Προς το περιεχόμενο

εναν σωστο freddo espresso στο σπιτι θα μαθουμε ποτε αραγε?


smoke0man2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα παιδια

εχωντας καφετιερα εδω και καιρο

 δεν μπορω να μαθω να φτιαχνω καλο καφε σαν τους εξω

μια θα βγει αραιος μια πολυ πυκτος.... μηπως γνωριζει κανεις ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πρέπει να πετύχεις το κόψιμο του καφέ στην δικιά σου μηχανή. Περνεις 2 ευρώ και δοκιμάζεις π.χ κόψιμο στο 3 βάζεις δύο μεζουρες καφε και πρέπει μεσα σε 25 με 30 δευτερόλεπτα να βγουν στα 75 με 90 ml καφες. Αν βγουν νωρίτερα αυτά τα ml κόβεις τον καφέ πιο ψιλό π.χ κ2.8 αν βγουν αργότερα τον κόβεις ποιο χοντρό. Είναι ένας γρήγορος τρόπος να βρεις έναν αρχικό μπούσουλα. Εννοείται ότι παίζει ρόλο και η ποιότητα του καφέ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

περνω ετοιμο εναν levazza https://i.ebayimg.com/images/g/fyAAAOxySFJSFQAX/s-l300.jpg

και μολις ζεσταθεί λιγο και αναψει η ενδειξη ουι είναι ετοιμο (από την καφετερια) απλα  βαζω περιπου ένα φλιτζανι ...

το κανω τελειως λαιθος 

η ολη διαδικασια πως την κανεις ακριβω΅?ς

σε ευχαριστω πολύ για το χρονο σου 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μακαρι να το ελεγα και εγω αυτο... ρε παιδια

μπορειτε να μου πειτε πως ακριβως το κανετε? μπορει να κανω λαθος τα βηματα... σας ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν ολίγοις
1.Σε 40γρ  40ml καφέ αναλογούν μαξ 60ml νερού τα 50ml είναι πολύ καλύτερα, δεν χρειάζεται βέβαια κάθε φορά να μετράς απλά πρέπει να χρησιμοποιείς το ίδιο φλιτζανάκι
2.Το μέγεθος του θρυμματισμένου κόκκου του καφέ είναι καταλυτικός παράγοντας σε συνδιασμό με το 3 για να κάνει ο καφές καϊμάκι
3.Καλό πρεσάρισμα του καφέ μέσα στο διχτακι της μηχανής
4.Η πίεση της μηχανής, όχι κάτω απο 15bar

Τώρα καφέδες υπάρχουν πολλοί πλην των γνωστών, θέλει ψάξιμο, επίσης αν ψάχνεσαι τόσο και σου αρέσει ο καφές θέλεις και μύλο, η gaggia έχει ενα πολύ καλό μύλο σχετικά φτηνό
https://www.skroutz.gr/s/1681323/Gaggia-MDF.html?from=catspan&keyphrase=gaggia


Εσύ μάλλον κάνεις λάθος την αναλογία νερού καφέ

Επεξ/σία από NikosKallithea
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.e-shop.gr/kafetiera-espresso-arielli-km-150bs-p-HAP.105203

να υποθεσω ότι η μηχανή που εχω είναι χαλια ?

1.δηλαδη συνολο 90μλ?

2.περνω ετοιμο ηδη αλασμενο

3.το πρεσάρω πολύ δυνατα ενταξει είναι αυτό

4.δεν εχει ελεγχο πιεσης 

αλλα από ότι βλεπω 

Λέβητας: Αλουμινίου.

  • Αντλία: 15 bar.
  • Χωρητικότητα δεξαμενής: 1,5 Lt.
  • Ισχύς: 1050 W.

βαραει στα 15 ετσι κι αλλιως

 σε ευχαριστω πολύ για το ενδιαφερον...το ψαχνω παρα πολύ καιρο

επισης ολοι λενε ότι πριν το ανακατεμα ριχνεις παγακια κατά ποσο στεκει αυτό ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

περνω ετοιμο εναν levazza https://i.ebayimg.com/images/g/fyAAAOxySFJSFQAX/s-l300.jpg

και μολις ζεσταθεί λιγο και αναψει η ενδειξη ουι είναι ετοιμο (από την καφετερια) απλα  βαζω περιπου ένα φλιτζανι ...

το κανω τελειως λαιθος 

η ολη διαδικασια πως την κανεις ακριβω΅?ς

σε ευχαριστω πολύ για το χρονο σου 

 

Αυτός ο καφές δεν είναι 100% arabica. Προσωπικά, χειρότερο καφέ δεν έχω πιει σε σχέση με αυτόν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.e-shop.gr/kafetiera-espresso-arielli-km-150bs-p-HAP.105203

να υποθεσω ότι η μηχανή που εχω είναι χαλια ?

1.δηλαδη συνολο 90μλ?

2.περνω ετοιμο ηδη αλασμενο

3.το πρεσάρω πολύ δυνατα ενταξει είναι αυτό

4.δεν εχει ελεγχο πιεσης 

αλλα από ότι βλεπω 

Λέβητας: Αλουμινίου.

  • Αντλία: 15 bar.
  • Χωρητικότητα δεξαμενής: 1,5 Lt.
  • Ισχύς: 1050 W.

βαραει στα 15 ετσι κι αλλιως

 σε ευχαριστω πολύ για το ενδιαφερον...το ψαχνω παρα πολύ καιρο

επισης ολοι λενε ότι πριν το ανακατεμα ριχνεις παγακια κατά ποσο στεκει αυτό ?

Με αυτη την μηχανη  δεν γινετε να κανεις σωστο espresso  ακομα και αν τα κανεις ολα σωστα .Το αποτελεσμα θα ειναι οριακα ανεκτο .

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάλι έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα είναι θέμα κοπής.

 

Οι έτοιμοι συσκευασμένοι αλεσμένοι καφέδες είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να σου βγάλουν την ποιότητα της καφετέριας.
Προσωπικά τους αποφεύγω.
Ο καφές θα πρέπει να φτιαχτεί μόλις αλεστεί. Τέλος.

 

Ένα φιλαράκι έχει την ίδια καφετιέρα με εμένα, αλλά αυτός έχει μύλο και αγοράζει καφέ μη αλεσμένο. Αλέθει μόνος του πριν τον φτιάξει. Λοιπόν η ποιότητα και η γεύση ήταν καλύτερη και από μια τυπική καφετέρια. Και ακολούθησα ακριβώς την ίδια διαδικασία που κάνω και στο δικό μου σπίτι.

 

Άλλωστε στις καφετέριες και γενικά στα καφεδάδικα, πριν φτιάξουν τον καφέ τον αλέθουν. Δεν τον έχουν ήδη έτοιμο κομμένο, που στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο θα τους γλίτωνε πολύ χρόνο.

 

Γι'αυτό μια must have αγορά μετά από την καφετιέρα και ένα καλό tamper, είναι ένας μύλος.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτός ο καφές δεν είναι 100% arabica. Προσωπικά, χειρότερο καφέ δεν έχω πιει σε σχέση με αυτόν.

 

ποιον προτείνεις από ετοιμες επιλογες?

Με αυτη την μηχανη  δεν γινετε να κανεις σωστο espresso  ακομα και αν τα κανεις ολα σωστα .Το αποτελεσμα θα ειναι οριακα ανεκτο .

 

κατανοητο αλλα οικονομικη κατασταση μου είναι τραγικη...και θα αρκεστω εστω στο ανεκτο...

Εγώ πάλι έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα είναι θέμα κοπής.

 

Οι έτοιμοι συσκευασμένοι αλεσμένοι καφέδες είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να σου βγάλουν την ποιότητα της καφετέριας.

Προσωπικά τους αποφεύγω.

Ο καφές θα πρέπει να φτιαχτεί μόλις αλεστεί. Τέλος.

 

Ένα φιλαράκι έχει την ίδια καφετιέρα με εμένα, αλλά αυτός έχει μύλο και αγοράζει καφέ μη αλεσμένο. Αλέθει μόνος του πριν τον φτιάξει. Λοιπόν η ποιότητα και η γεύση ήταν καλύτερη και από μια τυπική καφετέρια. Και ακολούθησα ακριβώς την ίδια διαδικασία που κάνω και στο δικό μου σπίτι.

 

Άλλωστε στις καφετέριες και γενικά στα καφεδάδικα, πριν φτιάξουν τον καφέ τον αλέθουν. Δεν τον έχουν ήδη έτοιμο κομμένο, που στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο θα τους γλίτωνε πολύ χρόνο.

 

Γι'αυτό μια must have αγορά μετά από την καφετιέρα και ένα καλό tamper, είναι ένας μύλος.

 

πρεπει να είναι ακριβως? πποιος είναι ο πιο καλο και vfm?

ΤΟ ξερω οτι σας εχω φτασει στα ΟΡΙΑ σας μακαι εγω ειμαι φοιτητηε και δεν εχω την δικια μου οικονομικη ευκολια

οποτε...καταλαβαινετε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σω την αλήθεια δεν θα έκαναν ποτε freddo εναν εσπρέσσο, χειμωνα καλοκαίρι πινω μονο ζεστο

 

τουλάχιστον τον χειμωνα φτιαχνει πολλη ωραιο  εσπρέσσο με ωραιο καιμακι 

αλλα είμαι εθισμένος στον ελληνικης καταγωγης freddo espresso μας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...