Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Όσες σχολές έχουν υποχρεωτικά τα αγγλικά (τουριστικά, διοίκηση επιχειρήσεων, διατροφολογία, οικειακή οικονομία κλπ κλπ) υπάρχει τρόπος να τα γλυτώσει κανείς; Πχ αν έχεις πτυχίο πιστοποίησης ότι ξέρεις αγγλικά (proficiency ή οτιδηποτε άλλο) και το δείξεις στην σχολή σου, τότε ξεμπερδεύεις με το μάθημα των αγγλικών ή ειναι υποχρεωτικό; Σε κάποιες σχολές από το 1ο κιόλας εξάμηνο έχεις αγγλικά.. 

Δημοσ.

Αν το μάθημα είναι υποχρεωτικό απαλλαγή δεν μπορείς να πάρεις.

Δημοσ.

Στην δικιά μου σχολή είχε 4 μαθήματα αγγλικών. Με το proficiency πήρα απαλλαγή από τα 3 και έδωσα μόνο το 4ο. Αλλά μάλλον είναι ανάλογα τη σχολή.

Δημοσ.

Στην δική μου σχολή είχαμε 2 μαθήματα γενικών αγγλικών, και άλλα 2 μαθήματα που ήταν ορολογία αγγλικών (δηλαδή σύνολο 4 μαθήματα αγγλικών). Την ορολογία των αγγλικών δεν μπορούσαμε να την γλυτώσουμε, αλλά τα άλλα 2 μαθήματα ήταν σε επίπεδο lower και μας είχανε πει ότι αν φέρουμε πτυχίο επιπέδου lower ή μεγαλύτερο τότε τα γλιτώναμε. Αλλά εμάς μας το είπαν μέσα από την σχολή και προφανώς η κάθε σχολή έχει τους δικούς της κανόνες, οπότε πρέπει να ρωτήσεις την σχολή σου για να είσαι σίγουρος.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλιστα ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ας προσθέσει και κάτι άλλο κάποιος αν έχει εμπειρία στο θέμα.

Δημοσ.

Στην δική μου σχολή είχαμε 2 μαθήματα γενικών αγγλικών, και άλλα 2 μαθήματα που ήταν ορολογία αγγλικών (δηλαδή σύνολο 4 μαθήματα αγγλικών). Την ορολογία των αγγλικών δεν μπορούσαμε να την γλυτώσουμε, αλλά τα άλλα 2 μαθήματα ήταν σε επίπεδο lower και μας είχανε πει ότι αν φέρουμε πτυχίο επιπέδου lower ή μεγαλύτερο τότε τα γλιτώναμε. Αλλά εμάς μας το είπαν μέσα από την σχολή και προφανώς η κάθε σχολή έχει τους δικούς της κανόνες, οπότε πρέπει να ρωτήσεις την σχολή σου για να είσαι σίγουρος.

Αυτό ξέρω και εγώ, η ορολογία είναι υποχρεωτική.

Δημοσ.

είναι ανάλογα την σχολή. Σε εμάς (διεθνών σχέσεων) έπαιρνες απαλλαγή αν τους πήγαινες πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου C2 που να είναι αποδεκτό στην λίστα του ΑΣΕΠ. Τώρα δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι, αλλά φαντάζομαι είναι ξεχωριστοί κανόνες και διαδικασίες σε κάθε τμήμα/ πανεπιστήμιο 

Δημοσ.

Στη δικη μου σχολη ειχαμε 4 μαθηματα αγγλικων, το πρωτο για γενικα αγγλικα και τα υπολοιπα 3 για ορολογια. Τα αγγλικα που αφορουσαν την ορολογια δεν γινοταν να παρεις απαλλαγη.

Επιπλεον, οι βαθμοι και στα 4 μαθηματα αυτα δεν συνυπολογιζονται στον τελικο βαθμο πτυχιου.

Δημοσ.

Αν πάρεις απαλλαγή δεν χάνεις έναν πανεύκολο καλό βαθμό?

Σε εμάς δεν πιανόντουσαν στον μέσο όρο. Απλώς ήταν αλυσίδα με τα αγγλικά-ορολογία. Δηλαδή έπρεπε πρώτα να πάρουμε τα γενικά αγγλικά, να τα περάσουμε, και μετά να δηλώσουμε τα αγγλικά-ορολογία (προφανώς το μάθημα αγγλικά - ορολογία πιάνεται στον μέσο όρο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...