Anorymous Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Το να μην πάει στις ξαπλώστρες όποιος δεν έχει και να κάτσει λίγο παραδίπλα δεν υπάρχει σαν λύση? φυσικα και υπαρχει αλλα μπορει να θελει να πληρωσει ξαπλωστρα δεν ειναι υποχρεωμενος να παραγγείλει και απο το μαγαζι αυτο λεμε τωρα
Finn Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Θα πρέπει να έχεις και τα ανάλογα δοχεία στην αποθήκη σου. Λογικά. Ε; Αν είναι να μην αποδίδω ΦΠΑ θα βρω ένα αλάνι στη Βουλγαρία να μου τυπώσει 10000 κούπες. φυσικα και υπαρχει αλλα μπορει να θελει να πληρωσει ξαπλωστρα δεν ειναι υποχρεωμενος να παραγγείλει και απο το μαγαζι αυτο λεμε τωραΦίλε τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν νοικιάζω ξαπλώστρες. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου, οπότε ειτε παραγγέλνεις και κάθεσαι ή φεύγεις. Γιατί δε πας σε μια καφετέρια να νοικιάσεις καρέκλα; 2
Anorymous Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Μην τσουβαλιάζεις καλέ μου Anorymous, δεν το ξέρεις το παιδί. Έστω ότι έχεις δίκιο, δεν είναι όλοι ίδιοι. Είναι άσχημο αυτό και δεν σου ταιριάζει. Για τα σκουπίδια στις παραλίες ουδέν σχόλιο. Δηλαδή πριν τα beach bars, ήταν πεντακάθαρες... Ναι.... δεν ειναι προσωπικο σε καμια περιπτωση απλα κανουμε διαλογο μπορει να ειπα κατι που να ακουστηκε πρωσοπικο δεν ειναι ομως σορρυ αν φανηκε ετσι. ειναι σχεδον αποδεδειγμένο οτι παραλιες που τις ηξεραν 5-10 και μετα εγιναν "μοδα" εγιναν πιο βρωμικες και εχασαν πολυ απο την φυσικη τους ομορφια, μην πω για αλλα θεματα που προεκυψαν οπως με τις χελωνες καρετα καρετα και τις ξαπλωστρες κλπ κλπ
Henry3GR Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Όχι δεν πλήρωσες την ξαπλώστρα. Το ότι αγόρασες ένα προϊόν σου επιτρέπει να την χρησιμοποιήσεις. Αν όχι κάτσε στην άμμο ανάμεσα στις ξαπλώστρες. Θα σε διώξουν με τον τρόπο τους. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι ο νομοθέτης δεν επιτρέπει να βάλεις την ομπρέλα σου στο χώρο που έχει στήσει ομπρέλες μια επιχείρηση. Σήμερα τα έλεγα με την κτηματικη υπηρεσία η οποία ήρθε για έλεγχο των τετραγωνικών. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που τα λες μόνος σου. Και μια χαρά ξέρει ο Έλληνας να πάει στην παραλία. Δεν περίμενε τις ξαπλώστρες και "την παροχή υπηρεσιών". Βγάλε τις ξαπλώστρες από την παραλία που δεν σου ανήκει, άσε τις τακτικές με τα εύσωμα παλικαράκια που δεν στρίβει ο σβέρκος τους και να δούμε τι τζίρο θα κάνεις. 1
DrLo Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Επειδή απ' ό,τι βλέπω είστε οι περισσότεροι των άκρων - είτε της γυφτιάς είτε της απόλυτης απαγόρευσης "nein, μόνο τα προϊόντα μου!" - θέλω κάποιος να απαντήσει για ένα απλό use case, να δω πως το σκέφτεστε τουλάχιστον από επιχειρηματική άποψη... Έχεις λοιπόν καφετέρια που έχει και κρέπες, βάφλες, παγωτά κ.λπ. και σου έρχεται ένας με καφέ από τα Starbucks για να κάτσει να φάει βάφλα με παγωτό - και μπορεί να έχει και παρέα μαζί του - εσύ προτιμάς να μην καταναλώσουν τα προϊόντα σου; Αν είναι ένας/λιγοι που και που δε νομίζω να υπήρξε ποτέ πρόβλημα. Αν γίνεται συστηματικά από αρκετούς φυσικά υπάρχει θέμα. Επειδή τελευταία η θρασύτητα δικαιολογείται πίσω από διάφορες προφάσεις υποθέτω θα έχουν υπάρξει τέτοια περιστατικά.
Anorymous Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Αν είναι να μην αποδίδω ΦΠΑ θα βρω ένα αλάνι στη Βουλγαρία να μου τυπώσει 10000 κούπες. Φίλε τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν νοικιάζω ξαπλώστρες. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου, οπότε ειτε παραγγέλνεις και κάθεσαι ή φεύγεις. Γιατί δε πας σε μια καφετέρια να νοικιάσεις καρέκλα; τοτε στον τιμοκαταλογο να λες καφες 15 ευρω και δωρεαν ξαπλωστρες αφου εχεις τιμη σχετη την ξαπλωστρα την νοικιαζεις. και ναι στις καφετεριες αυτο κανεις στην ουσια για αυτο ο καφες στο χερι απο τα coffe island εχει 1.6 και στην καφετέρια που καθεσαι εχει 3.5
randomcat Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Αν είναι να μην αποδίδω ΦΠΑ θα βρω ένα αλάνι στη Βουλγαρία να μου τυπώσει 10000 κούπες. To point μου ήταν ότι για να δίνεις καφέ σε δοχεία Starbucks θα πρέπει να τα έχεις στην αποθήκη του μαγαζιού σου για να μπορείς να σερβίρεις τον καφέ όταν σου τον ζητήσουν. Αν δεν έχεις, άρα δεν είναι δικό σου το προϊόν.
Finn Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που τα λες μόνος σου. Και μια χαρά ξέρει ο Έλληνας να πάει στην παραλία. Δεν περίμενε τις ξαπλώστρες και "την παροχή υπηρεσιών". Βγάλε τις ξαπλώστρες από την παραλία που δεν σου ανήκει, άσε τις τακτικές με τα εύσωμα παλικαράκια που δεν στρίβει ο σβέρκος τους και να δούμε τι τζίρο θα κάνεις. Δεν μου ανήκει η παραλία, έχω όμως νόμιμο δικαίωμα να κάνω χρήση της όμως από τη στιγμή που ήμουν πλειοδοτης σε δημοπρασία και υπέγραψα συμβόλαιο με τον Δήμο στον οποίο υπαγομαι. Αν δε σου αρέσει κινησου νομικά κατά του Δήμου ή της κτηματικης υπηρεσίας.
panos2171 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 φυσικα και υπαρχει αλλα μπορει να θελει να πληρωσει ξαπλωστρα δεν ειναι υποχρεωμενος να παραγγείλει και απο το μαγαζι αυτο λεμε τωρα Δε στέκει αυτό που λες. Δηλαδή αν εγώ θέλω να κάτσω σε ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι που η μερίδα ξεκινάει από τα 15€ θα πάρω τα καλαμαράκια από το σπίτι, θα πάρω ένα τσίπουρο 5€ από εκεί και όλα καλά;.
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 α) Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικός καφές - το δοχείο που στον σερβίρουν έχει ολόκληρη λογοτυπάρα πάνω. β) Έχεις κάτι να μας δείξεις από νόμο; Επειδή σε αυτό το thread μέχρι στιγμής έχω δει συζήτηση των δύο άκρων και λίγους νόμους ή λογική ανάλυση ανάλογα με την περίσταση. α) Ναι, και; Αλλά έστω, γιατί το αναλύουμε τόσο; Αντί για «καφέ από τα Στάρμπακς» πες κοκακόλα ή εμφιαλωμένο νερό. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; β) Νόμο δεν βρίσκω, όμως το capital.gr είναι ακριβές σε οικονομικοτεχνικά ρεπορτάζ: - Θα ελέγχουν δειγματοληπτικά αν έχει εκδοθεί απόδειξη αξίας ίσης με την αξία των προϊόντων που βρίσκονται στο τραπέζι βάση του επίσημου τιμοκαταλόγου της επιχείρησης. Αν υπάρχει προϊόν επάνω στο τράπεζι και δεν αναγράφεται στην απόδειξη πέφτει πρόστιμο. Διαφορετικά, ο καταστηματάρχης θα έλεγε «τα έφεραν από αλλού» και θα την γλύτωνε αναίμακτα. 1
Finn Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 To point μου ήταν ότι για να δίνεις καφέ σε δοχεία Starbucks θα πρέπει να τα έχεις στην αποθήκη του μαγαζιού σου για να μπορείς να σερβίρεις τον καφέ όταν σου τον ζητήσουν. Αν δεν έχεις, άρα δεν είναι δικό σου το προϊόν. Εγώ θα έχω σκέτα ποτήρια στη βιτρίνα και αυτά με το logo κρυμμένα ώστε να γλιτώσω το πρόστιμο. Πέρα από την πλάκα απορώ που δε το σκέφτηκε κάποιο μαγαζί ως τώρα.
DrLo Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Φίλε τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν νοικιάζω ξαπλώστρες. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου, οπότε ειτε παραγγέλνεις και κάθεσαι ή φεύγεις. Γιατί δε πας σε μια καφετέρια να νοικιάσεις καρέκλα; Τι πάει να πει κύριε είστε βενζινάδικο ... Εγώ θέλω μια μακαρονάδα και μια χωριάτικη. 2
m32s Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δεν μου ανήκει η παραλία, έχω όμως νόμιμο δικαίωμα να κάνω χρήση της όμως από τη στιγμή που ήμουν πλειοδοτης σε δημοπρασία και υπέγραψα συμβόλαιο με τον Δήμο στον οποίο υπαγομαι. Αν δε σου αρέσει κινησου νομικά κατά του Δήμου ή της κτηματικης υπηρεσίας. το σκεπτικό αυτό είναι εν μέρει λάθος πριν χρόνια όταν οι δήμοι δημοπρατούσαν και ανέθεταν συμβόλαια σε ιδιωτικές εταιρείες για να παρέχουν οι πλειοδοτούντες ιδιώτες τις υπηρεσίες οργανωμένης στάθμευσης στους δημόσιους δρόμους, παράνομοι αποδείχθηκε ότι ήταν οι πλειοδότες επιχειρηματίες και άκυρες οι πράξεις τους έναντι των πολιτών εν ολίγοις όση δικαιοδοσία μπορεί να έχει ο ιδιώτης ατομικά να στραφεί κατά του δήμου όταν είναι επισκέπτης της παραλίας άλλη τόση μπορεί να έχει κι ο ιδιώτης που ως επιχειρηματίας συνήψε ένα άκυρο συμβόλαιο με τη δημοτική αρχή
Finn Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 το σκεπτικό αυτό είναι εν μέρει λάθος πριν χρόνια όταν οι δήμοι δημοπρατούσαν και ανέθεταν συμβόλαια σε ιδιωτικές εταιρείες για να παρέχουν οι πλειοδοτούντες ιδιώτες τις υπηρεσίες οργανωμένης στάθμευσης στους δημόσιους δρόμους παράνομοι αποδείχθηκε ότι ήταν οι πλειοδότες επιχειρηματίες και άκυρες οι πράξεις τους έναντι των πολιτών εν ολίγοις όση δικαιοδοσία μπορεί να έχει ο ιδιώτης ατομικά να στραφεί κατά του δήμου αν είναι επισκέπτης της παραλίας άλλη τόση μπορεί να έχει κι ο ιδιώτης που ωςεπιχειρηματίας συνήψε ένα άκυρο συμβόλαιο με τη δημοτική αρχή Η κτηματικη υπηρεσία παρέχει στους δήμους τον αιγιαλο προς εκμετάλλευσή. Ο Δήμος παρέχει τον αιγιαλο σε ιδιώτες. Υπογράφεται το συμβόλαιο το οποίο επικυρώνει Ή ακυρωνει με τη σειρά της η κτηματικη υπηρεσία.
Anorymous Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δε στέκει αυτό που λες. Δηλαδή αν εγώ θέλω να κάτσω σε ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι που η μερίδα ξεκινάει από τα 15€ θα πάρω τα καλαμαράκια από το σπίτι, θα πάρω ένα τσίπουρο 5€ από εκεί και όλα καλά;. ναι γιατι ? αν δεν εχεις ? θα παρεις το ουζο πατατες σαλατα και μπορει να εχεις φερει και κατι σαν συπμληρωμα απο το σπιτι ειναι κακο ? να στο πω ποιο απλα προτιμας να ερθει καποιος και να βγαλεις 30 ευρω ή προτιμας να μην βγαλεις τιποτα ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις