Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το διαβασα αλλα εχω αποδεχτει πως οτι και να λεμε καφε ποιοτητας καλου μαγαζιου δεν προκειται να πιω.Και αυτο πρωτον γιατι ο καφες των καλων καταστηματων δεν εχει καμια σχεση ποιοτικα με αυτον του εμποριου και δευτερον γιατι οι μηχανες των μαγαζιων ειναι πανακριβες (γιαυτο και τα περισσοτερα μαγαζια δεν τις αγοραζουν αλλα τις παιρνουν δανεικες).

Καλο καφε μπορεις να παρεις σε πολυ ακριβες και ασυμφορες τιμες οι καφεδες γνωστης μαρκας σε κοκκους εμποριου σιγουρα ειναι κατωτεροι των καταστηματων,και οι μηχανες ακομα και των 700 ευρω παλι ειναι πολυ κατωτερες των καταστηματων.

Οποτε εκτιμω τον καλο καφε αλλα στο σπιτι δεν εχω υψηλες απαιτησεις.

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και αυτο πρωτον γιατι ο καφες των καλων καταστηματων δεν εχει καμια σχεση ποιοτικα με αυτον του εμποριου

ο καφές των καταστημάτων μπορεί να αγοραστεί και από ιδιώτες και ένας ιδιώτης μπορεί να αγοράσει καφέ που τα περισσότερα καταστήματα δεν μπορούν να αγοράσουν λόγω τιμής

Δημοσ.

Αν ρίξεις τις απαιτήσεις σου μία χαρά είναι ο καφές στο σπίτι για τα χρήματα που πληρώνεις.

• Like 1
Δημοσ.

ναι βρε παιδι μου απλα λεω οτι δεν "απαιτω" να πιω πολυ καλο καφε στο σπιτι.Κυριως γιατι δεν παιρναω και πολλες ωρες στο σπιτι κατα δευτερον εδω δεν εχω αξιωθει να αγορασω κουρτινες να δωσω τοσο χρημα για μηχανη θα πρεπει να ειμαι χαζος

Δημοσ.

το διαβασα αλλα εχω αποδεχτει πως οτι και να λεμε καφε ποιοτητας καλου μαγαζιου δεν προκειται να πιω.Και αυτο πρωτον γιατι ο καφες των καλων καταστηματων δεν εχει καμια σχεση ποιοτικα με αυτον του εμποριου και δευτερον γιατι οι μηχανες των μαγαζιων ειναι πανακριβες (γιαυτο και τα περισσοτερα μαγαζια δεν τις αγοραζουν αλλα τις παιρνουν δανεικες).

Καλο καφε μπορεις να παρεις σε πολυ ακριβες και ασυμφορες τιμες οι καφεδες γνωστης μαρκας σε κοκκους εμποριου σιγουρα ειναι κατωτεροι των καταστηματων,και οι μηχανες ακομα και των 700 ευρω παλι ειναι πολυ κατωτερες των καταστηματων.

Μεταξύ μας, δεν ισχύουν αυτά που λες ούτε καν. 

Συνοπτικά, ακόμα και το καλύτερο κατάστημα δεν παίρνει απο τους πιο ποιοτικούς καφέδες γιατί κανείς πελάτης δεν τον πληρώνει. Ποιοτικός καφές σημαίνει να στον πουλάει στο χέρι 2,5-3€.

Ποιοτικό / μοναδικό καφέ μπορείς να πάρεις και μόνος σου σε ότι τιμή θες. Το χαμηλό όριο για ποιοτικό καφέ ειναι κατά Μ.Ο. τα 30€/κιλό. Οι καφετέριες προσπαθούν να μην περνάνε (σε τιμές λιανικής - για να εχουμε κοινό μετρο συγκρισης) τα 17€

Οι μηχανές των καταστημάτων είναι πανάκριβές γιατί έχουν στόχο

• Να δουλεύουν αξιόπιστα χωρίς να κλείνουν
  • Να φτιάχνουν πολλούς καφέδες παράλληλα χωρίς χρόνο αναμονής μεταξύ των καφέδων

ΟΧΙ δεν φτιάχνουν πιο καλό καφέ απο μια μηχανή Espresso των 700€ που έχεις στο σπίτι και έχεις μάθει να χρησιμοποιείς σωστά με καλό καφέ που έχεις κόψει στον μύλο σου.  

• Like 4
Δημοσ.

Εχω βαλει στο ματι αυτη τη μηχανη εγω https://www.skroutz.gr/s/41776/Delonghi-Magnifica-ESAM-4000.html

Υπαρχει περιπτωση με αυτη να πιουμε σωστο espresso η μπα? Βλεπω reviews ειναι αρκετα καλα και ο μυλος κοπης λενε εχει αρκετες επιλογές. Σαν design δεν μου αρεσει πολυ προτιμω αυτη πχ https://www.skroutz.gr/s/4500706/Krups-EA8108.html?from=autocomplete&keyphrase=krups+ea8108

Αλλα νομιζω η delonghi ειναι λιγο καλυτερη και παίρνει και μια δοση αλεσμένου σε περίπτωση που θες.

Δημοσ.

Μύλο θα πάρεις;

Ηθελα να παρω μια που να εχει και μυλο, βασικα δεν ξερω το budget ειναι max 400-500e και ψαχνω την καλυτερη λυση. Αρκετα σημαντικο για εμενα επισης ειναι να γινεται γρηγορα ο καφες, αν ειναι να κανω μια ωρα αστο. :P

Δημοσ.

Ηθελα να παρω μια που να εχει και μυλο, βασικα δεν ξερω το budget ειναι max 400-500e και ψαχνω την καλυτερη λυση. Αρκετα σημαντικο για εμενα επισης ειναι να γινεται γρηγορα ο καφες, αν ειναι να κανω μια ωρα αστο. :P

Χωρίς μύλο, esspresso δε φτιάχνεις. 

Είναι ακριβό το άθλημα δυστυχώς και θέλει και το χρόνο του.

• Like 1
Δημοσ.

Ενταξει δεν θελω να κανω επαγγελματικο καφε το ξερω οτι δεν ειναι πολυ εφικτο, εναν αξιοπρεπή espresso να πίνω πριν τη δουλεια και το απογευμα θελω.

Δημοσ.

Ενταξει δεν θελω να κανω επαγγελματικο καφε το ξερω οτι δεν ειναι πολυ εφικτο, εναν αξιοπρεπή espresso να πίνω πριν τη δουλεια και το απογευμα θελω.

Η πραγματική απάντηση είναι δε μπορείς.

Η απάντηση που θα σε ικανοποιήσει είναι ναι μπορείς.

Διάλεξε όποια σου αρέσει εμφανισιακά και στα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις και απόλαυσε τον καφέ τύπου esspresso που θα φτιάξεις.

Δημοσ.

Σίγουρα μία καλή και ακριβή μηχανή θα κάνει καλό καφέ αλλά και με μία φτηνιάρικη με μεράκι και υπομονή φτιάχνεις

ένα αξιοπρεπή φρέντο.

Εγώ είχα μία BOMAN 2-3 χρόνια την πήγα στο εξοχικό και πήρα μία silvercrest από το γνωστό s/m.Περίπου της

ίδιας σχολής και τον ίδιο καφέ φτιάχνουν.

Καταρχήν μηχανή άλεσης οποσδήποτε για να είναι φρέσκος και όχι κονσέρβα.Μία απλή των 17 ευρώ έχω αλλά με

λίγη εξάσκηση βρίσκεις το τέλειο κόψιμο.

Βάζω το μεγάλο καλαθάκι και τη μεζούρα τη βάζω γεμάτη με λίγο καπέλο για ένα καφέ.Δεν ζυγίζω.

Το αποτέλεσμα.

1) IMG_1181.jpg

2) IMG_1184.jpg

3) IMG_1186.jpg

Τώρα ανάλογα με την ποιότητα καφέ που θα αγοράσεις έχεις και την ανάλογη γεύση :)

• Like 3
Δημοσ.

Η πραγματική απάντηση είναι δε μπορείς.

Η απάντηση που θα σε ικανοποιήσει είναι ναι μπορείς.

Διάλεξε όποια σου αρέσει εμφανισιακά και στα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις και απόλαυσε τον καφέ τύπου esspresso που θα φτιάξεις.

Ναι το καταλαβαίνω, οποτε λες οτι ολες αυτες οι μηχανες με μύλο ας πουμε δεν εχουν μεγάλη διαφορά στην ποιότητα οπότε ας παρω μια που μου αρέσει ειναι αξιόπιστη εχεις κάπως καλά reviews και ειμαι οκ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...