smoke0man2 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 καλησπερα παιδια εχωντας καφετιερα εδω και καιρο δεν μπορω να μαθω να φτιαχνω καλο καφε σαν τους εξω μια θα βγει αραιος μια πολυ πυκτος.... μηπως γνωριζει κανεις ?
thanasisxask Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Πρέπει να πετύχεις το κόψιμο του καφέ στην δικιά σου μηχανή. Περνεις 2 ευρώ και δοκιμάζεις π.χ κόψιμο στο 3 βάζεις δύο μεζουρες καφε και πρέπει μεσα σε 25 με 30 δευτερόλεπτα να βγουν στα 75 με 90 ml καφες. Αν βγουν νωρίτερα αυτά τα ml κόβεις τον καφέ πιο ψιλό π.χ κ2.8 αν βγουν αργότερα τον κόβεις ποιο χοντρό. Είναι ένας γρήγορος τρόπος να βρεις έναν αρχικό μπούσουλα. Εννοείται ότι παίζει ρόλο και η ποιότητα του καφέ
smoke0man2 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 περνω ετοιμο εναν levazza https://i.ebayimg.com/images/g/fyAAAOxySFJSFQAX/s-l300.jpg και μολις ζεσταθεί λιγο και αναψει η ενδειξη ουι είναι ετοιμο (από την καφετερια) απλα βαζω περιπου ένα φλιτζανι ... το κανω τελειως λαιθος η ολη διαδικασια πως την κανεις ακριβω΅?ς σε ευχαριστω πολύ για το χρονο σου
NikosKallithea Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Εγώ έχω το αντίθετο ακριβώς πρόβλημα, δεν μπορώ να βρω ενα καφέ εξω όπως τον φτιάχνω σπίτι 12
smoke0man2 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 μακαρι να το ελεγα και εγω αυτο... ρε παιδια μπορειτε να μου πειτε πως ακριβως το κανετε? μπορει να κανω λαθος τα βηματα... σας ευχαριστω
NikosKallithea Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Εν ολίγοις1.Σε 40γρ 40ml καφέ αναλογούν μαξ 60ml νερού τα 50ml είναι πολύ καλύτερα, δεν χρειάζεται βέβαια κάθε φορά να μετράς απλά πρέπει να χρησιμοποιείς το ίδιο φλιτζανάκι2.Το μέγεθος του θρυμματισμένου κόκκου του καφέ είναι καταλυτικός παράγοντας σε συνδιασμό με το 3 για να κάνει ο καφές καϊμάκι3.Καλό πρεσάρισμα του καφέ μέσα στο διχτακι της μηχανής4.Η πίεση της μηχανής, όχι κάτω απο 15barΤώρα καφέδες υπάρχουν πολλοί πλην των γνωστών, θέλει ψάξιμο, επίσης αν ψάχνεσαι τόσο και σου αρέσει ο καφές θέλεις και μύλο, η gaggia έχει ενα πολύ καλό μύλο σχετικά φτηνόhttps://www.skroutz.gr/s/1681323/Gaggia-MDF.html?from=catspan&keyphrase=gaggiaΕσύ μάλλον κάνεις λάθος την αναλογία νερού καφέ Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2017 από NikosKallithea
smoke0man2 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 http://www.e-shop.gr/kafetiera-espresso-arielli-km-150bs-p-HAP.105203 να υποθεσω ότι η μηχανή που εχω είναι χαλια ? 1.δηλαδη συνολο 90μλ? 2.περνω ετοιμο ηδη αλασμενο 3.το πρεσάρω πολύ δυνατα ενταξει είναι αυτό 4.δεν εχει ελεγχο πιεσης αλλα από ότι βλεπω Λέβητας: Αλουμινίου. Αντλία: 15 bar. Χωρητικότητα δεξαμενής: 1,5 Lt. Ισχύς: 1050 W. βαραει στα 15 ετσι κι αλλιως σε ευχαριστω πολύ για το ενδιαφερον...το ψαχνω παρα πολύ καιρο επισης ολοι λενε ότι πριν το ανακατεμα ριχνεις παγακια κατά ποσο στεκει αυτό ?
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 περνω ετοιμο εναν levazza https://i.ebayimg.com/images/g/fyAAAOxySFJSFQAX/s-l300.jpg και μολις ζεσταθεί λιγο και αναψει η ενδειξη ουι είναι ετοιμο (από την καφετερια) απλα βαζω περιπου ένα φλιτζανι ... το κανω τελειως λαιθος η ολη διαδικασια πως την κανεις ακριβω΅?ς σε ευχαριστω πολύ για το χρονο σου Αυτός ο καφές δεν είναι 100% arabica. Προσωπικά, χειρότερο καφέ δεν έχω πιει σε σχέση με αυτόν.
Fotis13 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 http://www.e-shop.gr/kafetiera-espresso-arielli-km-150bs-p-HAP.105203 να υποθεσω ότι η μηχανή που εχω είναι χαλια ? 1.δηλαδη συνολο 90μλ? 2.περνω ετοιμο ηδη αλασμενο 3.το πρεσάρω πολύ δυνατα ενταξει είναι αυτό 4.δεν εχει ελεγχο πιεσης αλλα από ότι βλεπω Λέβητας: Αλουμινίου. Αντλία: 15 bar. Χωρητικότητα δεξαμενής: 1,5 Lt. Ισχύς: 1050 W. βαραει στα 15 ετσι κι αλλιως σε ευχαριστω πολύ για το ενδιαφερον...το ψαχνω παρα πολύ καιρο επισης ολοι λενε ότι πριν το ανακατεμα ριχνεις παγακια κατά ποσο στεκει αυτό ? Με αυτη την μηχανη δεν γινετε να κανεις σωστο espresso ακομα και αν τα κανεις ολα σωστα .Το αποτελεσμα θα ειναι οριακα ανεκτο . 4
ChimairaX Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Εγώ πάλι έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα είναι θέμα κοπής. Οι έτοιμοι συσκευασμένοι αλεσμένοι καφέδες είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να σου βγάλουν την ποιότητα της καφετέριας.Προσωπικά τους αποφεύγω.Ο καφές θα πρέπει να φτιαχτεί μόλις αλεστεί. Τέλος. Ένα φιλαράκι έχει την ίδια καφετιέρα με εμένα, αλλά αυτός έχει μύλο και αγοράζει καφέ μη αλεσμένο. Αλέθει μόνος του πριν τον φτιάξει. Λοιπόν η ποιότητα και η γεύση ήταν καλύτερη και από μια τυπική καφετέρια. Και ακολούθησα ακριβώς την ίδια διαδικασία που κάνω και στο δικό μου σπίτι. Άλλωστε στις καφετέριες και γενικά στα καφεδάδικα, πριν φτιάξουν τον καφέ τον αλέθουν. Δεν τον έχουν ήδη έτοιμο κομμένο, που στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο θα τους γλίτωνε πολύ χρόνο. Γι'αυτό μια must have αγορά μετά από την καφετιέρα και ένα καλό tamper, είναι ένας μύλος. 1
smoke0man2 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτός ο καφές δεν είναι 100% arabica. Προσωπικά, χειρότερο καφέ δεν έχω πιει σε σχέση με αυτόν. ποιον προτείνεις από ετοιμες επιλογες? Με αυτη την μηχανη δεν γινετε να κανεις σωστο espresso ακομα και αν τα κανεις ολα σωστα .Το αποτελεσμα θα ειναι οριακα ανεκτο . κατανοητο αλλα οικονομικη κατασταση μου είναι τραγικη...και θα αρκεστω εστω στο ανεκτο... Εγώ πάλι έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα είναι θέμα κοπής. Οι έτοιμοι συσκευασμένοι αλεσμένοι καφέδες είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να σου βγάλουν την ποιότητα της καφετέριας. Προσωπικά τους αποφεύγω. Ο καφές θα πρέπει να φτιαχτεί μόλις αλεστεί. Τέλος. Ένα φιλαράκι έχει την ίδια καφετιέρα με εμένα, αλλά αυτός έχει μύλο και αγοράζει καφέ μη αλεσμένο. Αλέθει μόνος του πριν τον φτιάξει. Λοιπόν η ποιότητα και η γεύση ήταν καλύτερη και από μια τυπική καφετέρια. Και ακολούθησα ακριβώς την ίδια διαδικασία που κάνω και στο δικό μου σπίτι. Άλλωστε στις καφετέριες και γενικά στα καφεδάδικα, πριν φτιάξουν τον καφέ τον αλέθουν. Δεν τον έχουν ήδη έτοιμο κομμένο, που στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο θα τους γλίτωνε πολύ χρόνο. Γι'αυτό μια must have αγορά μετά από την καφετιέρα και ένα καλό tamper, είναι ένας μύλος. πρεπει να είναι ακριβως? πποιος είναι ο πιο καλο και vfm? ΤΟ ξερω οτι σας εχω φτασει στα ΟΡΙΑ σας μακαι εγω ειμαι φοιτητηε και δεν εχω την δικια μου οικονομικη ευκολια οποτε...καταλαβαινετε
NikosKallithea Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Να σω την αλήθεια δεν θα έκαναν ποτε freddo εναν εσπρέσσο, χειμωνα καλοκαίρι πινω μονο ζεστο 1
smoke0man2 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Να σω την αλήθεια δεν θα έκαναν ποτε freddo εναν εσπρέσσο, χειμωνα καλοκαίρι πινω μονο ζεστο τουλάχιστον τον χειμωνα φτιαχνει πολλη ωραιο εσπρέσσο με ωραιο καιμακι αλλα είμαι εθισμένος στον ελληνικης καταγωγης freddo espresso μας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα