Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει το να αποκαλεί κάποιος το site και το app του ΟΑΣΘ "τηλεματική" είναι κωμικοτραγικό.. Δε γίνεται απλά να βγάλεις άκρη εκεί πέρα..

Μη τα πολυλογώ, μπορεί κάποιος να μου δώσει οδηγίες για το πως να πάω στα Πανεπιστήμια (ΑΠΘ) από την Πλατεία Αντιγονιδών (ή από την Καραολή & Δημητριού των Κυπρίων); Ποια γραμμή παίρνω και από ποια στάση δηλαδή. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Η Θεσσαλονίκη είναι κυριολεκτικά 5 παράλληλοι δρόμοι, δεν γίνεται να χαθείς. lol

Το θέμα αδερφέ δεν είναι να μη χαθώ, το θέμα είναι να πάω στον προορισμό μου σωστά και όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Το ότι έχω μεγαλώσει σε άλλη πόλη με μικρή συγκοινωνία και τώρα θα σπουδάζω Θεσσαλονίκη -συνεπώς δεν την ξέρω σχεδόν καθόλου, πέρα από τους 4-5 "βασικούς" δρόμους που λες-, δε σου πέρασε από το μυαλό και ειρωνεύεσαι; Και να την ήξερα την πόλη, η συγκοινωνία άλλο πράγμα είναι. Με αμάξι πάω κι εγώ, βγαίνεις Εγνατία και τέλος.

• Like 1
Δημοσ.

καρντάσιε, δεν θυμάμαι ονόματα αλλα μιλαμε για αποσταση 2κόμμα5 χλμ προς την μεριά του Σκατί Πύργου είτε από λεωφόρο (ο θεός να την κάμει) Νίκης δλδ πας και με τα πόδια και θαυμάζεις και την θάλασσα, είτε από Τσιμισκή ( ο αποπίσω κεντρικός με καταστήματα - το πιο κυριλε ειναι πολυβιβλιοπωλειο με εγκυκλοπαίδειες και παϊσιους) είτε από Εγνατία (η εθνικη οδος που πιάνει τελική και 50αρι μηχανακι με 2 χοντρους πάνω). Η περίπτωση να χαθείς είναι μόνο αν γυρίζετε το home alone no10 και έχεις αντίστοιχη σκηνοθετική οδηγία). Η περίπτωση να μπεις σε λεωφορείο που πηγαίνει προς τα εκεί και να ρωτήσεις τον οδηγό ή καμία έξαλλη θεσσαλονικιά με μάσκαρα joker αλλά με πλατύ χαμόγελο δεκαετίας60 γούντστοκ πού κατεβαίνεις για απθ και να μην λάβεις ευγενική απάντηση και χάρτη με κόκκινο κυκλάκι στον στόχο και 10 τηλέφωνα για ό,τι προκύψει είναι μάλλον μηδαμινή

και πού σαι, αν κατεβεις Καμαρα (η προηγουμενη σταση) πάρε και ένα κουτι τριγωνα πανοραματος και φερτα μου μαζι με ενα κουτι μερεντα σαν κατεβεις παλι χαβούζα

Δυνατό χιούμορ. 

Δημοσ.

Το ποιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να κατέβεις στην Εγνατία και από την στάση ''Αντιγονιδών'' (που είναι στα αριστερά από την απέναντι πλευρά του δρόμου) να πάρεις ένα από τα αστικά 10,2,14,27,31 ή 45 και να κατέβεις στην στάση ''ΑΧΕΠΑ''

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ποιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να κατέβεις στην Εγνατία και από την στάση ''Αντιγονιδών'' (που είναι στα αριστερά από την απέναντι πλευρά του δρόμου) να πάρεις ένα από τα αστικά 10,2,14,27,31 ή 45 και να κατέβεις στην στάση ''ΑΧΕΠΑ''

Ευχαριστώ για τη σοβαρή απάντηση καταρχάς :P

Είναι αρκετά μακριά αυτό που λες με τα πόδια. Και αυτό στο λέω γιατί αρκετά κοντά μου έχω στάση (πάνω στην Δημητρίου και Καραολή των Κυπρίων, δε θυμάμαι δυστυχώς το όνομα της στάσης) και άλλη μία νομίζω έχει στην Πλατεία Αντιγονιδών. Το θέμα είναι δεν ξέρω κωδικούς στάσεων και δεν μπορώ συνεπώς να βρώ ποιες γραμμές περνάνε από εκεί και εάν με εξυπηρετούν. Δεν είμαι Θεσσαλονίκη τώρα προφανώς αλλιώς θα το κοιτούσα.

Επεξ/σία από DimVavas
Δημοσ.

Ναι ο ΟΑΣΘ ειναι μεγαλο θεμα, ειδικα οταν εβγαλε απο το google maps τα δρομολογια και τις στασεις μας γ@μησε. Για να σε βοηθησω (οσο μπορω) μονο με την εφαρμογη στο κινητο (ειτε του ΟΑΣΘ ειτε την αρχικη αυτη που εκλεψε ο ΟΑΣΘ) μπορεις ισως κατι να κανεις αλλα και παλι θες ονοματα στασεων.

Ας ελπισουμε τωρα που εγινε δημοσιος να μπουνε ξανα τα δρομολογια και οι στασεις στο internet.

Δημοσ.

1. Εισαι φοιτητης, δλδ ~20χρονων

2. Εχεις smartphone

3. Εχεις Google maps εγκατεστημενους

4. Η αποσταση που συζητας ειναι μια βολτα με τα ποδια

5. Ουτε λεωφορειο δεν αξιζει να παρεις, θα φας βρωμα απο τη ζεστη.

6. Μαθε να λειτουργεις Google maps και θα σου βγαλει την διαδρομη με τα ποδια.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Εισαι φοιτητης, δλδ ~20χρονων

2. Εχεις smartphone

3. Εχεις Google maps εγκατεστημενους

4. Η αποσταση που συζητας ειναι μια βολτα με τα ποδια

5. Ουτε λεωφορειο δεν αξιζει να παρεις, θα φας βρωμα απο τη ζεστη.

6. Μαθε να λειτουργεις Google maps και θα σου βγαλει την διαδρομη με τα ποδια.

Eκτίθεσαι, κυρίως λόγω του υποτιμητικού σου ύφους. Πίστεψε με, δε θα μου μάθεις εσύ να χρησιμοποιώ Google Maps, που το χρησιμοποιεί ακόμα και η μάνα μου. Αλλά μάλλον δεν ξέρεις ότι ο ΟΑΣΘ εδώ και κάτι μήνες αφαίρεσε τα δεδομένα της από το Google Maps.

Δεύτερον, η απόσταση σπίτι - ΑΠΘ είναι 2.5χλμ σύμφωνα με την εφαρμογή που χάρης εσένα έμαθα. Αν νομίζεις ότι 2.5χλμ περπατιούνται μέσα σε 10' ("μια βόλτα με τα πόδια"), τον χειμώνα και νωρίς το πρωί, μάλλον δε χρησιμοποιείς σωστά το Google Maps.

Καλό σχόλιο πάντως, μεγάλη εξυπνάδα. Ζητάω πληροφορίες για συγκοινωνία και ήρθες να μου πεις να την κάνω με τα πόδια...

EDIT: Βλέπω μένεις και Θεσσαλονίκη, η ιδέα να με βοηθήσεις όντως σε αυτό που ζητάω από τα να πεις εξυπνάδες, δε σου πέρασε από το μυαλό;

Ναι ο ΟΑΣΘ ειναι μεγαλο θεμα, ειδικα οταν εβγαλε απο το google maps τα δρομολογια και τις στασεις μας γ@μησε. Για να σε βοηθησω (οσο μπορω) μονο με την εφαρμογη στο κινητο (ειτε του ΟΑΣΘ ειτε την αρχικη αυτη που εκλεψε ο ΟΑΣΘ) μπορεις ισως κατι να κανεις αλλα και παλι θες ονοματα στασεων.

Ας ελπισουμε τωρα που εγινε δημοσιος να μπουνε ξανα τα δρομολογια και οι στασεις στο internet.

Ακριβώς φίλε μου, πχ στην Αθήνα που ήμουν τις προάλλες μέσω GMaps έβγαζα άκρη σε δευτερόλεπτα, έλεγε και γραμμές και στάσεις και όλα. Τώρα με το site του ΟΑΣΘ και το ΤΡΑΓΙΚΟ app τους, 3-4 φορές που χρειάστηκα πληροφορίες, τις 1-2 δε μπόρεσα να βγάλω άκρη μέσα από εκείνον τον χαμό.

Έχω iOS οπότε έχω μόνο την "αυθεντική" του ΟΑΣΘ, που είναι για γέλια (ή για κλάματα).

Επεξ/σία από DimVavas
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τη σοβαρή απάντηση καταρχάς :P

Είναι αρκετά μακριά αυτό που λες με τα πόδια. Και αυτό στο λέω γιατί αρκετά κοντά μου έχω στάση (πάνω στην Δημητρίου και Καραολή των Κυπρίων, δε θυμάμαι δυστυχώς το όνομα της στάσης) και άλλη μία νομίζω έχει στην Πλατεία Αντιγονιδών. Το θέμα είναι δεν ξέρω κωδικούς στάσεων και δεν μπορώ συνεπώς να βρώ ποιες γραμμές περνάνε από εκεί και εάν με εξυπηρετούν. Δεν είμαι Θεσσαλονίκη τώρα προφανώς αλλιώς θα το κοιτούσα.

Ουτε 3 λεπτα με τα ποδια δεν ειναι η σταση Αντιγονιδων απο εκει που εισαι

Δημοσ.

Η απόσταση με τα πόδια είναι 2 χλμ . Δηλαδή τίποτα.

Εγώ στο κέντρο μένω και δεν παίρνω λεωφορείο για τέτοιες αποστάσεις και είμαι σε μεγαλύτερη ηλικία από σένα.

Ούτε στα φοιτητικά μου χρόνια θυμάμαι να παίρναμε λεωφορείο για τέτοιες αποστάσεις...

Ειδικά με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, την αναμονή και το στρίμωγμα,δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Τέσπα, όπως ειπώθηκε από την στάση Αντιγονιδών έχει πολλές επιλογές.

Δημοσ.

Ουτε 3 λεπτα με τα ποδια δεν ειναι η σταση Αντιγονιδων απο εκει που εισαι

Έχω στα 20μ στάση, γιατί να περπατάω 300μ αν περνάει από εκεί γραμμή για Πανεπιστήμια; 

Η απόσταση με τα πόδια είναι 2 χλμ . Δηλαδή τίποτα.

Εγώ στο κέντρο μένω και δεν παίρνω λεωφορείο για τέτοιες αποστάσεις και είμαι σε μεγαλύτερη ηλικία από σένα.

Ούτε στα φοιτητικά μου χρόνια θυμάμαι να παίρναμε λεωφορείο για τέτοιες αποστάσεις...

Ειδικά με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, την αναμονή και το στρίμωγμα,δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Τέσπα, όπως ειπώθηκε από την στάση Αντιγονιδών έχει πολλές επιλογές.

Εντάξει, όμως όταν έχω μάθημα το πρωί, για να περπατήσω 2.5χλμ θα θέλω μισή ώρα. Και τον χειμώνα κάνει και πολύ κρύο τέτοια ώρα.

Τώρα για τα φοιτητικά σας χρόνια δεν ξέρω, αλλά δε νομίζω να είναι κακό το να πάρω λεωφορείο 8 η ώρα το πρωί για να πάω στη σχολή μου, αντί να περπατάω μισή ώρα.

Θα δω την επιλογή με την Αντιγονιδών.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δημοσ.

αδερφέ δε ξέρω από που είσαι αλλά με έκανες να γελάσω.

αν σου φαίνεται μακριά από την διοικητηρίου στην εγνατία  τι να πω. 

αν σε βολεύει πάρε το 16 και κατέβα στάση προξενείο. πάλι θα περπατησεις κανα 500μ αν ειναι πολύ ή όχι δε ξερω

θα βοηθούσε αν έλεγες και σχολή πχ φυσικομαθηματικο αυτο που λεω βολεύει

Δημοσ.

αδερφέ δε ξέρω από που είσαι αλλά με έκανες να γελάσω.

αν σου φαίνεται μακριά από την διοικητηρίου στην εγνατία  τι να πω. 

αν σε βολεύει πάρε το 16 και κατέβα στάση προξενείο. πάλι θα περπατησεις κανα 500μ αν ειναι πολύ ή όχι δε ξερω

θα βοηθούσε αν έλεγες και σχολή πχ φυσικομαθηματικο αυτο που λεω βολεύει

Ρε 'σεις μπήκε κανένας με διάθεση να με βοηθήσει; Ούτε άσχημα μίλησα σε κανέναν, ούτε κάτι παράλογο και τόσο αστείο νομίζω να ζητάω. Και για να σου απαντήσω, Διοικητηρίου με Εγνατία ΔΕΝ είναι μακριά, δίπλα είναι, αλλά η Πολυτεχνική σχολή βρίσκεται σε άλλο ύψος της Εγνατίας! Να ξαναπώ ότι είναι 2.5χλμ η συνολική απόσταση; Δεν έχω διάθεση να περπατάω 30-35' το πρωί στο καταχείμωνο ενώ απέναντι έχω στάση. Πραγματικά, δεν ξέρω γιατί δεν κατανοεί κανείς ότι ΔΕΝ είμαι από Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω τι μου γίνεται από δρόμους, και ψάχνω έναν τρόπο να κάνω απλά και γρήγορα τη μοναδική μου μετακίνηση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...