JiovanniGeorgeo Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Τώρα καφέδες υπάρχουν πολλοί πλην των γνωστών, θέλει ψάξιμο, επίσης αν ψάχνεσαι τόσο και σου αρέσει ο καφές θέλεις και μύλο, η gaggia έχει ενα πολύ καλό μύλο σχετικά φτηνό https://www.skroutz.gr/s/1681323/Gaggia-MDF.html?from=catspan&keyphrase=gaggia Εσύ μάλλον κάνεις λάθος την αναλογία νερού καφέ Κατσε λιγο ρε συ μαστορα.. Εγω φτιαχνω μια χαρα τον καφε, με μια SilverCrest και τον ιδιο Lavazza κοκκινο που δειχνει η φωτογραφια του OP.. Επειδη ΓΟΥΣΤΑΡΩ τον λιγο εσπρεσσο που πινω, σκεφτομουν να παω σε εναν περιβοητο μυλο να φορτωσω και αυτο στη πλατη του ηδη δραματικου πρωινου μου.. Μου λες πως πρεπει να δωσω και 150€ και να πω και ευχαριστω για τη καλη τιμη γι' αυτο το μαραφετι που δε ξερω που να ακουμπησω στο κουζινακι μου; Αν ειναι δυνατον.. Εγω ειχα βαλει στο ματι αυτο.. Πες το μου, να γλυτωσω και αυτα τα 15€ αν ειναι.. Α οκ, δεν κατάλαβα ότι αναφέρεσαι στο ζέσταμα Δες και τη λύση με κάψουλες πάντως. Εγώ τώρα χρησιμοποιώ μια dolce gusto κυρίως. Φτηνή και βγάζει μια χαρά καφέ, εύκολα, γρήγορα, καθαρά. Καθαρα η τιμη ειναι το θεμα για κατι τυπους σαν εμενα. Σε νιωθω απολυτα στο "ευκολα, γρηγορα, ΚΑΘΑΡΑ", αλλα αν ειναι να μου πιανουν τον πισινο οπως θελει να κανει ο CANNON εκτυπωτης μου ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ που θελει μπορντο χρωμα για να μπορεσει να εκτυπωσει μαυρο.. Ποσο σου παει το ποτηρι; εχεις βρει καμια wholesale προσφορα ταμπλετων or something; 1
fredd0 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Κατσε λιγο ρε συ μαστορα.. Εγω φτιαχνω μια χαρα τον καφε, με μια SilverCrest και τον ιδιο Lavazza κοκκινο που δειχνει η φωτογραφια του OP.. Επειδη ΓΟΥΣΤΑΡΩ τον λιγο εσπρεσσο που πινω, σκεφτομουν να παω σε εναν περιβοητο μυλο να φορτωσω και αυτο στη πλατη του ηδη δραματικου πρωινου μου.. Μου λες πως πρεπει να δωσω και 150€ και να πω και ευχαριστω για τη καλη τιμη γι' αυτο το μαραφετι που δε ξερω που να ακουμπησω στο κουζινακι μου; Αν ειναι δυνατον.. Εγω ειχα βαλει στο ματι αυτο.. Πες το μου, να γλυτωσω και αυτα τα 15€ αν ειναι.. Καθαρα η τιμη ειναι το θεμα για κατι τυπους σαν εμενα. Σε νιωθω απολυτα στο "ευκολα, γρηγορα, ΚΑΘΑΡΑ", αλλα αν ειναι να μου πιανουν τον πισινο οπως θελει να κανει ο CANNON εκτυπωτης μου ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ που θελει μπορντο χρωμα για να μπορεσει να εκτυπωσει μαυρο.. Ποσο σου παει το ποτηρι; εχεις βρει καμια wholesale προσφορα ταμπλετων or something; μη παρεις με μαχαιρια αν θες εσπρεσσο. για κανα γαλικο/πρεσσα κλπ κανουν δουλεια τα μαχαιρια, για εσπρεσσο δεν. Δε σου λεω τραβα δωσε 500 ευρω να παρεις Mazzer, σου λεω οτι απλα θα βαλεις μπελα στο κεφαλι σου και στην ουσια χειροτερο καφε θα κανεις απο το να παρεις ετοιμο αλεσμενο. 1
zio10 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Κατσε λιγο ρε συ μαστορα.. Εγω φτιαχνω μια χαρα τον καφε, με μια SilverCrest και τον ιδιο Lavazza κοκκινο που δειχνει η φωτογραφια του OP.. Επειδη ΓΟΥΣΤΑΡΩ τον λιγο εσπρεσσο που πινω, σκεφτομουν να παω σε εναν περιβοητο μυλο να φορτωσω και αυτο στη πλατη του ηδη δραματικου πρωινου μου.. Μου λες πως πρεπει να δωσω και 150€ και να πω και ευχαριστω για τη καλη τιμη γι' αυτο το μαραφετι που δε ξερω που να ακουμπησω στο κουζινακι μου; Αν ειναι δυνατον.. Εγω ειχα βαλει στο ματι αυτο.. Πες το μου, να γλυτωσω και αυτα τα 15€ αν ειναι.. Καθαρα η τιμη ειναι το θεμα για κατι τυπους σαν εμενα. Σε νιωθω απολυτα στο "ευκολα, γρηγορα, ΚΑΘΑΡΑ", αλλα αν ειναι να μου πιανουν τον πισινο οπως θελει να κανει ο CANNON εκτυπωτης μου ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ που θελει μπορντο χρωμα για να μπορεσει να εκτυπωσει μαυρο.. Ποσο σου παει το ποτηρι; εχεις βρει καμια wholesale προσφορα ταμπλετων or something; Γύρω στα 35 λεπτά η κάψουλα βγαίνει και ξοδεύω 2-3 τη μέρα. Από σούπερ μάρκετ παίρνω, δεν το έχω πολυψάξει αλλά λίγο που είχα δει και οι συμβατές κάψουλες δεν είχαν καμιά μεγάλη διαφορά στην τιμή. 1
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 ΣΑΝ να βγαίνει 10c ακριβότερος έκαστος από αυτό που έχω με 250ριδες Lavazza.. αν και ειμαι σκραπας στα μαθηματικα.. Βαζω 2,5 κουταλαρες του ΕΣΠΡΕΣΣΟ.. σαν "διπλο" τον παρουσιαζει.. Αν χαλασει η εσπρεσσιερα μου, θα μπω σε μεγαλο διλημμα. Τα γουσταρα απο την αρχη σαν ιδεα. Ειχα ανοιξει και θεμα αν θυμαμαι καλα, οι μισοι τα θαβουν οι αλλοι μισοι τα προσκυνουν. fredd0, ΟΚ, απλα με γλυτωσατε απ' το να χασω 20€.. στο καλο να παει ο μυλος..
zio10 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 ΣΑΝ να βγαίνει 10c ακριβότερος έκαστος από αυτό που έχω με 250ριδες Lavazza.. αν και ειμαι σκραπας στα μαθηματικα.. Βαζω 2,5 κουταλαρες του ΕΣΠΡΕΣΣΟ.. σαν "διπλο" τον παρουσιαζει.. Αν χαλασει η εσπρεσσιερα μου, θα μπω σε μεγαλο διλημμα. Τα γουσταρα απο την αρχη σαν ιδεα. Ειχα ανοιξει και θεμα αν θυμαμαι καλα, οι μισοι τα θαβουν οι αλλοι μισοι τα προσκυνουν. fredd0, ΟΚ, απλα με γλυτωσατε απ' το να χασω 20€.. στο καλο να παει ο μυλος.. Έριξα τώρα που το είπαμε μια ματιά στο skroutz και νομίζω είδα κάψουλες που δεν τις είχα ξαναδεί. Πλέον οι τιμές ξεκινάνε από 28 λεπτά. Οκ δεν είναι τρελή διαφορά αλλά αν το βάλεις στο χρόνο μπορεί και να αξίζει. Εγώ είμαι υπέρ της κάψουλας, έχω και μηχανή που παίρνει χύμα καφέ αλλά δεν τη χρησιμοποιώ πλέον. Η dolce gusto με έχει βολέψει πολύ, έχει και το καλό ότι ζεσταίνεται και αμέσως. Τη χρησιμοποιώ και για ζεστό νερό αν θέλω κανένα τσάι, πιο γρήγορη από το βραστήρα είναι! Οι μηχανές της illy βγάζουν ακόμα πιο ωραίο καφέ αλλά εκεί οι κάψουλες έχουν κάπου 60 λεπτά η μία! 1
papoys1 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 μη παρεις με μαχαιρια αν θες εσπρεσσο. για κανα γαλικο/πρεσσα κλπ κανουν δουλεια τα μαχαιρια, για εσπρεσσο δεν. Δε σου λεω τραβα δωσε 500 ευρω να παρεις Mazzer, σου λεω οτι απλα θα βαλεις μπελα στο κεφαλι σου και στην ουσια χειροτερο καφε θα κανεις απο το να παρεις ετοιμο αλεσμενο. Διαφωνώ απόλυτα. Πριν πάρω το φτηνιάρικο μύλο με 17 ευρώ με μαχαίρια αγόραζα κομμένους. Και επειδή το πορτοφόλι μου όπως των περισσότερων βρίσκεται σε κατάσταση "νευρικής ανορεξίας" αγόραζα κάτι φτηνούς λαβάντζα και κάτι παρόμοιους με 4-5-6 ευρώ που δεν είναι και και τα πρώτα ονόματα στον εσπρέσο. Σε πληροφορώ ότι με το φτηνιάρικο μύλο που πάλι αγοράζω άκοπο παρόμοιας φιλοσοφίας στην τιμή η γεύση είναι πολύ ανώτερη γιατί ένας φρεσκοκομμένος πάντα έχει καλίτερη γεύση. Ένα καλό γευστικό κομμένο έπαιρνα από το ΙΚΕΑ με 3,85 αλλά δυστυχώς τον άλλαξε ,πηγαίνοντας δήθεν σε βιολογικό ανέβασε και την τιμή του αλλά για μένα η γεύση του νέου είναι χάλια και δεν τον ξαναπήρα. Από την άλλη πρέπει να ρίξουμε και λίγο τις απαιτήσεις μας γιατί θεωρώ ότι όσα λεφτά και να δώσουμε καφέ σαν των επαγγελματικών μηχανών με σπιτικές μηχανές δεν θα πετύχουμε ποτέ,εκτός και μας τρέχουν από τα παντζάκια και δώσουμε κανένα 1000ευρο και βάλε για σύνεργα. Ο φρέντο είναι πιο βαρύ από φραπέ; Δεν θα τον έλεγα πιο βαρύ.Κάτι παρόμοιο με διαφορετική γεύση. Πιθανώς για το στομάχι πιο καλός γιατί ατμοποιείται και παίρνεις μόνο τη γεύση του σε αντίθεση με το φραπέ που πίνουμε και τα κατακάθια του. 3
sphinxgr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Έχουμε πει πως ο μύλος είναι 1000% απαραίτητος και θα απογειώσει το όποιο αποτέλεσμα. Έχετε κατά νου τους ακόλουθους με τιμή περίπου στα 50€ http://www.barista.gr/el/hario-skerton-manual-grinder-4 Hario Scerton http://www.barista.gr/el/porlex-tall-xeirokinhtos-mylos-aleshs-2 Porlex Tall
nvel Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 οι κινέζικοι μαϊμού porlex έχουν κάτω από 10 ευρώ
aris1986 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Μέχρι τώρα χρησιμοποιώ Azera Nescafé. Χαβαλέ έχει κανείς έναν λίγο ανθρώπινο φρεντο αλλά με βλέπω να παίρνω μηχανή μικρή!
webparts Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Ο φρέντο είναι πιο βαρύ από φραπέ; Ο φραπε ειναι πολυ επεξεργασμενος χημικα καφες,ο χειροτερος που κυκλοφορει. Σε περιεκτικοτητα εχει λιγη παραπανω καφεινη απο τη δοση του φρεντο. Ο φρεντο ειναι ναι μεν μια παπαρια που εφτιαξε ο ελληνας για να αντικαταστησει το φραπε καθως μπαιναμε στον 21ο αιωνα,αλλα παραμενει πολυ καλυτερος ποιοτικα. Ο πιο βαρυς σε καφεινη ηταν ειναι και θα ειναι ο γαλλικος.
thomasG4 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Σε περιεκτικοτητα εχει λιγη παραπανω καφεινη απο τη δοση του φρεντο. Ο φρεντο ειναι ναι μεν μια παπαρια που εφτιαξε ο ελληνας για να αντικαταστησει το φραπε καθως μπαιναμε στον 21ο αιωνα,αλλα παραμενει πολυ καλυτερος ποιοτικα. Ο πιο βαρυς σε καφεινη ηταν ειναι και θα ειναι ο γαλλικος. Για το ότι ο γαλλικός έχει τη πιο πολύ καφεΐνη είναι σωστό. O freddo espresso έχει διπλή δόση espresso, άρα έχει 154 mg καφεΐνη σύμφωνα με αυτό. O φραπές όπως τον πίνουνε οι περισσότεροι έχει δυο κουταλιές του γλυκού στιγμιαίου καφέ. Η μια κουταλιά του γλυκού έχει 57 mg άρα οι δυο έχουν 114 mg. Οπότε όχι ο φραπές δεν είναι πιο "βαρύς" απο τον freddo espresso. Στο στομάχι μπορεί να είναι για κάποιους, αλλά σε καφεΐνη είναι ο Freddo.
flik Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Έχουμε πει πως ο μύλος είναι 1000% απαραίτητος και θα απογειώσει το όποιο αποτέλεσμα. Έχετε κατά νου τους ακόλουθους με τιμή περίπου στα 50€ http://www.barista.gr/el/hario-skerton-manual-grinder-4 Hario Scerton http://www.barista.gr/el/porlex-tall-xeirokinhtos-mylos-aleshs-2 Porlex Tall Αποφάσισα. θα πάρω τον Porlex. Εϊδα και μερικά βιντεάκια, η επόμεη μου επιλογή ήταν ο javapresse που έλεγαν οτι είναι σχεδόν όσο καλός όσο ο Porlex, αλλά παρότι έιναι στα 22Ε στο amazon, με τα μεταφορικά παλι 40+ θα μου βγει. Εdit: Για moka θεωρώ οτι αρκεί, αλλά αρκεί αν αργότερα αγοράσω μηχανή epsresso?
nvel Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Αυτό τι λέει δηλαδή!? ότι υπάρχουν φθηνοί και σχετικά καλοί μύλοι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα