mentoras99 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Τα ελαστικα αποτελουν ενα κρισιμο παραγοντα ασφαλειας και ανεσης του αυτοκινητου, που συχνα οι περισσοτεροι παραβλεπουμε.Οσα 'συστηματα' ασφαλειας και αν εχει πανω του ενα αυτοκινητο, αν τα ελαστικα με τα οποια παταει στον δρομο δεν ειναι τα σωστα, πιστεύω τιποτε δεν μπορει να θεωρηθει ασφαλες.Κατα καιρους εχω διαφορες αποριες για τα ελαστικα των ΙΧ, κι ετσι θα ηθελα να τα συζητάμε εδω.Για αρχη θα ηθελα να ρωτησω:τα 'μαμίσια' ελαστικα, αυτα που εχει τοποθετησει η κατασκευαστρια εταιρια στο αυτοκινητο που αγοραζεις, οταν το αγοραζεις καινουριο για πρωτη φορα,θεωρειται οτι ειναι τα ιδανικα για τον μεσο χρηστη, για το συγκεκριμενο αυτοκινητο;Εχουν γινει εξονυχιστικα τεστ για την καλυτερη δυνατη οδηγικη συμπεριφορα του αυτοκινητου, και προσφυση/ασφαλεια; Ή επιλεγονται πχ και με κριτηρια χαμηλοτερου κοστους;Προσωπικα δεν εχω ειδικες απαιτησεις και δεν θελω να ψαχνομαι πολυ, οποτε σχεδον παντα προσανατολιζομαι οταν ερθει η ωρα της αλλαγης, στο να βαζω ιδια μαρκα/μοντελο με αυτα που ειχε απο τον κατασκευαστη.Θα ηθελα ομως να ακουσω αποψεις πανω σε αυτο το θεμα.
NikosKallithea Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Για τα λάστιχα των αυτοκινήτων εχουν γραφτεί εκατομύρια σελίδες τι να αναλύσουμε σε ενα θέμα, βάλε αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής και είσαι οκ. Το μυστικό ειναι να τα αλλαζεις στην ωρα τους
pananton Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 επιλεγονται πχ και με κριτηρια χαμηλοτερου κοστους; αν μιλάμε για συμβατικά αυτοκίνητα (όχι hardcode 4x4, όχι επιδόσεων, κλπ) τότε προφανώς.... αλλιώς όντως επιλέγονται για την βέλτιστη συμπεριφορά του οχήματος στον τομέα του. για μένα δεν είναι ανάγκη να τοποθετείς ίδιο κατασκευαστή/ίδιο τύπο καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες όπως βροχερό μέρος (άρα βροχολάστιχο), ορεινό (άρα χιόνι το χειμώνα-χιονολάστιχο), λακούβες στην πόλη, κίνηση σε Ε.Ο άρα υψηλές ταχύτητες κλπ....
dollyyy19 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 θα πιασεις ενα ενα τα μερη του αυτοκινητου τωρα;βαλε τις αποριες σου σε ενα νημα σχετικο με τα αυτοκινητα,ή ακομη καλυτερα,φτιαξε ενα νημα ΅οι αποριες μου΅. και να πω οτι δεν υπαρχουν σχετικα νηματα ηδη;......τοσος πολυς ελευθερος χρονος; Τα ελαστικα αποτελουν ενα κρισιμο παραγοντα ασφαλειας και ανεσης του αυτοκινητου, που συχνα οι περισσοτεροι παραβλεπουμε.Οσα 'συστηματα' ασφαλειας και αν εχει πανω του ενα αυτοκινητο, αν τα ελαστικα με τα οποια παταει στον δρομο δεν ειναι τα σωστα, πιστεύω τιποτε δεν μπορει να θεωρηθει ασφαλες.Κατα καιρους εχω διαφορες αποριες για τα ελαστικα των ΙΧ, κι ετσι θα ηθελα να τα συζητάμε εδω.Για αρχη θα ηθελα να ρωτησω:τα 'μαμίσια' ελαστικα, αυτα που εχει τοποθετησει η κατασκευαστρια εταιρια στο αυτοκινητο που αγοραζεις, οταν το αγοραζεις καινουριο για πρωτη φορα,θεωρειται οτι ειναι τα ιδανικα για τον μεσο χρηστη, για το συγκεκριμενο αυτοκινητο;Εχουν γινει εξονυχιστικα τεστ για την καλυτερη δυνατη οδηγικη συμπεριφορα του αυτοκινητου, και προσφυση/ασφαλεια; Ή επιλεγονται πχ και με κριτηρια χαμηλοτερου κοστους;Προσωπικα δεν εχω ειδικες απαιτησεις και δεν θελω να ψαχνομαι πολυ, οποτε σχεδον παντα προσανατολιζομαι οταν ερθει η ωρα της αλλαγης, στο να βαζω ιδια μαρκα/μοντελο με αυτα που ειχε απο τον κατασκευαστη.Θα ηθελα ομως να ακουσω αποψεις πανω σε αυτο το θεμα. να απαντησω τουλαχιστον στην απορια......οχι,τα μαμισια ελαστικα πρωτης τοποθετησης,δεν ειναι σωστα για το οχημα,διοτι η εταιρια ειναι ασχετη,κι εριξε ζαρια για να επιλεξει....και μαλιστα,η επιλογη αυτη που ειναι ακρως τυχαια,αφορα αλλο αυτοκινητο της εταιριας,και οχι το ΅συγκεκριμενο¨........ 1
Liverpool89 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Πρεπει να αλλαξω τα λαστιχα απο το αυτοκίνητο μου. Αν παω σε Βουλκανιζατέρ, ποσο θα με παρουν για να βαλουν τα καινουργια; μαζι με ζυγοσταθμιση. Τα παλια λαστιχα μπορω να τα παρω; τα αλλαζω γιατι ειναι ασύμμετρα μπρος πισω και εχω θεμα με τους θολους πισω. Δεν ειναι φαγωμενα αλλα εκει που βρισκει ο θολο ειναι σαν χαρακωμενα και δεν θελω να παιζω την ζωη μου κορωνα γραμματα, γιατι μια φορα θα κοπει
teddy71 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Να ρωτησω εγω αναποδα ποσο βρισκεις αυτα που θελεις μεμονομενα και ποσο αν πας σε σε μαγαζι οπου προσθερειολα αυτα που ζητας?? Πρεπει να εφυγες αρκετά νουμερσ απο τις προτεινόμενες διαστάσεις ωστε να σου φαει ο θολος το ελαστικο
Liverpool89 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Αυτα που θελω δεν τα βρισκω στην περιοχη μου. Μου προτεινουν καποια που δεν τα ξερω. Πανω απο 370€. Εγω αυτα που θελω τα βρισκω αγορα 260€ και 50 να μου παρουν εργασια παλι κερδισμενος θα βγω. Πιο πολυ στο πισω εφυγα μονο, επειδη ειναι χαμηλο.
Joshua21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Κανα 30άρι υπολόγιζε πάνω κάτω για εργασία, φρόντισε να διευκρινίσεις όμως ότι θέλεις και καινούργιες βαλβίδες. Τα παλιά φυσικά και μπορείς να τα πάρεις, δικά σου είναι. 1
papoys1 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δεν θεωρώ ότι τα μαμίσια είναι τα πιο κατάλληλα. Η εταιρεία επιλέγει κάποια μάρκα με την οποία έχει κάνει σύμβαση και έχει πετύχει καλές τιμές και αυτά βάζει στα αυτοκίνητά της. Από την άλλη τουλάχιστον στην Αθήνα για νορμάλ ελαστικά υπάρχουν πολλά καταστήματα με καλές τιμές. Τώρα αν κάποιος θέλει πολύ φαρδιά με πολύ χαμηλό προφίλ και άλλα περίεργα σίγουρα οι τιμές αρχίζουν να ανεβαίνουν. Ο καθένας πάει ανάλογα με την οδήγηση τα γούστα και το πορτοφόλι του.
teddy71 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Αυτα που θελω δεν τα βρισκω στην περιοχη μου. Μου προτεινουν καποια που δεν τα ξερω. Πανω απο 370€. Εγω αυτα που θελω τα βρισκω αγορα 260€ και 50 να μου παρουν εργασια παλι κερδισμενος θα βγω. Πιο πολυ στο πισω εφυγα μονο, επειδη ειναι χαμηλο. 50€ για οσα θες να κανεις λιγα τα βρισκω. Προ μηνων πηγα απο εκει που τα εβαλα να κανω πισω μπρος Απο τιμες θυμαμαι μονο οτι για ζυγοσταθμιση ελεγε 5€/ ελαστικο, οποτε μανι μανι πας στα 20€ εε αλλα τοσα θεωρω θα παρει για το ξεζανταρισμα και ζανταρισμα με τα νεα, αμα βαλεις και τις νεες βαλβιδες πας στα 40-50€ . Για την ευθυγράμμιση με τα κουπονια προσφορας ζητανε γυρω στα 30€ οποτε χωρις μαλλον η τιμη θα ειναι μαλλον 40-60€. Οποτε αμα γινει η σουμα, βγαινει η μια η αλλη. Αντε κανα 20€ να γλιτωσεις το πολυ, για πιο ακριβα δεν νομιζω. Για να μην ψαχνεσαι με τα φορουμ πανε ρωτα σε ενα λαστιχαδικο ποσα χρεωνει για ολες τις εργασιες που θες. Οτι αλλο λεμε εικασιες και εκτιμησεις ειναι.
Liverpool89 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 50€ για οσα θες να κανεις λιγα τα βρισκω. Προ μηνων πηγα απο εκει που τα εβαλα να κανω πισω μπρος Απο τιμες θυμαμαι μονο οτι για ζυγοσταθμιση ελεγε 5€/ ελαστικο, οποτε μανι μανι πας στα 20€ εε αλλα τοσα θεωρω θα παρει για το ξεζανταρισμα και ζανταρισμα με τα νεα, αμα βαλεις και τις νεες βαλβιδες πας στα 40-50€ . Για την ευθυγράμμιση με τα κουπονια προσφορας ζητανε γυρω στα 30€ οποτε χωρις μαλλον η τιμη θα ειναι μαλλον 40-60€. Οποτε αμα γινει η σουμα, βγαινει η μια η αλλη. Αντε κανα 20€ να γλιτωσεις το πολυ, για πιο ακριβα δεν νομιζω. Για να μην ψαχνεσαι με τα φορουμ πανε ρωτα σε ενα λαστιχαδικο ποσα χρεωνει για ολες τις εργασιες που θες. Οτι αλλο λεμε εικασιες και εκτιμησεις ειναι. Πολλα νομιζω λες. Θα δειξει. Σε ενα που ρωτησα σημερα μου ειπε 30€. Με ρωτησε απο μονος του αν εχω δικα μου λαστιχα και του ειπα ναι. Θα δειξει. Και 50€ ευρω να με πει, θα βγει 320 και οχι 370€+
phanispal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Πάντως το θέμα ελαστικό κατά τη γνώμη μου είναι τόσο ανοιχτό, που ενδεχομένως δεν έχει καν νόημα να το συζητάμε. Οι παράμετροι είναι τόσες πολλές (παρτίδα συγκεκριμένου μοντέλου, χώρα κατασκευής συγκεκριμένου μοντέλου, ιδιότητες συγκεκριμένου μοντέλου, κλίμα της εκάστοτε χώρας, ποιότητα ασφάλτου/δρόμων της εκάστοτε χώρας κ.ά.), που έτσι και πεις ότι ξεκινάς να ψάξεις το ιδανικό ελαστικό για την περίπτωσή σου, μάλλον μόνο η τύχη θα σε βοηθήσει να το βρεις. Αλλά ακόμα κι αν καταφέρεις να βρεις το ιδανικότερο ελαστικό για την περίπτωσή σου, το κλίμα και τους δρόμους της χώρας σου, συναρτήσει των δικών σου συγκεκριμένων απαιτήσεων, μπορεί μέχρι τα 10.000km (με πολύ normal χρήση) να είναι σχεδόν καταπληκτικό, και ξαφνικά να χάσει τις ιδιότητές του και να γίνει έως και επικίνδυνο, ακόμα κι αν έχει μπόλικο πέλμα πάνω του. Και απ' ότι έχω καταλάβει, όσα reviews και να διαβάσεις, όσο κόσμο και να ρωτήσεις, άκρη στο μέγιστο βαθμό δε θα βγάλεις. Και είναι κρίμα γιατί πρώτ' απ' όλα είναι θέμα ασφάλειας.
Liverpool89 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Εγω εχω απορια γιατι ολα βγαινουν με 92W που στην ουσια ειναι ελαστικα για μεγαλες ταχυτητες. Ενα συμβατικο αμαξι καθημερινο, ποτε δεν θα το ζεστανει ή θαβτο φερει στην καταλληλη θερμοκρασία. Ενα αλλο που ειδα στα δικα μου λαστιχα, οπου ο λαστιχας μου το εδειξε, λογο υψηλων θερμοκρασιων το καλοκαίρι, το τμημα που αναγραφει τα νουμερα ειναι προβληματικο. Ειδικότερα εχω καλο πελμα, δηλαδη θα μπορουσα να τα κρατησω, ομως λογο οτι βρισκει στους θολους(δικη μου λαθος επιλογη) συν το ελλατωματικο μερος, χρειαζονται αλλαγη. Τωρα εχω michellen pilot sport3
sakks80 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Οι εταιριες βαζουν λαστιχα απο ολες τις μαρκες.μπορει να ερθει παραγγελια στη vw για παραδειγμα 50 golf μερικα να φορανε pirelli,μερικα good year,michelin κτλ κτλ.ολα μια χαρα ειναι και στις διαστασεις που πρεπει.
Joshua21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Εγω εχω απορια γιατι ολα βγαινουν με 92W που στην ουσια ειναι ελαστικα για μεγαλες ταχυτητες. Ενα συμβατικο αμαξι καθημερινο, ποτε δεν θα το ζεστανει ή θαβτο φερει στην καταλληλη θερμοκρασία. Δεν ισχύει αυτό, δεν βγαίνουν όλα με 92W, αυτά που έχω βάλει εγώ πχ είναι 88H(ή 88V, δεν είμαι σίγουρος): https://www.skroutz.gr/c/578/lastixa-autokinitou.html?keyphrase=Goodyear+EfficientGrip+Performance+195%2F60R15 Εκτός αν η διάσταση των ελαστικών που θέλεις να βάλεις δεν έχει καμία σχέση με την εργοστασιακή, και εγώ αν θελήσω να του βάλω 225/40R18 πχ μόνο 92W θα βρω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα