καταναλώσει. Είναι δικαίωμα μου να σκέφτομαι έτσι εφόσον την επιχείρηση την έστησα σύμφωνα με το δικό μου σκεπτικό. Να πάω σε μια ψαροταβερνα τότε και να βγάλω γίδα βραστη όπως ανέφερε ένας πριν. Θα μαζέψω τα σκουπίδια μην ανησυχείς. Είναι κακή εικόνα ή όχι; 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Έτσι όλοι φαγητό στην παραλία και μετά κλασικά μέσα για μπάνιο γιατί έλα μωρέ έγω θα πνιγώ ξέρω κολύμπι... 1
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Υ.Γ.5 Αν εσυ δε προσφερεις τυροπιτες δηλαδη? Να πιω τον πρωινο μου καφε με μια σιζαρς? Αν δεν προσφέρει τυρόπιτες, μπορείς να πας στο παραδίπλα μαγαζί που προσφέρει τυρόπιτες. Για να καταλάβω: αν η παρέα σου θέλει να πάει σε ψαροταβέρνα για αστακομακαρονάδα, αλλά εσύ έχεις όρεξη για πατσά θα τον πάρεις από το σπίτι σου για να τον καταναλώσεις στο μαγαζί που δεν έχει το πιάτο της αρεσκείας σου; Γιατί η ξαπλώστρα/καφετέρια/beach bar έχουν διαφορετική αντιμετώπιση στο μυαλό κάποιων; Έτσι όλοι φαγητό στην παραλία και μετά κλασικά μέσα για μπάνιο γιατί έλα μωρέ έγω θα πνιγώ ξέρω κολύμπι... Μεγάλος μύθος αυτό, δεν το περίμενα από σένα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Μεγάλος μύθος αυτό, δεν το περίμενα από σένα. Πρώτη φορά το ακούω, σοβαρά. Link?
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Πρώτη φορά το ακούω, σοβαρά. Link? Random link από google 1
xgol Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Φιλε μου, μιλαμε για παραλια τοση ωρα. Για επιχειρηση με ξαπλωστρες, που προσφερει μπανιο, άμμο, αερα και θαλασσα. Στιγμες χαλάρωσης. Δε μιλας για ενα εστιατόριο που ο κοσμος θα πάει για συγκεκριμένο σκοπό και που θα ερθει αποκλειστικα για τον χωρο σου και το φαγητο σου, μιλας για μια επιχειρηση που θα προσελκυσει κοσμο λογω της θαλασσας που εχεις μπροστα, της παραλιας και λογω του πως εχεις διαμορφωσει τον χώρο! Δευτερεοντως θα ερθει καποιος αποκλειστικα και μονο επειδη σερβιρεις καλυτερα σαντουιτς! Και ξαναλεω σε στιγμες χαλαρωσης και ηρεμιας, οταν μιλαμε για "καλο" κοσμο που σεβεται το μαγαζι σου δε χωραει να κανεις οαρατηρησεις τετοιου τυπου. Εγω προσωπικα οποιον μου κανε παρατηρηση θα τον ρωτουσα αν επρεπε με τον καφέ μου να παραγγείλω και μια σιζαρς για πρωινο.. θα του πετουσα ενα 10 ευρω για τα τυροπιτακια και θα τον στολιζα κανονικοτατα. Αυτα τα μαγαζια που φερθηκαν στο παρελθον ετσι στην περιοχη μου, δε κατορθωσαν να διωξουν μονο τους γυφτους και τους τσαμπατζηδες (που οντως καταλαβαινω πως ειναι μάστιγα) αλλα κυριως τον νορμαλ κυριλε κοσμο που σου κάνει κατανάλωση, σε σεβεται και παει στην παραλια να ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ. Καταληγουν δε με πελατεια 18χρονα που ανεχονται να να βαράνε προσοχη στον ιδιοκτητη - που ειναι παλι θεμιτό αλλα αν απευθυνεσαι σ αυτο το κοινο και θεωρεις οτι θα σου αποδωσει περισσοτερα, στηνεις το μαγαζι σου διαφορετικά εξαρχης, ωστε να μην προσελκυεις κοσμο σαν και μενα και την παρεα μου. Υ.Γ.1 τωρα για τις μπουρδες για τους πατσαδες κτλ δε θα απαντησω να με συγχωράτε. Εχω πει συγκεκριμενα πραγματα. Και ναι, αλλο παραλια, αλλο εστιατοριο, αλλο καφετέρια. Εκτος αν καποιος απο σας εχει σαν κριτηριο το που πουλαν τα καλυτερα σαντουιτς για να παει να κανει το μπανιο του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις